Småmark - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om småmark.

Mor 31 skrev:

Hei folkens, jeg er så glad jeg har funnet denne siden. Jeg skal fortelle dere at jeg har hatt småmakk siden jeg var liten, ca 5 år gammel. Nå er jeg 31. Jeg har tatt alle mesidsiner som er. Allikevel er de der. Nå som voksen mer sjeldent, men 1 gang i året er de der. Det er fustrerende. Nå har jeg 2 barn og de har det innimellom også. Prøv vermox, den hjelper en stund. Etter du har tatt vermox så tar det vanligvis flere måneder før de kommer tilbake. Den koster 80 kr på apoteket reseptfritt. Hvis du klør mye om natten prøv å få noen av de ut med q tips eller toalett papir. De er vanligvis rett i endetarm åpningen. Eller at du ligger på rygg og hold varmen med dynen, jeg har alltid hatt følelsen at vis jeg fryser så beveger de seg mer.

Gutt 18 år. skrev:

Jeg har hatt småmark jeg også siden så tidlig som jeg kan huske. De kommer ca hver 4 måned med meg. Det har vært litt mye siste tiden nå har jeg merket. Jeg får helt fnatt når jeg merker at de krypene har kommet tilbake, men heldigvis har jeg funnet min egen stilling eller måte for å overleve dette om natten. Slik det blir ivertfall litt mer behagelig for meg. Har aldri brukt det Vermox greiene, men kanskje jeg skal prøve løken. Jeg føler med dere alle som sliter med samme problemet. Jeg var litt skeptisk for jeg trodde at dette var bare meg.

18 år skrev:

Finnes det noe sterkere enn vermox på apoteket, så jeg kan unngå å gå til lege? Jeg har nemmelig hatt infeksjon opptil 3 ganger nå. Og jeg er litt redd for at jeg kanskje kan være imun mot medisinen. Jeg tør ikke snakke med hele familien om det, selv om det vel egentlig er en nokså egoistisk tanke.

4-barnsmor m mark skrev:

Lag pizza eller pasta med masse løk og hvitløk i sausen. En annen ting: Mos hvitløk og bland det med sinksalve og smør det ved endetarmen. Hvitløk alene svir. Lykke til!

Emigranten skrev:

Kan noen bekrefte om løk faktisk virker, eller er det bare et godt råd?

Ingrid skrev:

Hvor lenge skal en holde på med behandlingen da, med løk?

18åring skrev:

Har hatt mark nå og da siden jeg var 6 år, pinlig, frustrerende og kjedelig. Har blitt immun mot medisinen. Løk virker ikke. Hjelp?

Fortvilet skrev:

Skal jeg bare spise masse løk så går det over?

Småmark skrev:

Tusen takk, skal prøve løken, kunne ikke dra mort i helgen fordi jeg hadde småmark. Hater de ekkle krypa.

20 åring skrev:

Jeg tror jeg hadde småmark eller en annen type invollsorm da jeg var yngre (kanskje 12-13?), men jeg turte ikke å si det til noen og lot det bare være. Ble altså aldri behandla, men har heller ikke hatt noen symptomer siden. Så mitt spørsmål er: kan det gå over av seg selv? Eller kan det fortsatt leve ekle mark inni meg?

23 åring skrev:

Jeg anbefaller at ingen skal ta vermox, fordi det er å bare kaste bort pengene. Jeg har brukt det flere ganger. Den funker ikke, men har aldri brukt løk. Skal prøve på det ;)

Tenåring skrev:

Er det noen som vet hvor mye den medisinen mot småmark koster? Jeg tør ikke si det til moren min så jeg lurer også på om det går an å kjøpe det selv eller om man må ha med seg en voksen?

14 skrev:

Jeg har mark, har kjøpt vermox. Skal prøve med løken også, for sikkerhets skyld.

M72 skrev:

Sønnen min har også ofte mark. Han er 6 år. Du trenger ikke være flau. Alle kan bli smittet. Det smitter til og med gjennom luften. Gå inn på et apotek og finn medisin mot småmark. Lykke til.

Jente skrev:

Jeg har hadd småmark lenge nå og tørr ikke å dra til legen eller fortelle mamma om det? Jeg så det med løken. Skal jeg bare spise masse løk? Åh, jeg er så frustrert og det klør, men det er litt rart for det er bare jeg som har det i familien min. Jeg er kjempe redd om å fortelle det til noen. Hjelp meg, hva skal jeg gjøre?

Mor til to skrev:

Vi har fått det for andre gang her i huset, dog kun barna også denne gangen. 1 år siden sist nå. Skift alt av sengetøy begge markkurdagene, ekstrem hygiene er tingen, vasker hender ofte, bruker våtserviett etter dobesøk, bruker kun engangskluter, håndklær vaskes etter en gangs bruk, doene vaskes en gang om dagen, og gulvet rundt vaskes ofte. Det er et slit, men det virket da sist gang. Men vi bruker løk også. Har trua på at den gjør miljøet ugunstig for denne ufyselige marksaken. Har byttet litt på med en rett på utsiden eller en bitteliten på innsiden. Aner ikke hva som er rett eller galt:) Men det er vel verdt et forsøk for de som er plaget? Bruker iallfall løk hele behandlingsperioden og håper på det beste også denne gangen.

Mor til2 skrev:

Jeg har en datter på 7år, hun får stadig småmark. Tipper dette er 3 eller 4 gangen hun har det på ett år. Veldig frustrerende, da det klør sånn. Jeg bruker faktisk q-tips, for å plukke dem ut på henne. Det er det som funker her når kløen er på det værste. Gir kortvarig lindring. Men bør jeg dra til legen? Hva kan han gjøre som andre ikke kan? Og er det noen som vet hvordan man i all verden får denne marken? Tidligere trodde jeg hun fikk det gjennom barnehage/skole, men nå har hun ferie, og den siste tiden har hun kun vært sammen med familien, og hun er den eneste av oss som har fått småmark.

Anonym skrev:

Jeg har også småmark, man blir fort kvitt kløe å markene hvis man bruker en salve, det hjelper med engang.Jeg anbefaler det ;)

Jente 3 skrev:

Jeg har også samme problem. Er 24 år og det kommer til stadighet igjen. Vet ikke hvorfor.

Yvonne skrev:

Min datter er nå år og jeg har akkurat oppdaget mark på henne, igjen. Hun hadde det i fjor vinter også. Hun spiser mye snø, men jeg har hørt at det er en myte at det kan smitte i snø. Bør jeg kontakte lege?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...