Kjerringråd logo

kjerringråd > begynnende forkjølelse > begynnende forkjølelse

Begynnende forkjølelse - kjerringråd

Svelg 15 hele pepperkorn med et glass vann.

Begynnende forkjølelse

Elisabeth skrev 2007-03-02:

Det smakte jo nesten ingenting. Veit ikkje helt om det virker enda.. men det var ikkje ekkelt

Kjersti skrev 2007-09-04:

Pepper sørger for feber så du skiller ut og forhåpentlig vis slipper å bli syk, dette må taes ved første symptom, det hjelper også å ta en god dose c vitamin med hel pepper:-)

H skrev 2007-10-02:

Fikk iallefall feber, å føler meg faktisk hakket bedre idag.

Sahara skrev 2008-02-07:

Når du merker kløe/prikking og tørrhet i halsen/svelget, så er det gjerne en begynnende forkjølelse. Da må du ta på deg et sjerf av ull og surre det rundt halsen helt inntil/nærmest huden. Og denne innbindingen må du ha på deg natten over uten å ta sjerfet av. Altså om natten har du på deg nattkjole eller pysj som vanlig, og i tillegg må ullsjalet eller -sjerfet være surret godt rundt halsen. Det må være på hele natten og det må være av ull, evt. blanding som inneholder ull. Neste morgen vil du merke at forkjølelsen ikke har utviklet seg slik den ellers ville ha gjort, nemlig til vondt i halsen og begynnende hodepine etc.

Innamol skrev 2008-02-24:

Ta en ibux og en parraset, så tar du ett varmt bad med aukalyptus olje i vannet. Så tar du en passe stor conjac, og så rett i seng. Ha alltid endrikkeflaske på nattbordet slik at du kan drikke når du blir tørst.

Hemmelig skrev 2008-08-11:

Prøv råmelkstabeletter, det hjelper hver gang.

Petimeter skrev 2008-12-01:

Det forbløffer meg hvor dårlige folk er til å skrive norsk her inne - kanskje kan man skylde på forkjølelsen? Nei, forresten. Det tror jeg nok ikke!

Kjemisten skrev 2009-11-30:

Først: Pepper forårsaker ikke feber. Man blir dog varm av pepper men dette er ikke feber. Pepper virker irriterende på slimhinnene i munn og hals/nese. Slimhinnene utskiller et vannig sekret som gjør at kanalene åpner seg bedre m.t.p slim etc.

Ser ikke poenget med å svelge hele pepperkorn. Som en generell regel skal svart pepper tas i malt form 1/8 teskje gjerne blandet i honning og ev. med varm melk eller kakao/sjokolade. Jeg bruker 1/8 ts kværnet pepper blandet med honning hver morgen 3-4 om jeg føler meg syk.

Dette må ikke brukes av gravide

Bruk hue og les mer andre steder før du bruker rådene her inne.


Diskuter begynnende forkjølelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com