Kjerringråd logo

kjerringråd > fluer > fluer

Fluer - kjerringråd

Fluer er vanlige insekter. Disse omgir oss mennesker til daglig. Vi kan dele fluer inn i to kategorier. Dette er små svarte fluer og vanlig husflue. Slike sorte småfluer kan ha mange navn. Slik som:

Små fluer, banan fluer og plante fluer lever på frukt og grønt som vi omgir oss med. Det er ikke alltid like hyggelig med dette selskapet så man begynner å lure på hvordan man skal bli kvitt bananfluer.

Man opplever ofte fluer i synsfeltet uansett om man er på kjøkkenet eller i stua og man lurer på hvor de kommer fra. Og svaret er at som oftest stammer disse fra potteplantene eller fruktfat.

Bli kvitt fluer

Vi har fått tilsendt et råd for å fjerne eller drepe eggene til disse småfluene. Det er å putte hvitløk i jorda på blomster og planter. Dette vil være med på å gjøre det utrivelig for skapningene og du er blitt kvitt de plagsomme fluene.

Fluer

Babeluba skrev 2008-07-09:

Heng opp en gjennomsiktig pose med vann i det området fluene oppholder seg. Effektiv virkning mot uønskede fluer.

Mojo skrev 2008-12-12:

Småfluer i blomsterjord (heter egentlig hærmygg) fjernes enkelt ved å strø chilipulver på jorda! Samtidig vanning med salmiakkvann vil gjøre investeringen 100% sikker. Ta 1 ts salmiakk per liter vann.

Annette skrev 2009-08-05:

Og om man ikke har planter i huset men fluer alikevel? Noen andre råd?

Fliko skrev 2009-08-27:

Babelubas metode stemmer. Selv fikk jeg det tipset av en venn som sleit med store svarte fluer hos seg selv. Jeg skal prøve de på disse bananfluene mine, selv om jeg ikke har et stor-flue problem.

Saran skrev 2010-04-16:

Men hvordan skal jeg henge posen med vann, skal den være åpen eller lukket?

Synnøve skrev 2011-01-10:

Hva spiser småfluer?

Daniel skrev 2011-07-16:

Til de større fluene har man altids Venus fluefelle, en kjøttetende plante. Det finnes andre kjøttetende planter med klissene blomster som er veldig fin på småfluene.


Diskuter fluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere