Øreverk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om Øreverk.

Charlotte skrev:

Hell varmt vann i en kopp ca 1/4 del av koppen. Putt papir oppi slik at det ikke renner vann ut. Hold så koppen mot øret. Den varme dampen siver så inn i øret. Dette lindrer veldig bra.

Celly skrev:

Jeg har fått øreverk i dag. Det er helt sykt vondt. Jeg er forkjøla, så det har noe med det å gjøre. Jeg prøvde mye her inne fordi det føles ut som om det er vann, lyn og en potet inni øret. Noe som funker er en lang stoffpose jeg sydde til mamma i for lenge siden, som har ris i seg. Den varmes i mikroen i 3 minutter og holdes bak (eller oppå øret). Det hjelper litt, men det gjør fortsatt vondt når jeg gjesper eller raper.

Andreas skrev:

Er det noen av disse kjerringrådene osm faktisk har fungert på dere som har skrevet her inne?

Suzie skrev:

Jeg har vondt i øret og har dott i det. Jeg prøver trikset med løk nå og håper det fjerner smertene og dotten.

Vil ikke si hva jeg heter skrev:

Jeg er en gutt på 13 år og sitter nå med løk i gasbin i øret, håper dette hjelper ellers så trenger jeg hjelp for dette gjør vondt.

Lisa skrev:

Jeg har hatt øreverk siden i natt. Jeg fikk en paracet og sovnet litt, men våknet igjen. I dag tilig fikk jeg varm olje og bomull og det funket, men det gjør litt vondt noen ganger og det kommer når jeg skal legge meg. Hva skal jeg gjøre og hva er best?

Lea skrev:

Dette med løk var bare topp. Har i flere år brukt potet for å trekke ut betennelsen, og det har også vært knall, men hadde ikke det i går. Sønnen vår er en del plaget med det, tok en løk og holdt mot øret i 1-2 timer, han fikk paracet og en sovepille og sovnet tilslutt etter masse skriking. Våknet morgenen etter, helt fin, men væsken hadde kommet ut og var stivnet.

Nora skrev:

Jeg er da tretten år og alene våken i huset, vil ikke vekke noen, da får jeg bare beskjed om å sove. Jeg har nå putta en liten hvitløksbit i øret, med et plaster foran og har lua på. Litt usikker på om løkbiten var stor eller liten i forhold til hva andre har tatt, men jeg prøver. Jeg har bare vondt i høyre øre, aldri hatt det før, men håper jeg får det til.

Herman skrev:

Jeg er en gutt på 14 år og har nå hatt øreverk i et par dager. Jeg kan kanskje tenke meg at jeg har sovet 4 timer på 4 dager, hjelp meg.

Fellestrekk skrev:

Virker som om varme på øret er et generelt råd som virker, enten det er temperert olje, melk, klut, babyteppe, påtent sammenrullet avispapir med honning (!), eller bomullsdott dyppet i kamillete. Kamille er kjent for å virke beroligende og kan kanskje også lindre øreverk. Hvitløksfedd i nesa er av mange brukt ved forkjølelse/tett nese og virker heller ikke dumt å prøve mot øret. Har ikke prøvd noen av rådene enda, men min lille 1-åring har hatt ørebetennelse og tett system i flere uker. Gjentatte antibiotikakurer har ikke hjulpet og han skal til vurdering ang. dren. Er skeptisk til risikoen narkosen innebærer og håper kjerringrådene kan bidra til at han blir frisk uten operasjon.

Emma skrev:

Jeg er verdens mester i å få øreverk hvert år. Nå er det 3. dagen med konstant smerte, jeg har fått øreverk. Jeg tar 2 smertestillende men det hjelper ikke i det hele tatt. Jeg har bursdagselskap i morgen, jeg blir 16 år, hva skal jeg gjøre?

New skrev:

Vademecum på bomull gjør susen.

Hjelp skrev:

Jeg trenger hjelp. For noen timer siden var det akkurat som et slag i øret mitt og det begynte straks og gjøre vondt. Siden klokka snart er kvart på 3, er det ikke sikkert noen svarer. Jeg håper virkelig noen kan hjelpe meg. Jeg prøvde også det med matolje, men det funker ikke.

Kaja skrev:

For de som har operert i øret eller satt inn dren må ikke dryppe noe i øret uten tillatelse fra legen. Hvis det er så vondt at en ikke får sove burde en gå til legen. Renner det væske ut så må en hvertfall gå til legen fordi det kan tyde på at øret er betent. Når jeg har vondt pleier jeg å ta en ibux og to paracet. Det pleier å hjelpe.

Lise skrev:

Har hatt ekstremt vondt i ørene i 3 dager nå og i kveld er det på det verste. Jeg er 14 år og moren min vil ikke ta meg til legen. Burde jeg dra til legen?

Selena skrev:

Jeg har noe så sykt vondt i høyre øre. Holder på å dø. Akkuratt nå sa hadde det ikke gjort meg noe, dette er uutholdelig. Får ikke sove, klokka er 04:17 å alt. Jeg har brukt olje i ørene, funker i 20 minutt så er det på'n igjen med pine og smerte. Når jeg først skulle legge meg så tok jeg to gjennomsiktige poser å tok veldig varmt vann i dem, det hjalp helt til jeg lekte idiot og putta en q tips inni for å se om det var rester av olje igjenn.

Maylen skrev:

Jeg ringte legevakten nå angående min 3 år gamle datter. Dama der anbefalte nesespray for å løsne opp eventuelle snørrklyser, ligge høyt med hodet om natten, paracet og noen dråper matolje rett i øret. Matoljen er ikke skadelig annet om man setter fast bomullen i øret. Jeg dryppet bare olje inn i øret, uten bomull, og maserte forsiktig med håndflaten. Smerten forsvant på ett blunk.

Men det med løken hørtes interessant ut, så jeg må prøve det en gang.

Jenta92 skrev:

Jeg har fått øreverk nå, fikk det for noen timer siden. Jeg prøvde og varme opp matolje og ta det på en bomullsdott og legge i øret. Det lindra faktisk. Til dere som sier det er farlig, leger anbefaler faktisk det til dem som har vokspropp i øret at de tar matolje i øret dagen før dem skal skylle øret hos legen. Selvfølgelig skal man være forsiktig med hva man putter i øret.

Marie skrev:

Prøv ørelys. De kjøpes på helsekost, 2 i pakken. Behandle begge ørene. Lysene trekker ut ørevoks og letter trykket i ørene. Jeg har brukt det på 1 av mine barn samt meg selv. Det virker umiddelbart. Lurt å ha det på lager, da ørevondt ofte oppstår på natten for barn.

Mocca skrev:

Hadde glemt hvor vondt det var. Men kan ikke måle seg med å føde sies det. Ergo: jeg skal aldri føde. Ikke putt noe som helst inn i øret sier legene.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Stemmeløshet

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg....

Leggkrampe

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i be...

Brannsår

Jeg har en 2. grads forbrenning på hånden og 1. grad på armen. Jeg brukte tan...

Tannverk

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull....

Hudormer

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket L...