Øreverk - kjerringråd

Øreverk er svært smertefullt. Og dette særlig for barn og spedbarn. Øreverk kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene slik at det kan oppstå trykk i øret. Det er dette som er årsaken til øreverk

Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til kroppstemperatur før den puttes i øret. Dette kan lindre øreverk både for liten og stor.

Olivenolje mot øreverk
Olivenolje mot øreverk : Foto : kjerringrad.com

Denise skrev 31. januar:

Jeg ligger i sengen klokken 2:45 og har en voldsom smerte i øret. Jeg hadde sovet rundt 1 time, og plutselig våknet jeg av smerten. Har noen noen gode råd/tips?

Sondre skrev 25. januar:

"Til trommehinnen sprekker og verken renner ut"? Håper du vet at hvis trommehinnen sprekker så gjør det nok 100 ganger mer vondt enn ved en vanlig øresmerte, og at det da er blod som renner ut, ikke verken.Enten var det et sinnsykt tips, eller så var det bare feilformulert.

Dyktig mor skrev 25. januar:

Femåringen min hadde fryktelig vondt i det ene øret. Så varmet jeg en klut og la den på øreregionen. Da jeg dryppet matolje inni øret, sov han.

Idar skrev 20. januar:

Jeg vokste opp med øreverk, har det av og til enda. Fyll ei varmeflaske med varmt vann, legg det vonde øret på varmeflasken til trommehinnen sprekker og verken renner ut. Litt vondt når det stårpå, men godt når det er over. Det tar alt fra 15 minutter til to timer for min del.

Franz skrev 06. januar:

Jeg har hatt influensa i tre dager nå, og klokken 2 i natt fikk jeg vondt i øret. Nå er klokken 06:50, så jeg er litt gretten nå, siden jeg ikke får sove. Skal prøve løken, men hvis jeg raper litt (har drukket lit brus for halsen) gjør det utrolig vondt i øret. Håper løken virker.

Øreverk skrev 01. januar:

Ja, jeg har ikke kjempe vondt, men litt vondt. Kunne noen gitt meg ett kjerringråd nå? Jeg har hatt litt varme på det (varmeflaske) og det hjalp litt, men smertene kommer tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Anonym skrev 27. desember:

Jeg vokste opp med å ha øreverk mer eller mindre hele tiden føltes det som. Det som hjalp meg var å finhakke løk, steke det, putte det i en sokk(eller noe annet), legge det på øret også pleide jeg å bruke et pannebånd for å holde det der. Dette er perfekt når du skal sove. Løken suger ut fuktighet og det er helt ufarlig. Dagen etter kan det lukte litt vondt, men det går vekk av å dusje. Dette bør virkelig prøves. Midisiner fungerte aldri på meg, så hvis det er flere i denne situasjonen så prøv det.

Marte skrev 14. desember:

Ligg på siden med øret opp. Få en annen til å rulle noen ark av liten avis med tykke ark til et kremmerhus med liten åpning i spissen, stikk denne inn i øregangen. tenn på ytterst i kremmerhuset, og drei kremmerhuset mens det brenner innover. flammene gir seg etterhvert, og varm luft blir presset inn i øregangen. dette gjør at den kalde lufta inni øret presses ut og det kommer et stort puff etter et par min, da er øret bra. Smertene forsvinner. Så ta det andre øret. Det funker supert. Tradisjon fra andesfjellene hvor alle har øreverk pga trykkforskjell osv. Har sett folk gjøre dette og prøvde det selv. Smertefritt. God bedring. Helsekost selger noe lignende, men avispapir er det beste.

Charlotte skrev 05. desember:

Hell varmt vann i en kopp ca 1/4 del av koppen. Putt papir oppi slik at det ikke renner vann ut. Hold så koppen mot øret. Den varme dampen siver så inn i øret. Dette lindrer veldig bra.

Celly skrev 22. november:

Jeg har fått øreverk i dag. Det er helt sykt vondt. Jeg er forkjøla, så det har noe med det å gjøre. Jeg prøvde mye her inne fordi det føles ut som om det er vann, lyn og en potet inni øret. Noe som funker er en lang stoffpose jeg sydde til mamma i for lenge siden, som har ris i seg. Den varmes i mikroen i 3 minutter og holdes bak (eller oppå øret). Det hjelper litt, men det gjør fortsatt vondt når jeg gjesper eller raper.

Andreas skrev 18. november:

Er det noen av disse kjerringrådene osm faktisk har fungert på dere som har skrevet her inne?

Suzie skrev 30. oktober:

Jeg har vondt i øret og har dott i det. Jeg prøver trikset med løk nå og håper det fjerner smertene og dotten.

Vil ikke si hva jeg heter skrev 24. september:

Jeg er en gutt på 13 år og sitter nå med løk i gasbin i øret, håper dette hjelper ellers så trenger jeg hjelp for dette gjør vondt.

Lisa skrev 25. august:

Jeg har hatt øreverk siden i natt. Jeg fikk en paracet og sovnet litt, men våknet igjen. I dag tilig fikk jeg varm olje og bomull og det funket, men det gjør litt vondt noen ganger og det kommer når jeg skal legge meg. Hva skal jeg gjøre og hva er best?

Lea skrev 15. august:

Dette med løk var bare topp. Har i flere år brukt potet for å trekke ut betennelsen, og det har også vært knall, men hadde ikke det i går. Sønnen vår er en del plaget med det, tok en løk og holdt mot øret i 1-2 timer, han fikk paracet og en sovepille og sovnet tilslutt etter masse skriking. Våknet morgenen etter, helt fin, men væsken hadde kommet ut og var stivnet.

Nora skrev 14. august:

Jeg er da tretten år og alene våken i huset, vil ikke vekke noen, da får jeg bare beskjed om å sove. Jeg har nå putta en liten hvitløksbit i øret, med et plaster foran og har lua på. Litt usikker på om løkbiten var stor eller liten i forhold til hva andre har tatt, men jeg prøver. Jeg har bare vondt i høyre øre, aldri hatt det før, men håper jeg får det til.

Herman skrev 08. august:

Jeg er en gutt på 14 år og har nå hatt øreverk i et par dager. Jeg kan kanskje tenke meg at jeg har sovet 4 timer på 4 dager, hjelp meg.

Fellestrekk skrev 06. august:

Virker som om varme på øret er et generelt råd som virker, enten det er temperert olje, melk, klut, babyteppe, påtent sammenrullet avispapir med honning (!), eller bomullsdott dyppet i kamillete. Kamille er kjent for å virke beroligende og kan kanskje også lindre øreverk. Hvitløksfedd i nesa er av mange brukt ved forkjølelse/tett nese og virker heller ikke dumt å prøve mot øret. Har ikke prøvd noen av rådene enda, men min lille 1-åring har hatt ørebetennelse og tett system i flere uker. Gjentatte antibiotikakurer har ikke hjulpet og han skal til vurdering ang. dren. Er skeptisk til risikoen narkosen innebærer og håper kjerringrådene kan bidra til at han blir frisk uten operasjon.

Emma skrev 12. juli:

Jeg er verdens mester i å få øreverk hvert år. Nå er det 3. dagen med konstant smerte, jeg har fått øreverk. Jeg tar 2 smertestillende men det hjelper ikke i det hele tatt. Jeg har bursdagselskap i morgen, jeg blir 16 år, hva skal jeg gjøre?

New skrev 03. juli:

Vademecum på bomull gjør susen.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5

Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...