Hvitere tenner - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om hvitere tenner.

Arne skrev:

Jeg tror det beste er hvis dere bare pusser fronten på de tennene som vises når man smiler/snakker, man får jo aldri hull i de tennene uansett så skaden blir minimal.

Siki skrev:

Ble litt feil i første post. Ikke puss med tannkrem rett etterpå. Skyld godt etter miksen, eller bruk en tannbørste for å forsiktig fjerne miksen fra tennene.

Siki skrev:

Å spise epler og jordbær hjelper for å få hvitere tenner. Når det gjelder bakepulver så er det best å blande noe sitronsaft og bakepulver og smører dette på tennene før du pusser med tannkrem. MEN for å hindre å etse vekk emalen, ikke la miksen med sitronsaft og bakepulver være på tennene lengre enn 1 minutt. Ellers ødelegger du emaljen. Dette har jeg lest som råd fra amerikanske eksperter på tannpleie.

Kristin skrev:

Må i alle fall skylle godt etterpå. Det er jo litt etsende.

Maria av Isfolket. skrev:

Det funket for meg. Men forvent ikke veldig synlig resultat før et par dager. Det er utrolig viktig å pusse bak tennene også.

Linn Kristin skrev:

Jeg har forferdelige gule tenner. Jeg skal prøve med bakepulver morgen og kveld, og pusse tennene vanlig etter det selvfølgelig, før jeg skal til syden om 11 dager. Gir tilbakemelding da.

Anonym skrev:

Hvor lenge varer denne greia da? Jeg gidder jo ikke å pussen tennene med bakepulver hver dag.

Orakelet skrev:

Dere må bruke natron, ikke bakepulver! Bakepulver har syre i seg, man pusser ikke tenner med syre! Natron er basisk, altså det motsatte av syre. I USA bruker noen bakingsoda til å pusse tenna med og dette skal altså funke, men bakingsoda er altså NATRON på norsk og ikke bakepulver.

Tilde skrev:

Tennene blir hart skadet. Og lettere sjanse for hull.

Thea skrev:

Nå har jeg prøvd det, kunn en gang! Jeg anbefaler det virkelig ikke. Tannkjøttet mitt har krøpet lang oppover på tennene og det svir fortsatt å pusse tenner. Dette fungerte i hvert fall ikke for meg.

Sara skrev:

Ei veninne av meg anbefalte dette, så jeg har tenkt til å teste det ut. Men jeg har brukket halve fortannen en gang, og lurer på om blekingen vil gjøre noe med dette? Det er jo plastikk. Blir den delen bleket da, eller kommer den bare til å være som den pleier, mens resten blir bleket? Jeg vil jo ikke gå rundt med veldig vite tenner, så er det en halv fortann som er mindre hvit enn de andre.

Bakterier? skrev:

Dreper dette bakteriene også? Mamma bruker bakepulver når hun vasker, blandt annet i kjøkkenvasken, og i dusjen på blandebatteriet, og på toalettet. Det blir skinnende rent, så om dette tar bakteriene i munnen, så er det jo dobbel pott.

Nettopp nå skrev:

Testet dette nå nettopp. Jeg tok 1,5 teskjeer bakepulver, en teskje hydrogenperoxid og 8 teskjeer vann. rørte til ca. samme konsistens som tannkrem, kanskje litt mer flytende, og jeg pusset. Sved littegranne da jeg kom borti et sår i munnvika, men det gikk over da jeg skylte. Tok en slurk med lunkent vann og skylte munnen godt. Tennene ble rene og noen nyanser hvitere. Ikke dårlig til å være første behandling. Føles rent i munnen, billig og tydelig effektivt. Kan være at dette kan skade tennene noe over tid. Tror jeg blir å holde meg til å blande ut en eller to teskjeer i et glass med vann, og heller bruke som en munnskyll. Det kan kanskje redusere skaden hvis man absolutt skal gjøre dette.

Anonym skrev:

Dette skal jeg teste ut. Skriver hvordan det ble senere i kveld.

Mariell skrev:

Det står jo at man skal pusse tennene med bakepulver før den orgentlige tannpussen, og da pusser man jo bort det belegget som ikke er bra for tennene.

Anonym skrev:

Dette skader emaljen på tennene. Det er et slags lag mellom tannkjøttet og tennene som hjelper til å beskytte tennene. Uten det kan det påvirke til rotfylling og skader.

Trix skrev:

Jeg fant utav det med bakepulver sjøl. En gang i uka, og tennene blir så fine så. Jeg bruker en liten klut å pusse med. Pass på tannkjøttet. Ike gni det i stykker. Man bruker jo bakepulver for å få flekker av mye annet rart også.

Cecilie skrev:

Jeg prøvde for første gang i dag og har tenkt til å gjøre dette et par ganger i uka. Ikke 2 ganger om dagen som jeg ser flere folk skriver. Jeg bruker heller ikke mye bakepulver. Ta tannbørsten under springen og så dypp den i bakepulver. Da vil du se at bakepulveret begynner å boble. Vent til det har boblet seg ferdig og dunk tannbørsten et par ganger i vasken så det meste detter av. Da vil hvert eneste børstehår ha bakepulver på seg men ingen ekle klumper som du må svelge. Etterpå tar jeg å skyller munnen med vann. Så pusser jeg tennene som vanlig. Deretter bruker jeg munnskyllevann som styrker emaljen. Jeg tror at man bør være litt forsiktig når man tester ut dette, men hvem vil vel ikke ha fine hvite tenner?

Maya skrev:

Jeg har prøvd med bakepulver en gang og det virka kanskje litt, men jeg hadde ikke så mye på tannnkosten heller. Skader ikke bakepulver emaljen på tenna for det er jo natron og surhetstoff eller noe?

Obs skrev:

Dere som pusser tennene med bakepulver er ok, men At dere burde vente ca. 15 min. etter det og pusse tennene med vanlig tannkrem. Ikke gjør det for hardt eller grundig. Det vil skade tennene. Det er ganske normalt at folk har gule tenner og det er ikke farlig, bare pass på å pusse tennene daglig og godt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...