Senebetennelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senebetennelse.

Norpet skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i begge skuldrene i 20 år. Det er ikke den ting jeg ikke har prøvd. Jeg har spist mye smertestillende, kommet tilbake, men har ikke prøvd kålblad. Håper det vil virke.

Didi skrev:

Kronisk betennelse kan opereres bort, om ikke kortison eller fysioterapi ikke virker.

Skuldertrøbbel skrev:

Det jeg har lest på nett angående den type behandling er at det har liten hjelp mot betennelse, men god hjelp mot kalkdannelse. Har selv prøvd trykk bølgebehandling og opplevde litt bedring, men hjalp lite. Og en skal huske det at hvis ikke det hjelper etter 5 behandlinger så vil det ikke hjelpe. Jeg ble melket av fysio til og ta ganske mange flere enn 5. Uten bedring. Har og prøvd ultralyd og strøm og holder nå på hos naprapat. Dette gjelder skulderen min. Vært dårlig i 1,5 år nå. Så neste blir røntgen og mase på lege om videre sending til spesialist samtidig som eg leser og prøver og lære selv på nett. Skal prøve kiropraktor neste.

Sissi skrev:

Det er vel mer helbredende og spise kål.

Tore skrev:

Ser at administrator har tatt bort kontaktinfo fra mitt innlegg ovenfor. Hvis noen ønsker kontakt kan det sikkert formidles gjennom de som drifter nettsiden

Tore skrev:

Spennede lesning dette for meg som nettopp har fått en kraftig senebetennlese på fremsiden av skulderen. Jeg har fått det etter å ha hatt litt for langt opphold i styrke-treningen og begynte igjen i forrige uke med alt for stor belastning. Til daglig arbeider jeg med det som nå kalles energi-medisin. Vi har litt kunnskap om hvordan infrarød varme og helsemagneter påvirker kroppen. Jeg har selv stor glede av det nå og kanskje er det flere av dere som er innom her som også ville kunne ha glede av å prøve. For ordens skyld, jeg lever av å selge slike produkter, så dere får vurdere det jeg sier opp mot dette, men da har jeg i hvert fall vært tydelig om den siden av saken.

Infrarød varme trenger dypere inn i kroppen enn kontaktvarme og strålevarme. Det hever ph-verdien i muskulaturen og demper betennelse (betennelse er syre = lav ph-verdi). Resultatet blir at man demper betennelsen. Det er dette som gjør at de med leddplager har det bedre i syden om vinteren i kanskje 17 grader, enn hjemme i leiligheten i Norge hvor temperaturen kanskje er 25 grader. Det finnes en rekke materialer som har den egenskapen at de reflekterer varme i det infrarøde spekteret. Titan har den egenskapen, også keramiske fibre som vi har i våre produkter.

Helse-magneter gjør bl.a. at muskulaturen slapper av noe som igjen øker blodgjennomstrømningen. Man får altså samme effekt som om man legger på isposer (som lurer kroppen til å øke blodgjennomstrømningen for å holde temperaturen oppe). I tillegg påvirkes smertesignalene i nervenetrådene slik at man opplever demped plager.

Bruker man disse i kombinasjon kan man få en god dempende effekt. Felles for disse to produkt-typene er at smerter lindres. Største delen av smerter / onter i slike sammenheng kommer fra hevelsen og ikke fra selve skaden. Bare ved å få opp blodsirkulasjonen og ned betennelsen og dermed ned hevelsen vil mye av plagene bli borte.

Selve skaden eller årsaken som ligger til grunn for plagene blir ikke helbredet. Man kan oppleve at kroppen blir bedre i stand til å helbrede seg selv hvis den økte blodgjennomstrømningen er nok. Dette kan man forsterke med et sunt basisk kosthold med mosjon / bevegelse / trening. Bruk gjerne også betennelsesdempende urter som f eks gurkemeie (rør ut en ts i et glass vann flere ganger daglig).

Vann er ekstremt viktig for å fjerne betennelser, vannet er selve transport-mekanismen, det vannet (som transporteres med blodet) som fører næringsstoffer frem og som fører avfalsstoffer ut. Drikk nok vann! Helsemagneter virker ikke hvis man ikke er godt hydrert.

Vi har støttebandasjer med infrarød varme og helsemagneter i ulike størrelser som kan festes på kroppen. For dem som sliter med betennelse i bena kan det være verd å prøve våre såler med over 170 små magneter. Beklager hvis dette virket veldig kommersielt. Jeg vet at mange får en bedre hverdag ved å benytte denne gamle asiatiske kunnskapen som er innbakt i disse produktene.

MSM skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i skulderen av å på i mange år. Jeg pleier å bruke msm, har dette både i en lotion og pulver som jeg blander i et glass juice eller noe. Når jeg er flink til å spise det jevnlig så har jeg ikke vondt i skulderen. Jeg kom over dette som anbefaling til hesten min som fikk en veldig stygg seneskade. Det har hjulpet veldig og han har blitt helt 100% ifølge vetrinær. Jeg vet om flere jeg har anbefalt dette til som har sagt at det har hjulpet.

Minimi skrev:

Hva slags kål er brukt? Hodekål?

Vera skrev:

Jeg har hatt senebetennelse under foten i mange år nå. I begynnelsen så trodde jeg at det var overbelastning siden jeg er veldig aktiv. Men mange år (5 år) har gått og denne plagen kommer og går. Jeg får det som regel i vinterstid (oktober-mars). Jeg har vært hos mange leger, og alle har bare gitt meg smertestillende medisin. Jeg har ikke trent siden september pga. foten tåler ingenting. Det gjør utrolig vondt når jeg går, og må bruke krykker. Når senebetennelse er borte, 3-4 uker etterpå kommmer det tilbake igjen uten at jeg har gjort noe. Skikkelig lei av dette. Noen som har hatt det samme problem og har noe tips?

Mokki skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i alle festene i skuldera i over et år nå. Kinensisk akupunktur, fysio og div. funker bare i en liten uke. Snakket med en kompis som er massasjeterapaut. Han mente alle de metodene var bare bortkastet penger. Man må gå ned i dyp-muskulaturen og dette gjør vondt. Da åpnes blodsrkulasjonen og plagene skal bli borte etter hvert. Så massasjeterapauter skal kunne hjelpe.

Trubadur skrev:

Jeg fikk kraftig senebetennelse for et par år siden. Etter ultralyd konstanterte legen at denne kan bli vanskelig å bli kvitt. Jeg fikk råd om å bruke dobbel dose tilskudd av magnesium. Det skulle dempe betennelsen. Dette fungerte på meg og jeg ble bra etter 4 ukeer. Legen skjønte ingenting.

Elisabeth skrev:

Jeg prøvde kålblader nå for første gang mot betennelse under begge beina. Må innrømme at smertene ble mindre. Så i natt ligger jeg med kålblader under beina. Jeg har hatt plantar faciit for noen år siden, og det gikk dessverre lang tid og mye smerter før det ga seg.

GK skrev:

Jeg har nå hatt betennele i armen i et par uker, gått på piller jeg fikk av legen, som ikke funket i det hele tatt. Det ble bare værre. Nå iser jeg ned armen på dagtid, og legger på tykt lag med arnika på kvelden med bandasje rundt. Og dette ser ut til å hjelpe. Men må nok fortsette med arnika til betennelsen er helt borte.

Skrivebord skrev:

Jeg hr hatt sendebetennelse i begge armer i snart 2 mnd. Slet med å bli frisk, men nå ser det ut til å gå over, og har lyst til å dele mine tips med andre:

  1. Tran
  2. 2-3 kapsler selolje. Den uten A og D vitamin siden du også tar tran.
  3. Jogging! Sinnsykt bra måte å få blodgjennomstrømning.
  4. Brennenesle-te, og løvetann-te. Hjelper sikkert mot en hel haug.
  5. Kinesiolog. Fikk meg til å tenke på rett måte iom at det tar på psyken å være lenge syk + det retter på energistrømmer.

Tja, alle disse tingene hjelper på forskjellige områder, og mange av dem er betennelses dempende. Har tro på å få skikkelig blodsirkulasjon, så kom dere opp av sofaen folkens. Håper dette kan hjelpe.

Tulla skrev:

Les gjerne boken: Naturen har alltid ret. (Maurice Mességué) Der står mye fornuftig og artig om både om kål, løk og andre planter.

Anne Marie skrev:

Kan godt legge på kalde kålblader også. Eller kutte dem opp litt og legge på huden med en bandasje over pluss plastfolie for å holde på evt. fukt. Vet det hjelper for betennelser, stiv nakke og insektbitt. Er også smertestillende f.eks. ved menstruasjonssmerter. Blir også brukt til liggesår og andre vanskelige sår på pasienter.

Gitarist med plager i 10 år. skrev:

Bor du i Oslo, oppsøk Morten Berg ved Oslo Osteopati og akupunkturklinikk. Bor du ikke i Oslo, ta fly, tog, buss eller bil for å komme deg dit. Han er den beste på dette området. Helt unik. Han er kjent for å være svært dyktig, og en må derfor vente noen uker for time pga stor pågang. Noen tips til gitarister. Har du betennelse i venstre hånd, få deg en tjukkere hals, spill med komfortabel action og strengetykkelse. Lær deg hybridteknikker. Høgre arm/hånd, Spill på gitarer med contoured kropp. Hybrid plekterteknikk, evt sweeping, tommeltknikk eller svevende håndledd som Lukather f.eks. Tren tre ganger i uken, fokuser på biceps (gitarister får vanligvis vondt på sida mot albueleddet på innsida). Bruk tynne pulsvarmere som går fra håndledd til over albuen. Vær flink med stretching. Finn en sofakant eller hyllekant, strekk albuen (bakover) slik at fremsiden av skulderen blir tøyd. Hold forsiktig men lenge, gjerne flere minutter. Finn en tennisball og press mot triggerpunkter på utsida av skulderbladet. Tøy ut etterpå, drikk en halvliter vann, legg så på is på albuen. En ting til: FINN UT OM DU HAR MAT-/PROTEININTOLERANSE!!!! Det KAN være nøkkelen.

Slik klarer jeg å leve av å være frilansgitarist. Hatt plagene i ti år, fire av de totalt uten gitarspilling. Prøvde alt mulig, deriblant operasjon. Fikk fullført utdanningen min til slutt og er nå proff gitarist. Noe som var svært usannsynlig i mange år. Kort oppsummert, Morten Berg (osteopat), riktig trening, holde varmen på det jevne men ise ned når det er overbelstning, stretching, diett/kosthold, ergonomi. Håper dette kan være motiverende for folk å lese.

Nina skrev:

En ting som er lurt, spesielt om du har senebetennelse i armene, er å bruke pulsvarmere e.l for å holde den betente senen varm. Dette øker nemlig blodsirkulasjonen, og hjelper på betennelsen. Under og rett etter arbeid som belaster senen er det derimot lurt med en ispose.

Chef skrev:

Har fått senebettennelse i begge armer. Jeg har hatt det i 6-7 uker nå. Gi gjernet tips.

Chrizza skrev:

Kjæresten min har hatt senebetnennelse under føttene i 4-5 år nå. Han blir ikke bedre, men bare verre. Noen tips? Jeg maserer han under føttene nesten hver dag. Han blir bedre der og da, men nesten dag er det tilbake til samme smertene. Han har betennelseskuler på senene, kjenner jeg når jeg maserer han.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....