Kjerringråd logo

kjerringråd > flekker av blåbær > flekker av blåbær

Flekker av blåbær - kjerringråd

Flekker etter blekk, kulepenner eller blåbær kan fjernes ved hjelp av surmelk. Påfør surmelka på tøyet og la det ligge en stund før du kjører det på normal vask. Dette er særlig effektivt mot blåbærflekker.

Flekker av blåbær

Kristine 95 skrev 2009-03-15:

Noen som hvet hvordan man fjerner flekkene? (Haster)

Mor skrev 2009-07-22:

Jeg har alltid sitronsaft, surmelk eller eddik på blåbærflekker. Poenget er at syren løser opp flekken. Det fungerer alltid, så jeg er ikke så redd for slike flekker som mange er.

Solveig skrev 2010-02-02:

Takk for informasjon om hvordan fjerne blåbærflekker. Idag tømte jeg et glass med blåbærshake utover et nytt helt lyst ullteppe. Og deres råd hjalp meg. Jeg helte surmelk over flekkene, lot det stå 10-15 min. Vasket av med vann med edikk og litt zalo, dro dermed hele teppet med meg opp i badekaret og skylla godt av med skikkelig varmt vann. Helt utrolig, nå er flekkene borte. Kan så vidt skimte noe der den største flekken er, men den skal jeg nok også få bort. Takk skal dere ha.

Marit skrev 2010-04-04:

Skyll stedet der flekken er med KALDT vann for sikkerhets skyld (ev. proteiner(eggehvitestoffer). Kok imens opp friskt, kaldt vann. Legg stoffet over en balje el. bøtte og hell det kokende vannet over. Er det en mindre flekk, kan du lage "topper" av tøyet og dyppe de i vannet. Skal ikke koke. Er det vanskelig å få bort flekken, og tøyet er fargeekte, kan du bløte det med KALDT vann, legge på en grøt av pulver for vask av hvitt eller lyst tøy og la det ligge en god stund. Pass på og ha på vann, så ikke pulveret tørker opp. Er det mange flekker, kan du skylle tekstilene i KALDT vann, blande så hvitvaskpulver i en balje, slå kokende vann i og legge tekstilene (fargeekte) i denne blandingen og la det trekke.

Vilde skrev 2010-04-07:

Lillesøsteren min sølte litt blåbær på den nye sofaen. Og vi får det ikke bort. Har prøvd med salt, men det fungerte ikke. Hjelp meg fort!

Randi skrev 2010-09-20:

Takk for godt råd. Min sønn kom hjem med blåbærflekk på den hvite T-shirten sin idag og vips med mye kokt vann forsvann flekken. Jeg helte også på litt eddik og sitron for å fjerne siste rest. Takk!

mr.anonym skrev 2011-08-04:

Jeg fikk vekk en flekk etter deres tips. Tusen hjerelig takk. Jeg så veldig mørkt på det en stund.

Lisbet skrev 2011-11-28:

Min datter spyttet ut blåbærsyltetøy på baderomsservanten av type Linn Bad Ingrid i porselen, og jeg har problemer med å få bort flekken. Er det noen som har et godt tips?


Diskuter flekker av blåbær

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere