Senebetennelse - kjerringråd

Senebetennelse kan forekomme i armen slik som i skulder, albue og håndledd. Men det kan også oppstå flere steder. Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Senebetennelse oppleves som svært smertefullt hvis man skal bevege det senene som er angrepet.

Årsaken til at det oppstår er som oftest at man har belastet spesielle muskler uvanlig mye. Som behandling mot senebetennelse er der noen enkle grep man kan ta.

Bli kvitt senebetennelsen

Hvis du har flere tips så er det bare å skrive de inn.

Kålblad mot senebetennelse
Kålblad mot senebetennelse : Foto : kjerringrad.com

Ole skrev:

Kålblader funket veldig bra mot senebetennelse i underarm.

Eva skrev:

Jeg har hatt tennisalbue betennelse i 1 år og 2 mnd. Jeg har konstant vondt og betent. Jeg har prøvd piller, fysioterapi akupunktur trykkbølgene handling, men ikke noe funka. Betennelsen kom raskt tilbake. Så gav jeg nesten opp. Nå har jeg prøvd rødkålbkader i en uke og armen er ikke til å kjenne igjen. Livet er blitt nytt og betennelsen er borte. Takk for kåltips. Hadde det på hver dag og natt. Byttet hver dag. Ta bort stilken fra bladene og dette er super bra. Legevitenskapen har lurt penga fra oss med piller og behandlinger når vi bare kan dra å kjøpe kål.

Jason skrev:

Jeg hadde senebetennelse i albuen på høyre side. Jeg var både hos legen og fikk ei sprøyte samt at jeg smurte med diverse kremer. Det hjalp en liten stund men betnnelsen kom alltid tilbake. Så var jeg til MR og fikk beskjed om at betennelsen hadde satt seg i benet og at jeg måtte operere. Jeg lå med kålblader på albuen hver natt i en hel uke. Etter 14 dager var det helt borte og jeg har ikke hatt det siden (ca 4 år siden). Kålbladene var det som gjorde meg frisk.

Anita skrev:

Jeg har fått bort brystbetennelse med kålblader, så det hjelper.

Paul skrev:

Det er mye av betennelse i våre dager. Det kommer mye av at vi spiser syredannede mat. Spis PH-basert mat som kroppen ikke reagerer på.

Anna skrev:

Min farmor fortalte meg at det er kålsaft som reparerer. Ta 2 eller 3 kålblad som kjevles. De legges på smertefullt område. Legg bandasje rundt. Det bør gjøres når smertene begynner. Min farmor var russisk. Hun kunne mange tips.

Snekker 50 skrev:

Jeg hadde smerter i håndleddet når jeg brukte hånden og mistet kraft når jeg løftet noe. Dette hadde jeg i over 1 måned da jeg leste om kålblader mot betennelse, og bestemte meg for å prøve. Jeg varmet kålblader i micro'en i 30 sek. Så pakket jeg inn håndleddet og teipet det fast. Etter 24 timer var smerten borte og kraften i håndleddet sviktet ikke. Det er fortsatt bra, etter 1 uke.

Kålhodet skrev:

Jeg er fremdeles hoven, stiv og det verker etter brudd i ankelen for noen mnd. siden. jeg fikk tipset om kålblader og trodde ikke så mye på at det ville virke, men det er bare en 10-er for et kålhode. Da jeg allikevel skulle innom butikken, var verdt et forsøk. Allerede etter første natten var hevelsen gått noe ned og ankelen var mindre stiv og vond enn dagen før. Jeg har gått mye i dag og nå er ankelen blitt like hoven igjen, men ikke like stiv. Skal surre kål på i kveld igjen da jeg merket det hjalp forrige natt. Dette rådet har så langt fungert bedre enn isposer, varme omslag, Ibux krem, fysioterapi o.a og svært mye rimeligere enn noe annet. Og, det er ikke nødvendig å stryke kålbladene, de kan bankes, kjevles eller kjøres kjapt i en blender. Det er visstnok saften fra kålen som leger. Hvis en bruker blender er det greit å bruke en plastpose (eller en av de vanntette blå posene som skal beskytte gips fra apoteket, men de koser kr200+). Verdt å prøve hvis en har vondt.

Thomas skrev:

Bruk trykkbølgebehandling det kan fungere for en del som har betennelse i f.eks armer og bein.

Rudipeludi skrev:

Trykkbølgebehandling har hatt god effekt på meg. Jeg har hatt senebetennelse i høyre underarm i over 3 år.

Liss skrev:

Er det noen her inne som har prøvd øre og håndakupunktur mot senebetennelse i skulder og hæl? Jeg har tro på vanlig akupunktur, men er litt skeptisk til akupunktur som ikke går direkte på det betente området. Er det noen som har prøvd øreakupunktur?

Eva skrev:

Jeg sliter med en kronisk senebetennelse i psoas/ilipsoas. Har sovet med kålblader èn natt, men merker ikke den helt store forbedringen. Skal prøve et par netter til, men problemet er at huden blir irritert av kålbladene så tror jeg må ha noen netter uten innimellom. Dere som har fått akupunktur eller annen behandling som har fungert for senebetennelse (jeg har prøvd alt uten hell) Hvem har dere gått til? Send gjerne navn og kontaktinfo på terapeuten, så kanskje vi andre kan ha glede av samme behandling.

Rene skrev:

Senebetennelse kan kureres. Jeg har fått det ved 2 anledninger de siste 4 årene. Hvis man hviler, for så å gradvis starte opp igjen med trening så kommer det seg som oftest.

Caroline skrev:

Tusen takk Malin, og dere andre og, dette skal prøves.

Eliza skrev:

Jeg blir forvirret. Fysioterapeuten sier jeg skal ha kalde omslag på akillesene. Så leser jeg at man skal sette foten i så varmt vann som mulig. Hva er rett?

John skrev:

Jeg har hatt tennisalbue i venstre arm i 3 år. Jeg fikk til slutt time på en privat klinikk hvor de gikk inn og klippet av senefeste hvor det var betent, 14 dager helt fri for smerter.

Aase skrev:

Hvordan brukes kålomslag?

PST skrev:

Mye bra tips på sidene her. Jeg har betennelse i armen og sterkt nedsatt bevegelse. Har prøvd det meste innen behandling (akupkt, kinesolog, lege, kortison sprøyter, naprapat, idrettsmasasje) uten noen særlig bedring. Jeg skal teste kålbladene en ukes tid.

Malin skrev:

Dette er faktisk helt utrolig, jeg vil si at jeg har blitt ihvertfall 80% bedre av å gjort dette i til sammen 6-7 netter. Jeg vil ikke at noen skal tro det er en mirakelkur der du våkner neste dag og tror at alt er bra første gang, du må kanskje gi det litt tid som andre behandligsmetoder. Vær åpen for at det fungerer. Jeg har hatt noen dagers mellomrom noen ganger også, uten at det har hatt noen innvirkning på at det skal komme like sterkt tilbake. Det skal sies at jeg har blitt mye bedre av det her kjærringrådet enn noe av det andre jeg har prøvd det siste halve året. Det har blitt en fornøyelse å dra på jobb og jeg har på en måte mistet tankene jeg hadde om at jeg kanskje måtte slutte hvis plagene fortsatte. Så dere bør virkelig kjøre på og prøve dette rådet, uansett hvor rart det måtte høres ut.

Jeg sier bare 6 kr for en kål eller 3-400 for hver behandling hos fysioterapeut feks? Det er ikke mange kronene det koster deg om du finner ut at det ikke skulle fungere for deg.

Malin skrev:

Jeg har nå siden forrige innlegg prøvd å sove med kålblad i 4 netter. Jeg gjorde det to dager, så noen dager pause pga jeg var bortreist og så nå i to dager igjen. Jeg må si at det virker ganske utrolig egentlig. Jeg har blitt mye mye bedre. Jeg merker betennelsen nesten bare når jeg er på jobb og kommer i samme sittestilling, men de to siste dagene har jeg nesten ikke hatt smerter. Jeg kjenner det på en måte fremdeles ligger der, men ikke at det er vondt eller samme plager som før. Faktisk så har det gitt meg mer virkning enn det fysioterapi, piller, hvile og trening har gjort. Dette kun etter 4 netter.

Om jeg blir absolutt helt bra etter å ha prøvd dette enda en stund til så skal jeg si ifra, om betennelsen blir like ille som den egentlig var, så skal jeg også si ifra om det. Til dere som ikke har strykejern, så har jeg brukt micro istedet. Bare puttet bladene inni i maks 10 sekunder og fester det med plastfolie.

Jeg vil uansett si at dere må være åpne for at dette kan funke, man kan ikke bruke det en natt og våkne som at det skal være en mirakelkur. Man må sikkert gi det tid som andre behandlinger. For meg ser det ut til å virke faktisk.

PLUSS: dette er BILLIG, hva skader det deg å prøve det når en kål koster 6 kr på butikken istedet for 4-500 hos noen andre behandlere? Du gir deg selv behandling mens du bare sover. Du trenger ikke sette av tid, sove må du jo uansett.

MINUS: vel, det lønner seg kanskje å ligge alene i senga, for det lukter ikke så godt når man drar med seg varme kålblad i senga. Jeg synes uansett ikke det virker som at det fester seg lukten i lakenet eller på kroppen. Det kan være vanskelig å få det til å ligge der det skal (om du ikke har noen som hjelper deg) sånn om du feks har det på upraktiske steder, som meg i skulderen. En trang trøye, plastfolie og kanskje en hjelpende hånd er jo et tips, så ligger det på plass.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....