Øreverk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om Øreverk.

Franz skrev:

Jeg har hatt influensa i tre dager nå, og klokken 2 i natt fikk jeg vondt i øret. Nå er klokken 06:50, så jeg er litt gretten nå, siden jeg ikke får sove. Skal prøve løken, men hvis jeg raper litt (har drukket lit brus for halsen) gjør det utrolig vondt i øret. Håper løken virker.

Øreverk skrev:

Ja, jeg har ikke kjempe vondt, men litt vondt. Kunne noen gitt meg ett kjerringråd nå? Jeg har hatt litt varme på det (varmeflaske) og det hjalp litt, men smertene kommer tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Anonym skrev:

Jeg vokste opp med å ha øreverk mer eller mindre hele tiden føltes det som. Det som hjalp meg var å finhakke løk, steke det, putte det i en sokk(eller noe annet), legge det på øret også pleide jeg å bruke et pannebånd for å holde det der. Dette er perfekt når du skal sove. Løken suger ut fuktighet og det er helt ufarlig. Dagen etter kan det lukte litt vondt, men det går vekk av å dusje. Dette bør virkelig prøves. Midisiner fungerte aldri på meg, så hvis det er flere i denne situasjonen så prøv det.

Marte skrev:

Ligg på siden med øret opp. Få en annen til å rulle noen ark av liten avis med tykke ark til et kremmerhus med liten åpning i spissen, stikk denne inn i øregangen. tenn på ytterst i kremmerhuset, og drei kremmerhuset mens det brenner innover. flammene gir seg etterhvert, og varm luft blir presset inn i øregangen. dette gjør at den kalde lufta inni øret presses ut og det kommer et stort puff etter et par min, da er øret bra. Smertene forsvinner. Så ta det andre øret. Det funker supert. Tradisjon fra andesfjellene hvor alle har øreverk pga trykkforskjell osv. Har sett folk gjøre dette og prøvde det selv. Smertefritt. God bedring. Helsekost selger noe lignende, men avispapir er det beste.

Charlotte skrev:

Hell varmt vann i en kopp ca 1/4 del av koppen. Putt papir oppi slik at det ikke renner vann ut. Hold så koppen mot øret. Den varme dampen siver så inn i øret. Dette lindrer veldig bra.

Celly skrev:

Jeg har fått øreverk i dag. Det er helt sykt vondt. Jeg er forkjøla, så det har noe med det å gjøre. Jeg prøvde mye her inne fordi det føles ut som om det er vann, lyn og en potet inni øret. Noe som funker er en lang stoffpose jeg sydde til mamma i for lenge siden, som har ris i seg. Den varmes i mikroen i 3 minutter og holdes bak (eller oppå øret). Det hjelper litt, men det gjør fortsatt vondt når jeg gjesper eller raper.

Andreas skrev:

Er det noen av disse kjerringrådene osm faktisk har fungert på dere som har skrevet her inne?

Suzie skrev:

Jeg har vondt i øret og har dott i det. Jeg prøver trikset med løk nå og håper det fjerner smertene og dotten.

Vil ikke si hva jeg heter skrev:

Jeg er en gutt på 13 år og sitter nå med løk i gasbin i øret, håper dette hjelper ellers så trenger jeg hjelp for dette gjør vondt.

Lisa skrev:

Jeg har hatt øreverk siden i natt. Jeg fikk en paracet og sovnet litt, men våknet igjen. I dag tilig fikk jeg varm olje og bomull og det funket, men det gjør litt vondt noen ganger og det kommer når jeg skal legge meg. Hva skal jeg gjøre og hva er best?

Lea skrev:

Dette med løk var bare topp. Har i flere år brukt potet for å trekke ut betennelsen, og det har også vært knall, men hadde ikke det i går. Sønnen vår er en del plaget med det, tok en løk og holdt mot øret i 1-2 timer, han fikk paracet og en sovepille og sovnet tilslutt etter masse skriking. Våknet morgenen etter, helt fin, men væsken hadde kommet ut og var stivnet.

Nora skrev:

Jeg er da tretten år og alene våken i huset, vil ikke vekke noen, da får jeg bare beskjed om å sove. Jeg har nå putta en liten hvitløksbit i øret, med et plaster foran og har lua på. Litt usikker på om løkbiten var stor eller liten i forhold til hva andre har tatt, men jeg prøver. Jeg har bare vondt i høyre øre, aldri hatt det før, men håper jeg får det til.

Herman skrev:

Jeg er en gutt på 14 år og har nå hatt øreverk i et par dager. Jeg kan kanskje tenke meg at jeg har sovet 4 timer på 4 dager, hjelp meg.

Fellestrekk skrev:

Virker som om varme på øret er et generelt råd som virker, enten det er temperert olje, melk, klut, babyteppe, påtent sammenrullet avispapir med honning (!), eller bomullsdott dyppet i kamillete. Kamille er kjent for å virke beroligende og kan kanskje også lindre øreverk. Hvitløksfedd i nesa er av mange brukt ved forkjølelse/tett nese og virker heller ikke dumt å prøve mot øret. Har ikke prøvd noen av rådene enda, men min lille 1-åring har hatt ørebetennelse og tett system i flere uker. Gjentatte antibiotikakurer har ikke hjulpet og han skal til vurdering ang. dren. Er skeptisk til risikoen narkosen innebærer og håper kjerringrådene kan bidra til at han blir frisk uten operasjon.

Emma skrev:

Jeg er verdens mester i å få øreverk hvert år. Nå er det 3. dagen med konstant smerte, jeg har fått øreverk. Jeg tar 2 smertestillende men det hjelper ikke i det hele tatt. Jeg har bursdagselskap i morgen, jeg blir 16 år, hva skal jeg gjøre?

New skrev:

Vademecum på bomull gjør susen.

Hjelp skrev:

Jeg trenger hjelp. For noen timer siden var det akkurat som et slag i øret mitt og det begynte straks og gjøre vondt. Siden klokka snart er kvart på 3, er det ikke sikkert noen svarer. Jeg håper virkelig noen kan hjelpe meg. Jeg prøvde også det med matolje, men det funker ikke.

Kaja skrev:

For de som har operert i øret eller satt inn dren må ikke dryppe noe i øret uten tillatelse fra legen. Hvis det er så vondt at en ikke får sove burde en gå til legen. Renner det væske ut så må en hvertfall gå til legen fordi det kan tyde på at øret er betent. Når jeg har vondt pleier jeg å ta en ibux og to paracet. Det pleier å hjelpe.

Lise skrev:

Har hatt ekstremt vondt i ørene i 3 dager nå og i kveld er det på det verste. Jeg er 14 år og moren min vil ikke ta meg til legen. Burde jeg dra til legen?

Selena skrev:

Jeg har noe så sykt vondt i høyre øre. Holder på å dø. Akkuratt nå sa hadde det ikke gjort meg noe, dette er uutholdelig. Får ikke sove, klokka er 04:17 å alt. Jeg har brukt olje i ørene, funker i 20 minutt så er det på'n igjen med pine og smerte. Når jeg først skulle legge meg så tok jeg to gjennomsiktige poser å tok veldig varmt vann i dem, det hjalp helt til jeg lekte idiot og putta en q tips inni for å se om det var rester av olje igjenn.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...