Kjerringråd logo

kjerringråd > kjoler > kjoler

Kjoler - kjerringråd

Kjoler er ikke alltid like enkle å ha med å gjøre. Har du en kjole der du har fått rødvinsflekker for eksempel er det bare å lese nedover på denne sida. Det er forskjellige innsendte tips til forskjellige typer flekker.

Ikke alle kjoler er laget med samme kraftig stoff. Så derfor er det ikke sikkert at det er anbefalt å bruke foreslåtte middel for å fjerne flekken. Vi tar derfor ikke ansvar for hva som skjer med kjolen dersom du prøver noen av disse rådene. De prøves ut på eget ansvar.

Kjoler med tyggegummiflekker

Hvis du har vært i selskap og vært så uheldig å satt deg på en tyggis, så behøver ikke kjolen å være ødelagt av den grunn. Kjoler som har vært utsatt for tyggegummi kan legges i fryseren over natta. Deretter tas de opp og man kan bryte tyggisen i stykker. Din kjole er da som ny etter en vanlig vask i vaskemaskina.

Kjoler med flekker av stearin

Stearinflekker på kjoler kan fjernes på samme måte som tyggegummi. Kast kjolen i fryseren over natta for deretter å ta den opp og bryte bort stearinen som nå har blitt hard. Det kan også være et tips å vaske flekken med luktfri parafin/lampeolje dersom stoffet tåler det. Lampeolje har den effekten at det kan løse opp stearin. Vask så kjolen normalt.

Blekkflekker på kjoler

Kjoler kan få blekkflekker dersom man ikke har kontroll over penna nås man skal skrive et telefonnummer :-). Blekkflekkene på kjoler kan man få bort ved hjelp av surmelk. Surmelk har den egenskapen at det har en lav PH og dette kan være med å få bukt med problemet på selskaps-kjolen. Surmelka smøres på der du har fått blekk, deretter vasker du din kjole på vanlig måte.

Kjoler med rødvinsflekker

Kjoler som du har fått rødvin på skal behandles ved hjelp av sitronsaft. Dusj safta på kjolen. Dette vil løse opp problemet. Et annet tips er å vanne ut flekken med hvitvin.

Nye kjoler

Kjoler kan rett og slett bli så gode som nye. Selv om du tror at kjolen er ødelagt så er ikke det sikkert at det er det som er tilfellet. Det være seg om det er selskapskjoler, festkjoler, ballkjoler, sommerkjoler eller brudekjoler. Selv om vi her har fokusert på flekker på kjoler så kan det også hjelpe på andre tekstiler.

Kjoler

Kanne skrev 2008-06-12:

Jeg fikk mye stearin på en kjole her en dag. Venninna mi sa at jeg kunne legge på kjøkkenpapir og stryke over med et strykejern. Papiret suger til seg stearinet. Hun sa det funka kjempebra! Dersom jeg ikke får vekk alt etter å ha fryst ned kjolen min skal jeg prøve med dette med strykejern. Apropos kjole så finnes det mye fint her.

Netta skrev 2008-08-06:

Etter at jeg har fjernet stearin med nedfrysing og strykejern så blir det gjerne igjen en ekkel flekk som ser ut som fett på tekstilen. Hva gjør jeg for å få bort den?

Berit skrev 2008-08-06:

Til Netta: Hva med å prøve med litt luktfri lampeolje for å løse opp de siste restene, jeg har hørt at det skal fungere.

Anka skrev 2008-09-06:

Nei, bort med alle morsomme og bortkastede hjelpemidler. Her kommer svaret: ta et kaffefilter og sett strykejernet rett på. Borte på 1 2 3.

Katharina skrev 2008-09-09:

Ikke kjolerelatert, men ang. blekkflekker: Noen tips til penneflekker på lyst nylonfor i en veske?

Ane skrev 2008-09-10:

Til Katharina: Hva med å bruke surmelk slik som de har beskrevet i artikkelen? Fungerer ikke det?

Chris skrev 2008-09-26:

Man får kjøpt spesielt papir som tar bort stearinflekker bra med strykejern! Hvor vet jeg ikke , skal sjekke opp. Men passe tynt do papir er bedre enn annet :)

Moster skrev 2008-09-30:

Funker det kaffefilteret på duker også, mon tro? Det må jeg jammen prøve.

Jenny skrev 2008-11-19:

Sjokolade-is er et stort problem! Noen tips?

Inger skrev 2008-11-23:

Jeg kjøpte en nydelig hvit og blå tunika/ kjole som er helt ødelagt. Da jeg skulle vaske den (for hånd) farget det blå av på det hvite, og nå ser den ikke ut. Og fordi jeg ikke har kvittering får jeg ikke pengene igjen. Noen som har et godt råd?

Ella skrev 2009-05-20:

Jeg var hos frisøren å bleket håret en gang, men det som ingen la merke til var at blekningsmiddelet la seg på genseren min som var lilla, og nå er den ødelagt. Noen som har tips om hvordan det fåes bort?

Mary skrev 2009-06-13:

Når det gjelder rødvins flekker har jeg hørt at det hjelper å ta på vanlig bordsalt med en gang uhellet er ute. Saltet trekker til seg væsken. Fjerner nok ikke flekken helt med en gang, men det blir lettere å få vekk etter en vask eller to.

Anne skrev 2009-08-02:

Rødvinsflekker kan fjernes med hvitvin. Bare prøv, det virker.

Annika skrev 2009-09-22:

Til Ella: Blekningsmiddel fjerner fargepigmentene permanent fra både hår og tøy, så det er dessverre en flekk som ikke går an å få bort igjen.

Tanja skrev 2010-12-03:

Zalo er suveren på fettflekker. Det fjernet faktisk motorolje fra kjole hos meg. Men ikke bruk vaskemaskinen, det skummer noe enormt. Man får litt sjokk når man må måke skum ut av døra på maskinen.

Grønn skrev 2011-02-17:

Brunkrem som setter seg fast i klærne, noen råd?

Christina skrev 2011-06-23:

Potetmel er flott å legge på rødvinsflekker. Støvsug bort når tørt. Er det fortsatt flekk igjen anbefaler jeg Vanish, den rosa flasken.


Diskuter kjoler

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere