Senebetennelse - kjerringråd

Senebetennelse kan forekomme i armen slik som i skulder, albue og håndledd. Men det kan også oppstå flere steder. Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Senebetennelse oppleves som svært smertefullt hvis man skal bevege det senene som er angrepet.

Årsaken til at det oppstår er som oftest at man har belastet spesielle muskler uvanlig mye. Som behandling mot senebetennelse er der noen enkle grep man kan ta.

Bli kvitt senebetennelsen

Hvis du har flere tips så er det bare å skrive de inn.

Kålblad mot senebetennelse
Kålblad mot senebetennelse : Foto : kjerringrad.com

Tyttebæret skrev:

Jeg har slitt med bursitt i over 40 år. Har prøvd alt. Kål og laserbehandling hjelper. Kål er billigst.

Grethe skrev:

Varme er ikke bra ved betennelse. Det gjør at opphovningen/betennelsen utvider seg. Og da blir det enda verre.

Ole skrev:

Kålblader funket veldig bra mot senebetennelse i underarm.

Eva skrev:

Jeg har hatt tennisalbue betennelse i 1 år og 2 mnd. Jeg har konstant vondt og betent. Jeg har prøvd piller, fysioterapi akupunktur trykkbølgene handling, men ikke noe funka. Betennelsen kom raskt tilbake. Så gav jeg nesten opp. Nå har jeg prøvd rødkålbkader i en uke og armen er ikke til å kjenne igjen. Livet er blitt nytt og betennelsen er borte. Takk for kåltips. Hadde det på hver dag og natt. Byttet hver dag. Ta bort stilken fra bladene og dette er super bra. Legevitenskapen har lurt penga fra oss med piller og behandlinger når vi bare kan dra å kjøpe kål.

Jason skrev:

Jeg hadde senebetennelse i albuen på høyre side. Jeg var både hos legen og fikk ei sprøyte samt at jeg smurte med diverse kremer. Det hjalp en liten stund men betnnelsen kom alltid tilbake. Så var jeg til MR og fikk beskjed om at betennelsen hadde satt seg i benet og at jeg måtte operere. Jeg lå med kålblader på albuen hver natt i en hel uke. Etter 14 dager var det helt borte og jeg har ikke hatt det siden (ca 4 år siden). Kålbladene var det som gjorde meg frisk.

Anita skrev:

Jeg har fått bort brystbetennelse med kålblader, så det hjelper.

Paul skrev:

Det er mye av betennelse i våre dager. Det kommer mye av at vi spiser syredannede mat. Spis PH-basert mat som kroppen ikke reagerer på.

Anna skrev:

Min farmor fortalte meg at det er kålsaft som reparerer. Ta 2 eller 3 kålblad som kjevles. De legges på smertefullt område. Legg bandasje rundt. Det bør gjøres når smertene begynner. Min farmor var russisk. Hun kunne mange tips.

Snekker 50 skrev:

Jeg hadde smerter i håndleddet når jeg brukte hånden og mistet kraft når jeg løftet noe. Dette hadde jeg i over 1 måned da jeg leste om kålblader mot betennelse, og bestemte meg for å prøve. Jeg varmet kålblader i micro'en i 30 sek. Så pakket jeg inn håndleddet og teipet det fast. Etter 24 timer var smerten borte og kraften i håndleddet sviktet ikke. Det er fortsatt bra, etter 1 uke.

Kålhodet skrev:

Jeg er fremdeles hoven, stiv og det verker etter brudd i ankelen for noen mnd. siden. jeg fikk tipset om kålblader og trodde ikke så mye på at det ville virke, men det er bare en 10-er for et kålhode. Da jeg allikevel skulle innom butikken, var verdt et forsøk. Allerede etter første natten var hevelsen gått noe ned og ankelen var mindre stiv og vond enn dagen før. Jeg har gått mye i dag og nå er ankelen blitt like hoven igjen, men ikke like stiv. Skal surre kål på i kveld igjen da jeg merket det hjalp forrige natt. Dette rådet har så langt fungert bedre enn isposer, varme omslag, Ibux krem, fysioterapi o.a og svært mye rimeligere enn noe annet. Og, det er ikke nødvendig å stryke kålbladene, de kan bankes, kjevles eller kjøres kjapt i en blender. Det er visstnok saften fra kålen som leger. Hvis en bruker blender er det greit å bruke en plastpose (eller en av de vanntette blå posene som skal beskytte gips fra apoteket, men de koser kr200+). Verdt å prøve hvis en har vondt.

Thomas skrev:

Bruk trykkbølgebehandling det kan fungere for en del som har betennelse i f.eks armer og bein.

Rudipeludi skrev:

Trykkbølgebehandling har hatt god effekt på meg. Jeg har hatt senebetennelse i høyre underarm i over 3 år.

Liss skrev:

Er det noen her inne som har prøvd øre og håndakupunktur mot senebetennelse i skulder og hæl? Jeg har tro på vanlig akupunktur, men er litt skeptisk til akupunktur som ikke går direkte på det betente området. Er det noen som har prøvd øreakupunktur?

Eva skrev:

Jeg sliter med en kronisk senebetennelse i psoas/ilipsoas. Har sovet med kålblader èn natt, men merker ikke den helt store forbedringen. Skal prøve et par netter til, men problemet er at huden blir irritert av kålbladene så tror jeg må ha noen netter uten innimellom. Dere som har fått akupunktur eller annen behandling som har fungert for senebetennelse (jeg har prøvd alt uten hell) Hvem har dere gått til? Send gjerne navn og kontaktinfo på terapeuten, så kanskje vi andre kan ha glede av samme behandling.

Rene skrev:

Senebetennelse kan kureres. Jeg har fått det ved 2 anledninger de siste 4 årene. Hvis man hviler, for så å gradvis starte opp igjen med trening så kommer det seg som oftest.

Caroline skrev:

Tusen takk Malin, og dere andre og, dette skal prøves.

Eliza skrev:

Jeg blir forvirret. Fysioterapeuten sier jeg skal ha kalde omslag på akillesene. Så leser jeg at man skal sette foten i så varmt vann som mulig. Hva er rett?

John skrev:

Jeg har hatt tennisalbue i venstre arm i 3 år. Jeg fikk til slutt time på en privat klinikk hvor de gikk inn og klippet av senefeste hvor det var betent, 14 dager helt fri for smerter.

Aase skrev:

Hvordan brukes kålomslag?

PST skrev:

Mye bra tips på sidene her. Jeg har betennelse i armen og sterkt nedsatt bevegelse. Har prøvd det meste innen behandling (akupkt, kinesolog, lege, kortison sprøyter, naprapat, idrettsmasasje) uten noen særlig bedring. Jeg skal teste kålbladene en ukes tid.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....