Senebetennelse - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om senebetennelse.

Minimi skrev:

Hva slags kål er brukt? Hodekål?

Vera skrev:

Jeg har hatt senebetennelse under foten i mange år nå. I begynnelsen så trodde jeg at det var overbelastning siden jeg er veldig aktiv. Men mange år (5 år) har gått og denne plagen kommer og går. Jeg får det som regel i vinterstid (oktober-mars). Jeg har vært hos mange leger, og alle har bare gitt meg smertestillende medisin. Jeg har ikke trent siden september pga. foten tåler ingenting. Det gjør utrolig vondt når jeg går, og må bruke krykker. Når senebetennelse er borte, 3-4 uker etterpå kommmer det tilbake igjen uten at jeg har gjort noe. Skikkelig lei av dette. Noen som har hatt det samme problem og har noe tips?

Mokki skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i alle festene i skuldera i over et år nå. Kinensisk akupunktur, fysio og div. funker bare i en liten uke. Snakket med en kompis som er massasjeterapaut. Han mente alle de metodene var bare bortkastet penger. Man må gå ned i dyp-muskulaturen og dette gjør vondt. Da åpnes blodsrkulasjonen og plagene skal bli borte etter hvert. Så massasjeterapauter skal kunne hjelpe.

Trubadur skrev:

Jeg fikk kraftig senebetennelse for et par år siden. Etter ultralyd konstanterte legen at denne kan bli vanskelig å bli kvitt. Jeg fikk råd om å bruke dobbel dose tilskudd av magnesium. Det skulle dempe betennelsen. Dette fungerte på meg og jeg ble bra etter 4 ukeer. Legen skjønte ingenting.

Elisabeth skrev:

Jeg prøvde kålblader nå for første gang mot betennelse under begge beina. Må innrømme at smertene ble mindre. Så i natt ligger jeg med kålblader under beina. Jeg har hatt plantar faciit for noen år siden, og det gikk dessverre lang tid og mye smerter før det ga seg.

GK skrev:

Jeg har nå hatt betennele i armen i et par uker, gått på piller jeg fikk av legen, som ikke funket i det hele tatt. Det ble bare værre. Nå iser jeg ned armen på dagtid, og legger på tykt lag med arnika på kvelden med bandasje rundt. Og dette ser ut til å hjelpe. Men må nok fortsette med arnika til betennelsen er helt borte.

Skrivebord skrev:

Jeg hr hatt sendebetennelse i begge armer i snart 2 mnd. Slet med å bli frisk, men nå ser det ut til å gå over, og har lyst til å dele mine tips med andre:

  1. Tran
  2. 2-3 kapsler selolje. Den uten A og D vitamin siden du også tar tran.
  3. Jogging! Sinnsykt bra måte å få blodgjennomstrømning.
  4. Brennenesle-te, og løvetann-te. Hjelper sikkert mot en hel haug.
  5. Kinesiolog. Fikk meg til å tenke på rett måte iom at det tar på psyken å være lenge syk + det retter på energistrømmer.

Tja, alle disse tingene hjelper på forskjellige områder, og mange av dem er betennelses dempende. Har tro på å få skikkelig blodsirkulasjon, så kom dere opp av sofaen folkens. Håper dette kan hjelpe.

Tulla skrev:

Les gjerne boken: Naturen har alltid ret. (Maurice Mességué) Der står mye fornuftig og artig om både om kål, løk og andre planter.

Anne Marie skrev:

Kan godt legge på kalde kålblader også. Eller kutte dem opp litt og legge på huden med en bandasje over pluss plastfolie for å holde på evt. fukt. Vet det hjelper for betennelser, stiv nakke og insektbitt. Er også smertestillende f.eks. ved menstruasjonssmerter. Blir også brukt til liggesår og andre vanskelige sår på pasienter.

Gitarist med plager i 10 år. skrev:

Bor du i Oslo, oppsøk Morten Berg ved Oslo Osteopati og akupunkturklinikk. Bor du ikke i Oslo, ta fly, tog, buss eller bil for å komme deg dit. Han er den beste på dette området. Helt unik. Han er kjent for å være svært dyktig, og en må derfor vente noen uker for time pga stor pågang. Noen tips til gitarister. Har du betennelse i venstre hånd, få deg en tjukkere hals, spill med komfortabel action og strengetykkelse. Lær deg hybridteknikker. Høgre arm/hånd, Spill på gitarer med contoured kropp. Hybrid plekterteknikk, evt sweeping, tommeltknikk eller svevende håndledd som Lukather f.eks. Tren tre ganger i uken, fokuser på biceps (gitarister får vanligvis vondt på sida mot albueleddet på innsida). Bruk tynne pulsvarmere som går fra håndledd til over albuen. Vær flink med stretching. Finn en sofakant eller hyllekant, strekk albuen (bakover) slik at fremsiden av skulderen blir tøyd. Hold forsiktig men lenge, gjerne flere minutter. Finn en tennisball og press mot triggerpunkter på utsida av skulderbladet. Tøy ut etterpå, drikk en halvliter vann, legg så på is på albuen. En ting til: FINN UT OM DU HAR MAT-/PROTEININTOLERANSE!!!! Det KAN være nøkkelen.

Slik klarer jeg å leve av å være frilansgitarist. Hatt plagene i ti år, fire av de totalt uten gitarspilling. Prøvde alt mulig, deriblant operasjon. Fikk fullført utdanningen min til slutt og er nå proff gitarist. Noe som var svært usannsynlig i mange år. Kort oppsummert, Morten Berg (osteopat), riktig trening, holde varmen på det jevne men ise ned når det er overbelstning, stretching, diett/kosthold, ergonomi. Håper dette kan være motiverende for folk å lese.

Nina skrev:

En ting som er lurt, spesielt om du har senebetennelse i armene, er å bruke pulsvarmere e.l for å holde den betente senen varm. Dette øker nemlig blodsirkulasjonen, og hjelper på betennelsen. Under og rett etter arbeid som belaster senen er det derimot lurt med en ispose.

Chef skrev:

Har fått senebettennelse i begge armer. Jeg har hatt det i 6-7 uker nå. Gi gjernet tips.

Chrizza skrev:

Kjæresten min har hatt senebetnennelse under føttene i 4-5 år nå. Han blir ikke bedre, men bare verre. Noen tips? Jeg maserer han under føttene nesten hver dag. Han blir bedre der og da, men nesten dag er det tilbake til samme smertene. Han har betennelseskuler på senene, kjenner jeg når jeg maserer han.

Ikkitokki skrev:

Slapp av lenge, det er det eneste som hjelper. Gjør det veldig vondt demper du det ved å ta en ibux og en paracett når du legger deg, da får du en god natt søvn.

Tutti skrev:

Jeg har prøvd kålblader på senebetennelse med veldig godt resultat. Lå med det om natten 4-5 netter og vekk var betennelsen. De sier at å stryke kålbladene gjør at en åpner opp porene i kålbladene. Det går helt fint med kalde blader også.

Lars skrev:

Hei, har også kjørt på en smell. Av hva jeg har lest her av innlegg så langt så virker det som at opptrening av området eller kikkhull operasjon er tingen.

Blir skremt når jeg ser at det er folk som har hatt det i opp til 6 år, og undrer meg om det er feilbehandling eller folk som har gitt opp. Har hatt et halvt år nå på rompa uten for mye bruk av håndleddet (der jeg har fått skaden) da jeg hørte at det eneste som var var å gi det tid og hvile. Det jeg sitter igjen med er et håndledd som forsåvidt ikke verker, men så fort jeg gjør småjobber hvor jeg må ta i litt, så er det som det altid har vært, virker vondt og betennt.

Lurer på om det er noen som heller kjenner til folk som har blitt kvitt det og hvordan de har fått det til.

Lars - far,bassist og gitarist skrev:

Skal prøve kålbladene jeg, er verdt forsøket. Jeg har vært plaget med dette i 3 mnd. Nå er jeg så frustrert og funderer egentlig på om jeg kan fortsette å spille. Dårlig kombinasjom å ha senebetennelse og være pappa til en på 16 mnd og ei på snart 7 år.

Christian skrev:

Nite: da får vi håpe din godeste fastlege ikke har bommet på vurderingen sin. Senebetennelse er i 90% av tilfellene en feildiagnostering. Masasje fra fysioterapaut har i det minste hjulpet meg.

Det å holde seg i ro er tull og tøys. Det fjerner smertene, men tvert du begynner igjen kommer det tilbake. Å holde seg i ro er en idiotisk måte å kurere problemet, fordi du får nedsatt muskelatur i området. Resultatet er at du blir mye svakere og lettere utsatt i senere tid.

Styrketrening og varmebehandling ser ut til å være best løsning. Nå snakker jeg om det som de fleste fastleger betegner som senebetennelse men som egentlig er snakk om overbelastningsskade. Dette er ikke legenes sterkeste område.

Renholdsbetjent skrev:

Har nettopp fått tennisalbue,. Det er vondt første gang, men nå er armen bare sår og det brenner. Godt å vite at det er folk her som har prøvd ut forskjellige ting, som er til god nytte for meg. Har hatt det i 2 uker nå og er så gira på å få det vekk, så jeg kan komme meg tilbake til jobb. Jeg er lei av å være hjemme, men de kålbladene skal jeg prøve. Ha en fin dag :)

Nite skrev:

Til informasjon: da jeg gikk til min fastlege fikk jeg streng beskjed om IKKE å massere det, min fastlege er også idrettslege så jeg regner med at han har rimelig peiling på dette. Han fortalte at fysioterapauter ofte masserer det, og at det er helt feil, og at jeg derfor ikke skulle gå til en fysioterapaut. Han sa at det er en betennelse, og er i grunn som et åpent sår (man masserer vel ikke åpne sår?). Det eneste som hjelper er å holde det i ro, og gjøre andre bevegelser enn de som har ført til betennelsen.

Et spørsmål: jeg lurer på hvordan i all verden kål kan hjelpe mot dette? Kål har vel ikke så små molekyler i seg så det kan trekke ned i huden?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...