Senebetennelse - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om senebetennelse.

Anonym skrev 29. mai:

Har hatt kronisk senebetennelse i litt over 3 år, og begynner å bli passe lei... har ikke hatt effekt av kortison eller operasjon, men dette skal jeg prøve! fint at folk kommer med ulike tips:)

Bare meg skrev 06. mai:

Var hos healer,men blei bare værre....

Birgitte skrev 23. april:

Man kan bli kvitt senebetennelse. Og når man sier senebetennelse kan det også være betennelse i muskulatur. Kanskje ikke så viktig hva det heter, men å bli kvitt det. Har du vondt, la det hvile helt til det er gått over. Ikke stivne, litt bevegelse, ingen belastninger. Isbeslag kan lindre og hjelpe. Bruk en pose frosne grønnsaker og legg på i 20-30 min. Dette øker blodgjennomstrømingen og lurer kroppen til å tro det er no galt og sender hvite blodlegemer til stedet. De slåss mot betennelse. Ibux, tabletter eller salve er om ikke smertedempende også betennelsesdempende. Om smertene er for store virker de nok ikke så mye, kun mot betennelsen. Når smerten er gått over - og det kan ta tid alt etter som - kan du begynne å trene. Begynn forsiktig. Å styrke muskulaturen forebygger og du får varierte bevegelser og økt blodgjennomstrømning. Gjennomstrømning av blod er stikkordet, spør en profesjonell trener om råd. Styrketreningen må holdes ved like og ellers må man huske på å være i litt generell bevegelse, ikke stivne i en stilling, unngå overbelastning av den utsatte kroppsdelen og tøye forsiktig innimellom. Du kan holde smertene helt borte. Om betennelsen dukker opp igjen, husk å hvile til smerten er borte før du trener. Veldig viktig. Aldri gi opp. lykke til!

Sol skrev 17. april:

Går an å operere vekk senebetennelse også. Det fikk jeg gjort og har hatt null plager etterpå. Det anbefales på det sterkeste.

Røreggern skrev 17. april:

Fikk tak i en sjelden smørestift. Blir brukt av proffe massører. Den brenner 10 ganger værre enn tigerbalm. Utrolig effektiv. Lindrer smerten og øker blodgjennomstrømmingen. Etter et par uker har jeg blitt mye bedre. Har ikke hatt noe hvile, jobber som bare det. Smører et par ganger i løpet av arbeidsdagen. Det er ikke et kjærringråd, men overaskende bra for meg.

Malle skrev 01. april:

Kålbladene virket !

Gitarist skrev 12. mars:

Senebetennelse kan bli kvitt på mange måter. Man kan oppsøke, fysioterapeut, akupunktør, naprapatbehandling, kiropraktor.. Alle vil komme med forskjellige løsninger, men det kan summeres opp til noe ganske så enkelt. Betennelsen må ha hvile helt til det ikke gjør vondt lenger. Da må man sakte men sikkert trene opp de områdene som har blitt betente. Har selv hatt kronisk senebetennelse i 5 år, men er først det siste halve året jeg har fått oversikt og vet hva som må gjøres. Uansett hvilken lege du går til, så er poenget å få høy blodgjennomstrømning i området, som man får ved trening. Det gjelder bare å ha tålmodighet

Ju-ju therapist skrev 29. februar:

Senebetennelse kan være mangt, ikke alltid senen. Det bør undersøkes av fagfolk slik som lege, fysioterapeut, naprapat, kiropraktor, homøopat eler osteopat. Ved akutte tilfeller kan is og avlastning hjelpe.

Annie skrev 15. februar:

Å si at en ALDRI kan bli frisk av noe er ganske frekt og tåpelig sagt! Vertfall her inne hvor folk søker råd når en gjerne har prøvd alt annet.Senebetennelse KAN fås vekk! Men folk er forskjellige og fordi en behandling ikke virket på noen, så kan den virke på andre. Og det er ikke 100% sikkert at det er senebetennelse en sliter med fordi legen påstår eller tror det er dette. Andre sykdommer er feks: Artrose, Slimposebetennelse, Slitasjegikt, Tennisalbue, Musesyke, Karpal tunnel syndrom, Sener i klem osv. Det er mange terapiformer en kan benytte seg av også, utenom leger og medisin. Feks: Fotsoneterapi (Som er veldig effektivt), Healing, Fysioterapitrening (Behandling og massasje er ikke å foretrekke da dette bare forverrer skaden), Homopati, Aromaterapi osv. Noen seier en bør holde armen mest mulig i ro, og noen seier en bør tøye ut å bevege seg mest mulig. Dette må man finne ut av selv. Men jeg tror en kombinasjon av de begge er det rette- Ikke bevege for mye, og ikke for lite. Uansett-lykke til:)

PS: Kål virker på de fleste jeg kjenner og har hørt om hvis det er kun betennelse det dreier seg om.

Benedikte skrev 03. januar:

Jeg er overbevist om at man kan kurere senebettenelse. Jeg har det i begge albuene og hendene og skal ut i sykemelding nå. Jeg er kokk, og har heller ingen planer om å skifte yrke. Der verdt å prøve kålblader.

Viktor skrev 03. januar:

Nå ble jeg deppa av de kommentarene as, jaja, da får jeg bare ha senebetennelse for resten av livet mitt. (Jeg vil trene!)

Meg skrev 24. november:

Senebetennelse forsvinner ALDRI, når man først har fått det hjelper det lite med trening og betellsesnedsettende tabletter. Det eneste man kan gjøre er å unngå de bevegelsene som framkaller betennelsen. F.eks begynne i en annen mindre belastende jobb.

Tonje skrev 13. november:

Jeg har hatt senebetennelse i skulderen i 9 mnd nå. Jeg har vært sykemeldt en liten stund også. Samme hva legene prøver på så blir det ikke bedre. Ikke engang kortisonsprøyte hjalp, blei bare verre jeg! Så dette skal jeg prøve, kan jo hende det funker. Hadde vært sprøtt om det gjorde det seff ;) hehe... men har jo prøvd alt annet så.... som jeg forstod det av innlegget så skal ikke kålbladene holdes varme. De skal bare varmes sånn at de blir myke nok til å formes rundt det området man har vondt. De vil jo kjøles ned forholdsvis fort.

Kristin skrev 18. oktober:

Har hatt senebetennelse i flere måneder i albuen. Det forsvant etter en kortisonsprøyte og 3 ukers hvile. Begynte igjen på jobb og fikk vondt etter 2 dager. Vil jeg aldri bli bra?

Momsa skrev 04. oktober:

Dette er IKKE kødd. Det er et gammelt og velprøvd middel, og jeg kjenner flere som har brukt det og blitt friske. Senest hyttenaboen vår, da han fikk trøbbel med skuldrene sine sist vinter.

Ally skrev 30. august:

Ja det må være kødd....Trodde varme gjorde betennelsen verre jeg. Synd for de som prøver ut dette og blir verre.

Anonym skrev 31. januar:

Det her MÅ være kødd.

Anonym skrev 29. desember:

Dette skal jeg jaggu teste, har fått kortison sprøyte idag- skader vel ikke dette.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...