Kjerringråd logo

kjerringråd > blomsterfluer > blomsterfluer

Blomsterfluer - kjerringråd

Svirrer det små svarte fluer i synsfeltet ditt? Sjansene er ganske store for at dette er blomsterfluer. Blomsterfluer livnærer seg på å suge plantesaft fra frukt og grønnplanter som vi har i huset. Navnet har den fått på grunn av at vi som oftest ser den rundt blomster, frukt og planter i stua.

Det er mulig å få tatt knekken på disse sorte prikkene i synsfeltet. Flere innsendere har sendt oss råd om dette. Blomsterfluer kan man bli kvitt på følgende vis.

  1. Putt sigarettstumper fra et askebeger ned i jorda til potteplanter. Blomsterfluer liker ikke lukta, sier en innsender. (Om det er bedre at det lukter askebeger i huset enn at det blomsterfluer der, er vel en smakssak :) ).
  2. Bruk litt grønnsåpe i vannet når du vanner plantene dine, dette skal både ta knekken på eventuelle egg samt å få fluene på flukt.
  3. Stikk hvitløksfedd ned i jorda i blomsterpottene i huset. Dette skal visstnok fungere for å ta knekken på eggene til blomsterfluene.
  4. Kjøp maurmiddel, bruk anvisningen på pakken og vann jorda til potteplantene med dette. Blomsterfluene skal visst dø av det, men vi er litt usikre på om plantene tåler behandlinga, så her bør man vel gå litt forsiktig frem.

Fange blomsterfluer

Noen mener også at det å fange blomsterfluer er en fin måte å bli kvitt problemet med småfluer på. En del lesere har sendt oss erfaringer som går på dette.

Har du flere forslag til hvordan man skal fjerne eller unngå blomsterfluer er det bare å kommentere med din metode for hjelp mot problemet.

Blomsterfluer

Astrid skrev 2008-12-08:

Jeg har hørt at man kan putte en ubrukt fyrstikk med svovelen ned i jorda. Fluene liker ikke svovel. Et glass rødvin som settes i nærheten av der fluene er tiltrekker dem, de dør en lykkelig død. Sherry er også fint. Tilsett en dråpe Zalo også, da er du sikker på at de forblir i glasset.

Eilert skrev 2009-10-04:

Småfluer inne! Dette er min måte å bli kvitt dem på: Ta en vanlig brødpose-en som er av helt klar plast. Legg den et sted med bunnen mot dagslyset eller annet lys.Åpne den helt i front slik at fluene kan nå helt inn til bunnen. Legg inn på midten en liten bit av et eple eller banan. Fluene kommer garantert inn for å spise og koser seg helt til du kommer. Da flyr de lenger inn i posen og støter mot bunnen. Du kan se dem. Da har du bare å stenge posen og ta dem med ut til det fri, eller om du er en morder så klemmer du bare posen flat i bunnen og åpner den på nytt. Så vil du merke at det etter hvert vil bli ferre og ferre fluer både i huset og i posen. Om du også passer på å holde vinduer og dører stengt. Husk at fluene sover om natta. De er mest sultne om morningen når lyset kommer på oppsøker de posen, så pass på da.

Live skrev 2009-10-20:

Skal prøve noen av disse rådene som det er skrevet om her, så får vi se om det hjelper. Siden disse liker banan så kan de vel også like mel og kjeks osv, finner de i åpnede poser eller pakker med diverse matvarer, noen andre som har sett det?

mona skrev 2011-08-30:

Jeg ser de spesielt på sommeren, rundt matavfalldunken. Jeg pleier å ta dunken ut av huset før jeg åpner den. Da blir det fort færre, men alle blir jo ikke med så jeg får teste eddikk.

Freddy skrev 2011-09-08:

Eddikk virker vel kun på de brune bananfluene, men rådet med eddikk og en dråpe zalo virker. Bananfluer tiltrekkes alt som kan gjæres eller har en gjærende effekt, feks. bakverk (brødsmuler), banan, øl, mange typer vin. Vil du bli kvitt de brune så er renslighet i hus/leilighet faktum nr. 1. Vekk med alt som gjærer, gå hyppig ut med kompost så forsvinner de irriterende fluene ganske snart.


Diskuter blomsterfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere