Småmark - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om småmark.

Småbarnsfar skrev:

Av ukjent grunn er vermox det mest annerkjente merket i Norge. Denne dreper ikke eggene, det gjør derimot zentel som er mest brukt i alle andre land.

Mark skrev:

Hei, jeg tok vemox mandag formiddag, har hatt litt kløe i ettertid med ikke i nærheten av før. Jeg ser fortsatt mark i avføringen i dag torsdag kveld, betyr det at medisinen ikke har fungert eller er det normalt? Er det farlig å ta en tablett til på tirsdag og en siste tirsdag etter, det vil si 3 til sammen?

Sjokkert skrev:

Jeg dumpa over dette da jeg oppdaga mark på min datter idag. Og jeg må si meg sjokkert. Tror dere seriøst at en løk opp i rompa tar livet av dem? De bor langt oppi tarmene, og kommer kun ned for å legge egg. Man på kjøpe kur for å bli kvitt dem, tro nå jeg.

Anonym skrev:

Jeg har dessverre opplevd dette før. Det er ingenting å skamme seg over. Om du går inn på apoteket vil det alltid være noen til å hjelpe om du er komfortabel med det, hvis ikke kan du finne det du trenger selv. Jeg har alltid brukt Vermox (119kr) og det fungerer for meg etter en natt eller to. Det er fortsatt lurt å fortelle det til en forelder, sånn at sengetøyet kan vaskes. Det er kjedelig nå, men det kommer til å gå over, lykke til folk.

Feriegjest skrev:

Prøv zentel mot gjenstridig småmark. Jeg fikk ikke lagt inn link til dette innlegget i kommentarfeltet her. Søk på nett. Nettsiden til bl.a. Lommelegen har gode råd. I helt krise: ta kur før 3-4 ukers ferie. Da dør alle egg som finnes i huset, mens dere er bortreist. Ca 20-30% av befolkningen har småmark til enhver tid, så det viktigste er jo å ikke bare gå rundt å spre det, men å si i fra og behandle det. Det er ikke noe å vegre seg mot å si i fra om. Og har du det, så har sikkert resten av familien også det.

Lise skrev:

Vi var plaget med småmark i mange år. En gang jeg fikk det, bestemte jeg meg bare plutselig for å ta kuren dobbelt så lenge enn det man egentlig skal. Vi har ikke hatt mark på 5 måneder nå og hadde det hver andre måned før.

Milde skrev:

Her var det mye rart, synes jeg.

  1. Mark i magen er utrulig smittsomt. Det skal behandles.
  2. En skal si fra hjemme, for å unngå at andre også får det.
  3. Bruk råd fra apoteket og sikre kilder.
  4. Løk, hvitløk & Papaya lindrer, og gjør marken sløv, men det tar ikke livet av egg.

Å bruke rådene, og holde det rent er obligatorisk i tillegg til kur. God bedring.

Titti skrev:

Har man mistanke om småmark (kan ha det uten å merke noe også), så ta en kur med Vermox, og helst 1 tablett også etter 3 uker. Altså 3 tabletter i alt. Men husk for all del på å ta bort alle håndduker, og bruk papir til å tørke hendene med, helt til kuren er ferdig. Vask og skift sengetøy etter hver tablett. Vask toalettet, badekar og alle vasker som brukes i huset etter hver tablett.

Skift undertøy hver dag, og også nattklær mange ganger i løpet av kuren, men helst også langbukser på grunn av at egg kan være gjemt der. Jeg har opplevd å få småmark tilbake etter at et familiemedlem var på besøk hos oss noen dager, så alle i familien må gjennomgå samme kur samtidig. Og si ifra til vedkommende som du tror er opphavet til smittekilden, for det er nemlig svært smittsomt.

Anonym skrev:

Her fikk eldstemann småmark gang på gang i 3-4 årsalderen. Til tross for vermox og hysterisk renhold dukket de opp igjen med jevne mellomrom. Til slutt fikk mamma nok og pakket bort alle leker i 2 mnd. Da kom de ikke tilbake på 2 år. Nå er elendigheten tilbake og jeg vurderer igjen en sommer med minimalt antall leker. Vermox er gitt til hele familien, men jeg har følelsen av at krypene vil dukke opp igjen om et par mnd likevel.

Mr. Mark skrev:

Jeg har fått barnemark i voksen alder som er gjenstridige. Det vil si at Vermox hjelper ikke. Jeg har prøvd å ta oftere, men blir resmittet uansett etter noen dager. Legen har skrevet ut Zentel som heller ikke tar det. Det virker som jeg blir autosmittet på en eller annen måte. Har noen råd? Det er et litt pinlig spørsmål, bør jeg si fra til kona? Passer på å dusje hver kveld, men jeg vet jo ikke om jeg smitter med egg fra henne.

Victoria skrev:

Løk er et veldig bra alternativ, men jeg har også hørt at eddik er bra.

Endelig skrev:

Det finnes et naturpreparat med bitterstoffer, Bitterstern. Bruk høyeste dose noen ganger om dagen i et par uker. Etter fire år med småmark er det endelig slutt. Men vi må fortsette med det en stund, for det finnes i miljøet i noen måneder. Husk håndvask med neglebørste etter toalettbesøk og ingen fingre i munnen.

Lurre skrev:

Hvor lenge må man holde på å spise løk? Må man bare spise en spesiell løk eller hvilken som helst?

Godt tips skrev:

Jeg hadde småmark, det var helt forferdelig. Jeg turte ikke si noe til moren min. Men en gang jeg var på overnatting sendte jeg en melding til moren min, der jeg sa at det klødde i rumpa. Når jeg kom hjem så hadde hun alt kjøpt vermox, etter første kur kjente jeg ingen ting.

Stian 30 skrev:

Jeg fikk blåbær da jeg var liten. Det funka som bare det.

Jente skrev:

Nå har jeg lest alle innlegg her, og det som slår meg er at så mange ikke tør si noe, gå på apotek eller til lege. Så dere går rundt å smitter mange andre, og igjen dere selv. For dere som ikke tør si noe: Få behandling! Helseperonell og apotekere bryr seg ikke om hva dere har problemer med. Og som noen sa her, bestill i nettbutikk da vel. Og dere som sier at bare dere i familien har det. Kanskje flere har det men heller ikke tør si noe? Man kan også ha mark uten symptomer, og smitte mange uten at man vet det.

Jente skrev:

Jeg hater mark. De er så ekle. Jeg kan ikke stoppe å tenke at noe lever inni meg.

Havidol skrev:

Jeg har nå lest igjennom alle innlegg og har fått mange gode tips og forståelse for hvordan disse markene oppfører seg. Så om en jente klager på vondt i vagina om kvelden, så kan det altså være at det rett og slett er mark som kryper inn i vagina og legger egg. Jeg oppdaget markene i går men hadde kjent stikking og kløe i rumpa om kveldene for en tid tilbake uten å skjønne at det var mark. Jeg har prolaps(cystocele etter barnefødsler) og tendens til hemmorider og dermed trrodde jeg det klødde pga det.

Problemet akkurat nå er at vaskemaskinen streiker og reparatøren har drevet og prøvd å fikse den flere ganger nå. Så nå må han få det til. Jeg kuttet en løkbit og puttet den inn i baken og det har sluttet helt å klø. Jeg har tatt en halv dråpeteller med malurt-tinktur i varmt vann og drukket det to dager på rad. Etter det så har de markene jeg har funnet ikke bevegd på seg. Så da regner jeg med at det har tatt knekken på dem.

Jeg skal fortsette med malurt for jeg tar det mot sopp og borrelia uansett. Bare i lavere dose. Man kan lage seg en kopp te av en til en halv skje malurt trukket i vann. Malurt heter Wormwood på engelsk siden det er så effektivt mot mark. Man skal være forsiktig med det, men det finns jo mye god info om hvordan man skal bruke urter på internett.

15 åring skrev:

Jeg har nettopp fått mark for 7. gang eller noe. Bruker vermox som hjelper, men de kommer tilbake. Aner ikke hvorfor de kommer så ofte.

Fortvilet32 skrev:

Jeg har hatt småmark med kun ukes opphold siden september 2011, og har vært hos fastlegen min to ganger da vermox og vanquin ikke tar dritten. Legen min kan ikke gjøre noe. Det fins ingen sterkere medisin du kan få på resept, så hva er vitsen? Jeg har også vært nærmest hysterisk på hygienen, og spist masse løk daglig, finkuttet løk og blandet med zinksalve og smurt i og omkring endetarmen, og nå skal jeg teste ut løkvann som klyster i noen dager. Fungerer ikke det skal jeg bestille meg time til tarmskylling. Og funker ikke det heller? Ja, da tror jeg eneste løsningen kan være en heksedoktor. Jeg blir så fortvilet når jeg ser folk her inne skriver "men kjære deg, du må da dra på apoteket å kjøpe vermox eller vanquin". Så hvis noen har bedre råd enn hva jeg allerede har prøvd, tar jeg imot med stor takknemlighet.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...