Hvitere tenner - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om hvitere tenner.

14 åring skrev 01. juni:

Selvfølgelig er det ikke bra. Det etser jo bort emaljen, som er tannens rustning. Men det gjør sikkert ingen skade 1 gang i måneden om du skyller godt etterpå. Tror det å røyke/drikke brus jevnlig er værre. Et annent kjærringråd er å skylle munnen med saltvann fra havet vær dag. Bestefaren min tar med en liters kanne hjem fra hytta og pusser med det før tannpuss. Han er 80 og har ganske hvite tenner. Det kan godt hende at det også er skadelig, da.

;P skrev 19. mai:

Jeg er født med gule tenner, og er ganske irriterende når jeg smiler til folk, pga gulfargen. Jeg har 2 spørsmål: funker det på arvelige gule tenner, og 2: skal jeg kun bruke bakepulver eller bakepulver med vann? Skal skrive hvordan det gikk om ca 2 uker. Jeg har også hørt at hydrogen peroxide blandet med bakepulver skal man få hvitere tenner etter kun en uke. Men hva er hydrogen peroxide? Litt redd for at det er et eller annet etsende (selv om at jeg vet at bakepulver er etsende).

Me skrev 08. mai:

Gjør det vont eller? Har lyst og prøve, men er litt usikker. Hva skal jeg?

Anita skrev 17. april:

Har selv prøvd og ja jeg merket fort forskjell. Men er usikker på om dette er bra for tennene.

Stine skrev 12. april:

Jeg har ei lillesøster med helt sinnsykt hvite tenner. Hun spiser sitroner hele tiden og bare legger innsiden av sitronskallet over tennene ei lita stund. Det funker helt sinnsykt bra. Bare pass på å ikke ha skallet der for lenge.

Gjest skrev 10. april:

Jeg har prøvd selv og det virker faktisk, en gang skader vel ikke. Men det er forskjell på hver dag og en- fem ganger i livet. Jeg er selv veldig fornøyd med ressultatet.

Snow skrev 08. mars:

Ikke blek tennene dine før du er 18 år. Først da er tennene ferdig utviklet. I mellomtiden kan du heller tenke på hva du putter i munnen din som kan gi misfarging: Cola, kaffe, røyk, fargesterkt godteri osv.

Dette fikk jeg vite da jeg spurte i en salong i Oslo. De må være seriøse siden de ikke bleker alle selv om de kunne tjene mere penger på det.

Helena skrev 21. februar:

Man skal strø bakepulver på tennene og pusse. Det svir, blør og smaker helt forferdelig. Første 5-6 gangene hadde jeg skikkelig vondt. og emaljelaget etset nesten bort. Tennene blir hvite, men de er ødelagte for resten av livet. Jeg er bare 16 år, har kritthvite tenner og kan ikke tygge pga at det iser helt forferdelig.

Katarina skrev 12. februar:

Jeg prøvde det netopp ,og det virket mye bedre enn å bare pusse vanlig. Skal prøve det i noen uker og gi tilbakemelding.

Nora skrev 08. februar:

jeg synes det virker som tennene, og spesielt tungen sprenges når jeg pusser med bakepulver. Det virker heller ikke noe særlig godt, etter det jeg har erfart. Men om noen skulle komme på noen andre tips man kan gjøre for å få tenne hvitere, har jeg veldig lyst å høre de.

Vemund skrev 07. februar:

Du skal ikke blande det med vann, fordi bakepulver reagerer på vann, det er derfor det etser litt i munnen. Bruk bare bakepulver.

Gutt på 17år skrev 17. januar:

Det går helt greit å bruke bakepulver så lenge dere pusser tennene med vanlig tannkrem etter dere har brukt bakepulver. Det fins mange metoder å få hvite tenner på, blandt annet å legge seg på solarium og åpne kjeften. UV-stråler, det stråler altså i tennen dine og de blir hvite. Så det er bare å smile som aldri før neste gang du tar sol.

Kallepunt skrev 14. januar:

Jeg ser hvordan bakepulver kan rense opp en kaffekanne som er brunsvart av å stå for lenge. Selvfølgelig virker det nok, men det er klart det er skadelig. Det er sterke saker.

Emilie skrev 05. januar:

Dette er den dummeste ideen jeg har hørt om. Dette etser på emaljen, og har du ført ødelagt emaljen, går det aldri an og bygge den opp igjen. Å bruke bakepulver, natron og sitron jevnlig er direkte skadelig for tennene, det er denne etsingen vi motvirker ved å pusse tennene og bruke fluor eller munnskyll. Ved å bleke tennene hos tannlege, får du like store skader på emaljen som du får ved å drikke et glass brus. Å utsette tennene for jevnlig etsing er selvfølgelig ikke bra. Dra heller til tannlege og få det ordentlig gjort en gang, enn å utsette tennene for gjentatte skader ved å gjøre dette hjemme. Uansett vil resultatet bli mye bedre hvis det blir gjort hos en tannlege.

Gutt på 15 skrev 03. januar:

Jeg har regulering, og bare lurte på om at hvis jeg pusser tennene med bakepulver, så blir tennene mine hvite bortsett fra der jeg har regulering? Blir litt dumt når jeg tar av reguleringen at jeg har gule firkanter på de hvite tennene.

Anonymous skrev 29. desember:

Jeg har prøvd dette i nesten 2 uker nå, men føler ikke at jeg har fått noe hvitere tenner. Det høres ut som det funker for de fleste, så det må være noe jeg gjør feil? Hvis en av dere kunne beskrive akkurat det dere gjør, så hadde det vært til stor hjelp. Ville virkelig satt pris på det. Takk på forhånd.

Marie skrev 20. november:

Altså, det er jo ganske logisk at tennene blir hvitere om bakepulveret gjør at emaljen blir dårligere. De med naturlig ikke-hvite tenner har sterkere emalje enn de med veldig hvite tenner.

Anne skrev 20. november:

Har så lyst på hvite tenner. Skal prøve det med bakepulver i kveld.

Johan skrev 11. november:

Jeg har ganske gule tenner med hvite kalkflekker. Skal prøve bakepulver et par uker nå, så får vi se om det blir noe resultat.

Kristianno skrev 08. november:

Whey, ser ut som at den virker. Skal prøve idag.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...