Øreverk - kjerringråd

Øreverk er svært smertefullt. Og dette særlig for barn og spedbarn. Øreverk kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene slik at det kan oppstå trykk i øret. Det er dette som er årsaken til øreverk

Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til kroppstemperatur før den puttes i øret. Dette kan lindre øreverk både for liten og stor.

Olivenolje mot øreverk
Olivenolje mot øreverk : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Det hjelper å bruke en hårføner å føne med svak varme inn i øret.

Kjell Magnus skrev:

Jeg hadde ekstremt vondt i øret i flere dager til en dag da øre hinnen sprakk. Det var ubehagelig akkurat da med skikkelig deilig etterpå.

Woman skrev:

I helgen fikk jeg tannpine og etter hvert fikk jeg øreverk. Er oppvokst med ørebetennelse så er 110% sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Jeg holder på å dø av smertene. Jeg får ikke sove og tar alt for mye smertestillende. Jeg skal til tannlege i morgen, men når det er på det verste sliter jeg med å kjøre bil. Vær så snill å si noen har et tips og gi foruten om matolje i øret.

Annonym skrev:

Hei, jeg har fått ørebetennelse og imorgen skal jeg fly.kan noen vær så snill og gi meg et råd?

Meg skrev:

Varm opp litt matolje og ta max 2 dråper inn i øret. Ligg nede en stund etterpå. Når det har gått inn i øret må du legge flere puter slik at hodet ligger høyt. Ta par paracett og ibux om du har.

Tora skrev:

Jeg har øreverk nå. Det er utrolig vondt. Jeg har grått i 3 timer nå. Er det noen som har noen tips?

Lurer skrev:

Er det vanlig å få tinnitus når man har øreverk? For i øret mitt piper det. Det pleier å vare ca 4 timer med tinnitus. Jeg sitter og gråter fordi jeg ikke får sove på grunn av pipinga.

Denise skrev:

Jeg ligger i sengen klokken 2:45 og har en voldsom smerte i øret. Jeg hadde sovet rundt 1 time, og plutselig våknet jeg av smerten. Har noen noen gode råd/tips?

Sondre skrev:

"Til trommehinnen sprekker og verken renner ut"? Håper du vet at hvis trommehinnen sprekker så gjør det nok 100 ganger mer vondt enn ved en vanlig øresmerte, og at det da er blod som renner ut, ikke verken.Enten var det et sinnsykt tips, eller så var det bare feilformulert.

Dyktig mor skrev:

Femåringen min hadde fryktelig vondt i det ene øret. Så varmet jeg en klut og la den på øreregionen. Da jeg dryppet matolje inni øret, sov han.

Idar skrev:

Jeg vokste opp med øreverk, har det av og til enda. Fyll ei varmeflaske med varmt vann, legg det vonde øret på varmeflasken til trommehinnen sprekker og verken renner ut. Litt vondt når det stårpå, men godt når det er over. Det tar alt fra 15 minutter til to timer for min del.

Franz skrev:

Jeg har hatt influensa i tre dager nå, og klokken 2 i natt fikk jeg vondt i øret. Nå er klokken 06:50, så jeg er litt gretten nå, siden jeg ikke får sove. Skal prøve løken, men hvis jeg raper litt (har drukket lit brus for halsen) gjør det utrolig vondt i øret. Håper løken virker.

Øreverk skrev:

Ja, jeg har ikke kjempe vondt, men litt vondt. Kunne noen gitt meg ett kjerringråd nå? Jeg har hatt litt varme på det (varmeflaske) og det hjalp litt, men smertene kommer tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Anonym skrev:

Jeg vokste opp med å ha øreverk mer eller mindre hele tiden føltes det som. Det som hjalp meg var å finhakke løk, steke det, putte det i en sokk(eller noe annet), legge det på øret også pleide jeg å bruke et pannebånd for å holde det der. Dette er perfekt når du skal sove. Løken suger ut fuktighet og det er helt ufarlig. Dagen etter kan det lukte litt vondt, men det går vekk av å dusje. Dette bør virkelig prøves. Midisiner fungerte aldri på meg, så hvis det er flere i denne situasjonen så prøv det.

Marte skrev:

Ligg på siden med øret opp. Få en annen til å rulle noen ark av liten avis med tykke ark til et kremmerhus med liten åpning i spissen, stikk denne inn i øregangen. tenn på ytterst i kremmerhuset, og drei kremmerhuset mens det brenner innover. flammene gir seg etterhvert, og varm luft blir presset inn i øregangen. dette gjør at den kalde lufta inni øret presses ut og det kommer et stort puff etter et par min, da er øret bra. Smertene forsvinner. Så ta det andre øret. Det funker supert. Tradisjon fra andesfjellene hvor alle har øreverk pga trykkforskjell osv. Har sett folk gjøre dette og prøvde det selv. Smertefritt. God bedring. Helsekost selger noe lignende, men avispapir er det beste.

Charlotte skrev:

Hell varmt vann i en kopp ca 1/4 del av koppen. Putt papir oppi slik at det ikke renner vann ut. Hold så koppen mot øret. Den varme dampen siver så inn i øret. Dette lindrer veldig bra.

Celly skrev:

Jeg har fått øreverk i dag. Det er helt sykt vondt. Jeg er forkjøla, så det har noe med det å gjøre. Jeg prøvde mye her inne fordi det føles ut som om det er vann, lyn og en potet inni øret. Noe som funker er en lang stoffpose jeg sydde til mamma i for lenge siden, som har ris i seg. Den varmes i mikroen i 3 minutter og holdes bak (eller oppå øret). Det hjelper litt, men det gjør fortsatt vondt når jeg gjesper eller raper.

Andreas skrev:

Er det noen av disse kjerringrådene osm faktisk har fungert på dere som har skrevet her inne?

Suzie skrev:

Jeg har vondt i øret og har dott i det. Jeg prøver trikset med løk nå og håper det fjerner smertene og dotten.

Vil ikke si hva jeg heter skrev:

Jeg er en gutt på 13 år og sitter nå med løk i gasbin i øret, håper dette hjelper ellers så trenger jeg hjelp for dette gjør vondt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...