Øreverk - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om Øreverk.

Dia skrev:

Jeg hadde øreverk idag, mens jeg hadde mattetentamen. Forferdelig, og jeg har det ennå. Jeg fikk et råd om å ta matoljedråper i øret. Jeg gjorde det, og ventet. Utrolig! Det gikk over, kanskje ikke alt, men 75% ihvertfall. Jeg har også hørt at nesedråper/spray funker, leste det av en lege. Vet ikke, har ikke prøvd det enda. Skal først prøve å ta en hvitløk ved øret. Har du øreverk, anbefaler jeg at du ber noen ta dråper av olje i øret ditt. Eller selv, men det synes jeg var vanskelig. Funker ikke det, prøv hvitløk eller løk, altså ta løk ved øret. Funker ikke det heller, kan du prøve å ta litt nesedråper/spray i øret.

Øreverk er ekkelt skrev:

Jeg er en jente på snart 13 år, og jeg har hatt øreverk ganske mange ganger. Det jeg syns hjelper siden det gjør så vondt er å sitte og klemme på øret. Hvis det ikke går over etter et par dager eller hvis det er veldig ille så drar vi ofte til legen.

Faren min har hatt det ganske mye når han var liten så han forstår meg godt når jeg har det. En ting som hjelper er å ta en hvitløksbit og legge inn i den øremuslingen altså i det rommet rett uten for der hvor hullet inn i øret går.

EMI sen skrev:

Jeg pleier og ta olje og varme opp i en kjele og duppe bomullet oppi kjelen og stappe bomullet litt inn i øret,og ta et øre om gangen. Legg deg på det omvendte siden av bomullet. Det hjelper en hel natt og kanskje lenger. Du kan ligge med det en hel natt.

Hei skrev:

Sitter med smerter i det venstre øret. Vet ikke om det er fordi jeg har to hull nede på samme siden bakerst i tennene. Jeg har tannlegeskrekk og tør ikke gå til tannlegen. Har dere noen flere gode kjerringråd til meg for jeg har ikke paracet og det gjør veldig vondt? Det er helt tett i det øret og det er en dunkende smerte. Tusen takk for alle som svarer, det hadde hvert veldig snilt.

Meg skrev:

Bruk nasaspray. Å åpne bihulene funker fint for meg i alle fall.

Millie skrev:

Jeg har alltid brukt en bomullsdott med litt varm olje på. Det har alltid fungert veldig bra.

Anonym skrev:

Øreverk kommer som regel av slim og snørr som tetter øregangene. Prøv med litt nesespray. Det letter litt på trykket. Ta toppen av smertene med en paracet og ligg høyt med overkroppen.

Trøtt og døv skrev:

Ser alle rådene her om bomull og olje, men hva gjør jeg når jeg føler hodet mitt er en vakum pakket bomulls dott? Jeg hører kun min egen stemme inni hodet sammen med følelsen av at noen prøver å skjære seg inn dit gjennom øret med kniv. Er det noen andre råd?

Søramerika skrev:

Rull sammen avispapir. Rull det så det blir et langt rør, bruk et par sider) ta litt honning på innsiden av røret. Det funker også uten, men er best med. Tenn på papiret i den ene enden, men slukk det straks, ikke la det bli store flammer.

La det ulme. Stapp den andre enden i øret. Eller rundt hele øret. Det funker veldig bra og er ikke farlig. Røyken varmer opp og løser opp øregangen.

!!!! skrev:

Det gjørde så vond. I går rund kl 20:00 fikk jeg veldig vondt inni øret det ble verre. Så tok jeg varm olje i øret og smertene dempet seg. Når jeg sto opp dagen etter var det bra, men nå hører jeg dårlig. Jeg tror det er fordi den greia i øret mitt enda ikke har spruket. Har noen råd om hvordan jeg kan få den til å sprekke.

Anette skrev:

Jeg har hatt vondt i øret siden fredag nå. Det føles som om noen stikker en nål i trommhinna. Det er veldig ubehagelig. Hva kan jeg gjøre?

ÅH skrev:

Hva gjør man når det ikke er noe løk i huset? Har vondt i øret og vil gjerne prøve løktrikset. Litt skeptisk til å putte matolje i øret da noen sier dette kan være farlig.

Lillian skrev:

Viss en følger hovedrådet, men kutter ut den delen med å stappe bomull i øret er det garantert ufarlig. Vi har vært våken i natt med jenta på 3 år. Hun har hatt intens øreverk. Klokka 3 dryppet jeg kropstemperert olje i øret, og tørka bort det som rant ut. Ho sovna etter bare et kvarter. Paracet som vi gav i 12 tida virka ikke i det hele tatt, men oljen lindra. Litt av poenget er at ungen ser at vi jobber med saken, og stoler på oss. Så min anbefaling, i tillegg til å oppsøke lege på dagtid er olje i øret for å lindre smertene. Legene gir ikke antibiotika i alle tilfeller lenger, og det er jo bra, men når problemet stadig kommer tilbake er det jo grunn til å se på om noe bør gjøres.

Henriette skrev:

Nå sitter jeg med bomullsdott i øret og håper hardt at dette hjelper. Skal oppdatere etterhvert.

Anonym skrev:

Så det som funker best er løk? Siden noen råder mot å putte noe inn i ørene (olje).

A skrev:

Jeg har hatt ørevevrk nå i 3-4 dager nå og jeg lurer på om noen kan hjelpe meg.

Mille skrev:

Hei er det noen som har flere gode råd mot øreverk, bruker medisin nå, men er det noe annet en også kan bruke for å lindre?

Kim skrev:

Har hatt betennelse i øre ca 10 ganger hvert år og ca 8 ganger i halsen siden jeg var 10 år. Legene har nå funnet ut at jeg trengte en operasjon. Nå er jeg 20. Så klager barna på vondt i øret er det bare og dra til en øre-nese-hals spesialist.

K skrev:

Hva virker best. Løk eller olje?

Mor 33 skrev:

Ulltepper, kosetepper for barn el.l. mot øret/ørene gir varme og hjelper på smerten.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...