Småmark - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om småmark.

Beate skrev:

Løken brukes på den måten at man spiser den. Jeg tror det er best med vanlig løk, men mulig det fungerer med hvitløk mot småmark også.

Hjelp skrev:

Men hvordan skal man bruke løken?

Tina skrev:

Er det samme hvilke løk man bruker, eller er det bare hvitløk som funker?

Oppgitt skrev:

Datteren i huset har nå fått dette svineriet, igjen. Hvordan tar man knekken på det?

Utålmodig skrev:

Har nå tatt Vanquin for ca 14 timer siden men har det nå verre enn noen sinne. Er det noen som har erfaring med hvor lang tid det tar før det begynner og virke?

Anonym skrev:

Jeg har småmark, og det er så ekkelt. Jeg var helt lettet når jeg så dette forumet. Jeg trodde jeg var den eneste med ekle mark i magen.

Frustrert jente skrev:

Hei. jeg sliter veldig med slike mark selv, er 17 år snart 18. Har drevet og lest en del om vitaminer i det siste og kom da over noe om småmark/barneorm. Det jeg leste var det at spiser man mye sukker så liker markene seg, og at Vitamin - A skal hjelpe :). Jeg skal prøve nå så lenge jeg begynner og bli ganske desperat. Det er 3. eller 4. gangen jeg får dette nå. Jeg har brukt Vermox hver gang og vasket tøy og sengetøy og alt man skal gjøre. Men fordet vender det tilbake etter noen mnd.

Missye skrev:

Jeg har hatt det flere ganger, og de er ekle. Nå er dattera mi veldig plaget, og hun er kjempefortvila. Hum er 11 år. Hos meg hjelper det med gresskarkjernefrø (helsekost).

Mor 31 skrev:

Hei folkens, jeg er så glad jeg har funnet denne siden. Jeg skal fortelle dere at jeg har hatt småmakk siden jeg var liten, ca 5 år gammel. Nå er jeg 31. Jeg har tatt alle mesidsiner som er. Allikevel er de der. Nå som voksen mer sjeldent, men 1 gang i året er de der. Det er fustrerende. Nå har jeg 2 barn og de har det innimellom også. Prøv vermox, den hjelper en stund. Etter du har tatt vermox så tar det vanligvis flere måneder før de kommer tilbake. Den koster 80 kr på apoteket reseptfritt. Hvis du klør mye om natten prøv å få noen av de ut med q tips eller toalett papir. De er vanligvis rett i endetarm åpningen. Eller at du ligger på rygg og hold varmen med dynen, jeg har alltid hatt følelsen at vis jeg fryser så beveger de seg mer.

Gutt 18 år. skrev:

Jeg har hatt småmark jeg også siden så tidlig som jeg kan huske. De kommer ca hver 4 måned med meg. Det har vært litt mye siste tiden nå har jeg merket. Jeg får helt fnatt når jeg merker at de krypene har kommet tilbake, men heldigvis har jeg funnet min egen stilling eller måte for å overleve dette om natten. Slik det blir ivertfall litt mer behagelig for meg. Har aldri brukt det Vermox greiene, men kanskje jeg skal prøve løken. Jeg føler med dere alle som sliter med samme problemet. Jeg var litt skeptisk for jeg trodde at dette var bare meg.

18 år skrev:

Finnes det noe sterkere enn vermox på apoteket, så jeg kan unngå å gå til lege? Jeg har nemmelig hatt infeksjon opptil 3 ganger nå. Og jeg er litt redd for at jeg kanskje kan være imun mot medisinen. Jeg tør ikke snakke med hele familien om det, selv om det vel egentlig er en nokså egoistisk tanke.

4-barnsmor m mark skrev:

Lag pizza eller pasta med masse løk og hvitløk i sausen. En annen ting: Mos hvitløk og bland det med sinksalve og smør det ved endetarmen. Hvitløk alene svir. Lykke til!

Emigranten skrev:

Kan noen bekrefte om løk faktisk virker, eller er det bare et godt råd?

Ingrid skrev:

Hvor lenge skal en holde på med behandlingen da, med løk?

18åring skrev:

Har hatt mark nå og da siden jeg var 6 år, pinlig, frustrerende og kjedelig. Har blitt immun mot medisinen. Løk virker ikke. Hjelp?

Fortvilet skrev:

Skal jeg bare spise masse løk så går det over?

Småmark skrev:

Tusen takk, skal prøve løken, kunne ikke dra mort i helgen fordi jeg hadde småmark. Hater de ekkle krypa.

20 åring skrev:

Jeg tror jeg hadde småmark eller en annen type invollsorm da jeg var yngre (kanskje 12-13?), men jeg turte ikke å si det til noen og lot det bare være. Ble altså aldri behandla, men har heller ikke hatt noen symptomer siden. Så mitt spørsmål er: kan det gå over av seg selv? Eller kan det fortsatt leve ekle mark inni meg?

23 åring skrev:

Jeg anbefaller at ingen skal ta vermox, fordi det er å bare kaste bort pengene. Jeg har brukt det flere ganger. Den funker ikke, men har aldri brukt løk. Skal prøve på det ;)

Tenåring skrev:

Er det noen som vet hvor mye den medisinen mot småmark koster? Jeg tør ikke si det til moren min så jeg lurer også på om det går an å kjøpe det selv eller om man må ha med seg en voksen?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....