Øreverk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om Øreverk.

Maylen skrev:

Jeg ringte legevakten nå angående min 3 år gamle datter. Dama der anbefalte nesespray for å løsne opp eventuelle snørrklyser, ligge høyt med hodet om natten, paracet og noen dråper matolje rett i øret. Matoljen er ikke skadelig annet om man setter fast bomullen i øret. Jeg dryppet bare olje inn i øret, uten bomull, og maserte forsiktig med håndflaten. Smerten forsvant på ett blunk.

Men det med løken hørtes interessant ut, så jeg må prøve det en gang.

Jenta92 skrev:

Jeg har fått øreverk nå, fikk det for noen timer siden. Jeg prøvde og varme opp matolje og ta det på en bomullsdott og legge i øret. Det lindra faktisk. Til dere som sier det er farlig, leger anbefaler faktisk det til dem som har vokspropp i øret at de tar matolje i øret dagen før dem skal skylle øret hos legen. Selvfølgelig skal man være forsiktig med hva man putter i øret.

Marie skrev:

Prøv ørelys. De kjøpes på helsekost, 2 i pakken. Behandle begge ørene. Lysene trekker ut ørevoks og letter trykket i ørene. Jeg har brukt det på 1 av mine barn samt meg selv. Det virker umiddelbart. Lurt å ha det på lager, da ørevondt ofte oppstår på natten for barn.

Mocca skrev:

Hadde glemt hvor vondt det var. Men kan ikke måle seg med å føde sies det. Ergo: jeg skal aldri føde. Ikke putt noe som helst inn i øret sier legene.

Sidsel skrev:

Jeg fikk et kjemperåd av en lege, sprut eller drypp nesespray i det vonde øret, ta en paracett i tilegg, og det er et vidunderråd jeg har brukt på vesla mi og meg selv.

Charlotte skrev:

Ser det er mange tips fra noen år tilbake her. Er det noen som har noen flere, eller nyere tips kanskje? Har ikke fått sove i hele natt pga ørevondt. Tenkte å prøve olje på bomulsdotten, men ser det er noen som advarer mot det.

Anonym skrev:

Jeg ligger våken og har så utrolig vondt i øret. Jeg skal på skolen i morra men tror ikke det går med så store smerter i øret. Det er noen som sier det hjelper hvis man legger en halv løk over øret, så skal skjekke om vi har løk. Hilsen jente på 12, som har skikkelig vond i øret.

... skrev:

Jeg var et øre nese hals barn da jeg var liten, og mine minner fra de gangene jeg hadde øreverk (som ikke var få) var å sitte på legevakta i mange timer med lue på hode og skrike av smerte mens jeg lekte. Jeg husker ikke hva legen gjorde, men det ble bedre. Jeg har hatt uttalige dren. Jeg har også hatt litt i voksen alder og da er det på med lua og vente på at trommehinna skal sprekke, for det slår ikke feil. Må si at jeg er veldig overraska over alle tipsa om å putte ting i øra, kan skjønne den lunkne olja for den lindrer sikkert, men løken? Er det noen som har noen fornuftige svar?

Monica skrev:

Vi har mange ganger hatt god hjelp av ørelys. Dette drenerer ut det du måtte ha i øret.

M.AA skrev:

Jeg har hatt ørebetennelse siden jeg var liten gutt og til og med fått operert inn dren for og slippe dette prolemet. Men de senere årene har det kommet tilbake mer og mer, og jeg har brukt soya olje i kroppstemperatur og helt dette ned i øret og satt i bomullsdott etterpå. Så det folk sier at det er farlig er bare sprøyt. Jeg har gjort det i 20 år og enda ikke hatt problemer med det. Jeg skal prøve løktrikset en gang.

A Ch skrev:

Tigerbalsam smøres rundt, på og bak øret, ikke inni.

Tips skrev:

Nesespray, paracet + time hos fastlegen. Det var de følgende gode rådene jeg fikk da jeg ringte om tips mht barn med ørebetennelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene, slik at det kan oppstå trykk i øret. Nesesprayen hjelper på trykket

Ellen skrev:

Sitter med en blanding løk/hvitløk på øret under luen, takk for alle tips. Startet med å dytte en bomullsbit med oliven olje i hvert øre og har tatt to ibux. Det er fortsatt vondt, men tannpinen og trykket i pannen er lettet så dette er kanskje siste del. Ellers blir det lege etc. om ikke noen har flere tips. Avis tipset er litt riski å prøve alene el.

Vondt i hals og øret skrev:

Har hovne kjertler i halsen kan det være grunnen til øreverket? Det er bare på den ene siden i tillegg.

Ondt i øret skrev:

Huff, jeg har vondt i øret. Det virker som det har gått til kjeven også.

Mathias skrev:

Jeg har sittet våken nå siden klokka var 19:00 med øreverk, når jeg skriver dette så er klokka 05:10. Det klikker for meg, min mor ba meg om å gå ut i den friske lufta litt ettersom jeg følte meg bedre. 10 minus er ikke frisk luft når man er forkjølet, jeg sitter her å hyler og banner.

Kom med ett kongetips. Apropos bomulls dott med matolje. Ettersom klokka er så mye kan jeg bare dryppe det på bomull å stappe den inn i øret? Kan ikke begynne å varme opp osv. klokka kvart over fem om morgenen. Hilsen gal gutt 16

Tullemor skrev:

Jeg har erfart at det hjelper å helle noen dråper med lunken melk i øret. Pass bare på at den ikke er varmere enn 37 grader.

TS skrev:

En halv løk på øret fungerer som bare det. Jeg har hatt det på i ca 2 timer og nesten all smerte er borte. Takk for tips. Skar bare en løk i to og holder den på plass under en lue.

Maje skrev:

Kjenner meg igjen i det folk har skrevet her. Bortsett fra at i mitt øre (store smerter i bare et av dem) pulserer det og presser som fy. Skulle gjerne prøvd de kjerringrådene som står overnfor, men som noen av dere har nevnt tidligere skal man være forsiktig med å putte noe i ørene. Igjen er kl. 00:37 så det er uaktuelt å kunne dra til legen. Har ikke hvitløk i hus heller, så jeg er redd jeg bare må holde ut en forferdelig natt. Søvn vil det ikke bli mye av tror jeg. Øreverk er noe av det verste. Det gjør uutholdelig vondt.

Mamma til 3 åring skrev:

Jeg må bare si at det er helt utrolig hvor effektivt kamillete var på den smertefulle øreverken. Vi dyppet steril bomull i en ren kopp te og ventet til den var lunken nok til å legge i øreåpningen (ikke inni) hun følte det hjalp ganske raskt. Noen timer etter kom betennelsen ut og smerten var borte. Nå la jeg på en til før leggetid og satser på å få sove litt i natt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...