Hvitere tenner - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om hvitere tenner.

Orakelet skrev 01. juni:

Dere må bruke natron, ikke bakepulver! Bakepulver har syre i seg, man pusser ikke tenner med syre! Natron er basisk, altså det motsatte av syre. I USA bruker noen bakingsoda til å pusse tenna med og dette skal altså funke, men bakingsoda er altså NATRON på norsk og ikke bakepulver.

Tilde skrev 01. juni:

Tennene blir hart skadet. Og lettere sjanse for hull.

Thea skrev 25. mai:

Nå har jeg prøvd det, kunn en gang! Jeg anbefaler det virkelig ikke. Tannkjøttet mitt har krøpet lang oppover på tennene og det svir fortsatt å pusse tenner. Dette fungerte i hvert fall ikke for meg.

Sara skrev 26. april:

Ei veninne av meg anbefalte dette, så jeg har tenkt til å teste det ut. Men jeg har brukket halve fortannen en gang, og lurer på om blekingen vil gjøre noe med dette? Det er jo plastikk. Blir den delen bleket da, eller kommer den bare til å være som den pleier, mens resten blir bleket? Jeg vil jo ikke gå rundt med veldig vite tenner, så er det en halv fortann som er mindre hvit enn de andre.

Bakterier? skrev 24. april:

Dreper dette bakteriene også? Mamma bruker bakepulver når hun vasker, blandt annet i kjøkkenvasken, og i dusjen på blandebatteriet, og på toalettet. Det blir skinnende rent, så om dette tar bakteriene i munnen, så er det jo dobbel pott.

Nettopp nå skrev 24. april:

Testet dette nå nettopp. Jeg tok 1,5 teskjeer bakepulver, en teskje hydrogenperoxid og 8 teskjeer vann. rørte til ca. samme konsistens som tannkrem, kanskje litt mer flytende, og jeg pusset. Sved littegranne da jeg kom borti et sår i munnvika, men det gikk over da jeg skylte. Tok en slurk med lunkent vann og skylte munnen godt. Tennene ble rene og noen nyanser hvitere. Ikke dårlig til å være første behandling. Føles rent i munnen, billig og tydelig effektivt. Kan være at dette kan skade tennene noe over tid. Tror jeg blir å holde meg til å blande ut en eller to teskjeer i et glass med vann, og heller bruke som en munnskyll. Det kan kanskje redusere skaden hvis man absolutt skal gjøre dette.

Anonym skrev 17. april:

Dette skal jeg teste ut. Skriver hvordan det ble senere i kveld.

Mariell skrev 17. april:

Det står jo at man skal pusse tennene med bakepulver før den orgentlige tannpussen, og da pusser man jo bort det belegget som ikke er bra for tennene.

Anonym skrev 06. april:

Dette skader emaljen på tennene. Det er et slags lag mellom tannkjøttet og tennene som hjelper til å beskytte tennene. Uten det kan det påvirke til rotfylling og skader.

Trix skrev 01. april:

Jeg fant utav det med bakepulver sjøl. En gang i uka, og tennene blir så fine så. Jeg bruker en liten klut å pusse med. Pass på tannkjøttet. Ike gni det i stykker. Man bruker jo bakepulver for å få flekker av mye annet rart også.

Cecilie skrev 27. mars:

Jeg prøvde for første gang i dag og har tenkt til å gjøre dette et par ganger i uka. Ikke 2 ganger om dagen som jeg ser flere folk skriver. Jeg bruker heller ikke mye bakepulver. Ta tannbørsten under springen og så dypp den i bakepulver. Da vil du se at bakepulveret begynner å boble. Vent til det har boblet seg ferdig og dunk tannbørsten et par ganger i vasken så det meste detter av. Da vil hvert eneste børstehår ha bakepulver på seg men ingen ekle klumper som du må svelge. Etterpå tar jeg å skyller munnen med vann. Så pusser jeg tennene som vanlig. Deretter bruker jeg munnskyllevann som styrker emaljen. Jeg tror at man bør være litt forsiktig når man tester ut dette, men hvem vil vel ikke ha fine hvite tenner?

Maya skrev 14. mars:

Jeg har prøvd med bakepulver en gang og det virka kanskje litt, men jeg hadde ikke så mye på tannnkosten heller. Skader ikke bakepulver emaljen på tenna for det er jo natron og surhetstoff eller noe?

Obs skrev 27. februar:

Dere som pusser tennene med bakepulver er ok, men At dere burde vente ca. 15 min. etter det og pusse tennene med vanlig tannkrem. Ikke gjør det for hardt eller grundig. Det vil skade tennene. Det er ganske normalt at folk har gule tenner og det er ikke farlig, bare pass på å pusse tennene daglig og godt.

Saltmonsteret skrev 27. februar:

Salt hjelper også. Bare fukt fingeren, dypp den i salt og gni på tennene. Det sliter vell litt på emaljen, men man merker forskjell med en gang. Det er også en tannkrem som heter Pepsodent White Now, som hjelper med en gang.

Bente skrev 23. februar:

Jeg har prøvd dette nå. Det funker. 1 tsk bakepulver blandes med 1 dl vann. Dypp tannbørsten i vannet og puss ivei, dypp børsten flere ganger til du føler at munnen er ren. Skyll munnen godt med resten av blandingen og spytt ut. Puss tennene på vanlig vis etterpå. Jeg røyker og drikker kaffe og det jeg spyttet ut var det litt brunfarge på. Tungen er faktisk der de fleste bakteriene sitter. Dette svei overhodet ikke så jeg skal gjøre dette et par tre ganger pr. uke nå. Gullende rent ble det og ja jeg fikk hvitere tenner etter første gangen. Om det er farlig dr.... jeg i, er 45 år og må jeg ha gebiss etter dette, javel hva så.

L skrev 07. desember:

Skal teste dette kjerringrådet på skolen. Er det noen som vet om det er bakepulver i whitening tannkrem? Er denne metoden forsket på, og er den skadelig for tennene?

Lurer skrev 02. desember:

Skal jeg bare ta litt bake pulver på tuppen av fingern og ta det på hver tann? Skal jeg spytte det ut og så pusse tenna?

Meg 15 år skrev 02. desember:

Jeg vil prøve denne metoden i kveld og jeg vil komme med tilbake meldinger etter første bruken.

Gutt 15 år skrev 01. desember:

Jeg har veldig gule tenner og flau når jeg smiler, prøver å skjule det. Vil dette virke? Jeg pusser tenne daglig to ganger om dagen, men merker ingen forskjell. Er det noen tannkrem eller noe dere vil anbefale meg?

Fornøyd med tennene skrev 23. november:

Ærlig talt kvinnfolk, skjerpings. "Å neeei, tennene mine er ikke like hvite som snø" Katastrofe. Verden går under. Jeg tør påstå at det er værre å miste emaljen. I tilfelle dere ikke vet det, så kommer ikke emaljen tilbake når den først er borte.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...