Kjerringråd logo

kjerringråd > Øresmerter og ørebetennelse > Øresmerter og ørebetennelse

Øresmerter og ørebetennelse - kjerringråd

Ved øresmerter/ørebetennelse: Skjær en løk i skiver, legg skivene inn i et håndklede eller klut og bank over med for eksempel en flaske for å få ut de eteriske stoffene i løken. Deretter legges håndkledet med løken over øret og det bør ligge der i alle fall en halv time, gjerne lenger. Smertene gir seg ganske raskt. Det er de eteriske stoffene i løken som "jobber". Denne er meget virksom.

Øresmerter og ørebetennelse

Dagfinn skrev 2008-03-11:

Vi har brukt dette i mange år med gode resultater. Vi gjør det litt annerledes: vi skjærer av/spisser fedet slik at det passer inn i øregangen (ikke for liten - den må ikke forsvinne inni). Pass også på at kjernen blir med. Så seter vi en plasterlapp over så den ikke faller ut. La den være inne i øregangen til dagen etter (over natten). Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private svømmebasseng i en periode vi bodde i tropiske land. Vi slapp å bruke antibiotika overhode.

Aslaug skrev 2009-07-20:

En annen variant som de bruker i bl.a. Hellas: Press et hvitløksfedd mellom to spiseskjeer til du får ut saften. Hell noen dråper hvitløkssaft godt inn i øregangen. Dette virker øyeblikkelig smertestillende.

Kato skrev 2009-11-07:

Dette er bare tull. Vi har nettopp prøvd og det er like vondt etter 40 minutt.

Therese skrev 2010-05-12:

Matolje og bomullsdott pluss smertestillende virker på meg. Varm matoljen bittelitt i mikrobølgeovnen, legg deg på siden med det vonde øret opp, bruk en teskje til å helle matoljen inn i øret. Så ligger du stille en god stund, med oljen i øret. Prøv å slapp av selv om det gjør vondt. Ta en varm dusj, pakk deg godt inn i dynen etterpå, og legg en bomullsdott (med matolje) inn i øret. Om du går ut så dekk til ørene dine.

Roar P skrev 2010-10-10:

Vil bare kommentere innlegget til Therese og si at det funket veldig godt for min del med bruk av solsikkeolje. Bra tips!

TrollStine skrev 2011-01-22:

Ikke varm oljen i mikrobølgeovn, varm den i vannbad.

Ørebetennelse skrev 2011-10-31:

Jeg fikk ørebetennelse i natt eller rettere sagt øresmerter, men det er først nå alt startet. Dette har rammet meg for den sjette eller syvende gang.


Diskuter Øresmerter og ørebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere