Senebetennelse - kjerringråd

Senebetennelse kan forekomme i armen slik som i skulder, albue og håndledd. Men det kan også oppstå flere steder. Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Senebetennelse oppleves som svært smertefullt hvis man skal bevege det senene som er angrepet.

Årsaken til at det oppstår er som oftest at man har belastet spesielle muskler uvanlig mye. Som behandling mot senebetennelse er der noen enkle grep man kan ta.

Bli kvitt senebetennelsen

Hvis du har flere tips så er det bare å skrive de inn.

Kålblad mot senebetennelse
Kålblad mot senebetennelse : Foto : kjerringrad.com

Jason skrev:

Jeg hadde senebetennelse i albuen på høyre side. Jeg var både hos legen og fikk ei sprøyte samt at jeg smurte med diverse kremer. Det hjalp en liten stund men betnnelsen kom alltid tilbake. Så var jeg til MR og fikk beskjed om at betennelsen hadde satt seg i benet og at jeg måtte operere. Jeg lå med kålblader på albuen hver natt i en hel uke. Etter 14 dager var det helt borte og jeg har ikke hatt det siden (ca 4 år siden). Kålbladene var det som gjorde meg frisk.

Anita skrev:

Jeg har fått bort brystbetennelse med kålblader, så det hjelper.

Paul skrev:

Det er mye av betennelse i våre dager. Det kommer mye av at vi spiser syredannede mat. Spis PH-basert mat som kroppen ikke reagerer på.

Anna skrev:

Min farmor fortalte meg at det er kålsaft som reparerer. Ta 2 eller 3 kålblad som kjevles. De legges på smertefullt område. Legg bandasje rundt. Det bør gjøres når smertene begynner. Min farmor var russisk. Hun kunne mange tips.

Snekker 50 skrev:

Jeg hadde smerter i håndleddet når jeg brukte hånden og mistet kraft når jeg løftet noe. Dette hadde jeg i over 1 måned da jeg leste om kålblader mot betennelse, og bestemte meg for å prøve. Jeg varmet kålblader i micro'en i 30 sek. Så pakket jeg inn håndleddet og teipet det fast. Etter 24 timer var smerten borte og kraften i håndleddet sviktet ikke. Det er fortsatt bra, etter 1 uke.

Kålhodet skrev:

Jeg er fremdeles hoven, stiv og det verker etter brudd i ankelen for noen mnd. siden. jeg fikk tipset om kålblader og trodde ikke så mye på at det ville virke, men det er bare en 10-er for et kålhode. Da jeg allikevel skulle innom butikken, var verdt et forsøk. Allerede etter første natten var hevelsen gått noe ned og ankelen var mindre stiv og vond enn dagen før. Jeg har gått mye i dag og nå er ankelen blitt like hoven igjen, men ikke like stiv. Skal surre kål på i kveld igjen da jeg merket det hjalp forrige natt. Dette rådet har så langt fungert bedre enn isposer, varme omslag, Ibux krem, fysioterapi o.a og svært mye rimeligere enn noe annet. Og, det er ikke nødvendig å stryke kålbladene, de kan bankes, kjevles eller kjøres kjapt i en blender. Det er visstnok saften fra kålen som leger. Hvis en bruker blender er det greit å bruke en plastpose (eller en av de vanntette blå posene som skal beskytte gips fra apoteket, men de koser kr200+). Verdt å prøve hvis en har vondt.

Thomas skrev:

Bruk trykkbølgebehandling det kan fungere for en del som har betennelse i f.eks armer og bein.

Rudipeludi skrev:

Trykkbølgebehandling har hatt god effekt på meg. Jeg har hatt senebetennelse i høyre underarm i over 3 år.

Liss skrev:

Er det noen her inne som har prøvd øre og håndakupunktur mot senebetennelse i skulder og hæl? Jeg har tro på vanlig akupunktur, men er litt skeptisk til akupunktur som ikke går direkte på det betente området. Er det noen som har prøvd øreakupunktur?

Aase skrev:

Hvordan brukes kålomslag?

PST skrev:

Mye bra tips på sidene her. Jeg har betennelse i armen og sterkt nedsatt bevegelse. Har prøvd det meste innen behandling (akupkt, kinesolog, lege, kortison sprøyter, naprapat, idrettsmasasje) uten noen særlig bedring. Jeg skal teste kålbladene en ukes tid.

Malin skrev:

Dette er faktisk helt utrolig, jeg vil si at jeg har blitt ihvertfall 80% bedre av å gjort dette i til sammen 6-7 netter. Jeg vil ikke at noen skal tro det er en mirakelkur der du våkner neste dag og tror at alt er bra første gang, du må kanskje gi det litt tid som andre behandligsmetoder. Vær åpen for at det fungerer. Jeg har hatt noen dagers mellomrom noen ganger også, uten at det har hatt noen innvirkning på at det skal komme like sterkt tilbake. Det skal sies at jeg har blitt mye bedre av det her kjærringrådet enn noe av det andre jeg har prøvd det siste halve året. Det har blitt en fornøyelse å dra på jobb og jeg har på en måte mistet tankene jeg hadde om at jeg kanskje måtte slutte hvis plagene fortsatte. Så dere bør virkelig kjøre på og prøve dette rådet, uansett hvor rart det måtte høres ut.

Jeg sier bare 6 kr for en kål eller 3-400 for hver behandling hos fysioterapeut feks? Det er ikke mange kronene det koster deg om du finner ut at det ikke skulle fungere for deg.

Malin skrev:

Jeg har nå siden forrige innlegg prøvd å sove med kålblad i 4 netter. Jeg gjorde det to dager, så noen dager pause pga jeg var bortreist og så nå i to dager igjen. Jeg må si at det virker ganske utrolig egentlig. Jeg har blitt mye mye bedre. Jeg merker betennelsen nesten bare når jeg er på jobb og kommer i samme sittestilling, men de to siste dagene har jeg nesten ikke hatt smerter. Jeg kjenner det på en måte fremdeles ligger der, men ikke at det er vondt eller samme plager som før. Faktisk så har det gitt meg mer virkning enn det fysioterapi, piller, hvile og trening har gjort. Dette kun etter 4 netter.

Om jeg blir absolutt helt bra etter å ha prøvd dette enda en stund til så skal jeg si ifra, om betennelsen blir like ille som den egentlig var, så skal jeg også si ifra om det. Til dere som ikke har strykejern, så har jeg brukt micro istedet. Bare puttet bladene inni i maks 10 sekunder og fester det med plastfolie.

Jeg vil uansett si at dere må være åpne for at dette kan funke, man kan ikke bruke det en natt og våkne som at det skal være en mirakelkur. Man må sikkert gi det tid som andre behandlinger. For meg ser det ut til å virke faktisk.

PLUSS: dette er BILLIG, hva skader det deg å prøve det når en kål koster 6 kr på butikken istedet for 4-500 hos noen andre behandlere? Du gir deg selv behandling mens du bare sover. Du trenger ikke sette av tid, sove må du jo uansett.

MINUS: vel, det lønner seg kanskje å ligge alene i senga, for det lukter ikke så godt når man drar med seg varme kålblad i senga. Jeg synes uansett ikke det virker som at det fester seg lukten i lakenet eller på kroppen. Det kan være vanskelig å få det til å ligge der det skal (om du ikke har noen som hjelper deg) sånn om du feks har det på upraktiske steder, som meg i skulderen. En trang trøye, plastfolie og kanskje en hjelpende hånd er jo et tips, så ligger det på plass.

Malin skrev:

Jeg fikk senebetennelse for et halvt år siden, den gang som musearm. Lang hvile og piller har forsåvidt hjulpet i lengden, men det som har skjedd er at den betennelsen har forsvunnet fra underarmen, men gått over i overarmen og spesielt i skulder og nakke. Dette påvirker meg veldig mye i arbeidsdagen min. Man har ingenting å miste på å prøve dette kjærringrådet og jeg synes det er spennende at folk skriver at det virker. Så ikveld skal jeg varme opp kålbladene (de jeg bor med må tro jeg er sprø som står der og stryker kålblad) og så skal jeg sove med de i natt. Skal rapportere tilbake om det virker. Det føler jeg det er det viktigste her, at folk kan få en slags tilbakemelding om det har virket eller ikke. Skal sies at trening av armen også er inne i bildet som jeg håper gjør den bedre.

Odda skrev:

Jeg har senebetennelse og tenkte å prøve dette. Har noen en god ide for hvordan jeg skal feste kålbladene, teip eller?

Cecilie skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i begge håndleddene i snart 4 år. Jeg gikk idrett på vgs og dette var nok mye av det som holdt betennelsen oppe ettersom jeg hadde volleyball som min toppidrett. Men det siste året har det vært konstant vondt nesten hele tiden, Går med skinne nesten hver eneste dag, og klarer ikke styre rattet på bilen med den venstre armen (som er verst). Har time hos lege neste uke, bare for og høre hva han sier, men skal virkelig prøve kålbladene. Er det noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre? har prøvd og holde armen i ro med skinnen, men med en gang jeg tar den av er smerten enorm. Jeg sover som regel med ibux krem hver natt for og klare og sove.

Panda skrev:

Jeg har hatt senebetennelse i venstre arm i 3 uker, etter å ha holdt en skjøteapparat for lenge. Skal prøve kålblader på armen, så skal jeg si hvordan det blir i neste inlegg.

Johan skrev:

Har hatt senebetennelse i håndleddet i snart 2,5 år, hender det blir borte etter mange uker's hvile, men kommer som regel igjen etter et par dager på jobb. Har prøvd og skifte arbeid, fysioterapi o.l. Er som regel sykmeldt i 3 mnd i strekk når det først setter inn for alvor. Skal prøve det her og se om det hjelper, selv om jeg har mine tvil.

Meg skrev:

Akupunktur fjernet en senebetennelse som hadde vart i to år. Smertene var nesten borte etter første gang. Fem ganger var jeg der og kvitt det helt. Nå etter seks år er det tilbake, og jeg vet hvor jeg skal dra.

Jossen skrev:

Jeg har fått senebetennesle i overkant av albuen. Jeg har tatt en kopresjonssokk (strømpe), klippet av fotdelen og tredd den oppover armen (strekker seg ca. 10 cm over og 10 cm under betennelsespunktet). Den økte blodsirkulasjonen dette gir (ca. 40 %) lindring. Har nå gått med dette i 4 dager og når jeg tar den av om kvelden merker jeg at betenneslen er betydelig på retur.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...