Kjerringråd logo

kjerringråd > sotete ovnsdør > sotete ovnsdør

Sotete ovnsdør - kjerringråd

Sot på ovnsdør kan være irriterende når det en gang er tenkt at man skal se varmen og flammene gjennom glasset. Derfor er det godt at det finnes kjerringråd mot problemet med sot på glasset i ovnen. Hvis man tar aske på en fuktig klut, kan du pusse peisen eller ovnsdøra skinnende rent, uten at du lager riper. Aske gjør at den fuktige kluten blir alkalisk. Det vil si at man bruker rett og slett sterk lut for å få glasset i vedovnen rent.

Vedovner blir ofte sotete på døra på grunn av at det feiles med fyringen i dem. Fyr med god trekk til å begynne med for så å stenge ned trekken når man har fått god fyr. Dette gjør at glasset vil være varmt før det begynner å produseres sot og det har derfor ikke så lett for å feste seg til ovnsdøra og man får derfor mindre problem med sot på ovnsdør.

Sotete ovnsdør

Rune skrev 2008-01-15:

Eller du kan pusse vinduet i døra med avispapir! Blir skinnende rent og pent.

Jøran H Tromsø skrev 2008-10-02:

Jeg bruker tørr stålull. Fungerer veldig bra og fjerner de vanskeligste flekkene mye lettere enn avispapir. Glasset blir perfekt.

Gørild skrev 2009-12-21:

Stålull var tingen. Selv de verste flekkene forsvant.

Herr Hansen skrev 2010-09-13:

Har nettopp prøvd aske, fungerte veldig bra på ovnsdøra. Enda bedre resultat fikk jeg da jeg brukte salmiakk i tillegg.

Farid skrev 2010-11-25:

Parafin løser opp det fastbrente. Ta litt på litt tørkepapir, så er det lett å tenne opp etterpå også. Ikke bruk parafin på varm ovn.


Diskuter sotete ovnsdør

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere