Kjerringråd logo

kjerringråd > montering av pepperkakehus > montering av pepperkakehus

Montering av pepperkakehus - kjerringråd

Montering av pepperkakehus kan være en tålmodighetsprøve både for voksen og barn. Smeltede karameller er tingen når du skal montere pepperkakehuset. Det kan være en viss fare for å brenne seg på smeltet sukker når du skal montere et pepperkakehus. Derfor er det god hjelp i at man smelter fløtekarameller istedenfor. Da får du en seig masse det er lettere å håndtere, selv om den også selvsagt blir varm, men ikke så varm.

Karamell holder seg smidig, og det er derfor lett å justere eventuelt skjeve vegger i etterkant. Fløtekaramellene vil heller ikke være så varme som sukker for at de skal ha riktig konsistens. Unngå skader og frustrasjon med montering av pepperkakehus ved hjelp av fløtekarameller.

Montering av pepperkakehus

Nikolai:D skrev 2007-12-01:

Takk for tipset, nå skal jeg prøve..

Wander skrev 2007-12-03:

Dette var et superflott tips! Endelig slutt på det ekle sukkeret som smaker vondt og er så varmt.

Pepperkakehus bakern(amatør) skrev 2008-11-24:

Dette var et mega-tips. Det skal jeg absolutt gjøre neste gang. I tillegg vil jeg anbefale alle pepperkakebakere (;-) ei bok med masse andre gode tips også. Den boka heter rett og slett Knas (deilige sprø pepperkakefantasier). Den kan bestilles direkte fra denne linken. Du får den hjem til deg i løpet av få dager.

Camilla skrev 2008-12-23:

Dette var helt supert, Så enkelt og så solid. Har allerede gitt tipset videre.

Mormor skrev 2010-12-28:

Nå har jeg strevd med pepperkakehusbygging i mange år. Så er det så enkelt som dette. Genialt, og mye bedre enn knekk som smaker bittert. Men jeg fikk ikke kjøpt fløtekarameller, så jeg laget dem etter oppskrift som jeg fant på internett. (Informativ video hvis du er nybegynner.) Da huset var montert ble det i tillegg mange gode karameller til konfektskålen!

maarvi skrev 2011-11-29:

Fløtekarameller? Er det noe spesielt merke?

Eve skrev 2011-11-30:

Nei, du trenger ikke bruke noe spesielt merke. Jeg regner med at Smørbukk smelter like godt som andre typer.


Diskuter montering av pepperkakehus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com