Småmark - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om småmark.

Titti skrev:

Har man mistanke om småmark (kan ha det uten å merke noe også), så ta en kur med Vermox, og helst 1 tablett også etter 3 uker. Altså 3 tabletter i alt. Men husk for all del på å ta bort alle håndduker, og bruk papir til å tørke hendene med, helt til kuren er ferdig. Vask og skift sengetøy etter hver tablett. Vask toalettet, badekar og alle vasker som brukes i huset etter hver tablett.

Skift undertøy hver dag, og også nattklær mange ganger i løpet av kuren, men helst også langbukser på grunn av at egg kan være gjemt der. Jeg har opplevd å få småmark tilbake etter at et familiemedlem var på besøk hos oss noen dager, så alle i familien må gjennomgå samme kur samtidig. Og si ifra til vedkommende som du tror er opphavet til smittekilden, for det er nemlig svært smittsomt.

Anonym skrev:

Her fikk eldstemann småmark gang på gang i 3-4 årsalderen. Til tross for vermox og hysterisk renhold dukket de opp igjen med jevne mellomrom. Til slutt fikk mamma nok og pakket bort alle leker i 2 mnd. Da kom de ikke tilbake på 2 år. Nå er elendigheten tilbake og jeg vurderer igjen en sommer med minimalt antall leker. Vermox er gitt til hele familien, men jeg har følelsen av at krypene vil dukke opp igjen om et par mnd likevel.

Mr. Mark skrev:

Jeg har fått barnemark i voksen alder som er gjenstridige. Det vil si at Vermox hjelper ikke. Jeg har prøvd å ta oftere, men blir resmittet uansett etter noen dager. Legen har skrevet ut Zentel som heller ikke tar det. Det virker som jeg blir autosmittet på en eller annen måte. Har noen råd? Det er et litt pinlig spørsmål, bør jeg si fra til kona? Passer på å dusje hver kveld, men jeg vet jo ikke om jeg smitter med egg fra henne.

Victoria skrev:

Løk er et veldig bra alternativ, men jeg har også hørt at eddik er bra.

Endelig skrev:

Det finnes et naturpreparat med bitterstoffer, Bitterstern. Bruk høyeste dose noen ganger om dagen i et par uker. Etter fire år med småmark er det endelig slutt. Men vi må fortsette med det en stund, for det finnes i miljøet i noen måneder. Husk håndvask med neglebørste etter toalettbesøk og ingen fingre i munnen.

Lurre skrev:

Hvor lenge må man holde på å spise løk? Må man bare spise en spesiell løk eller hvilken som helst?

Jente skrev:

Nå har jeg lest alle innlegg her, og det som slår meg er at så mange ikke tør si noe, gå på apotek eller til lege. Så dere går rundt å smitter mange andre, og igjen dere selv. For dere som ikke tør si noe: Få behandling! Helseperonell og apotekere bryr seg ikke om hva dere har problemer med. Og som noen sa her, bestill i nettbutikk da vel. Og dere som sier at bare dere i familien har det. Kanskje flere har det men heller ikke tør si noe? Man kan også ha mark uten symptomer, og smitte mange uten at man vet det.

Jente skrev:

Jeg hater mark. De er så ekle. Jeg kan ikke stoppe å tenke at noe lever inni meg.

Havidol skrev:

Jeg har nå lest igjennom alle innlegg og har fått mange gode tips og forståelse for hvordan disse markene oppfører seg. Så om en jente klager på vondt i vagina om kvelden, så kan det altså være at det rett og slett er mark som kryper inn i vagina og legger egg. Jeg oppdaget markene i går men hadde kjent stikking og kløe i rumpa om kveldene for en tid tilbake uten å skjønne at det var mark. Jeg har prolaps(cystocele etter barnefødsler) og tendens til hemmorider og dermed trrodde jeg det klødde pga det.

Problemet akkurat nå er at vaskemaskinen streiker og reparatøren har drevet og prøvd å fikse den flere ganger nå. Så nå må han få det til. Jeg kuttet en løkbit og puttet den inn i baken og det har sluttet helt å klø. Jeg har tatt en halv dråpeteller med malurt-tinktur i varmt vann og drukket det to dager på rad. Etter det så har de markene jeg har funnet ikke bevegd på seg. Så da regner jeg med at det har tatt knekken på dem.

Jeg skal fortsette med malurt for jeg tar det mot sopp og borrelia uansett. Bare i lavere dose. Man kan lage seg en kopp te av en til en halv skje malurt trukket i vann. Malurt heter Wormwood på engelsk siden det er så effektivt mot mark. Man skal være forsiktig med det, men det finns jo mye god info om hvordan man skal bruke urter på internett.

15 åring skrev:

Jeg har nettopp fått mark for 7. gang eller noe. Bruker vermox som hjelper, men de kommer tilbake. Aner ikke hvorfor de kommer så ofte.

Fortvilet32 skrev:

Jeg har hatt småmark med kun ukes opphold siden september 2011, og har vært hos fastlegen min to ganger da vermox og vanquin ikke tar dritten. Legen min kan ikke gjøre noe. Det fins ingen sterkere medisin du kan få på resept, så hva er vitsen? Jeg har også vært nærmest hysterisk på hygienen, og spist masse løk daglig, finkuttet løk og blandet med zinksalve og smurt i og omkring endetarmen, og nå skal jeg teste ut løkvann som klyster i noen dager. Fungerer ikke det skal jeg bestille meg time til tarmskylling. Og funker ikke det heller? Ja, da tror jeg eneste løsningen kan være en heksedoktor. Jeg blir så fortvilet når jeg ser folk her inne skriver "men kjære deg, du må da dra på apoteket å kjøpe vermox eller vanquin". Så hvis noen har bedre råd enn hva jeg allerede har prøvd, tar jeg imot med stor takknemlighet.

Stress skrev:

Småmark smittes gjennom det som har vært i nærheten av avføring. Hvis man biter negler, eller suger totten eller lignende er dette er god måte å få småmark på. Jeg tror noen får det lettere enn andre, og sånn er det bare. Jeg har hatt småmark flere ganger, og det er en pest og plage. Jeg har kjøpt piller mot småmark på apoteket som har fungert mange ganger. Det som er viktig er at man behandler seg for det. Fordi en småmark kan vokse seg flere meter lang i magen, og ta til seg næringen av det du spiser daglig, noe som gjør at man blir mer utslitt.

Men de lever ikke evig, og hvis man ikke har behandlet seg for det (eller medisinen ikke fungerer) så vil man mest sannsynlig bæsje ut marken i løpet av 6 mnd. Det har jeg heldigvis aldri måtte oppleve. Så løk kan selfølgelig hjelpe mot småmark i de ytre delen av endetarmsåpningen, men ikke glem skapningene som er inni magen også. Mark er stress, og jeg blir liksom aldri kvitt det, så jeg vurderer å gå til legen med saken og skjekke og jeg har en litt større mark i magen.

Super råd skrev:

Mange tror at det klør fordi at marken rører seg, men dette er ikke tilfelle. Det klør fordi de legger egg. Det er kun da det klør. Ta en q-tips å få de ut, vask hendene ofte og skift på senga hver dag(kok sengklærne). Dra til legen å få noe sterkere enn vermox. Da blir dere kvitt problemet. HUSK: med en gang dere kjenner det klør så ta en q-tips å få de ut. Jo lengere de får holde på jo flere egg legger de. Lykke til alle sammen.

Gunnemor skrev:

Da jeg var barn hadde min mor behandlingen klar: Hun kokte oppskjært løk i vann, og så fikk vi klyster med løkvannet når det var avkjølt. Det kurerte plagene.

Snusmumrikken skrev:

Å lese alle disse innleggene gjorde virkelig inntrykk. Husker så godt meg selv som ungjente som fikk mark og hvor grusomt og flaut det var. Vil bare forsikre dere alle at dette er en helt vanlig plage i særlig småbarnsfamilier. Jeg har fått 4 barn og når de var små så hadde vi alltid perioder med mark. Vanquin hjalp godt, det kjøpte mannen min fra apoteket, jeg selv klarte det ikke, fordi jeg skjemtes så. Nå er jeg eldre og vil bare trøste alle som sliter med dette. Det er så vanlig å ha det, gå til legen eller kjøp Vanquin, ikke lid alene. Og for all del, fortell det til mamma.

Jente 13 skrev:

Jeg hater det. Jeg har hatt det i snart ett år og det går ikke vekk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke si det til mamma. På biologin hade vi om marker. Da var det en som gikk inn på emnet om mark i rompa og alle sa de hadde det da de var små. Jeg ble lei meg for jeg hadde det akkurat da.

12 skrev:

Jeg er 12 år nå og har hatt mark flere ganger. Du klør deg halvt ihjel. Jeg har aldri prøvd sånne røde piller, men jeg bruker en annen medisin, den virker på 24 timer. Deet er en blå og hvit eske, kjøper det reseptfritt på apotek.

Mamma med lang erfaring skrev:

Det er ingen skam å få småmark. Småmark er svært smittsomt og hele familien bør behandles dersom et familiemedlem har fått det. I tillegg til å ta en tablettkur. Det fås reseptfritt på apoteket, og ingen apotekansatte vil på noen måte dømme deg). Det kan nok hjelpe å spise blåbær og sikkert også løk (selv om det var nytt for meg). Det er svært viktig at bruksanvisningen til kuren følges til punkt og prikke. I tillegg er hyppige sengetøysskift og hyppig vask av håndklær, undertøy og nattøy viktig.

I min familie har vi ikke hatt småmark siden det yngste barnet sluttet å suge på fingrene, men så lenge vi hadde fingersugende barn, dukket det opp med jevne mellomrom.

Til alle barn og unge: Det er ikke flaut å fortelle mamma at du har fått småmark. Sannsynligheten for at du hadde det da du var liten, er stor.

Jente 22 skrev:

Kutt opp en halv rå løk i små biter, svelges med vann på tom mage. Vent hverfall 1 time før du spiser noe annet. Dette har fungert på meg.

Jente 19 skrev:

Dette er noe jeg også har slitt med i alle år.Det er ekkelt. Jeg var i England et år, og oppdaget til min gru at jeg hadde de små hvite krapylene. Det endte med at jeg våget meg til apoteket og sa med skjelvende stemme at min familie var på besøk, og at vi nettopp hadde oppdaget at min ikke-eksisterende lillesøster hadde mark. Jeg er ikke helt sikker på om de trodde meg, men hjelpsomme var de, og kanskje fikk de en god latter også.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Småfluer

Jeg har forsøkt med vinedikk og zalo pluss litt vann, legger en plastfilm over ...

Astma

Hei.Jeg er plaget med astma og har prøvd det som er av medisiner uten at det hj...

Urolige ben

Det er nå andre året som jeg er plaget med urolige bein. Ikke bare mauring, me...

Tørre øyne

Omega 7, Tinnvedolje, som kan kjøpes i helsekostforretninger, reddet meg. Det ...

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...