Småmark - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om småmark.

Små Mark skrev:

Bestill via en av apoteksidene på nettet da, hvis det er så skummelt å gå på apoteket.

Jente 16 skrev:

Jeg har slitt med de markene i 3 år nå og jeg er så lei. Det kommer ikke på tale om at jeg forteller det til mamma, så jeg må jo bare manne meg opp og kjøpe Vermox på apoteket selv. Det er jo ikke så lett. Jeg føler alle som jobber på apoteket er så dømmende i blikket sitt. Så jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem. Det stemmer at hvis man spiser for mye godteri vil det komme flere marker ut. Det opplever jeg gang på gang. Jeg får de utbruddene med ekstremt mange marker at man skulle ikke tro det.

Jeanette skrev:

Jeg har også mark, eller er plaget med det. Det er utrolig ekkelt, men jeg skjønner ikke hvorfor man får det. Det kommer å går. Er det noe man eter fra butikken? Jeg er 20 år, og noe jeg har hatt det lengel. Det er litt ekkelt å tenke på at det er noen levende mark i rompa. Det er like før jeg stapper en hel løk inn bare for å være sikker.

28 åring skrev:

Det sies at småmark kan komme av å spise for mye godteri (søte ting) og evt for mye brødmat. Så det kan være lurt for dere som gjør dette og lider av småmark kronisk å trappe disse tingene ned for å se om de komemr tilbake eller ei.

13 Åring skrev:

Det klør. Jeg har småmark igjen, men vet ikke hvorfor? Jeg har sagt det til mamma, men hva er det vi kan gjøre for at det skal bli fortere borte?

Gutt 27 skrev:

Jeg anbefaler å kontakte lege snarest om vermox ikke fungerer. Det er så verdt det, fremfor å gå med mark. Jeg har hatt barnemark nå for første gang, og første vermox pillen fungerte ikke. Ringte lege, og fikk da beskjed om at det kunne være en blandindsinfeksjon. Dermed fikk jeg en annen dosering på vermoxen. Ha god kommunikasjon med lege, og vær flinke med hygienen, spesielt før du putter noe i munnen eller skal lage mat. Klipp neglene helt korte. Bruk 2 boksere eller evt. bind for jenter. Invester i antibac-produkter. Sprit av data-tastatur, fjernkontroll, telefon osv. daglig. Dusj før du legger deg, og med en gang du står opp.

Dame 32 skrev:

Kjære dere som sliter med småorm. Vær så snill og ta dere en tur på apoteket og kjøp Vermox. Det fungerer normalt veldig raskt. Hele vår familie på 4 fikk det, og med en vermox kur var vi kvitt det hele gjenge.! Vi passet ekstra godt på å vaske sengetøy, håndkler og toalett i de ukene kuren pågikk. Dette var for noen måneder siden, og vi har ikke sett noe til småkrypene siden. Vermox fåes i både flytende og pilleform. Jeg foreslår flytende til små barn, da piller kan være vanskelige å svelge.

Anonym skrev:

Noen som vet hvor fort Vermox virker? Jeg skjønner dere er frustrerte. Dette er en av de verste smertene jeg har vert igjenom.

Helsesøster skrev:

Kjære dere som ikke tør å fortelle det til mamma. Det er da ingen skam å ha fått mark. Jeg har selv hatt det, og ja, det er ubehagelig på alle måter, men skjønte fort at de aller fleste har vært borti det selv, eller hos barna, venner osv. Er inne her fordi min sønn på 7 har nå fått det og holder på å klø seg ihjel, og siden vi er i Kroatia på ferie og ikke har apotek i umiddelbar nærhet lette jeg etter noen kjerringråd til vi får tak i vermox imorgen. Ingen mor vil gjøre noen stor sak ut av det. Si ifra og få tak i pillene. Eller ta kontakt med helsesøster. Som helsesøster ville jeg gladlig hjulpet deg, og det vet jeg alle mine kollegaer ville også.

Gutt 18 skrev:

Er det noen som faktisk har snakket med lege om dette problemet? Altså at man har hatt det, tatt kur, og likevel fått det igjen èn eller flere ganger? Har prøvd å ta kur og samtidig være nøye med å vaske ditt og datt og alt det der, men har lært, og faktisk lest at det tydeligvis ikke hjelper. Jeg har ikke prøvd løken enda, men ettersom det står på pakning og etikett og greier at man skal kontakte lege om infeksjonen gjentar seg lurer jeg bare på om noen andre har fått effektiv hjelp av lege, før jeg selv går og spør.

Jente 20 skrev:

Hvis man er plaget med mark, så ta kur, desinfiser alt i huset, og ta tarmskylling. Med tarmskylling blir alle egg og mark fjernet. Jeg vet om 5 som har gjort dette og aldri fått det tilbake.

Mann 50 skrev:

Jeg har ikke hatt mark i magen/tarmen siden jeg var liten, men nå nylig kom marken tilbake. Jeg husker at jeg fikk blåbær, blåbærsaft og blåbærsyltetøy mot marken da jeg var liten. I tillegg måtte vi spise løk (kokt,rå eller stekt spilte ingen rolle). Jeg vet også at marken ikke liker ananas, og naboen har kjørt en vellykket kur på sine barn med diett kun av ananas i tre fire dager. Mark er ikke farlig men, selfølgelig svært ubehaglig. Kan faktisk smitte fra alt mulig, det er nok å prøvesitte en sofa på en butikk der det før deg har vert noen som har mark. Vermox virker om kuren blir tatt slik som beskrevet for de aller fleste, og dersom den ikke gjør det, bør man oppsøke lege, som ser på dette med småmark og andre typer som en dagligdags sak. Jeg tygger for tiden gulrot og spiser ananas, i kveld blir det hvitløksbrød.

Jente 14 skrev:

Jeg har slitt med småmark så lenge jeg kan huske. Ble veldig glad da jeg fant denne siden, fordi jeg trodde at jeg var den eneste som slet med dette. Grunnen til at noen av dere får det tilbake kan være at eggene kan feste seg på støvkorn, noe som gjør at du blir smittet da du puster det inn.

Selv har jeg vært immun mot både vermox og vanquin, og jeg er kjempefrustrert! Det er forferdelig å ha denne kløen, og jeg mener at ingen fortjener det. Håper at vi alle blir fri fra marken en dag!

Jente 15 skrev:

Jeg sliter selv med disse markene. Det er helt grusomt. Har hatt dem i snart 2 år tror jeg. De forsvinner liksom aldri, og jeg tør ikke å si det til mamma heller. Jeg har tenkt til å kjøpe vermox alene senere, men det virker utrolig flaut å gå på apoteket og kjøpe noe sånt. Jeg aner ikke hvordan jeg fikk dem heller.

Emma skrev:

Når dere skal ta en kur mot småmark er det viktig å tenke på at de klekker egg, og disse eggene er motstandsdyktige i selve egg perioden. Så dere må ta en tabl 1 dag, så 1 tabl 3 dag for da klekkes en ny runde egg og de dør før de rekker frem fra magesekken til endetarms åpningen for å legge nye egg. Det er kun hun markene som kryper frem, ikke hannene. De blir igjen i tarm og magesekk. Så må dere ta en tabl en uke fra den første tabletten ble tatt. Da klekkes en ny porsjon med mark. Så gjør dere det hele igjen ganger to eller helst tre. Dvs 1 tabl første dag, så 1 tabl tredje dag. Så 1 tabl den 7 dagen og så den 3 dagen etter den første 7 dag igjen.Dvs gang denne kuren med 3(uker). Vær nøye med vask av hender. Eggene er klisette og setter seg på do sete, trusen, hånduken og klør du deg og så tar deg til nesen/munnen, så begynner hele syklusen igjen. De er ikke luftbårne, så de flyver ikke rundt i luften. Bruk ny håndduk til nedentil vasken hver gang du bruker den. Ha en flaske med desinfeksjon ved toalettet og vask do sete og vaskearmaturet ved vasken hver gang du bruker det i perioden du går på kur.Skift sengetøy dagen etter en tablett er tatt. Da kan egg ha kommet i sengetøyet. Mark kan krype inn i vagina hos jenter og lage kløe,svie, hvit tykk utflod. Men det er ikke rette miljøet for dem og de dør fort og egg kan ikke klekkes der. Ift hvitløk så fungerer den kun som en liten propp som stenger marken inne. Men ikke det er heller sikkert da huden er elastisk i anusområdet og marken lett glir forbi. Om miljøet rundt en løk har noen virkning på mark eller ikke, er ikke vitenskapelig basert. Men gode råd er gode å prøve. Virker ikke dette, så ta kontakt med lege. De kan skrive ut en intensiv kur som er sterker og går over en kortere intensiv periode. Dette kan medføre smerter i mageregion, men du blir kvitt marken. Hilsen Sykepleier.

Jente 17 skrev:

Jeg kan ikke si jeg ble så glad når jeg fant dette forumet. Folk som sier at de aldri blir kvitt det og slikt. Føler ikke at jeg noen gang kommer til å bli kvitt det da.

Jente 18 skrev:

Jeg har hatt småmark i snart et år, kommet og gått. Aldri turt å si det til noen, men i dag fikk jeg sjokk. Jeg satt på do å tisset, da det kriblet i endetarmen. Jeg tenkte ikke over at det var mark siden der er noen månder siden sist, så jeg stakk finger litt opp i endetarm får å klå og når jeg tok den ut igjen fikk jeg panikk, Mange småmark kansje rundt 150-200 stk satt på fingeren min og vridde seg rundt. Jeg begynte bare å gråte jeg. Følte jeg var alene om dette, ble utrolig glad når jeg fant dette forumet.

Jente 14 skrev:

Jeg hadde småmark for et år siden, eller noe, og da hadde jeg hatt det i to år uten å tørre å si det til moren min, men jeg sa det, og vi kjøpte Vermox, det funket. Men nå har det kommet igjen, og jeg tør ikke si det til henne. Jeg bor ikke i en by, og her fins det ikke apotek, så jeg får ikke tak i Vermox uten henne. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Michelle skrev:

Jeg har mark og jeg hater det. Jeg tør ikke si det til mamma og lurer på om noen kan tipse meg i vilke medisiner jeg bør bruke inntil jeg har fått fortalt mamma det. Håper noen svarer.

Anonym skrev:

Jeg har også fått mark i rumpa. Det er rett og slett helt ille. Har tenkt til å si det til mamma etterpå, men gruer meg litt. Jeg også pleier å ta salve og pirke de ut med q-tips. Kan ikke ha dette i en evighet. Satser på at Vermox fungerer!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....