Småmark - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om småmark.

Snusmumrikken skrev:

Å lese alle disse innleggene gjorde virkelig inntrykk. Husker så godt meg selv som ungjente som fikk mark og hvor grusomt og flaut det var. Vil bare forsikre dere alle at dette er en helt vanlig plage i særlig småbarnsfamilier. Jeg har fått 4 barn og når de var små så hadde vi alltid perioder med mark. Vanquin hjalp godt, det kjøpte mannen min fra apoteket, jeg selv klarte det ikke, fordi jeg skjemtes så. Nå er jeg eldre og vil bare trøste alle som sliter med dette. Det er så vanlig å ha det, gå til legen eller kjøp Vanquin, ikke lid alene. Og for all del, fortell det til mamma.

Jente 13 skrev:

Jeg hater det. Jeg har hatt det i snart ett år og det går ikke vekk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke si det til mamma. På biologin hade vi om marker. Da var det en som gikk inn på emnet om mark i rompa og alle sa de hadde det da de var små. Jeg ble lei meg for jeg hadde det akkurat da.

12 skrev:

Jeg er 12 år nå og har hatt mark flere ganger. Du klør deg halvt ihjel. Jeg har aldri prøvd sånne røde piller, men jeg bruker en annen medisin, den virker på 24 timer. Deet er en blå og hvit eske, kjøper det reseptfritt på apotek.

Mamma med lang erfaring skrev:

Det er ingen skam å få småmark. Småmark er svært smittsomt og hele familien bør behandles dersom et familiemedlem har fått det. I tillegg til å ta en tablettkur. Det fås reseptfritt på apoteket, og ingen apotekansatte vil på noen måte dømme deg). Det kan nok hjelpe å spise blåbær og sikkert også løk (selv om det var nytt for meg). Det er svært viktig at bruksanvisningen til kuren følges til punkt og prikke. I tillegg er hyppige sengetøysskift og hyppig vask av håndklær, undertøy og nattøy viktig.

I min familie har vi ikke hatt småmark siden det yngste barnet sluttet å suge på fingrene, men så lenge vi hadde fingersugende barn, dukket det opp med jevne mellomrom.

Til alle barn og unge: Det er ikke flaut å fortelle mamma at du har fått småmark. Sannsynligheten for at du hadde det da du var liten, er stor.

Jente 22 skrev:

Kutt opp en halv rå løk i små biter, svelges med vann på tom mage. Vent hverfall 1 time før du spiser noe annet. Dette har fungert på meg.

Jente 19 skrev:

Dette er noe jeg også har slitt med i alle år.Det er ekkelt. Jeg var i England et år, og oppdaget til min gru at jeg hadde de små hvite krapylene. Det endte med at jeg våget meg til apoteket og sa med skjelvende stemme at min familie var på besøk, og at vi nettopp hadde oppdaget at min ikke-eksisterende lillesøster hadde mark. Jeg er ikke helt sikker på om de trodde meg, men hjelpsomme var de, og kanskje fikk de en god latter også.

Små Mark skrev:

Bestill via en av apoteksidene på nettet da, hvis det er så skummelt å gå på apoteket.

Jente 16 skrev:

Jeg har slitt med de markene i 3 år nå og jeg er så lei. Det kommer ikke på tale om at jeg forteller det til mamma, så jeg må jo bare manne meg opp og kjøpe Vermox på apoteket selv. Det er jo ikke så lett. Jeg føler alle som jobber på apoteket er så dømmende i blikket sitt. Så jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem. Det stemmer at hvis man spiser for mye godteri vil det komme flere marker ut. Det opplever jeg gang på gang. Jeg får de utbruddene med ekstremt mange marker at man skulle ikke tro det.

Jeanette skrev:

Jeg har også mark, eller er plaget med det. Det er utrolig ekkelt, men jeg skjønner ikke hvorfor man får det. Det kommer å går. Er det noe man eter fra butikken? Jeg er 20 år, og noe jeg har hatt det lengel. Det er litt ekkelt å tenke på at det er noen levende mark i rompa. Det er like før jeg stapper en hel løk inn bare for å være sikker.

28 åring skrev:

Det sies at småmark kan komme av å spise for mye godteri (søte ting) og evt for mye brødmat. Så det kan være lurt for dere som gjør dette og lider av småmark kronisk å trappe disse tingene ned for å se om de komemr tilbake eller ei.

13 Åring skrev:

Det klør. Jeg har småmark igjen, men vet ikke hvorfor? Jeg har sagt det til mamma, men hva er det vi kan gjøre for at det skal bli fortere borte?

Gutt 27 skrev:

Jeg anbefaler å kontakte lege snarest om vermox ikke fungerer. Det er så verdt det, fremfor å gå med mark. Jeg har hatt barnemark nå for første gang, og første vermox pillen fungerte ikke. Ringte lege, og fikk da beskjed om at det kunne være en blandindsinfeksjon. Dermed fikk jeg en annen dosering på vermoxen. Ha god kommunikasjon med lege, og vær flinke med hygienen, spesielt før du putter noe i munnen eller skal lage mat. Klipp neglene helt korte. Bruk 2 boksere eller evt. bind for jenter. Invester i antibac-produkter. Sprit av data-tastatur, fjernkontroll, telefon osv. daglig. Dusj før du legger deg, og med en gang du står opp.

Dame 32 skrev:

Kjære dere som sliter med småorm. Vær så snill og ta dere en tur på apoteket og kjøp Vermox. Det fungerer normalt veldig raskt. Hele vår familie på 4 fikk det, og med en vermox kur var vi kvitt det hele gjenge.! Vi passet ekstra godt på å vaske sengetøy, håndkler og toalett i de ukene kuren pågikk. Dette var for noen måneder siden, og vi har ikke sett noe til småkrypene siden. Vermox fåes i både flytende og pilleform. Jeg foreslår flytende til små barn, da piller kan være vanskelige å svelge.

Anonym skrev:

Noen som vet hvor fort Vermox virker? Jeg skjønner dere er frustrerte. Dette er en av de verste smertene jeg har vert igjenom.

Helsesøster skrev:

Kjære dere som ikke tør å fortelle det til mamma. Det er da ingen skam å ha fått mark. Jeg har selv hatt det, og ja, det er ubehagelig på alle måter, men skjønte fort at de aller fleste har vært borti det selv, eller hos barna, venner osv. Er inne her fordi min sønn på 7 har nå fått det og holder på å klø seg ihjel, og siden vi er i Kroatia på ferie og ikke har apotek i umiddelbar nærhet lette jeg etter noen kjerringråd til vi får tak i vermox imorgen. Ingen mor vil gjøre noen stor sak ut av det. Si ifra og få tak i pillene. Eller ta kontakt med helsesøster. Som helsesøster ville jeg gladlig hjulpet deg, og det vet jeg alle mine kollegaer ville også.

Gutt 18 skrev:

Er det noen som faktisk har snakket med lege om dette problemet? Altså at man har hatt det, tatt kur, og likevel fått det igjen èn eller flere ganger? Har prøvd å ta kur og samtidig være nøye med å vaske ditt og datt og alt det der, men har lært, og faktisk lest at det tydeligvis ikke hjelper. Jeg har ikke prøvd løken enda, men ettersom det står på pakning og etikett og greier at man skal kontakte lege om infeksjonen gjentar seg lurer jeg bare på om noen andre har fått effektiv hjelp av lege, før jeg selv går og spør.

Jente 20 skrev:

Hvis man er plaget med mark, så ta kur, desinfiser alt i huset, og ta tarmskylling. Med tarmskylling blir alle egg og mark fjernet. Jeg vet om 5 som har gjort dette og aldri fått det tilbake.

Mann 50 skrev:

Jeg har ikke hatt mark i magen/tarmen siden jeg var liten, men nå nylig kom marken tilbake. Jeg husker at jeg fikk blåbær, blåbærsaft og blåbærsyltetøy mot marken da jeg var liten. I tillegg måtte vi spise løk (kokt,rå eller stekt spilte ingen rolle). Jeg vet også at marken ikke liker ananas, og naboen har kjørt en vellykket kur på sine barn med diett kun av ananas i tre fire dager. Mark er ikke farlig men, selfølgelig svært ubehaglig. Kan faktisk smitte fra alt mulig, det er nok å prøvesitte en sofa på en butikk der det før deg har vert noen som har mark. Vermox virker om kuren blir tatt slik som beskrevet for de aller fleste, og dersom den ikke gjør det, bør man oppsøke lege, som ser på dette med småmark og andre typer som en dagligdags sak. Jeg tygger for tiden gulrot og spiser ananas, i kveld blir det hvitløksbrød.

Jente 14 skrev:

Jeg har slitt med småmark så lenge jeg kan huske. Ble veldig glad da jeg fant denne siden, fordi jeg trodde at jeg var den eneste som slet med dette. Grunnen til at noen av dere får det tilbake kan være at eggene kan feste seg på støvkorn, noe som gjør at du blir smittet da du puster det inn.

Selv har jeg vært immun mot både vermox og vanquin, og jeg er kjempefrustrert! Det er forferdelig å ha denne kløen, og jeg mener at ingen fortjener det. Håper at vi alle blir fri fra marken en dag!

Jente 15 skrev:

Jeg sliter selv med disse markene. Det er helt grusomt. Har hatt dem i snart 2 år tror jeg. De forsvinner liksom aldri, og jeg tør ikke å si det til mamma heller. Jeg har tenkt til å kjøpe vermox alene senere, men det virker utrolig flaut å gå på apoteket og kjøpe noe sånt. Jeg aner ikke hvordan jeg fikk dem heller.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår hals

Skal man bare ta hodet bakover og gurgle det? Jeg er usikker på om det da komme...

Tette bihuler

Arne Bjarne, ja du kan ha bihulebetennelse uten tett nese. Det kan sitte lenger ...

Flass

I gamledager brukte man både grønn såpe og einer låg. Einer låg lages ved a...

Hikke

Du må leve med det....

Flass

Jeg fikk nylig problemer med flass og laget en hårkur med to egg og fire spises...