Senebetennelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senebetennelse.

Malin skrev:

Jeg har nå siden forrige innlegg prøvd å sove med kålblad i 4 netter. Jeg gjorde det to dager, så noen dager pause pga jeg var bortreist og så nå i to dager igjen. Jeg må si at det virker ganske utrolig egentlig. Jeg har blitt mye mye bedre. Jeg merker betennelsen nesten bare når jeg er på jobb og kommer i samme sittestilling, men de to siste dagene har jeg nesten ikke hatt smerter. Jeg kjenner det på en måte fremdeles ligger der, men ikke at det er vondt eller samme plager som før. Faktisk så har det gitt meg mer virkning enn det fysioterapi, piller, hvile og trening har gjort. Dette kun etter 4 netter.

Om jeg blir absolutt helt bra etter å ha prøvd dette enda en stund til så skal jeg si ifra, om betennelsen blir like ille som den egentlig var, så skal jeg også si ifra om det. Til dere som ikke har strykejern, så har jeg brukt micro istedet. Bare puttet bladene inni i maks 10 sekunder og fester det med plastfolie.

Jeg vil uansett si at dere må være åpne for at dette kan funke, man kan ikke bruke det en natt og våkne som at det skal være en mirakelkur. Man må sikkert gi det tid som andre behandlinger. For meg ser det ut til å virke faktisk.

PLUSS: dette er BILLIG, hva skader det deg å prøve det når en kål koster 6 kr på butikken istedet for 4-500 hos noen andre behandlere? Du gir deg selv behandling mens du bare sover. Du trenger ikke sette av tid, sove må du jo uansett.

MINUS: vel, det lønner seg kanskje å ligge alene i senga, for det lukter ikke så godt når man drar med seg varme kålblad i senga. Jeg synes uansett ikke det virker som at det fester seg lukten i lakenet eller på kroppen. Det kan være vanskelig å få det til å ligge der det skal (om du ikke har noen som hjelper deg) sånn om du feks har det på upraktiske steder, som meg i skulderen. En trang trøye, plastfolie og kanskje en hjelpende hånd er jo et tips, så ligger det på plass.

Malin skrev:

Jeg fikk senebetennelse for et halvt år siden, den gang som musearm. Lang hvile og piller har forsåvidt hjulpet i lengden, men det som har skjedd er at den betennelsen har forsvunnet fra underarmen, men gått over i overarmen og spesielt i skulder og nakke. Dette påvirker meg veldig mye i arbeidsdagen min. Man har ingenting å miste på å prøve dette kjærringrådet og jeg synes det er spennende at folk skriver at det virker. Så ikveld skal jeg varme opp kålbladene (de jeg bor med må tro jeg er sprø som står der og stryker kålblad) og så skal jeg sove med de i natt. Skal rapportere tilbake om det virker. Det føler jeg det er det viktigste her, at folk kan få en slags tilbakemelding om det har virket eller ikke. Skal sies at trening av armen også er inne i bildet som jeg håper gjør den bedre.

Odda skrev:

Jeg har senebetennelse og tenkte å prøve dette. Har noen en god ide for hvordan jeg skal feste kålbladene, teip eller?

Cecilie skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i begge håndleddene i snart 4 år. Jeg gikk idrett på vgs og dette var nok mye av det som holdt betennelsen oppe ettersom jeg hadde volleyball som min toppidrett. Men det siste året har det vært konstant vondt nesten hele tiden, Går med skinne nesten hver eneste dag, og klarer ikke styre rattet på bilen med den venstre armen (som er verst). Har time hos lege neste uke, bare for og høre hva han sier, men skal virkelig prøve kålbladene. Er det noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre? har prøvd og holde armen i ro med skinnen, men med en gang jeg tar den av er smerten enorm. Jeg sover som regel med ibux krem hver natt for og klare og sove.

Panda skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i venstre arm i 3 uker, etter å ha holdt en skjøteapparat for lenge. Skal prøve kålblader på armen, så skal jeg si hvordan det blir i neste inlegg.

Johan skrev:

Har hatt senebetennelse i håndleddet i snart 2,5 år, hender det blir borte etter mange uker's hvile, men kommer som regel igjen etter et par dager på jobb. Har prøvd og skifte arbeid, fysioterapi o.l. Er som regel sykmeldt i 3 mnd i strekk når det først setter inn for alvor. Skal prøve det her og se om det hjelper, selv om jeg har mine tvil.

Meg skrev:

Akupunktur fjernet en senebetennelse som hadde vart i to år. Smertene var nesten borte etter første gang. Fem ganger var jeg der og kvitt det helt. Nå etter seks år er det tilbake, og jeg vet hvor jeg skal dra.

Jossen skrev:

Jeg har fått senebetennesle i overkant av albuen. Jeg har tatt en kopresjonssokk (strømpe), klippet av fotdelen og tredd den oppover armen (strekker seg ca. 10 cm over og 10 cm under betennelsespunktet). Den økte blodsirkulasjonen dette gir (ca. 40 %) lindring. Har nå gått med dette i 4 dager og når jeg tar den av om kvelden merker jeg at betenneslen er betydelig på retur.

øyvind skrev:

Jeg har hatt senebetennelde i 15 år nå og har prøvd alt unntagen kålblader. Jeg skal prøve det i kveld i tillegg til magnesiumstilskudd. Håper det hjelper.

Stian skrev:

Hei, interessant å lese forskjellige meninger, råd og erfaringer. Personlig har jeg akkurat kommet igang med trykkbølgebehandling for albue og skulder. Etter å ha lest det jeg har kommet over om sånne betennelser som ikke er betennelser, er noe av det verste du kan gjøre å bruke antiinflammatoriske medisiner, som for eksempel ibux, ibux gel, eller brexidol. Inflammasjonen er kroppen som prøver å helbrede seg selv. Symptomer er jo veldig ofte nettopp dette, og pinlig nok, det legevitenskapen lenge har konsentrert seg om å motarbeide.

IS skrev:

Jeg fikk akutt senebetennelse i håndleddet etter hagearbeid. Var inne på siden her å kikket og husket da hva jeg gjorde før. Var en periode for mange år siden plaget av langvarige senebetennelser, det som da virket var magnesium tilskudd. Det virket så bra at jeg har vært frisk i årevis. Nå er det lenge siden jeg har tenkt på å ta magnesium, men da jeg så kålbladtipset husket jeg det. Kroppen trenger magnesium og mange har mangel på dette. Nå har jeg kjørt på med 2stk * 300 milligram tabletter pr dag og senebetennelsen er vekk på 3 dager. Allerede morgenen etter var smerten redusert uten smertestillende (som bare maskerer og ikke gjør noe positivt). Håper dette rådet kan hjelpe.

Nonstop78 skrev:

Jeg har prøvd hodekål i bh-n mot tilstoppede melkeganger. Det funker. Jeg har vært mye plaget med dette, og hodekål funket like bra som antibiotika.

Nå har jeg en vond senebetennelse. Før jeg leste denne tråden, så tenkte jeg ikke på at kål kunne brukes mot dette også. Dette skal testes ut. Jeg er langdistanseløper, har vondt i hele venstresiden av kroppen og lett feber. Neste natt skal jeg binde myk kål rundt hele venstresiden. Jeg har ingenting å tape på å prøve. Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går.

Sandra skrev:

Mange idiotiske kommentarer her. Kortison hjelper ikke. Kanskje akkurat når du får det, men ikke i lengden. Prøv for all del kjerringråd, det kan ihvertfall ikke skade sammenlignet med medisiner. Det er sant at man lett kan få det igjen når du først har hatt det engang, men du har det jo ikke hele tiden resten av livet. Det eneste som hjelper er å trene opp kroppen din riktig, selvfølgelig ikke mens du har senebetennelse. Du må ikke belaste armen feil og når du merker at du begynner å få det igjen må du bare slappe av.

Norpet skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i begge skuldrene i 20 år. Det er ikke den ting jeg ikke har prøvd. Jeg har spist mye smertestillende, kommet tilbake, men har ikke prøvd kålblad. Håper det vil virke.

Didi skrev:

Kronisk betennelse kan opereres bort, om ikke kortison eller fysioterapi ikke virker.

Skuldertrøbbel skrev:

Det jeg har lest på nett angående den type behandling er at det har liten hjelp mot betennelse, men god hjelp mot kalkdannelse. Har selv prøvd trykk bølgebehandling og opplevde litt bedring, men hjalp lite. Og en skal huske det at hvis ikke det hjelper etter 5 behandlinger så vil det ikke hjelpe. Jeg ble melket av fysio til og ta ganske mange flere enn 5. Uten bedring. Har og prøvd ultralyd og strøm og holder nå på hos naprapat. Dette gjelder skulderen min. Vært dårlig i 1,5 år nå. Så neste blir røntgen og mase på lege om videre sending til spesialist samtidig som eg leser og prøver og lære selv på nett. Skal prøve kiropraktor neste.

Sissi skrev:

Det er vel mer helbredende og spise kål.

Tore skrev:

Ser at administrator har tatt bort kontaktinfo fra mitt innlegg ovenfor. Hvis noen ønsker kontakt kan det sikkert formidles gjennom de som drifter nettsiden

Tore skrev:

Spennede lesning dette for meg som nettopp har fått en kraftig senebetennlese på fremsiden av skulderen. Jeg har fått det etter å ha hatt litt for langt opphold i styrke-treningen og begynte igjen i forrige uke med alt for stor belastning. Til daglig arbeider jeg med det som nå kalles energi-medisin. Vi har litt kunnskap om hvordan infrarød varme og helsemagneter påvirker kroppen. Jeg har selv stor glede av det nå og kanskje er det flere av dere som er innom her som også ville kunne ha glede av å prøve. For ordens skyld, jeg lever av å selge slike produkter, så dere får vurdere det jeg sier opp mot dette, men da har jeg i hvert fall vært tydelig om den siden av saken.

Infrarød varme trenger dypere inn i kroppen enn kontaktvarme og strålevarme. Det hever ph-verdien i muskulaturen og demper betennelse (betennelse er syre = lav ph-verdi). Resultatet blir at man demper betennelsen. Det er dette som gjør at de med leddplager har det bedre i syden om vinteren i kanskje 17 grader, enn hjemme i leiligheten i Norge hvor temperaturen kanskje er 25 grader. Det finnes en rekke materialer som har den egenskapen at de reflekterer varme i det infrarøde spekteret. Titan har den egenskapen, også keramiske fibre som vi har i våre produkter.

Helse-magneter gjør bl.a. at muskulaturen slapper av noe som igjen øker blodgjennomstrømningen. Man får altså samme effekt som om man legger på isposer (som lurer kroppen til å øke blodgjennomstrømningen for å holde temperaturen oppe). I tillegg påvirkes smertesignalene i nervenetrådene slik at man opplever demped plager.

Bruker man disse i kombinasjon kan man få en god dempende effekt. Felles for disse to produkt-typene er at smerter lindres. Største delen av smerter / onter i slike sammenheng kommer fra hevelsen og ikke fra selve skaden. Bare ved å få opp blodsirkulasjonen og ned betennelsen og dermed ned hevelsen vil mye av plagene bli borte.

Selve skaden eller årsaken som ligger til grunn for plagene blir ikke helbredet. Man kan oppleve at kroppen blir bedre i stand til å helbrede seg selv hvis den økte blodgjennomstrømningen er nok. Dette kan man forsterke med et sunt basisk kosthold med mosjon / bevegelse / trening. Bruk gjerne også betennelsesdempende urter som f eks gurkemeie (rør ut en ts i et glass vann flere ganger daglig).

Vann er ekstremt viktig for å fjerne betennelser, vannet er selve transport-mekanismen, det vannet (som transporteres med blodet) som fører næringsstoffer frem og som fører avfalsstoffer ut. Drikk nok vann! Helsemagneter virker ikke hvis man ikke er godt hydrert.

Vi har støttebandasjer med infrarød varme og helsemagneter i ulike størrelser som kan festes på kroppen. For dem som sliter med betennelse i bena kan det være verd å prøve våre såler med over 170 små magneter. Beklager hvis dette virket veldig kommersielt. Jeg vet at mange får en bedre hverdag ved å benytte denne gamle asiatiske kunnskapen som er innbakt i disse produktene.

MSM skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i skulderen av å på i mange år. Jeg pleier å bruke msm, har dette både i en lotion og pulver som jeg blander i et glass juice eller noe. Når jeg er flink til å spise det jevnlig så har jeg ikke vondt i skulderen. Jeg kom over dette som anbefaling til hesten min som fikk en veldig stygg seneskade. Det har hjulpet veldig og han har blitt helt 100% ifølge vetrinær. Jeg vet om flere jeg har anbefalt dette til som har sagt at det har hjulpet.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...