Kjerringråd logo

kjerringråd > stoffskifte > stoffskifte

Stoffskifte - kjerringråd

Stoffskifte er en mengde med kjemiske prosesser i kroppens celler. Formålet med det er å omdanne stoffene som vi spiser til energi som vi trenger til alt vi gjør. Stoffskifte skjer kontinuerlig fra vi blir unnfanget til vi dør. Det er en viktig prosess hos alle levende skapninger og ikke bare hos mennesker. Kroppen regulerer stoffskifte selv for å holde cellene våre sunne og friske.

Men ikke alltid fungerer stoffskifte slik som det skal. Et lavt stoffskifte for eksempel, kan føre til at den som lider av det kan bli overvektig. Noen plages også med alt for høyt stoffskifte.

Høyt / lavt stoffskifte

I Norge har vi rik tilgang til mange slags urter og mange benytter seg av dem i matlaging. Det som kanskje ikke er så kjent er at noen av urtene som vi har rundt oss også kan ha en god helse-effekt. Brennesle, for eksempel, er en av disse. Det sise at brennesle skal være med på å hjelpe til med å regulere stoffskifte.

Den beste tiden å samle inn brennesler på er på forsommeren. Dette er tiden før den begynner å blomstre. Smaken skal da være best, sier en innender.

Stoffskifte

tippsy skrev 2008-05-20:

Hmmm, dette har jeg liten tro på :S

Ingvild skrev 2009-04-29:

Brennesle-te lukter litt rart, men smaker faktisk ganske godt. Hvertfall med litt honning i :)

livi skrev 2009-05-03:

Brenneslesuppe smaker veldig godt. Kok brennesle med litt hønsekraft. Sil av bladene og bland med litt melk eller fløte, smak til. Veldig godt.

nammenam skrev 2011-04-24:

Da jeg var barn brukte min mor å lage meg smørdampet brennesle. Dette var utrolig godt, og den dag i dag lengter jeg etter å besøke mamma for å få brennesle. Jeg har ingen kjente problemer med stoffskifte mitt, men jeg etter noen dager med brennesle i kroppen, så føler jeg meg mer energisk enn vanlig. Dessuten, den smaker godt, og kan brukes som tilbehør til forskjellig mat. Ekstra fint hvis man har gått lei av å bruke potet eller gullrøtter som tilbehør til alle måltider.


Diskuter stoffskifte

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere