Senebetennelse - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om senebetennelse.

Anne Marie skrev:

Kan godt legge på kalde kålblader også. Eller kutte dem opp litt og legge på huden med en bandasje over pluss plastfolie for å holde på evt. fukt. Vet det hjelper for betennelser, stiv nakke og insektbitt. Er også smertestillende f.eks. ved menstruasjonssmerter. Blir også brukt til liggesår og andre vanskelige sår på pasienter.

Gitarist med plager i 10 år. skrev:

Bor du i Oslo, oppsøk Morten Berg ved Oslo Osteopati og akupunkturklinikk. Bor du ikke i Oslo, ta fly, tog, buss eller bil for å komme deg dit. Han er den beste på dette området. Helt unik. Han er kjent for å være svært dyktig, og en må derfor vente noen uker for time pga stor pågang. Noen tips til gitarister. Har du betennelse i venstre hånd, få deg en tjukkere hals, spill med komfortabel action og strengetykkelse. Lær deg hybridteknikker. Høgre arm/hånd, Spill på gitarer med contoured kropp. Hybrid plekterteknikk, evt sweeping, tommeltknikk eller svevende håndledd som Lukather f.eks. Tren tre ganger i uken, fokuser på biceps (gitarister får vanligvis vondt på sida mot albueleddet på innsida). Bruk tynne pulsvarmere som går fra håndledd til over albuen. Vær flink med stretching. Finn en sofakant eller hyllekant, strekk albuen (bakover) slik at fremsiden av skulderen blir tøyd. Hold forsiktig men lenge, gjerne flere minutter. Finn en tennisball og press mot triggerpunkter på utsida av skulderbladet. Tøy ut etterpå, drikk en halvliter vann, legg så på is på albuen. En ting til: FINN UT OM DU HAR MAT-/PROTEININTOLERANSE!!!! Det KAN være nøkkelen.

Slik klarer jeg å leve av å være frilansgitarist. Hatt plagene i ti år, fire av de totalt uten gitarspilling. Prøvde alt mulig, deriblant operasjon. Fikk fullført utdanningen min til slutt og er nå proff gitarist. Noe som var svært usannsynlig i mange år. Kort oppsummert, Morten Berg (osteopat), riktig trening, holde varmen på det jevne men ise ned når det er overbelstning, stretching, diett/kosthold, ergonomi. Håper dette kan være motiverende for folk å lese.

Nina skrev:

En ting som er lurt, spesielt om du har senebetennelse i armene, er å bruke pulsvarmere e.l for å holde den betente senen varm. Dette øker nemlig blodsirkulasjonen, og hjelper på betennelsen. Under og rett etter arbeid som belaster senen er det derimot lurt med en ispose.

Chef skrev:

Har fått senebettennelse i begge armer. Jeg har hatt det i 6-7 uker nå. Gi gjernet tips.

Chrizza skrev:

Kjæresten min har hatt senebetnennelse under føttene i 4-5 år nå. Han blir ikke bedre, men bare verre. Noen tips? Jeg maserer han under føttene nesten hver dag. Han blir bedre der og da, men nesten dag er det tilbake til samme smertene. Han har betennelseskuler på senene, kjenner jeg når jeg maserer han.

Ikkitokki skrev:

Slapp av lenge, det er det eneste som hjelper. Gjør det veldig vondt demper du det ved å ta en ibux og en paracett når du legger deg, da får du en god natt søvn.

Tutti skrev:

Jeg har prøvd kålblader på senebetennelse med veldig godt resultat. Lå med det om natten 4-5 netter og vekk var betennelsen. De sier at å stryke kålbladene gjør at en åpner opp porene i kålbladene. Det går helt fint med kalde blader også.

Lars skrev:

Hei, har også kjørt på en smell. Av hva jeg har lest her av innlegg så langt så virker det som at opptrening av området eller kikkhull operasjon er tingen.

Blir skremt når jeg ser at det er folk som har hatt det i opp til 6 år, og undrer meg om det er feilbehandling eller folk som har gitt opp. Har hatt et halvt år nå på rompa uten for mye bruk av håndleddet (der jeg har fått skaden) da jeg hørte at det eneste som var var å gi det tid og hvile. Det jeg sitter igjen med er et håndledd som forsåvidt ikke verker, men så fort jeg gjør småjobber hvor jeg må ta i litt, så er det som det altid har vært, virker vondt og betennt.

Lurer på om det er noen som heller kjenner til folk som har blitt kvitt det og hvordan de har fått det til.

Lars - far,bassist og gitarist skrev:

Skal prøve kålbladene jeg, er verdt forsøket. Jeg har vært plaget med dette i 3 mnd. Nå er jeg så frustrert og funderer egentlig på om jeg kan fortsette å spille. Dårlig kombinasjom å ha senebetennelse og være pappa til en på 16 mnd og ei på snart 7 år.

Christian skrev:

Nite: da får vi håpe din godeste fastlege ikke har bommet på vurderingen sin. Senebetennelse er i 90% av tilfellene en feildiagnostering. Masasje fra fysioterapaut har i det minste hjulpet meg.

Det å holde seg i ro er tull og tøys. Det fjerner smertene, men tvert du begynner igjen kommer det tilbake. Å holde seg i ro er en idiotisk måte å kurere problemet, fordi du får nedsatt muskelatur i området. Resultatet er at du blir mye svakere og lettere utsatt i senere tid.

Styrketrening og varmebehandling ser ut til å være best løsning. Nå snakker jeg om det som de fleste fastleger betegner som senebetennelse men som egentlig er snakk om overbelastningsskade. Dette er ikke legenes sterkeste område.

Renholdsbetjent skrev:

Har nettopp fått tennisalbue,. Det er vondt første gang, men nå er armen bare sår og det brenner. Godt å vite at det er folk her som har prøvd ut forskjellige ting, som er til god nytte for meg. Har hatt det i 2 uker nå og er så gira på å få det vekk, så jeg kan komme meg tilbake til jobb. Jeg er lei av å være hjemme, men de kålbladene skal jeg prøve. Ha en fin dag :)

Nite skrev:

Til informasjon: da jeg gikk til min fastlege fikk jeg streng beskjed om IKKE å massere det, min fastlege er også idrettslege så jeg regner med at han har rimelig peiling på dette. Han fortalte at fysioterapauter ofte masserer det, og at det er helt feil, og at jeg derfor ikke skulle gå til en fysioterapaut. Han sa at det er en betennelse, og er i grunn som et åpent sår (man masserer vel ikke åpne sår?). Det eneste som hjelper er å holde det i ro, og gjøre andre bevegelser enn de som har ført til betennelsen.

Et spørsmål: jeg lurer på hvordan i all verden kål kan hjelpe mot dette? Kål har vel ikke så små molekyler i seg så det kan trekke ned i huden?

Eline skrev:

Men ikke helt bra må jeg få sagt, men det roet seg litt.

Eline skrev:

Jeg har hatt senebetennelse under foten siden september og har ligget med kålblader i to netter og, tro det eller ei, jeg er blitt bedre.

Nosha skrev:

Det er mange gode tips. Jeg skal prøve kålblader. Men jeg har fått tips om blanding av ingefær og honning.

Christian skrev:

1. Gnuing er bra, viss en fysioterapaut gjør dette, og han vet hva han gjør.

2. Kulde mot overbelastningsskade (det alt for mange kaller senebetennelse) er fint i akutte tilfeller.

3. når tilstanden ikke lenger er akutt anbefales det varme da varme frigjør slagstoffer i kroppen, samt kan fjerne litt smerter.

4. den BESTE måten å bli kvitt overbelastningsskader på er å trene. Har selv gått med overbelastningsskade (diagnosert som senebetellese) i armen i over 7 mnd, først etter 2 mnd med fysioterapi (middels nytte), og 3 uker med hard trening til armen (mye nytte) er i det minste jeg på bedrings vei.

Tren deg frisk igjen!

Pianist skrev:

Til Ole: Har prøvd trykkbølgebehandling, kan virke som om det har en effekt. Jeg var helt fin i armene mine i noen måneder, men det kom tilbake. Til gitaristene her: Skaff dere lærer, hvis dere ikke har det, og be dem sjekke over teknikken deres. Hvis du allerede har lærer, vurder å bytte. Som regel er stive og anspente armer den mest vanlige grunnen til betennelse hos musikerer, samt dårlig oppvarming og for lange øvingsøkter (øv toppen 30 min. av gangen). Jeg anbefaler også folk her til å prøve osteopati og/eller kiropraktor, for de som ikke har prøvd det. Det er ikke alltid betennelsen sitter der man tror, og de sjekker hvilke andre steder betennelsen kan komme fra.

Guten skrev:

Hallo folkens, jeg har fått senebetennelse i håndleddet pga oppussing av hus, noe jeg ikke gjør hver dag. Det er mange gode tips her. Jeg lurte litt på om slike Israelsprodukt kan virke mot betennelsen? Har noen erfaring i bruk av dette?

Ole skrev:

Jeg vil bare nevne om en forholdsvis ny behandlingsmetode (som ikke er et kjerringråd) mot senebetennelse som heter radial trykkbølgebehandling. Har ikke prøvd det selv men det virker som det kan hjelpe. Suksessrate på 77% ved kroniske tilfeller sies det.

Anine skrev:

Hvorfor virker kålbladene? Hvilke stoffer er det i dem som gjør at det virker? Og hvilken kål bruker man, vanlig hodekål?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...