Småmark - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om småmark.

Jente 14 skrev:

Jeg hadde småmark for et år siden, eller noe, og da hadde jeg hatt det i to år uten å tørre å si det til moren min, men jeg sa det, og vi kjøpte Vermox, det funket. Men nå har det kommet igjen, og jeg tør ikke si det til henne. Jeg bor ikke i en by, og her fins det ikke apotek, så jeg får ikke tak i Vermox uten henne. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Michelle skrev:

Jeg har mark og jeg hater det. Jeg tør ikke si det til mamma og lurer på om noen kan tipse meg i vilke medisiner jeg bør bruke inntil jeg har fått fortalt mamma det. Håper noen svarer.

Anonym skrev:

Jeg har også fått mark i rumpa. Det er rett og slett helt ille. Har tenkt til å si det til mamma etterpå, men gruer meg litt. Jeg også pleier å ta salve og pirke de ut med q-tips. Kan ikke ha dette i en evighet. Satser på at Vermox fungerer!

Har barn med mark skrev:

Datteren min fortalte at hun hadde sett en mark i avføringen. (Heldigvis er hun åpen mot meg, men hun var veldig lei seg) Vi hadde hvitløksbaguetter til middagen og hun spiste masse av dem. Tenker at det kan være grunnen til at den (event. de) kom ut. Har jo hørt om løkråd før og hørt at løk fordriver marken. Vet at det finnes økologiske bønder som gir hvitløk blandet i melasse som ormekur til dyrene + et slags kiselprodukt(som jeg ikke vet om finnes i Norge, det skal visstnok "skrape markegg løs fra tarmveggen"). Løk - og særlig hvitløk er mye brukt til veldig mange slags utvendige og innvendige snyltere. Best er den nok i rå tilstand, Tror det er lurt å kutte den opp eller kanskje presse den da det frigjør mer av aromaen. Skal kjøpe medisin, men det blir nok mye baguetter også.

Gutt skrev:

Jeg har hatt mark nå men jeg bruker vermox. Det klør ikke nå så jeg tror det gikk vekk. Man må bruke det i 3-4 uker.

Meget lei jente skrev:

Jeg er veldig glad for å høre om løken, men hvordan skal den tilberedes, kokt, stekt eller rå? Jeg har slitt med mark siden jeg var liten og vil helst forsøke alternativer før jeg går til apotek/lege.

Scrat skrev:

Jeg fikk mark en dag, ekkelt. Jeg lurte på om jeg skulle fortelle det eller ikke, men det gjorde jeg. Jeg spiste hvitløk og senere litt mer og litt mer. Jeg vet ikke om det funker ,men det tror jeg. Det som var rart at jeg ble kvalm og kastet opp hele kvelden. Er det normalt? I dag har jeg kun vært kvalm og det har ikke klødd.

Småmark skrev:

Hvis dere ikke har brukt Vermox så prøv det. Funker det så må dere vaske pctastatur og sengetøy osv. fordi det er veldig smittsomt.

Mamma skrev:

Vi har funnet en kur som hjelper mot småmark. Har ei jente som har hatt dette er par ganger nå. Har funnet ut at brennesle-te hjelper vel så bra som vermox, leste det et sted og tenkte å prøve det, og det virket. Hun drakk 2-3 kopper te i et par dager, så forsvant de. Det er verdt å prøve.

Lei skrev:

Jeg føler med dere. Dette er noen grufulle skapninger. Jeg er nå 39 år og har hatt mark i magen så lenge jeg kan huske. Har ikke tall på hvor mange kurer med vermox jeg har tatt. En ting jeg har lagt merke til er at når jeg spiset spagetti, så klør det ekstra mye dagen etterpå. Kanskje det har med melet å gjøre? Nå er jeg blitt sammen med en utenlandsk mann. Han lager veldig sterk mat(mye chilli). Jeg føler faktisk at det har hjulpet, eller er det tilfeldig?

Nurse Betty skrev:

Kutt opp rå løk i små biter og putt opp i endetarmen. Ikke mye, bare en stikkpillestor bit.

Jente 12 år skrev:

Jeg har også småmark. Jeg har vel hatt det i 6 mnd. Jeg har sagt det til mamma, men det gikk helt fint uten at hun fikk helt fnatt. Vi dro til legen der vi fikk utskrift på medisin. Har bare hatt den medisinen i magen i 1 dag, men håper det virker. Jeg blir helt frustrert, trodde jeg var unormal, men det er faktisk helt vanlig. Oppfordrer alle til å dra til lege, eller si ifra til noen dere står nær som kan hjelpe dere. For legen er det absolutt helt vanlig.

Gutt20 skrev:

Enig, man må også være forsiktig med å selvdiagnotisere. Oppsøk lege og få en diagnose.

Trist skrev:

Jeg må rett og slett innrømme at jeg finner hele denne diskusjonen trist. Folk her er uvitende og tror at de er de eneste som blir sjuke og greier. Slutt å være så redde for sykdommer. Vær åpne, google symptomer om dere er redde. Ikke sitt og tro dere er de eneste og at å gå til legen er eneste vei ut dersom dere ikke tør å innrømme at dere har fått noe ukjent i analen. Det er en lege, den kommer ikke til å le av deg eller drite deg ut. Det her er jobben til en lege, og de kommer til å gi deg en seriøs diagnose og informasjon om hva du kan gjøre og evt. behandling.

14 åring skrev:

Jeg vil ikke spise løk hele tide, kan jeg ikke gjør noe annet? Vil ikke fortelle foreldre mine om det.

Drittlei skrev:

Jeg har også fått det tilbake etter bare to måneder. Jeg hater dem. Og jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre med løken.

Anne skrev:

Har også hatt mark flere ganger som ung, og nå har det kommet tilbake i en alder av 30. Nå kommer det tilbake to mnd etter endt kur. Jeg har vært hos lege med det, men hun vet ikke hva jeg skal gjøre.

Hennie skrev:

Det har jeg også lest, men hver gang katten vår hadde mark fikk en eller flere i familien det også.

Tulla skrev:

Jeg har tidligere lest at disse markene ikke kommer fra dyr. Dyr har ikke denne typen mark.

Hey skrev:

Om dere har katter, er det der marken også kan komme fra.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond lukt

Jeg har en skinnsalong som det lukter skikkelig røyk av. Har noen tips på hvor...

Tørre sprukne lepper

Jeg har prøvd en grønn og hvit lepsyl eller noe med mentol som er veldig bra. ...

Vorter

Jeg har hatt en vorte på knokkelen under langfingeren en stund nå, jeg mistenk...

Bananfluer

Jeg fant ut att støvsuger var beste måten å bli kvitt bananfluer. Etter noen...

Blomsterfluer

Det som har fungert best hos meg er rett og slett elektrisk insektfelle (mygg fa...