Kjerringråd logo

kjerringråd > treg mage > treg mage

Treg mage - kjerringråd

Treg mage er en tilstand som man helst vil unngå. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Denne lages ved at man koker opp ca 20-30 svisker i en kasserolle med ca 2 liter vann. La det koke i ca en halv time. Dette avkjøles og man drikker et glass morgen og kveld. Dette kan brukes som et avføringsmiddel.

Treg mage kan ha mange årsaker. Vi kan summere opp de vanligste i følgende liste.

Når det gjelder kosthold så bør man prøve å innta fiber. Fiberrikt kosthold kan løse problemet med treg mage. Grovt brød og annen fiberrik mat kan være til stor hjelp for fordøyelsen.

Besværet med hard avføring kan også bli mindre ved at man holder kroppen i aktivitet. I dagens samfunn blir mange for stillesittende. Derfor er det viktig å holde kroppen i bevegelse på fritiden.

Treg mage

Anonym skrev 2007-01-29:

Dette virker, for det har jeg prøvd. Om man ikke vil drikke avkoket så kan man spise noen svisker pr dag. Det gjør samme nytten. Men etter at jeg fant dette tilskuddet har jeg aldri hatt problemer med magen. Det er til og med gratis å prøve.

Michael skrev 2008-02-26:

Hei! Jeg har en samboer som har MS og som har meget treg mage og går stort set kun på toalet en gang i uken, hun har prøvet svesker, rosiner, MS grøt, fruktfibre, Laktulose, Vi-Siblim, oxøtarm. I tillegg trener hun daglig. MS typen hun har er primær progressiv. Jeg håper noen der ute kan hjelpe oss. Hvis noen har en kur hvor hun kan legge på seg, vil det også være til stor hjelp! Hun har just stoppet med at røyke for ca 4 uker siden, uten at hun har gått opp i vekt!

Plaget skrev 2008-06-09:

Jeg har vert plaget helt siden jeg var liten med treg mage, og min mor gav meg sviskesaft mot dette, og det virket bra. Det finnes ferdig sviskesaft i butikken, som barnemat. Ser ikke appetittelig ut, men smaker ikke så verst, og virker. Ellers kan det virke å ligge på rygg å sakte dra bena til seg, og få knena nesten opp til brystet, og gjenta dette i noen minutter. For å gå opp i vekt uten at det blir usunt kan karbohydratrike matvarer som pasta, brød og poteter være bra. Lykke til ;)

Treig skrev 2008-06-26:

Hei, jeg har alle de år vært plaget med treig mage. Det er nesten som om tarmen ikke funger selv. Mitt råd, som ALDRI slår feil hos meg er en liten snus (mocca, som er jentesnus) og en stor kopp kaffe, litt sterk. Kaffe har en lakserende effekt, og har vært en stor hjelp hos meg. Faren min er lege, og sier det er en effektiv og harmløs måte å få bukt med problemet på. Linfrø skal visst også ha bra efekt. Lykke til!

Sandra skrev 2008-12-20:

Mitt råd er og spise mer fiber rik mat.

Sandra skrev 2008-12-20:

Treg mage og forstoppelse, hvis man har en av disse er det lurt og spise fiberik mat.

moffa skrev 2009-03-30:

Hva regnes for langvarig treg mage? Noen som vet?

Muffe skrev 2009-09-13:

Har god erfaring med både maltekstrakt og ølgjær. Maltekstrakt tar jeg en teskje av pr. dag, 1 ts. ølgjær kan blandes ut i ønsket drikke.

Hm skrev 2011-03-03:

Skal man sette resten av saften i kjøleskapet eller ha den utafor?

Siri skrev 2011-03-10:

Det hjelper å kutte ut kumelk-produkter og sukker. Det er også viktig å være i bevegelse. Hvis man blir ofte oppblåst i magen burde man også kutte ut gluten. Dette fungerer.

Dame -28 skrev 2011-06-14:

Jeg har alltid hatt problemer med fordøyelse og oppblåsthet, for å kalle det noe. Men jeg gikk over på lavkarbokosthold, og har etter det ikke hatt ett tilfelle hvor jeg har treg mage eller for hard avføring. Når vi reiste på ferie, og jeg spiste karbohydratrik mat igjen, gikk jeg ikke på do på mange, mange dager, og det blir ikke bedre før jeg går tilbake til lavkarbomaten.

Og du som spurte om råd for at din andre kunne legge på seg, er også lavkarbo et veldig godt alternativ, da det regulerer vekten i forhold til ens egen kropp, og ikke bare en slankekur som det blir fremstilt i media. Drikk også masse vann.

Fru skrev 2011-07-08:

Spis fiber fras (korn blanding) den er ganske fiberrik, og hjelper godt mot treg mage. Det samme gjør overmodne/myke pærer. Linfrø, blande svisker og aprikoser enten mose dem sammen som syltetøy eller spise hele. Surmelk i stedenfor lettmelk. Unngå salt mat og mørkt kjøtt.

Anonym skrev 2012-01-10:

Du burde spise sunt og ikke "dritt" mat. Jeg pleier å spise druer for å få løsnet det opp litt.


Diskuter treg mage

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com