Hvitere tenner - kjerringråd

Hvitere tenner er det mange som ønsker seg. Og her er et tips som kan realisere det. Hvis man pusser tennene med bakepulver før man pusser dem vanlig skal man få hvitere tenner. Innsenderen sier at hun har prøvd dette selv. Hun fikk det i råd fra sin bestemor som brukte det som tannbleking i sin ungdom. Og hun sier at dette virket.

Hvite tenner

Fargen på tennene er ofte bestemt av arveanlegg. Noen slekter har hvite mens andre igjen har gule tenner. Dette skal gå an å påvirke i en viss grad ved hjelp av tannbleking. Hvor hvite tenner man får er litt avhengig av utgangspunktet.

Tannbleking er ofte dyrt, så det burde jo ikke skade å teste ut dette tipset hvis man ønsker å bleke tennene. Skriv gjerne kommentarer eller erfaringer med dette tipset under.

Bakepulver
Bakepulver : Foto : kjerringrad.com

Viggo skrev:

At tannleger ikke anbefaler bakepulver er forståelig. Det er vel å grave sin egen grav, de vil jo gjerne ha litt inntekter på bleking av tenner.

Tannregulering skrev:

Kan man gjøre dette med tannregulering? Eller er det helt umulig?

Katrine skrev:

Jeg har gjort dette i 3 dager nå, og merker stor forskjell, men jeg er litt redd for at det skader emaljen på tennene. Jeg har bare tatt tannkrem på tannbørsten og drysset bakepulveret på.

Sara skrev:

Jeg får vel prøve bakepulver jeg også, bare for å se om det faktisk vil fungere.

Emilie skrev:

Jeg har hørt at man skal blande det i vann fordi da jeg prøvde uten vann føltes det ut som om det etset i munnen min.

Live skrev:

Jeg skal til tannlegen om et par dager, og da skal jeg spørre om dette er noe å ta sjansen på. Jeg har veldig lyst på hvitere tenner, men om emaljen er viktig vil jeg ikke gjøre dette. Så jeg lurer bare på: Trenger vi egentlig emalje? selfølgelig funker dette, for det etser jo bort emaljen på tennene så det hvite underlaget synes, men er det ikke egentlig dette som skjer med all tannbleking da? Jeg ser ikke noen annen måte å gjøre tennene hvitere på. Gir beskjed rett etter jeg har vert hos tannlegen. Kan noen finne ut hva den tannkremen som gjorde at emaljen kom tilbake het? Emaljen min har forsvunnet opp gjennom årene pga. brus og liknende.

Mattiss skrev:

Bakepulver gjør tennene matte og tørker ut emaljen slik at de ser hvitere ut med en gang. Tannlegen min fortalte meg dette og sa også at det ikke var bra for emaljen.

Maria skrev:

For å si det sånn så driver jeg å bruker bakepulver for å få hvitere tenner, og ja, jeg vet at det fjerner emaljen. Jeg tror ikke det er så farlig for en gang drev tannlegen å rensa tennene mine og da skjente jeg at emaljen hadde blitt borte. Ikke fikk jeg noen hull på den tiden og jeg har enda ikke fått noe hull.

Anubi skrev:

Jeg har tannstein fra før av og snusfargestoff har lagt seg der en dag jeg glemte å pusse tennene før jeg gikk til sengs. Dette var HELT umulig å få vekk med tannkost+krem og munnskyllevann, ingenting gikk. Jeg er nå desperat fordi jeg ikke kan smile uten å holde munnen igjen. Ser helt forferdelig ut og føles HELT forferdelig å måtte gjøre dette. Jeg har ekstrem tannlegeskrekk og vil i alle tilfeller unngå å gå til en. Hva er resultatene til folk?

Lille skrev:

Alle som spør om det skader tennene og om det funker osv. Hva med å lese? Har akkurat lest igjennom alle 7 sidene og tatt en vurdering etter det. Jeg fikk høre om dette av kjæresten min fordi jeg klager på fargen på tennene mine, har prøvd det nå i 3 døgn, morgen og kveld og i mitt tilfelle funket det. Men hør på hva folkene her sier, ikke prøv dette før tennene er ferdig utviklet Altså er du 13-16 så IKKE prøv det. Les alle 7 sidene for så å ta en avgjørelse.

Linn skrev:

Fikk seriøst hvitere tenner første gang etter jeg pussa med bakepulver.

Chris H skrev:

Det fungerer veldig bra. Jeg har brukt det nå i 2 år. Har selvsagt ikke brukt det hver dag. ( Max 2 ganger i mnd ) Eller om jeg skal noe virkelig viktig. Jeg pusset tennene mine rett før jeg skulle til tannlegen og hun var ganske overrasket over hvor rene og pene de var. Jeg har aldri nevnt for tannlegen om bakepulveret, så jeg aner ikke om det er noe skadelig.

Jeg fukter tannkosten med vann og så har jeg litt bakepulver i ett lokk som jeg typper tannkosten nedi. Det blir veldig gode resultater fra dag 1. Det kan svi litt om du får det på utsiden av munnen, men det er bare til å skylle seg rundt munnen og så er alt bra. Kos dere.

Sofie skrev:

Hei alle sammen! Jeg advarer dere på det sterkeste med det å bruke bakepulver som tannbleking. Jeg prøvde ut dette her i rundt 1-2 uker og det funket bra, men tennene mine hadde det ikke bra etter dette. Etter jeg hadde prøvd ut dette, fikk jeg masse ising i tennene, og jeg måtte dra til tannlegen. Hun spurte hva jeg hadde gjort og jeg sa at jeg hadde prøvd bakepulver. Hun sa at det skulle jeg aldri ha gjort, emaljen ble helt ødelagt og jeg fikk hull i tennene pga. at emaljen ikke var bra. Jeg har aldri hatt problemer med tennene mine, men etter jeg prøvde dette ble de helt ødelagte.

Maria skrev:

Jeg kom på en ting. Funker det å blande litt bakepulver med tannkrem da?

Jeg skrev:

Jeg syntes dette her høres spennende ut. Skal prøve det ut! Men jeg lurer også litt på om jeg skal blande det ut først med vann eller ikke?

Arne skrev:

Jeg tror det beste er hvis dere bare pusser fronten på de tennene som vises når man smiler/snakker, man får jo aldri hull i de tennene uansett så skaden blir minimal.

Siki skrev:

Ble litt feil i første post. Ikke puss med tannkrem rett etterpå. Skyld godt etter miksen, eller bruk en tannbørste for å forsiktig fjerne miksen fra tennene.

Siki skrev:

Å spise epler og jordbær hjelper for å få hvitere tenner. Når det gjelder bakepulver så er det best å blande noe sitronsaft og bakepulver og smører dette på tennene før du pusser med tannkrem. MEN for å hindre å etse vekk emalen, ikke la miksen med sitronsaft og bakepulver være på tennene lengre enn 1 minutt. Ellers ødelegger du emaljen. Dette har jeg lest som råd fra amerikanske eksperter på tannpleie.

Kristin skrev:

Må i alle fall skylle godt etterpå. Det er jo litt etsende.

Maria av Isfolket. skrev:

Det funket for meg. Men forvent ikke veldig synlig resultat før et par dager. Det er utrolig viktig å pusse bak tennene også.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Diskuter hvitere tenner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....