Senebetennelse - kjerringråd

Senebetennelse kan forekomme i armen slik som i skulder, albue og håndledd. Men det kan også oppstå flere steder. Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Senebetennelse oppleves som svært smertefullt hvis man skal bevege det senene som er angrepet.

Årsaken til at det oppstår er som oftest at man har belastet spesielle muskler uvanlig mye. Som behandling mot senebetennelse er der noen enkle grep man kan ta.

Bli kvitt senebetennelsen

Hvis du har flere tips så er det bare å skrive de inn.

Kålblad mot senebetennelse
Kålblad mot senebetennelse : Foto : kjerringrad.com

Jason skrev 29. november:

Jeg hadde senebetennelse i albuen på høyre side. Jeg var både hos legen og fikk ei sprøyte samt at jeg smurte med diverse kremer. Det hjalp en liten stund men betnnelsen kom alltid tilbake. Så var jeg til MR og fikk beskjed om at betennelsen hadde satt seg i benet og at jeg måtte operere. Jeg lå med kålblader på albuen hver natt i en hel uke. Etter 14 dager var det helt borte og jeg har ikke hatt det siden (ca 4 år siden). Kålbladene var det som gjorde meg frisk.

Aase skrev 03. februar:

Hvordan brukes kålomslag?

PST skrev 12. desember:

Mye bra tips på sidene her. Jeg har betennelse i armen og sterkt nedsatt bevegelse. Har prøvd det meste innen behandling (akupkt, kinesolog, lege, kortison sprøyter, naprapat, idrettsmasasje) uten noen særlig bedring. Jeg skal teste kålbladene en ukes tid.

Malin skrev 18. oktober:

Dette er faktisk helt utrolig, jeg vil si at jeg har blitt ihvertfall 80% bedre av å gjort dette i til sammen 6-7 netter. Jeg vil ikke at noen skal tro det er en mirakelkur der du våkner neste dag og tror at alt er bra første gang, du må kanskje gi det litt tid som andre behandligsmetoder. Vær åpen for at det fungerer. Jeg har hatt noen dagers mellomrom noen ganger også, uten at det har hatt noen innvirkning på at det skal komme like sterkt tilbake. Det skal sies at jeg har blitt mye bedre av det her kjærringrådet enn noe av det andre jeg har prøvd det siste halve året. Det har blitt en fornøyelse å dra på jobb og jeg har på en måte mistet tankene jeg hadde om at jeg kanskje måtte slutte hvis plagene fortsatte. Så dere bør virkelig kjøre på og prøve dette rådet, uansett hvor rart det måtte høres ut.

Jeg sier bare 6 kr for en kål eller 3-400 for hver behandling hos fysioterapeut feks? Det er ikke mange kronene det koster deg om du finner ut at det ikke skulle fungere for deg.

Malin skrev 13. oktober:

Jeg har nå siden forrige innlegg prøvd å sove med kålblad i 4 netter. Jeg gjorde det to dager, så noen dager pause pga jeg var bortreist og så nå i to dager igjen. Jeg må si at det virker ganske utrolig egentlig. Jeg har blitt mye mye bedre. Jeg merker betennelsen nesten bare når jeg er på jobb og kommer i samme sittestilling, men de to siste dagene har jeg nesten ikke hatt smerter. Jeg kjenner det på en måte fremdeles ligger der, men ikke at det er vondt eller samme plager som før. Faktisk så har det gitt meg mer virkning enn det fysioterapi, piller, hvile og trening har gjort. Dette kun etter 4 netter.

Om jeg blir absolutt helt bra etter å ha prøvd dette enda en stund til så skal jeg si ifra, om betennelsen blir like ille som den egentlig var, så skal jeg også si ifra om det. Til dere som ikke har strykejern, så har jeg brukt micro istedet. Bare puttet bladene inni i maks 10 sekunder og fester det med plastfolie.

Jeg vil uansett si at dere må være åpne for at dette kan funke, man kan ikke bruke det en natt og våkne som at det skal være en mirakelkur. Man må sikkert gi det tid som andre behandlinger. For meg ser det ut til å virke faktisk.

PLUSS: dette er BILLIG, hva skader det deg å prøve det når en kål koster 6 kr på butikken istedet for 4-500 hos noen andre behandlere? Du gir deg selv behandling mens du bare sover. Du trenger ikke sette av tid, sove må du jo uansett.

MINUS: vel, det lønner seg kanskje å ligge alene i senga, for det lukter ikke så godt når man drar med seg varme kålblad i senga. Jeg synes uansett ikke det virker som at det fester seg lukten i lakenet eller på kroppen. Det kan være vanskelig å få det til å ligge der det skal (om du ikke har noen som hjelper deg) sånn om du feks har det på upraktiske steder, som meg i skulderen. En trang trøye, plastfolie og kanskje en hjelpende hånd er jo et tips, så ligger det på plass.

Malin skrev 05. oktober:

Jeg fikk senebetennelse for et halvt år siden, den gang som musearm. Lang hvile og piller har forsåvidt hjulpet i lengden, men det som har skjedd er at den betennelsen har forsvunnet fra underarmen, men gått over i overarmen og spesielt i skulder og nakke. Dette påvirker meg veldig mye i arbeidsdagen min. Man har ingenting å miste på å prøve dette kjærringrådet og jeg synes det er spennende at folk skriver at det virker. Så ikveld skal jeg varme opp kålbladene (de jeg bor med må tro jeg er sprø som står der og stryker kålblad) og så skal jeg sove med de i natt. Skal rapportere tilbake om det virker. Det føler jeg det er det viktigste her, at folk kan få en slags tilbakemelding om det har virket eller ikke. Skal sies at trening av armen også er inne i bildet som jeg håper gjør den bedre.

Odda skrev 29. september:

Jeg har senebetennelse og tenkte å prøve dette. Har noen en god ide for hvordan jeg skal feste kålbladene, teip eller?

Cecilie skrev 15. september:

Jeg har hatt senebetennelse i begge håndleddene i snart 4 år. Jeg gikk idrett på vgs og dette var nok mye av det som holdt betennelsen oppe ettersom jeg hadde volleyball som min toppidrett. Men det siste året har det vært konstant vondt nesten hele tiden, Går med skinne nesten hver eneste dag, og klarer ikke styre rattet på bilen med den venstre armen (som er verst). Har time hos lege neste uke, bare for og høre hva han sier, men skal virkelig prøve kålbladene. Er det noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre? har prøvd og holde armen i ro med skinnen, men med en gang jeg tar den av er smerten enorm. Jeg sover som regel med ibux krem hver natt for og klare og sove.

Panda skrev 08. september:

Jeg har hatt senebetennelse i venstre arm i 3 uker, etter å ha holdt en skjøteapparat for lenge. Skal prøve kålblader på armen, så skal jeg si hvordan det blir i neste inlegg.

Johan skrev 11. august:

Har hatt senebetennelse i håndleddet i snart 2,5 år, hender det blir borte etter mange uker's hvile, men kommer som regel igjen etter et par dager på jobb. Har prøvd og skifte arbeid, fysioterapi o.l. Er som regel sykmeldt i 3 mnd i strekk når det først setter inn for alvor. Skal prøve det her og se om det hjelper, selv om jeg har mine tvil.

Meg skrev 16. juni:

Akupunktur fjernet en senebetennelse som hadde vart i to år. Smertene var nesten borte etter første gang. Fem ganger var jeg der og kvitt det helt. Nå etter seks år er det tilbake, og jeg vet hvor jeg skal dra.

Jossen skrev 16. juni:

Jeg har fått senebetennesle i overkant av albuen. Jeg har tatt en kopresjonssokk (strømpe), klippet av fotdelen og tredd den oppover armen (strekker seg ca. 10 cm over og 10 cm under betennelsespunktet). Den økte blodsirkulasjonen dette gir (ca. 40 %) lindring. Har nå gått med dette i 4 dager og når jeg tar den av om kvelden merker jeg at betenneslen er betydelig på retur.

øyvind skrev 29. mai:

Jeg har hatt senebetennelde i 15 år nå og har prøvd alt unntagen kålblader. Jeg skal prøve det i kveld i tillegg til magnesiumstilskudd. Håper det hjelper.

Stian skrev 25. mai:

Hei, interessant å lese forskjellige meninger, råd og erfaringer. Personlig har jeg akkurat kommet igang med trykkbølgebehandling for albue og skulder. Etter å ha lest det jeg har kommet over om sånne betennelser som ikke er betennelser, er noe av det verste du kan gjøre å bruke antiinflammatoriske medisiner, som for eksempel ibux, ibux gel, eller brexidol. Inflammasjonen er kroppen som prøver å helbrede seg selv. Symptomer er jo veldig ofte nettopp dette, og pinlig nok, det legevitenskapen lenge har konsentrert seg om å motarbeide.

IS skrev 11. mai:

Jeg fikk akutt senebetennelse i håndleddet etter hagearbeid. Var inne på siden her å kikket og husket da hva jeg gjorde før. Var en periode for mange år siden plaget av langvarige senebetennelser, det som da virket var magnesium tilskudd. Det virket så bra at jeg har vært frisk i årevis. Nå er det lenge siden jeg har tenkt på å ta magnesium, men da jeg så kålbladtipset husket jeg det. Kroppen trenger magnesium og mange har mangel på dette. Nå har jeg kjørt på med 2stk * 300 milligram tabletter pr dag og senebetennelsen er vekk på 3 dager. Allerede morgenen etter var smerten redusert uten smertestillende (som bare maskerer og ikke gjør noe positivt). Håper dette rådet kan hjelpe.

Nonstop78 skrev 10. april:

Jeg har prøvd hodekål i bh-n mot tilstoppede melkeganger. Det funker. Jeg har vært mye plaget med dette, og hodekål funket like bra som antibiotika.

Nå har jeg en vond senebetennelse. Før jeg leste denne tråden, så tenkte jeg ikke på at kål kunne brukes mot dette også. Dette skal testes ut. Jeg er langdistanseløper, har vondt i hele venstresiden av kroppen og lett feber. Neste natt skal jeg binde myk kål rundt hele venstresiden. Jeg har ingenting å tape på å prøve. Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går.

Sandra skrev 23. mars:

Mange idiotiske kommentarer her. Kortison hjelper ikke. Kanskje akkurat når du får det, men ikke i lengden. Prøv for all del kjerringråd, det kan ihvertfall ikke skade sammenlignet med medisiner. Det er sant at man lett kan få det igjen når du først har hatt det engang, men du har det jo ikke hele tiden resten av livet. Det eneste som hjelper er å trene opp kroppen din riktig, selvfølgelig ikke mens du har senebetennelse. Du må ikke belaste armen feil og når du merker at du begynner å få det igjen må du bare slappe av.

Norpet skrev 07. mars:

Jeg har hatt senebetennelse i begge skuldrene i 20 år. Det er ikke den ting jeg ikke har prøvd. Jeg har spist mye smertestillende, kommet tilbake, men har ikke prøvd kålblad. Håper det vil virke.

Didi skrev 06. mars:

Kronisk betennelse kan opereres bort, om ikke kortison eller fysioterapi ikke virker.

Skuldertrøbbel skrev 20. februar:

Det jeg har lest på nett angående den type behandling er at det har liten hjelp mot betennelse, men god hjelp mot kalkdannelse. Har selv prøvd trykk bølgebehandling og opplevde litt bedring, men hjalp lite. Og en skal huske det at hvis ikke det hjelper etter 5 behandlinger så vil det ikke hjelpe. Jeg ble melket av fysio til og ta ganske mange flere enn 5. Uten bedring. Har og prøvd ultralyd og strøm og holder nå på hos naprapat. Dette gjelder skulderen min. Vært dårlig i 1,5 år nå. Så neste blir røntgen og mase på lege om videre sending til spesialist samtidig som eg leser og prøver og lære selv på nett. Skal prøve kiropraktor neste.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4

Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...