Kjerringråd logo

kjerringråd > magevondt > magevondt

Magevondt - kjerringråd

Magevondt kan være et symptom på flere ting. Man kan få vondt i magen av for eksempel diaré, treg mage, luft eller oppblåst mage og så videre. Det sies at ingefær er en urt som kan brukes til lindring av magevondt. Rota av ingefær har blitt brukt i urtemedisin i lange tider. Og den har spesielt blitt brukt til å kurere magevondt som kommer av dårlig fordøyelse.

Man bruker planten på følgende måte: Hakk eller knus fersk ingefærrot. Bland dette med det du spiser til vanlig. Det kan for eksempel være i en gryterett eller som et krydder på annen mat. Ingefær skal fungere bra som forebyggende tiltak mot andre typer magevondt slik som bilsyke og hard mage. Derfor er det en legende ingrediens som setter god smak på maten.

Magevondt er bare et symptom

Som sagt så er magevondt bare et symptom på at noe er galt. Derfor: ta alltid kontakt med lege hvis det ikke går over eller om du ikke har en mistanke om hva årsaken kan være. Magevondt kan nemmelig være et tegn på at det feiler deg noe mer alvorlig.

Magevondt

Kaffe-elsker skrev 2008-02-07:

Magevondt kan komme av kaffe. Den gir mye luft i magen, som gjør vondt når den passererer gjennom tarmene, før den kommer ut illeluktende. Den som ikke vil gi slipp på kaffe, kan få kjøpt syrefri kaffe enkelte steder. Har aldri prøvd den selv, men kan tenke meg at den er bedre for magen. Jeg bor for langt fra kaffe butikken, derfor har jeg ikke hatt mulighet til å prøve syrefri, jeg sluttet bare å drikke og ble bra i magen. Er så glad i kaffe, så jeg har prøvd en liten kopp til frokost, for å se om det går bra, men blir vond med en gang. Bruker medisiner som gjør sensitiv mage, og kanskje det forverrer situasjonen for kaffen. For jeg har kunnet drikke mye kaffe før jeg begynte med medisiner, uten å få vondt.

Andrea skrev 2008-07-09:

Linfrø kurerer forstoppelse. Innta 3-4 ss linfrø før du legger deg. Neste morgen er det rett på do :)

Anonym skrev 2008-11-23:

Kan magevondt komme av at man har skadet indre organer ? Hvis dette er mulig, hva burde man gjøre ?

Thorbjørn skrev 2009-09-04:

Vondt i venstre side i mange år. Røntgen, slanger inn fra alle kanter, ultralyd, diett. Ingen ting hjalp, man fant ingenting. Klaget min nød til en apoteker i Marokko som sa: prøv frøskall fra urten Ispaghuela opprørt i et glass vann. Magen har vært suveren i to tre år nå, tåler kaffe, alt. Fåes på apotek her også nå under navnet Visiblin. Smaker ikke godt, men hva så?

Elle skrev 2009-09-16:

Til Andrea: Linfrø er godt og sunt, men det er ikke anbefalt å innta mer enn en spiseskje per dag. Det kan ha negative konsekvenser.

Anonym: Magevondt kan komme av mye forskjellig, også skader på indre organer. Det er imidlertid umulig å vite hva uten å ha blitt grundig undersøkt hos lege. Stort sett alle mennesker har litt magesmerter fra tid til annen, da magen er et organ som er veldig følsomt for ytre påvirkning. Men hvis magesmertene er kraftige, langvarige, og følges av andre symptomer (feks diare, forstoppelse, endret avføringsmønster, blod/slim i avføring etc) bør man kontakte lege for nærmere undersøkelse. Det er viktig å vite hva som er normalt for en selv, og legge merke til endringer.

Sigurd skrev 2010-08-03:

Drikker ett glass blåbærsaft hver morgen. Dette er en fantastisk medisin. Jeg vet at jeg får vondt i magen av f.eks. jordbær, plommer ol. men dersom jeg drikker blåbærsaft eller spiser blåbær samtidig med at jeg spiser det jeg egentlig ikke tåler, så går det bra. Drikker også syrefri kaffe iblant. Dette er svært bra for å unngå urolig mage.


Diskuter magevondt

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere