Småmark - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om småmark.

Mann 50 skrev:

Jeg har ikke hatt mark i magen/tarmen siden jeg var liten, men nå nylig kom marken tilbake. Jeg husker at jeg fikk blåbær, blåbærsaft og blåbærsyltetøy mot marken da jeg var liten. I tillegg måtte vi spise løk (kokt,rå eller stekt spilte ingen rolle). Jeg vet også at marken ikke liker ananas, og naboen har kjørt en vellykket kur på sine barn med diett kun av ananas i tre fire dager. Mark er ikke farlig men, selfølgelig svært ubehaglig. Kan faktisk smitte fra alt mulig, det er nok å prøvesitte en sofa på en butikk der det før deg har vert noen som har mark. Vermox virker om kuren blir tatt slik som beskrevet for de aller fleste, og dersom den ikke gjør det, bør man oppsøke lege, som ser på dette med småmark og andre typer som en dagligdags sak. Jeg tygger for tiden gulrot og spiser ananas, i kveld blir det hvitløksbrød.

Jente 14 skrev:

Jeg har slitt med småmark så lenge jeg kan huske. Ble veldig glad da jeg fant denne siden, fordi jeg trodde at jeg var den eneste som slet med dette. Grunnen til at noen av dere får det tilbake kan være at eggene kan feste seg på støvkorn, noe som gjør at du blir smittet da du puster det inn.

Selv har jeg vært immun mot både vermox og vanquin, og jeg er kjempefrustrert! Det er forferdelig å ha denne kløen, og jeg mener at ingen fortjener det. Håper at vi alle blir fri fra marken en dag!

Jente 15 skrev:

Jeg sliter selv med disse markene. Det er helt grusomt. Har hatt dem i snart 2 år tror jeg. De forsvinner liksom aldri, og jeg tør ikke å si det til mamma heller. Jeg har tenkt til å kjøpe vermox alene senere, men det virker utrolig flaut å gå på apoteket og kjøpe noe sånt. Jeg aner ikke hvordan jeg fikk dem heller.

Emma skrev:

Når dere skal ta en kur mot småmark er det viktig å tenke på at de klekker egg, og disse eggene er motstandsdyktige i selve egg perioden. Så dere må ta en tabl 1 dag, så 1 tabl 3 dag for da klekkes en ny runde egg og de dør før de rekker frem fra magesekken til endetarms åpningen for å legge nye egg. Det er kun hun markene som kryper frem, ikke hannene. De blir igjen i tarm og magesekk. Så må dere ta en tabl en uke fra den første tabletten ble tatt. Da klekkes en ny porsjon med mark. Så gjør dere det hele igjen ganger to eller helst tre. Dvs 1 tabl første dag, så 1 tabl tredje dag. Så 1 tabl den 7 dagen og så den 3 dagen etter den første 7 dag igjen.Dvs gang denne kuren med 3(uker). Vær nøye med vask av hender. Eggene er klisette og setter seg på do sete, trusen, hånduken og klør du deg og så tar deg til nesen/munnen, så begynner hele syklusen igjen. De er ikke luftbårne, så de flyver ikke rundt i luften. Bruk ny håndduk til nedentil vasken hver gang du bruker den. Ha en flaske med desinfeksjon ved toalettet og vask do sete og vaskearmaturet ved vasken hver gang du bruker det i perioden du går på kur.Skift sengetøy dagen etter en tablett er tatt. Da kan egg ha kommet i sengetøyet. Mark kan krype inn i vagina hos jenter og lage kløe,svie, hvit tykk utflod. Men det er ikke rette miljøet for dem og de dør fort og egg kan ikke klekkes der. Ift hvitløk så fungerer den kun som en liten propp som stenger marken inne. Men ikke det er heller sikkert da huden er elastisk i anusområdet og marken lett glir forbi. Om miljøet rundt en løk har noen virkning på mark eller ikke, er ikke vitenskapelig basert. Men gode råd er gode å prøve. Virker ikke dette, så ta kontakt med lege. De kan skrive ut en intensiv kur som er sterker og går over en kortere intensiv periode. Dette kan medføre smerter i mageregion, men du blir kvitt marken. Hilsen Sykepleier.

Jente 17 skrev:

Jeg kan ikke si jeg ble så glad når jeg fant dette forumet. Folk som sier at de aldri blir kvitt det og slikt. Føler ikke at jeg noen gang kommer til å bli kvitt det da.

Jente 18 skrev:

Jeg har hatt småmark i snart et år, kommet og gått. Aldri turt å si det til noen, men i dag fikk jeg sjokk. Jeg satt på do å tisset, da det kriblet i endetarmen. Jeg tenkte ikke over at det var mark siden der er noen månder siden sist, så jeg stakk finger litt opp i endetarm får å klå og når jeg tok den ut igjen fikk jeg panikk, Mange småmark kansje rundt 150-200 stk satt på fingeren min og vridde seg rundt. Jeg begynte bare å gråte jeg. Følte jeg var alene om dette, ble utrolig glad når jeg fant dette forumet.

Jente 14 skrev:

Jeg hadde småmark for et år siden, eller noe, og da hadde jeg hatt det i to år uten å tørre å si det til moren min, men jeg sa det, og vi kjøpte Vermox, det funket. Men nå har det kommet igjen, og jeg tør ikke si det til henne. Jeg bor ikke i en by, og her fins det ikke apotek, så jeg får ikke tak i Vermox uten henne. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Michelle skrev:

Jeg har mark og jeg hater det. Jeg tør ikke si det til mamma og lurer på om noen kan tipse meg i vilke medisiner jeg bør bruke inntil jeg har fått fortalt mamma det. Håper noen svarer.

Anonym skrev:

Jeg har også fått mark i rumpa. Det er rett og slett helt ille. Har tenkt til å si det til mamma etterpå, men gruer meg litt. Jeg også pleier å ta salve og pirke de ut med q-tips. Kan ikke ha dette i en evighet. Satser på at Vermox fungerer!

Har barn med mark skrev:

Datteren min fortalte at hun hadde sett en mark i avføringen. (Heldigvis er hun åpen mot meg, men hun var veldig lei seg) Vi hadde hvitløksbaguetter til middagen og hun spiste masse av dem. Tenker at det kan være grunnen til at den (event. de) kom ut. Har jo hørt om løkråd før og hørt at løk fordriver marken. Vet at det finnes økologiske bønder som gir hvitløk blandet i melasse som ormekur til dyrene + et slags kiselprodukt(som jeg ikke vet om finnes i Norge, det skal visstnok "skrape markegg løs fra tarmveggen"). Løk - og særlig hvitløk er mye brukt til veldig mange slags utvendige og innvendige snyltere. Best er den nok i rå tilstand, Tror det er lurt å kutte den opp eller kanskje presse den da det frigjør mer av aromaen. Skal kjøpe medisin, men det blir nok mye baguetter også.

Gutt skrev:

Jeg har hatt mark nå men jeg bruker vermox. Det klør ikke nå så jeg tror det gikk vekk. Man må bruke det i 3-4 uker.

Meget lei jente skrev:

Jeg er veldig glad for å høre om løken, men hvordan skal den tilberedes, kokt, stekt eller rå? Jeg har slitt med mark siden jeg var liten og vil helst forsøke alternativer før jeg går til apotek/lege.

Scrat skrev:

Jeg fikk mark en dag, ekkelt. Jeg lurte på om jeg skulle fortelle det eller ikke, men det gjorde jeg. Jeg spiste hvitløk og senere litt mer og litt mer. Jeg vet ikke om det funker ,men det tror jeg. Det som var rart at jeg ble kvalm og kastet opp hele kvelden. Er det normalt? I dag har jeg kun vært kvalm og det har ikke klødd.

Småmark skrev:

Hvis dere ikke har brukt Vermox så prøv det. Funker det så må dere vaske pctastatur og sengetøy osv. fordi det er veldig smittsomt.

Mamma skrev:

Vi har funnet en kur som hjelper mot småmark. Har ei jente som har hatt dette er par ganger nå. Har funnet ut at brennesle-te hjelper vel så bra som vermox, leste det et sted og tenkte å prøve det, og det virket. Hun drakk 2-3 kopper te i et par dager, så forsvant de. Det er verdt å prøve.

Lei skrev:

Jeg føler med dere. Dette er noen grufulle skapninger. Jeg er nå 39 år og har hatt mark i magen så lenge jeg kan huske. Har ikke tall på hvor mange kurer med vermox jeg har tatt. En ting jeg har lagt merke til er at når jeg spiset spagetti, så klør det ekstra mye dagen etterpå. Kanskje det har med melet å gjøre? Nå er jeg blitt sammen med en utenlandsk mann. Han lager veldig sterk mat(mye chilli). Jeg føler faktisk at det har hjulpet, eller er det tilfeldig?

Nurse Betty skrev:

Kutt opp rå løk i små biter og putt opp i endetarmen. Ikke mye, bare en stikkpillestor bit.

Jente 12 år skrev:

Jeg har også småmark. Jeg har vel hatt det i 6 mnd. Jeg har sagt det til mamma, men det gikk helt fint uten at hun fikk helt fnatt. Vi dro til legen der vi fikk utskrift på medisin. Har bare hatt den medisinen i magen i 1 dag, men håper det virker. Jeg blir helt frustrert, trodde jeg var unormal, men det er faktisk helt vanlig. Oppfordrer alle til å dra til lege, eller si ifra til noen dere står nær som kan hjelpe dere. For legen er det absolutt helt vanlig.

Gutt20 skrev:

Enig, man må også være forsiktig med å selvdiagnotisere. Oppsøk lege og få en diagnose.

Trist skrev:

Jeg må rett og slett innrømme at jeg finner hele denne diskusjonen trist. Folk her er uvitende og tror at de er de eneste som blir sjuke og greier. Slutt å være så redde for sykdommer. Vær åpne, google symptomer om dere er redde. Ikke sitt og tro dere er de eneste og at å gå til legen er eneste vei ut dersom dere ikke tør å innrømme at dere har fått noe ukjent i analen. Det er en lege, den kommer ikke til å le av deg eller drite deg ut. Det her er jobben til en lege, og de kommer til å gi deg en seriøs diagnose og informasjon om hva du kan gjøre og evt. behandling.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...