Senebetennelse - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om senebetennelse.

Hilde skrev:

Smør på med Ibux-krem (kjøpes på Apoteket), og gjør det du pleier (den bevegelsen som forårsaker senebetennelsen). Det gjør vondt til å begynne med, men etter en stund går det over.

Singh skrev:

Jeg prøvde dette (Kålblader) på meg selv. La kålblader på armen en hel natt. Dagen etter ble smertene borte med en gang. Jeg synes at dette er en god råd som er blitt presentert her. Hvis noen har hatt sånne plager i lengre periode så foreslår jeg å prøve det en gang.

Pianist skrev:

Til Hanne: din datter er i samme situasjon som meg! Hun må love å gjøre akkurat som fysioterapeuter sier, hvis hun ikke har en fysioterapeut, skaff en øyeblikkelig. Jeg sliter fortsatt med betennelsen, men gir meg ikke før den er borte, uansett hva. Piano er forhåpentligvis karrieren min, og jeg vil ikke la det gå fra meg. Kålbladene fungerte dårlig, det eneste som skjedde var at det stinka svett kål av meg. Så ta dette så seriøst som mulig. Jeg må allerede antakeligvis utsette høyskolen et år, og det er veldig kjedelig.

Til Snekker: Det der er idiotisk. En dag kommer armene dine til å ikke fungere mer. Kroppen gir symptomer for å si ifra at skaden kan føre til dysfunksjoner, hvis man ikke hviler. Å ignorere smerter er meget korttenkt, du er ikke tøff.

Pauline skrev:

Noen som har prøvd den metoden med kålbladet og har litt kvitt betennelsen? Har betennelse i ankelen og har hatt det i ett år nå. Jeg går danselinja på vgs og jobber også som danselærer. Håper det går an å bli kvitt det.

Tone skrev:

Hører dere snakker om varme og kulde for senebetennelse. Varme for betennelser og generelt skader i kroppen er ikke farlig, tvert imot! Jo mer varme, desto bedre blodsirkulasjon blir til det til det betente området. Og som vi vet så frakter blodet næring ut til kroppen og tar med slagstoffer tilbake. Et betent område vil få opphopning av slagstoffer som vi ikke har behov for, så kroppen vil naturlig forsøke å bli kvitt disse ved å øke blodsirkulasjonen til dette området. Hvorfor stoppe denne blodstrømmen med kulde? I tillegg er varme omslag smertedempende.

Dagfin skrev:

Har prøvd kålblad mot et parti psoriasis, med åpne kløsår og ubehagelig og vondt stivt parti. Etter 24 timer forsvant psoriasisen, og sårene lukket, og blodrester borte. Det som er igjen er en rød flekk på stedet. Den er signalrød men hva som vil skje fremover nå vet jeg ikke. Tipseren fortalte at psoriasisen forsvinner for år om gangen. Gleder meg!

Snekker skrev:

Nå må dere ta dere sammen. Har hatt kronisk senebeteennelse i over seks år nå. Det eneste som hjeper er å ignorere alle syptomer, jobbe som vanlig. Slutt å syte.

Jokkoz skrev:

Husk at nok søvn og bra kosthold også er faktorer som spiller inn i en hvileperiode. Og hold deg aldrig helt i ro. Tren hver dag men tren alternativt hvis nødvendig.

Optimist skrev:

Huff og huff, jeg vil ikke ha dette så lenge som noen her beskriver. Har ligget hjemme med smerter i armen/håndleddet i over en uke nå, og knasker smertestillende. Har så vondt at det er nesten umulig å sove om natten. Hjelper å ise ned, men hadde aldri trodd senebetennelse kunne være så vondt. Holder armen helt i ro etter anbefaling fra legen, men blir i tvil når jeg leser at det også er viktig å holde området i bevegelse for å øke blodgjennomstrømningen. Fingrene mine er jo helt vissne.

Anonym skrev:

Prøvde akupunktur for min sene betennelse i albuen, ble bra med en gang.

Hanne skrev:

Til Pianist: Hvordan går det? Har du prøvd kålbladene? Har en datter som har piano som hovedinstrument på v.g. skole og skal spille helst 2 timer hver dag. Hun sliter med senebetennelse. Kjedelig når alt du vil gjøre her i verden er å spille piano.

Hanne skrev:

Til Nenja: Brukte du frosne grønnsaker mange dager på rad? Til kålbladbrukerne: Bruker man kålblader hver natt?

Nenja skrev:

Hei, Nenja her igjen! Ville bare si at jeg prøvde Birgittes råd med frossene grønnsaksposer, og nå er armene mye bedre. Jeg er nesten normal, faktisk.

Viv skrev:

Til Pianist: Jeg tror ikke det skal ha noe å si hva man varmer dem opp med, det kan da ikke være viktig. Jeg regner med at det er kun for å gjøre kålbladene mykere.

Pianist skrev:

Har hatt senebetennelse i begge armene i ca. 9 mnd nå. Tror det kalles golfalbue, det jeg har. Har gått til 2 fysioterapeuter. Hos den andre fysioterapeuten ble jeg bra i noen måneder, men så kom det tilbake. Har hatt spilleforbud i 2 mnd., men var fortsatt ikke bra etter det. Skal ta MR-undersøkelse om noen uker for å se om det kan være noe annet en bare en belastningskade. Og i mellomtiden tenkte jeg å prøve kålbladene. Prøver de nå og er skikkelig spent på om de virker, selv om jeg ikke har stor tro. Kan noen gi meg en vitenskapelig grunn for hvordan de kan virke? Og hvorfor akkurat strykejern? Fungerer det ikke å bare varme de opp i mikrobølgeovn, eller lignende?

Nenja skrev:

Hm. Har hatt senebetennelse siden november, det blir ca 9 måneder nå. Jeg har vært hos akupunktør, som ikke virket så mye, og hos natrapat, som virket litt bedre, og har nå ingen smerter, men blir utrolig fort sliten, av ting jeg vanligvis ikke blir sliten av, f.eks børsting av hår. Fint med disse tipsene, hvis jeg finner en pose frosene grønnskaer, skal jeg prøve Birgittes råd.

Fysio skrev:

Ok folkens. For enkelte holder det å lure hjernen sin til å tro at behandlingen fungerer for at den skal fungere, ikke sant - placebo. Til info: senebetennelse finnes ikke. Sener inneholder ikke celler som kan gi inflamatoriske reaksjoner. Er det senen som er problemet er det snakk om tendinose - en degenerative vevsforandring (overbruk, overbelastning, friksjon mm).

Anonym skrev:

Har hatt kronisk senebetennelse i litt over 3 år, og begynner å bli passe lei... har ikke hatt effekt av kortison eller operasjon, men dette skal jeg prøve! fint at folk kommer med ulike tips:)

Bare meg skrev:

Var hos healer,men blei bare værre....

Birgitte skrev:

Man kan bli kvitt senebetennelse. Og når man sier senebetennelse kan det også være betennelse i muskulatur. Kanskje ikke så viktig hva det heter, men å bli kvitt det. Har du vondt, la det hvile helt til det er gått over. Ikke stivne, litt bevegelse, ingen belastninger. Isbeslag kan lindre og hjelpe. Bruk en pose frosne grønnsaker og legg på i 20-30 min. Dette øker blodgjennomstrømingen og lurer kroppen til å tro det er no galt og sender hvite blodlegemer til stedet. De slåss mot betennelse. Ibux, tabletter eller salve er om ikke smertedempende også betennelsesdempende. Om smertene er for store virker de nok ikke så mye, kun mot betennelsen. Når smerten er gått over - og det kan ta tid alt etter som - kan du begynne å trene. Begynn forsiktig. Å styrke muskulaturen forebygger og du får varierte bevegelser og økt blodgjennomstrømning. Gjennomstrømning av blod er stikkordet, spør en profesjonell trener om råd. Styrketreningen må holdes ved like og ellers må man huske på å være i litt generell bevegelse, ikke stivne i en stilling, unngå overbelastning av den utsatte kroppsdelen og tøye forsiktig innimellom. Du kan holde smertene helt borte. Om betennelsen dukker opp igjen, husk å hvile til smerten er borte før du trener. Veldig viktig. Aldri gi opp. lykke til!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...