Senebetennelse - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om senebetennelse.

Eline skrev:

Men ikke helt bra må jeg få sagt, men det roet seg litt.

Eline skrev:

Jeg har hatt senebetennelse under foten siden september og har ligget med kålblader i to netter og, tro det eller ei, jeg er blitt bedre.

Nosha skrev:

Det er mange gode tips. Jeg skal prøve kålblader. Men jeg har fått tips om blanding av ingefær og honning.

Christian skrev:

1. Gnuing er bra, viss en fysioterapaut gjør dette, og han vet hva han gjør.

2. Kulde mot overbelastningsskade (det alt for mange kaller senebetennelse) er fint i akutte tilfeller.

3. når tilstanden ikke lenger er akutt anbefales det varme da varme frigjør slagstoffer i kroppen, samt kan fjerne litt smerter.

4. den BESTE måten å bli kvitt overbelastningsskader på er å trene. Har selv gått med overbelastningsskade (diagnosert som senebetellese) i armen i over 7 mnd, først etter 2 mnd med fysioterapi (middels nytte), og 3 uker med hard trening til armen (mye nytte) er i det minste jeg på bedrings vei.

Tren deg frisk igjen!

Pianist skrev:

Til Ole: Har prøvd trykkbølgebehandling, kan virke som om det har en effekt. Jeg var helt fin i armene mine i noen måneder, men det kom tilbake. Til gitaristene her: Skaff dere lærer, hvis dere ikke har det, og be dem sjekke over teknikken deres. Hvis du allerede har lærer, vurder å bytte. Som regel er stive og anspente armer den mest vanlige grunnen til betennelse hos musikerer, samt dårlig oppvarming og for lange øvingsøkter (øv toppen 30 min. av gangen). Jeg anbefaler også folk her til å prøve osteopati og/eller kiropraktor, for de som ikke har prøvd det. Det er ikke alltid betennelsen sitter der man tror, og de sjekker hvilke andre steder betennelsen kan komme fra.

Guten skrev:

Hallo folkens, jeg har fått senebetennelse i håndleddet pga oppussing av hus, noe jeg ikke gjør hver dag. Det er mange gode tips her. Jeg lurte litt på om slike Israelsprodukt kan virke mot betennelsen? Har noen erfaring i bruk av dette?

Ole skrev:

Jeg vil bare nevne om en forholdsvis ny behandlingsmetode (som ikke er et kjerringråd) mot senebetennelse som heter radial trykkbølgebehandling. Har ikke prøvd det selv men det virker som det kan hjelpe. Suksessrate på 77% ved kroniske tilfeller sies det.

Anine skrev:

Hvorfor virker kålbladene? Hvilke stoffer er det i dem som gjør at det virker? Og hvilken kål bruker man, vanlig hodekål?

May skrev:

Har hatt senebetennelse under føtttene 1 år og begynner å bli utålmodig. Et tips om en stift som virker mer effektivt enn tigerbalsam? Kan jeg få mer om info om den? Har noen prøvd kinesisk medisin? Jeg tenker at kroppen trenger hjelp til helbredelsesprosessen. Videre er det viktig å ha tro på at man blir bra og aldri gi opp.

Hmm skrev:

Jeg er har fått senebettenelse i håndledd, begynte med skinne idag. Jeg har faktisk blitt mye bedre, men det jeg lurer på er funker denne kålmetoden? Og når vet man at senebettenelsen er helt vekk?

Ana skrev:

Jeg har senebetennelse i begge håndledd. Jobber på kontoret, kan ikke holde kulepenn uten å føle smerte. Har time hos lege neste uke, men tror ikke det kan hjelpe. Jeg er helt enig med en av kommentarene at man må bare unngå de bevegelse som utløser betennelse.

Lykkeliten skrev:

Jeg fikk først senebetennelse i venstre håndledd. Etter å ha vært hos fastlegen fikk jeg betennelsesdedmpende tabletter som ikke har hjulpet i det hele tatt. Nå har jeg i tillegg fått betennelse i begge armene og er ganske lei. Kan jo ikke akkurat la være å bruke armene liksom? I kveld skal jeg legge meg med kålblader på alle de vonde stedene. Hvis det hjelper skal jeg skrive inn et nytt innlegg.

Lano skrev:

Det er greit og prøve kålblad, skal kjøpe i morgen. Har slitt med kroniske smerter i 1 år nå. Har prøvd mye behandling, men kål er jo billigt også. Skriver åssen det går.

Gitarist skrev:

Hei, har hele tiden vondt i hendene og armene og blir litt smågal av å ikke kunne spille gitar. Skal prøve det kålblad trikset. Har hatt vondt i over en mnd nå. Er det ellers noen som har noen tips rettet mot gitarister med senebetennelse?

Treningsnarkoman skrev:

Det er nå kveld for 2. dagen med kål rundt armen å jeg må si det har vært fantastisk. Har idag brukt armen til normale ting å smerten er minimal. Er ikke blitt helt frisk, men er på bedringens vei. Ser ut som kålblad faktisk funker. Kommer nytt innlegg om ett par dager så får vi se hvordan det videreutvikler seg.

Treningsnarkoman skrev:

Jeg har gått med senebetennelse i snart 3 mnd nå å begynner å bli ganske lei av å ikke kunne bruke armen. Har fått medisin av legen, gått til kiropraktor, gått til aktupunktur og sonebehandling, ingenting hjelper. Har også prøvd peppermyntolje og is, de 2 siste har jeg funnet ut at tar smerten vekk, men det kommer tilbake med en gang jeg bruker handa. Har bare brukt dette noen dager så det kan være det hjelper ved lenger bruk (holder ennå på og eksprementerer). I kveld har jeg også surret kål rundt handa så får vi se om dette funker. Skal legge inn nytt innlegg om hvordan dette har funket på meg om noen dagen. Men som sagt av andre her så tror jeg også det er litt fra person til person hva som funger på hver enkelt. Hvis dere har så vondt som meg så skader det vel ikke å prøve alle disse rådene for det kan vel ikke bli værre?

Skrekkslagen Gitarist skrev:

Jeg har egentlig bare tendenser til senebetennelse, men er redd for å få det kronisk. Tror jeg skal prøve kålbladene. Ellers hørtes is lurt ut. Og jeg tror det varierer fra person til person akkurat hva som virker og ikke.

David skrev:

Hei, jeg fikk en løsning på min senebetennelse etter 7 år. Jeg tok en kikkehullsoperasjon i skulderen, operasjonen tar ca 15 min og er gratis og ingen smerter i forbindelse med operasjonen. Gå via fastlegen og be han ordne time på sykehuset for konsultasjon der med lege før operasjonen. Det finnes sikkert forskjellige senebetennelse men i mitt tilfelle var det i skulderen og legen sa at det er litt trangt for muskelaturen pga benene i armen og skulderen kommer sammen når du feks løfter armen betennelsen gjør også at det hovner opp og alt blir trangere. Under operasjonen så freser de bort litt av benet for å gi god plass til muskulaturen pluss de fjerner betennelsen en slags pute som var blitt dobbel størrelse, den vil vokse ut igjenn av seg selv til vanlig størrelse etter operasjonen. Det er nå 3 år siden operasjonen og jeg er fortsatt helt frisk. Før fikk jeg betennelse som kom og gikk etter som arbeidet mitt var, jeg måtte si opp 3 stillinger pga. senebetennelsen som alltid kom tilbake, selv om jeg tok 6 mnd pause fra jobb. Men nå er jeg helt bra har kun kjent små symtom et par ganger ved hard belastning av armen men egentlig ingen problem. Trodde jeg kom til å lide resten av livet og legen min anbefalte ikke operasjon men jeg hørte på en eldre mann som hadde smerter hver natt i armen helt til å tok kikkehullsoperasjon. Han har ingen smerter lenger. Sjekk med legen din om dette er noe for deg.

Sol skrev:

Hei. Jeg har selv betennelse i armen og skulderen og i mitt tilfelle kommer det fra nakken. Jeg går og tar noe man kaller for IMS, dvs noe av det samme som akupunktur. Han jeg går til er utdannet lege også. Dere kan lese mer om dette ved å søke på IMS på nettet. Det jeg kan si er at for meg føles det bedre for hver behandling. Legen kaller det jeg har for Kort muskel syndrom - og at musklene har blitt korte pga stress. Jeg tenker at det er psyksik stress fordi kroppen husker påkjenninger en har hatt - og så setter det seg som smerter f.eks senebetennelser. Tror man kan bli frisk av hva det måtte være. Vi må prøve så godt vi kan og fokusere på positive ting. Stå på. La oss bli kvitt det som hemmer oss i å leve fullt og helt. Lykke til fra meg

Hilde skrev:

Smør på med Ibux-krem (kjøpes på Apoteket), og gjør det du pleier (den bevegelsen som forårsaker senebetennelsen). Det gjør vondt til å begynne med, men etter en stund går det over.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...