Øreverk - kjerringråd

Øreverk er svært smertefullt. Og dette særlig for barn og spedbarn. Øreverk kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene slik at det kan oppstå trykk i øret. Det er dette som er årsaken til øreverk

Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til kroppstemperatur før den puttes i øret. Dette kan lindre øreverk både for liten og stor.

Olivenolje mot øreverk
Olivenolje mot øreverk : Foto : kjerringrad.com

Harald Juniorsen skrev:

Det er godt mulig flere av disse rådene hjelper. Her er et råd som har hjulpet meg til gangs og det gjelder like mye halsbetennelse som øreverk. Bakteriene som gir disse verk-problemene har det rett og slett for fritt når det har gått så langt som til at det begynner å gjøre vondt.

Videre er det greit at du vet at disse bakteriene som gir deg øreverk har mange likheter med bakteriene som lever i området et stykke bak i munnen, oppe nede, og rundt jekslene og i kjaken. Det vil si at de på en måte enten de vil det eller ikke, samarbeider om å belaste immunforsvaret ditt. Så her er en metode som har virket hver gang i årevis, helt siden jeg fikk den kunnskapen. Ikke har jeg hatt ørebetennelse eller halsbetennelse. Det er i alle fall snakk om 15 år siden.

Hver gang jeg kjenner antydninger til at det kan bli halsvondt eller at det kniper til med pine dekker jeg meg selvsagt til slik at jeg unngår trekk og så pusser jeg jekslene. Og det gjøres overdrevent godt. I tillegg får ganen seg en real rens med tannbørste, bak på tunga og hele munnens bakre halvdel. Det du gjør da er å fjerne bakterier som hjelper de som lager vondt i hals eller/og øret og immunforsvaret har små problemer med å holde deg frisk og rask og glad og god ånde. Corsidol eller annet munnskyllevann med bakteriedrepende innhold er også kjekk å ta i denne sammenhengen og skikkelig gurgle en runde eller to langt bak. Selv om betennelsen er et faktum er kuren å anbefale for rask helbred.

Maria skrev:

Oppskjært løk inni en sokk, inntil øret, med pannebånd rundt funket supert på min sønn. Det stinker som fy, men, da han våknet på natten, gråtende, uten at jeg visste hva jeg skulle gjøre, så skar jeg opp løk, og gjorde det. Etter en halv time sovnet han, og han våknet da opp uten ørevondt lenger. Det er mitt tips.

Anonym skrev:

Det hjelper å bruke en hårføner å føne med svak varme inn i øret.

Kjell Magnus skrev:

Jeg hadde ekstremt vondt i øret i flere dager til en dag da øre hinnen sprakk. Det var ubehagelig akkurat da med skikkelig deilig etterpå.

Woman skrev:

I helgen fikk jeg tannpine og etter hvert fikk jeg øreverk. Er oppvokst med ørebetennelse så er 110% sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Jeg holder på å dø av smertene. Jeg får ikke sove og tar alt for mye smertestillende. Jeg skal til tannlege i morgen, men når det er på det verste sliter jeg med å kjøre bil. Vær så snill å si noen har et tips og gi foruten om matolje i øret.

Annonym skrev:

Hei, jeg har fått ørebetennelse og imorgen skal jeg fly.kan noen vær så snill og gi meg et råd?

Meg skrev:

Varm opp litt matolje og ta max 2 dråper inn i øret. Ligg nede en stund etterpå. Når det har gått inn i øret må du legge flere puter slik at hodet ligger høyt. Ta par paracett og ibux om du har.

Tora skrev:

Jeg har øreverk nå. Det er utrolig vondt. Jeg har grått i 3 timer nå. Er det noen som har noen tips?

Lurer skrev:

Er det vanlig å få tinnitus når man har øreverk? For i øret mitt piper det. Det pleier å vare ca 4 timer med tinnitus. Jeg sitter og gråter fordi jeg ikke får sove på grunn av pipinga.

Maya skrev:

Det beste mot øreverk er å hakke opp en løk, ta det i et klede eller en klut, og legg det på øret som verker. Hold det der en god stund. Etter et kvarter vil det trekke smerten ut. Så enkelt kan det gjøres. Jeg gjorde det på mitt barn for mange år siden, og for noen dager siden på barnebarnet som våknet på natten med sterk øreverk. Så enkelt, og ingen medisiner, lykke til.

Anonym skrev:

Jeg har hatt øreverk og halsbetennelse i 3 dager nå og det går bort om ca 5-7 dager. Nå har jeg fått resept på 10 dager, fire piller om dagen.

Eva K. skrev:

Ang: Øreverk/Ørebetennelse. Gå til lege, få antibiotika, i tillegg kan parasetamol hjelpe for smertene. Det går noen dager før smertene er vekk og i tillegg får du nedsatt hørsel, p.g.a. veske eller bakterie flora og eventuelt at det har gått hull på trommehinna. I tillegg til legebehandling kan en prøve med å presse 2 hvitløksfedd og litt salt og legge dette på et plaster bak øret. La det ligge på i en time, det vil svi litt, men ta av etter en time og vent noe før det legges på igjen.

Celina skrev:

Ta olivenolje, det hjelper alltid for meg.

Helene skrev:

Jeg har nå mellomørebetennelse, for andre gang på to uker. Jeg sliter med for mye ørevoks og går jevnlig for å fjerne ørevoksen. Idag var jeg der siden jeg hadde så vondt i øret. Han sa at ørebetennelsen kunne kommet av at jeg har fått såpe i det som ikke er blitt skylt ut. Jeg kommer alltid fra nå av å skylle ørene godt med såpefritt vann. Tror det er fra badekaret som jeg har hatt såpe i øre og dukket under vann.

Denise skrev:

Jeg ligger i sengen klokken 2:45 og har en voldsom smerte i øret. Jeg hadde sovet rundt 1 time, og plutselig våknet jeg av smerten. Har noen noen gode råd/tips?

Sondre skrev:

"Til trommehinnen sprekker og verken renner ut"? Håper du vet at hvis trommehinnen sprekker så gjør det nok 100 ganger mer vondt enn ved en vanlig øresmerte, og at det da er blod som renner ut, ikke verken.Enten var det et sinnsykt tips, eller så var det bare feilformulert.

Dyktig mor skrev:

Femåringen min hadde fryktelig vondt i det ene øret. Så varmet jeg en klut og la den på øreregionen. Da jeg dryppet matolje inni øret, sov han.

Idar skrev:

Jeg vokste opp med øreverk, har det av og til enda. Fyll ei varmeflaske med varmt vann, legg det vonde øret på varmeflasken til trommehinnen sprekker og verken renner ut. Litt vondt når det stårpå, men godt når det er over. Det tar alt fra 15 minutter til to timer for min del.

Franz skrev:

Jeg har hatt influensa i tre dager nå, og klokken 2 i natt fikk jeg vondt i øret. Nå er klokken 06:50, så jeg er litt gretten nå, siden jeg ikke får sove. Skal prøve løken, men hvis jeg raper litt (har drukket lit brus for halsen) gjør det utrolig vondt i øret. Håper løken virker.

Øreverk skrev:

Ja, jeg har ikke kjempe vondt, men litt vondt. Kunne noen gitt meg ett kjerringråd nå? Jeg har hatt litt varme på det (varmeflaske) og det hjalp litt, men smertene kommer tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....