Øreverk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om Øreverk.

M.AA skrev:

Jeg har hatt ørebetennelse siden jeg var liten gutt og til og med fått operert inn dren for og slippe dette prolemet. Men de senere årene har det kommet tilbake mer og mer, og jeg har brukt soya olje i kroppstemperatur og helt dette ned i øret og satt i bomullsdott etterpå. Så det folk sier at det er farlig er bare sprøyt. Jeg har gjort det i 20 år og enda ikke hatt problemer med det. Jeg skal prøve løktrikset en gang.

A Ch skrev:

Tigerbalsam smøres rundt, på og bak øret, ikke inni.

Tips skrev:

Nesespray, paracet + time hos fastlegen. Det var de følgende gode rådene jeg fikk da jeg ringte om tips mht barn med ørebetennelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene, slik at det kan oppstå trykk i øret. Nesesprayen hjelper på trykket

Ellen skrev:

Sitter med en blanding løk/hvitløk på øret under luen, takk for alle tips. Startet med å dytte en bomullsbit med oliven olje i hvert øre og har tatt to ibux. Det er fortsatt vondt, men tannpinen og trykket i pannen er lettet så dette er kanskje siste del. Ellers blir det lege etc. om ikke noen har flere tips. Avis tipset er litt riski å prøve alene el.

Vondt i hals og øret skrev:

Har hovne kjertler i halsen kan det være grunnen til øreverket? Det er bare på den ene siden i tillegg.

Ondt i øret skrev:

Huff, jeg har vondt i øret. Det virker som det har gått til kjeven også.

Mathias skrev:

Jeg har sittet våken nå siden klokka var 19:00 med øreverk, når jeg skriver dette så er klokka 05:10. Det klikker for meg, min mor ba meg om å gå ut i den friske lufta litt ettersom jeg følte meg bedre. 10 minus er ikke frisk luft når man er forkjølet, jeg sitter her å hyler og banner.

Kom med ett kongetips. Apropos bomulls dott med matolje. Ettersom klokka er så mye kan jeg bare dryppe det på bomull å stappe den inn i øret? Kan ikke begynne å varme opp osv. klokka kvart over fem om morgenen. Hilsen gal gutt 16

Tullemor skrev:

Jeg har erfart at det hjelper å helle noen dråper med lunken melk i øret. Pass bare på at den ikke er varmere enn 37 grader.

TS skrev:

En halv løk på øret fungerer som bare det. Jeg har hatt det på i ca 2 timer og nesten all smerte er borte. Takk for tips. Skar bare en løk i to og holder den på plass under en lue.

Maje skrev:

Kjenner meg igjen i det folk har skrevet her. Bortsett fra at i mitt øre (store smerter i bare et av dem) pulserer det og presser som fy. Skulle gjerne prøvd de kjerringrådene som står overnfor, men som noen av dere har nevnt tidligere skal man være forsiktig med å putte noe i ørene. Igjen er kl. 00:37 så det er uaktuelt å kunne dra til legen. Har ikke hvitløk i hus heller, så jeg er redd jeg bare må holde ut en forferdelig natt. Søvn vil det ikke bli mye av tror jeg. Øreverk er noe av det verste. Det gjør uutholdelig vondt.

Mamma til 3 åring skrev:

Jeg må bare si at det er helt utrolig hvor effektivt kamillete var på den smertefulle øreverken. Vi dyppet steril bomull i en ren kopp te og ventet til den var lunken nok til å legge i øreåpningen (ikke inni) hun følte det hjalp ganske raskt. Noen timer etter kom betennelsen ut og smerten var borte. Nå la jeg på en til før leggetid og satser på å få sove litt i natt.

Veronica skrev:

Jeg har fått skikkelig øreverk, men ikke bare det. Det går helt fra halsen og opp. Jeg kjenner at bihulene er hovne, men jeg har ikke halsbrann, bare verk. Og dette gjelder spessielt på den ene siden. Har noen noe triks som ikke inneholder å putte matolje i øret? Jeg har prøvd det før og det er bare ekkelt og irriterende.

Løkjenta skrev:

Et godt tips som alltid har funket i min familie er løk. Skjær en liten bit, legg den i øret og ta et plaster utenpå, så den ikke faller ut. Sov med den, og øreverken er borte over natten. Lukter ikke så godt, men fungerer virkelig.

Liven skrev:

Bruk ørelys. Det kjøpes på helsekosten. Sønnen min fikk øre verk og hadde sånne smerter at han gråt i 5 timer. Da vi fikk tak i ørelys forsvant smertene umiddelbart. Lykke til!

En liten hjelpende hand skrev:

Jeg gikk i natt og hadde verken matolje, løk eller noen ting. Jeg hadde hørt at mamma sa alovera hjalp mot alt. Hun spiste til og med en skje ren alovera om hun hadde halseverk. Så jeg la litt ren alovera ned på en vaskeklut og sovnet med denne på øret, og vet du hva? Det hjalp skikkelig godt. Det er noe jeg kommer til å benytte meg av fremover.

Linda skrev:

Min mor sa en gang at du skulle holde for nesen og blåse ut luft igjennom ørene. Jeg har prøvd på det, usikker om det virker på ørebetendelse. Noen som har erfaring på det?

Marte skrev:

Her sitter jeg med en bommulsdott i øra med olje på og tror jeg trenger en ny. Helt utrolig hva som hjelper for øreverk. Kansje jeg får sove i natt. Tusen takk for at det finnes olje og bommulsdotter.

Anine skrev:

Har ørebetennelse på begge ørene og legen sier jeg bare skal ta nesespray og paracet. Kunne vært greit å få noen øredråper i hvertfall..Har hatt det i 3 dager og det blir bare verre.

Embeto skrev:

Det begynte med at vann samlet seg i øret og siden litt kløe. Etter en helg var øregangen blitt svært så trang. En kald vind utendørs gjorde at smerten økte på og det ble til slutt helt utholdelig, når jeg gikk, tygget, og i det hele tatt beveget meg. Prøvde med oljedråper øreskyll, men det lindret bare en liten stund. Så ble det legetime og antibiotika og en smertelindrende øredråpe. Etter 12 timer nå, så finnes det ikke tegn til bedring. Paracet gav kortvarig virkning, men ibux var mer effektivt.

-.- skrev:

Jeg hadde også vondt i ørene for 2 dager siden, men nå hører jeg bare veldig dårlig. Noen tips til og få høre bedre?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...