Kjerringråd logo

kjerringråd > insektstikk > insektstikk

Insektstikk - kjerringråd

Vi har fått inn et kjerringråd for insektstikk. Dette vil ikke forhindre insektene i å stikke men det hjelper med å lindre smerter / kløe /hevelsen i etterkant av man har blitt stukket av for eksempel veps, humle eller klegg.

Urter har blitt brukt som medisin i århundrer. Persille er en urt og det kan bli brukt mot insektstikk. Innsenderen sier at hun har laget et kompress av hakket persille og lagt det på insektsstikk. Hun har sett det brukt mot vepsestikk som hovnet så kraftig at de vurderte å dra på legevakta. Det fungerer nok mot humlestikk også. Hun kom på at jeg hadde lest om persille, laget kompress og hevelsen gikk ned nesten mens de satt og så på.

Et annet råd er å lage et kompress av hvitløk. Skjær hviløkskiver og plastre det på. Det lukter nok litt, da, men effektivt er det også.

Insektstikk

Eller skrev 2007-07-31:

Bruker alltid mitt eget spytt på stikk, det lindrer og det stopper hevelse! Gjort det i alle år etter råd fra besteforeldre. Fungerer faktisk selv om det ikke er vakkert å skrive at man skal spytte på seg selv ;O) Men fukt en finger bare og gni det på stikket.

Kristian skrev 2009-04-16:

Ja, det må jeg si, prøvde det med spytt, og det funket faktisk, tok vekk svien med nesten en gang. Det funket på meg hertfall.

mirry92 skrev 2011-05-06:

Jeg har nå en hevelse på armen som jeg ikke vet hva er for noe. Vi har en konklusjon på at kanskje noe har bitt meg, men det er ingen tegn på bitemerke på armen, men jeg har fått mange andre bitt på kroppen.

Den på armen er hoven, klør og svir. Nå i etterkant har den også spredd seg. Vi aner ikke om det er helvetesild eller bare et vanlig bitt, men noen anbefaler meg med å finne ut hva det er. Er det noen som vet hva jeg kan gjøre?

Kari skrev 2011-06-05:

Gå til legen, de vet nok best.

May Lene skrev 2011-07-09:

Jeg er desperat etter noen megaråd, jeg er alergiker, og jeg har en stor case, for jeg tåler ikke alergimedesin.


Diskuter insektstikk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere