Småmark - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om småmark.

Anonym skrev:

Jeg har dessverre opplevd dette før. Det er ingenting å skamme seg over. Om du går inn på apoteket vil det alltid være noen til å hjelpe om du er komfortabel med det, hvis ikke kan du finne det du trenger selv. Jeg har alltid brukt Vermox (119kr) og det fungerer for meg etter en natt eller to. Det er fortsatt lurt å fortelle det til en forelder, sånn at sengetøyet kan vaskes. Det er kjedelig nå, men det kommer til å gå over, lykke til folk.

Feriegjest skrev:

Prøv zentel mot gjenstridig småmark. Jeg fikk ikke lagt inn link til dette innlegget i kommentarfeltet her. Søk på nett. Nettsiden til bl.a. Lommelegen har gode råd. I helt krise: ta kur før 3-4 ukers ferie. Da dør alle egg som finnes i huset, mens dere er bortreist. Ca 20-30% av befolkningen har småmark til enhver tid, så det viktigste er jo å ikke bare gå rundt å spre det, men å si i fra og behandle det. Det er ikke noe å vegre seg mot å si i fra om. Og har du det, så har sikkert resten av familien også det.

Lise skrev:

Vi var plaget med småmark i mange år. En gang jeg fikk det, bestemte jeg meg bare plutselig for å ta kuren dobbelt så lenge enn det man egentlig skal. Vi har ikke hatt mark på 5 måneder nå og hadde det hver andre måned før.

Milde skrev:

Her var det mye rart, synes jeg.

  1. Mark i magen er utrulig smittsomt. Det skal behandles.
  2. En skal si fra hjemme, for å unngå at andre også får det.
  3. Bruk råd fra apoteket og sikre kilder.
  4. Løk, hvitløk & Papaya lindrer, og gjør marken sløv, men det tar ikke livet av egg.

Å bruke rådene, og holde det rent er obligatorisk i tillegg til kur. God bedring.

Titti skrev:

Har man mistanke om småmark (kan ha det uten å merke noe også), så ta en kur med Vermox, og helst 1 tablett også etter 3 uker. Altså 3 tabletter i alt. Men husk for all del på å ta bort alle håndduker, og bruk papir til å tørke hendene med, helt til kuren er ferdig. Vask og skift sengetøy etter hver tablett. Vask toalettet, badekar og alle vasker som brukes i huset etter hver tablett.

Skift undertøy hver dag, og også nattklær mange ganger i løpet av kuren, men helst også langbukser på grunn av at egg kan være gjemt der. Jeg har opplevd å få småmark tilbake etter at et familiemedlem var på besøk hos oss noen dager, så alle i familien må gjennomgå samme kur samtidig. Og si ifra til vedkommende som du tror er opphavet til smittekilden, for det er nemlig svært smittsomt.

Anonym skrev:

Her fikk eldstemann småmark gang på gang i 3-4 årsalderen. Til tross for vermox og hysterisk renhold dukket de opp igjen med jevne mellomrom. Til slutt fikk mamma nok og pakket bort alle leker i 2 mnd. Da kom de ikke tilbake på 2 år. Nå er elendigheten tilbake og jeg vurderer igjen en sommer med minimalt antall leker. Vermox er gitt til hele familien, men jeg har følelsen av at krypene vil dukke opp igjen om et par mnd likevel.

Mr. Mark skrev:

Jeg har fått barnemark i voksen alder som er gjenstridige. Det vil si at Vermox hjelper ikke. Jeg har prøvd å ta oftere, men blir resmittet uansett etter noen dager. Legen har skrevet ut Zentel som heller ikke tar det. Det virker som jeg blir autosmittet på en eller annen måte. Har noen råd? Det er et litt pinlig spørsmål, bør jeg si fra til kona? Passer på å dusje hver kveld, men jeg vet jo ikke om jeg smitter med egg fra henne.

Victoria skrev:

Løk er et veldig bra alternativ, men jeg har også hørt at eddik er bra.

Endelig skrev:

Det finnes et naturpreparat med bitterstoffer, Bitterstern. Bruk høyeste dose noen ganger om dagen i et par uker. Etter fire år med småmark er det endelig slutt. Men vi må fortsette med det en stund, for det finnes i miljøet i noen måneder. Husk håndvask med neglebørste etter toalettbesøk og ingen fingre i munnen.

Lurre skrev:

Hvor lenge må man holde på å spise løk? Må man bare spise en spesiell løk eller hvilken som helst?

Godt tips skrev:

Jeg hadde småmark, det var helt forferdelig. Jeg turte ikke si noe til moren min. Men en gang jeg var på overnatting sendte jeg en melding til moren min, der jeg sa at det klødde i rumpa. Når jeg kom hjem så hadde hun alt kjøpt vermox, etter første kur kjente jeg ingen ting.

Stian 30 skrev:

Jeg fikk blåbær da jeg var liten. Det funka som bare det.

Jente skrev:

Nå har jeg lest alle innlegg her, og det som slår meg er at så mange ikke tør si noe, gå på apotek eller til lege. Så dere går rundt å smitter mange andre, og igjen dere selv. For dere som ikke tør si noe: Få behandling! Helseperonell og apotekere bryr seg ikke om hva dere har problemer med. Og som noen sa her, bestill i nettbutikk da vel. Og dere som sier at bare dere i familien har det. Kanskje flere har det men heller ikke tør si noe? Man kan også ha mark uten symptomer, og smitte mange uten at man vet det.

Jente skrev:

Jeg hater mark. De er så ekle. Jeg kan ikke stoppe å tenke at noe lever inni meg.

Havidol skrev:

Jeg har nå lest igjennom alle innlegg og har fått mange gode tips og forståelse for hvordan disse markene oppfører seg. Så om en jente klager på vondt i vagina om kvelden, så kan det altså være at det rett og slett er mark som kryper inn i vagina og legger egg. Jeg oppdaget markene i går men hadde kjent stikking og kløe i rumpa om kveldene for en tid tilbake uten å skjønne at det var mark. Jeg har prolaps(cystocele etter barnefødsler) og tendens til hemmorider og dermed trrodde jeg det klødde pga det.

Problemet akkurat nå er at vaskemaskinen streiker og reparatøren har drevet og prøvd å fikse den flere ganger nå. Så nå må han få det til. Jeg kuttet en løkbit og puttet den inn i baken og det har sluttet helt å klø. Jeg har tatt en halv dråpeteller med malurt-tinktur i varmt vann og drukket det to dager på rad. Etter det så har de markene jeg har funnet ikke bevegd på seg. Så da regner jeg med at det har tatt knekken på dem.

Jeg skal fortsette med malurt for jeg tar det mot sopp og borrelia uansett. Bare i lavere dose. Man kan lage seg en kopp te av en til en halv skje malurt trukket i vann. Malurt heter Wormwood på engelsk siden det er så effektivt mot mark. Man skal være forsiktig med det, men det finns jo mye god info om hvordan man skal bruke urter på internett.

15 åring skrev:

Jeg har nettopp fått mark for 7. gang eller noe. Bruker vermox som hjelper, men de kommer tilbake. Aner ikke hvorfor de kommer så ofte.

Fortvilet32 skrev:

Jeg har hatt småmark med kun ukes opphold siden september 2011, og har vært hos fastlegen min to ganger da vermox og vanquin ikke tar dritten. Legen min kan ikke gjøre noe. Det fins ingen sterkere medisin du kan få på resept, så hva er vitsen? Jeg har også vært nærmest hysterisk på hygienen, og spist masse løk daglig, finkuttet løk og blandet med zinksalve og smurt i og omkring endetarmen, og nå skal jeg teste ut løkvann som klyster i noen dager. Fungerer ikke det skal jeg bestille meg time til tarmskylling. Og funker ikke det heller? Ja, da tror jeg eneste løsningen kan være en heksedoktor. Jeg blir så fortvilet når jeg ser folk her inne skriver "men kjære deg, du må da dra på apoteket å kjøpe vermox eller vanquin". Så hvis noen har bedre råd enn hva jeg allerede har prøvd, tar jeg imot med stor takknemlighet.

Stress skrev:

Småmark smittes gjennom det som har vært i nærheten av avføring. Hvis man biter negler, eller suger totten eller lignende er dette er god måte å få småmark på. Jeg tror noen får det lettere enn andre, og sånn er det bare. Jeg har hatt småmark flere ganger, og det er en pest og plage. Jeg har kjøpt piller mot småmark på apoteket som har fungert mange ganger. Det som er viktig er at man behandler seg for det. Fordi en småmark kan vokse seg flere meter lang i magen, og ta til seg næringen av det du spiser daglig, noe som gjør at man blir mer utslitt.

Men de lever ikke evig, og hvis man ikke har behandlet seg for det (eller medisinen ikke fungerer) så vil man mest sannsynlig bæsje ut marken i løpet av 6 mnd. Det har jeg heldigvis aldri måtte oppleve. Så løk kan selfølgelig hjelpe mot småmark i de ytre delen av endetarmsåpningen, men ikke glem skapningene som er inni magen også. Mark er stress, og jeg blir liksom aldri kvitt det, så jeg vurderer å gå til legen med saken og skjekke og jeg har en litt større mark i magen.

Super råd skrev:

Mange tror at det klør fordi at marken rører seg, men dette er ikke tilfelle. Det klør fordi de legger egg. Det er kun da det klør. Ta en q-tips å få de ut, vask hendene ofte og skift på senga hver dag(kok sengklærne). Dra til legen å få noe sterkere enn vermox. Da blir dere kvitt problemet. HUSK: med en gang dere kjenner det klør så ta en q-tips å få de ut. Jo lengere de får holde på jo flere egg legger de. Lykke til alle sammen.

Gunnemor skrev:

Da jeg var barn hadde min mor behandlingen klar: Hun kokte oppskjært løk i vann, og så fikk vi klyster med løkvannet når det var avkjølt. Det kurerte plagene.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trafikkfilm

Er det noen som har prøvd eddik?...

Molusker

Jeg har to sønner som har/har hatt mollusker. Jeg har funnet ut at en bør vent...

Lange øyevipper

Jeg bruker olivenolje til å fjerne sminken med, og det funker kjempebra. Pluss ...

Urolige ben

Jeg er plaget med en lett allergi som gir seg utslag i kløe over hele kroppen, ...

Gravidkvalme

Når man er kvalm hjelper det veldig med sitron i vannet man drikker sammen med ...