Kjerringråd logo

kjerringråd > Øresus > Øresus

Øresus - kjerringråd

Å få øresus og smerter i ørene når man sitter på fly er ikke uvanlig. Denne plagen kan lett kureres. Hvis du holder for nese og munn og blåser kraftig, helt til det klikker i ørene, vil du utligne trykket og smertene forsvinner. Noen synes også at det å tygge tyggegummi eller å drikke på noe hjelper.

Øresus og smerter oppstår på grunn av at det er undertrykk i hodet i forhold til omgivelsene. Fly har som kjent trykk-kabiner. Når det blir uvanlig høyt trykk rundt en, så er det ikke alltid ørene og resten av kroppen klarer å henge med. Det er dette som gjør at det blir ubehag på grunn av trykk.

Øresus

BjorgS skrev 2007-09-24:

Det er ikke sant at øresus gir seg ved å blåse i ørene. Tinnitus eller øresus er en sykdom som svært mange lider av og den er svært hemmende både for livskvalitet og hørsel, Det finnes pr. i dag ikke noen behandling som kan ta øresusen bort, bare behandling/hjelpemidkler som skal dempe/overdøve lyden i øret (som kan være alt fra sus til tog. Det er store plager for oss som har dette, og det fins slett ingen lettvintmåte å bli kvitt det på.

Bror skrev 2008-01-18:

Milde former for øresus (tinnitus) kan bli mindre plagsomme ved å trene seg opp til å ignorere den lyden man mener å høre, men som oppstår i hodet. I tillegg hjelper høreapparat og å være i rom med annen lyd, f.eks. musikk.

beate skrev 2008-01-19:

Jeg har jobbet på et industri med mye lyd. Jeg har veldig mye lyd i venstre øret. Jeg vet ikke om det er på grunn av jobben, eller om den kom av seg selv.

BjørgS skrev 2008-01-30:

Ingen vet hva øresus kommer av og forskere gidder ikke å forske på det heller for det syns ikke utenpå, det er ikke dødelig om man vil ikke tjene store penger på å finne ut noe om det.

Amy skrev 2009-06-02:

Dette er jo propper i øra, ikke øresus.

Malene skrev 2009-08-30:

Jeg er veldig plaget med øresus når jeg sitter i et fly som holder på å lande, og uansett hvor mye jeg tygger tyggis eller drikker, så har jeg det fortsatt kjempe vondt. Trikset mitt som jeg har erfart med er at når flyet skal til å lande, gaper jeg så mye som jeg kan, og holder på uten stopp helt til flyet har landet. Om det er litt flaut å sitte å gape er det bare å ha hånden frem for.

Markus skrev 2010-02-22:

BjørgS tar feil. Det forskes mye på fenomenet, og man nærmer seg stadig bedre forståelse av problemet og en kur. To legemiddelfirmaer (Merz og GlaxoSmithKline) har allerede laget medisiner som er under testing. Den amerikanske tinnitus foreningen er bare en av mange organisasjoner som gir millioner med penger til forskning årlig.

Lei av sus skrev 2010-11-29:

Ja tinnitus er en virkelig plage. Jeg har to forskjellige lyder i ørene mine, på det ene bare susing og på det andre en tynn pipelyd. Krysser fingrene hver kveld for at jeg ikke våkner opp å må på do om natta, for da blir det ikke mer søvn den kvelden. Jeg bruker effektivt ørelys for å trekke ut mye av dritten som har samla seg opp der inne, og det gjør godt for ørene. Men susen vil ikke bli borte da.

Julianne skrev 2011-02-16:

Når jeg skulle ta fly etter jeg har hatt en del øreproblemer verket det kolossalt i ørene. Men så fikk jeg kjøpt noe som heter: Airplanes.

Når jeg er på fly bruker jeg alltid noe som heter: Air planes. Det kan dere få kjøpt på Apotek eller så har jeg sett de har det på flyplasser. Det er en blå pakke. Det er noe du putter inn i ørene fra når flyturen starter til den er over. Jeg har ikke merket noe smerter i ørene.

Sunniva skrev 2011-07-27:

Julianne; Hvilket apotek kjøpte du det fra?

Sunniva skrev 2011-08-07:

Å lukke øynene funker også


Diskuter Øresus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com