Senebetennelse - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om senebetennelse.

Anonym skrev:

Prøvde akupunktur for min sene betennelse i albuen, ble bra med en gang.

Hanne skrev:

Til Pianist: Hvordan går det? Har du prøvd kålbladene? Har en datter som har piano som hovedinstrument på v.g. skole og skal spille helst 2 timer hver dag. Hun sliter med senebetennelse. Kjedelig når alt du vil gjøre her i verden er å spille piano.

Hanne skrev:

Til Nenja: Brukte du frosne grønnsaker mange dager på rad? Til kålbladbrukerne: Bruker man kålblader hver natt?

Nenja skrev:

Hei, Nenja her igjen! Ville bare si at jeg prøvde Birgittes råd med frossene grønnsaksposer, og nå er armene mye bedre. Jeg er nesten normal, faktisk.

Viv skrev:

Til Pianist: Jeg tror ikke det skal ha noe å si hva man varmer dem opp med, det kan da ikke være viktig. Jeg regner med at det er kun for å gjøre kålbladene mykere.

Pianist skrev:

Har hatt senebetennelse i begge armene i ca. 9 mnd nå. Tror det kalles golfalbue, det jeg har. Har gått til 2 fysioterapeuter. Hos den andre fysioterapeuten ble jeg bra i noen måneder, men så kom det tilbake. Har hatt spilleforbud i 2 mnd., men var fortsatt ikke bra etter det. Skal ta MR-undersøkelse om noen uker for å se om det kan være noe annet en bare en belastningskade. Og i mellomtiden tenkte jeg å prøve kålbladene. Prøver de nå og er skikkelig spent på om de virker, selv om jeg ikke har stor tro. Kan noen gi meg en vitenskapelig grunn for hvordan de kan virke? Og hvorfor akkurat strykejern? Fungerer det ikke å bare varme de opp i mikrobølgeovn, eller lignende?

Nenja skrev:

Hm. Har hatt senebetennelse siden november, det blir ca 9 måneder nå. Jeg har vært hos akupunktør, som ikke virket så mye, og hos natrapat, som virket litt bedre, og har nå ingen smerter, men blir utrolig fort sliten, av ting jeg vanligvis ikke blir sliten av, f.eks børsting av hår. Fint med disse tipsene, hvis jeg finner en pose frosene grønnskaer, skal jeg prøve Birgittes råd.

Fysio skrev:

Ok folkens. For enkelte holder det å lure hjernen sin til å tro at behandlingen fungerer for at den skal fungere, ikke sant - placebo. Til info: senebetennelse finnes ikke. Sener inneholder ikke celler som kan gi inflamatoriske reaksjoner. Er det senen som er problemet er det snakk om tendinose - en degenerative vevsforandring (overbruk, overbelastning, friksjon mm).

Anonym skrev:

Har hatt kronisk senebetennelse i litt over 3 år, og begynner å bli passe lei... har ikke hatt effekt av kortison eller operasjon, men dette skal jeg prøve! fint at folk kommer med ulike tips:)

Bare meg skrev:

Var hos healer,men blei bare værre....

Birgitte skrev:

Man kan bli kvitt senebetennelse. Og når man sier senebetennelse kan det også være betennelse i muskulatur. Kanskje ikke så viktig hva det heter, men å bli kvitt det. Har du vondt, la det hvile helt til det er gått over. Ikke stivne, litt bevegelse, ingen belastninger. Isbeslag kan lindre og hjelpe. Bruk en pose frosne grønnsaker og legg på i 20-30 min. Dette øker blodgjennomstrømingen og lurer kroppen til å tro det er no galt og sender hvite blodlegemer til stedet. De slåss mot betennelse. Ibux, tabletter eller salve er om ikke smertedempende også betennelsesdempende. Om smertene er for store virker de nok ikke så mye, kun mot betennelsen. Når smerten er gått over - og det kan ta tid alt etter som - kan du begynne å trene. Begynn forsiktig. Å styrke muskulaturen forebygger og du får varierte bevegelser og økt blodgjennomstrømning. Gjennomstrømning av blod er stikkordet, spør en profesjonell trener om råd. Styrketreningen må holdes ved like og ellers må man huske på å være i litt generell bevegelse, ikke stivne i en stilling, unngå overbelastning av den utsatte kroppsdelen og tøye forsiktig innimellom. Du kan holde smertene helt borte. Om betennelsen dukker opp igjen, husk å hvile til smerten er borte før du trener. Veldig viktig. Aldri gi opp. lykke til!

Sol skrev:

Går an å operere vekk senebetennelse også. Det fikk jeg gjort og har hatt null plager etterpå. Det anbefales på det sterkeste.

Røreggern skrev:

Fikk tak i en sjelden smørestift. Blir brukt av proffe massører. Den brenner 10 ganger værre enn tigerbalm. Utrolig effektiv. Lindrer smerten og øker blodgjennomstrømmingen. Etter et par uker har jeg blitt mye bedre. Har ikke hatt noe hvile, jobber som bare det. Smører et par ganger i løpet av arbeidsdagen. Det er ikke et kjærringråd, men overaskende bra for meg.

Malle skrev:

Kålbladene virket !

Gitarist skrev:

Senebetennelse kan bli kvitt på mange måter. Man kan oppsøke, fysioterapeut, akupunktør, naprapatbehandling, kiropraktor.. Alle vil komme med forskjellige løsninger, men det kan summeres opp til noe ganske så enkelt. Betennelsen må ha hvile helt til det ikke gjør vondt lenger. Da må man sakte men sikkert trene opp de områdene som har blitt betente. Har selv hatt kronisk senebetennelse i 5 år, men er først det siste halve året jeg har fått oversikt og vet hva som må gjøres. Uansett hvilken lege du går til, så er poenget å få høy blodgjennomstrømning i området, som man får ved trening. Det gjelder bare å ha tålmodighet

Ju-ju therapist skrev:

Senebetennelse kan være mangt, ikke alltid senen. Det bør undersøkes av fagfolk slik som lege, fysioterapeut, naprapat, kiropraktor, homøopat eler osteopat. Ved akutte tilfeller kan is og avlastning hjelpe.

Annie skrev:

Å si at en ALDRI kan bli frisk av noe er ganske frekt og tåpelig sagt! Vertfall her inne hvor folk søker råd når en gjerne har prøvd alt annet.Senebetennelse KAN fås vekk! Men folk er forskjellige og fordi en behandling ikke virket på noen, så kan den virke på andre. Og det er ikke 100% sikkert at det er senebetennelse en sliter med fordi legen påstår eller tror det er dette. Andre sykdommer er feks: Artrose, Slimposebetennelse, Slitasjegikt, Tennisalbue, Musesyke, Karpal tunnel syndrom, Sener i klem osv. Det er mange terapiformer en kan benytte seg av også, utenom leger og medisin. Feks: Fotsoneterapi (Som er veldig effektivt), Healing, Fysioterapitrening (Behandling og massasje er ikke å foretrekke da dette bare forverrer skaden), Homopati, Aromaterapi osv. Noen seier en bør holde armen mest mulig i ro, og noen seier en bør tøye ut å bevege seg mest mulig. Dette må man finne ut av selv. Men jeg tror en kombinasjon av de begge er det rette- Ikke bevege for mye, og ikke for lite. Uansett-lykke til:)

PS: Kål virker på de fleste jeg kjenner og har hørt om hvis det er kun betennelse det dreier seg om.

Benedikte skrev:

Jeg er overbevist om at man kan kurere senebettenelse. Jeg har det i begge albuene og hendene og skal ut i sykemelding nå. Jeg er kokk, og har heller ingen planer om å skifte yrke. Der verdt å prøve kålblader.

Viktor skrev:

Nå ble jeg deppa av de kommentarene as, jaja, da får jeg bare ha senebetennelse for resten av livet mitt. (Jeg vil trene!)

Meg skrev:

Senebetennelse forsvinner ALDRI, når man først har fått det hjelper det lite med trening og betellsesnedsettende tabletter. Det eneste man kan gjøre er å unngå de bevegelsene som framkaller betennelsen. F.eks begynne i en annen mindre belastende jobb.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...