Hvitere tenner - kjerringråd

Hvitere tenner er det mange som ønsker seg. Og her er et tips som kan realisere det. Hvis man pusser tennene med bakepulver før man pusser dem vanlig skal man få hvitere tenner. Innsenderen sier at hun har prøvd dette selv. Hun fikk det i råd fra sin bestemor som brukte det som tannbleking i sin ungdom. Og hun sier at dette virket.

Hvite tenner

Fargen på tennene er ofte bestemt av arveanlegg. Noen slekter har hvite mens andre igjen har gule tenner. Dette skal gå an å påvirke i en viss grad ved hjelp av tannbleking. Hvor hvite tenner man får er litt avhengig av utgangspunktet.

Tannbleking er ofte dyrt, så det burde jo ikke skade å teste ut dette tipset hvis man ønsker å bleke tennene. Skriv gjerne kommentarer eller erfaringer med dette tipset under.

Hvitere tenner

Katrine skrev 22. januar:

Jeg har gjort dette i 3 dager nå, og merker stor forskjell, men jeg er litt redd for at det skader emaljen på tennene. Jeg har bare tatt tannkrem på tannbørsten og drysset bakepulveret på.

Sara skrev 13. januar:

Jeg får vel prøve bakepulver jeg også, bare for å se om det faktisk vil fungere.

Emilie skrev 11. januar:

Jeg har hørt at man skal blande det i vann fordi da jeg prøvde uten vann føltes det ut som om det etset i munnen min.

Live skrev 05. januar:

Jeg skal til tannlegen om et par dager, og da skal jeg spørre om dette er noe å ta sjansen på. Jeg har veldig lyst på hvitere tenner, men om emaljen er viktig vil jeg ikke gjøre dette. Så jeg lurer bare på: Trenger vi egentlig emalje? selfølgelig funker dette, for det etser jo bort emaljen på tennene så det hvite underlaget synes, men er det ikke egentlig dette som skjer med all tannbleking da? Jeg ser ikke noen annen måte å gjøre tennene hvitere på. Gir beskjed rett etter jeg har vert hos tannlegen. Kan noen finne ut hva den tannkremen som gjorde at emaljen kom tilbake het? Emaljen min har forsvunnet opp gjennom årene pga. brus og liknende.

Mattiss skrev 08. november:

Bakepulver gjør tennene matte og tørker ut emaljen slik at de ser hvitere ut med en gang. Tannlegen min fortalte meg dette og sa også at det ikke var bra for emaljen.

Maria skrev 16. oktober:

For å si det sånn så driver jeg å bruker bakepulver for å få hvitere tenner, og ja, jeg vet at det fjerner emaljen. Jeg tror ikke det er så farlig for en gang drev tannlegen å rensa tennene mine og da skjente jeg at emaljen hadde blitt borte. Ikke fikk jeg noen hull på den tiden og jeg har enda ikke fått noe hull.

Anubi skrev 23. september:

Jeg har tannstein fra før av og snusfargestoff har lagt seg der en dag jeg glemte å pusse tennene før jeg gikk til sengs. Dette var HELT umulig å få vekk med tannkost+krem og munnskyllevann, ingenting gikk. Jeg er nå desperat fordi jeg ikke kan smile uten å holde munnen igjen. Ser helt forferdelig ut og føles HELT forferdelig å måtte gjøre dette. Jeg har ekstrem tannlegeskrekk og vil i alle tilfeller unngå å gå til en. Hva er resultatene til folk?

Lille skrev 23. august:

Alle som spør om det skader tennene og om det funker osv. Hva med å lese? Har akkurat lest igjennom alle 7 sidene og tatt en vurdering etter det. Jeg fikk høre om dette av kjæresten min fordi jeg klager på fargen på tennene mine, har prøvd det nå i 3 døgn, morgen og kveld og i mitt tilfelle funket det. Men hør på hva folkene her sier, ikke prøv dette før tennene er ferdig utviklet Altså er du 13-16 så IKKE prøv det. Les alle 7 sidene for så å ta en avgjørelse.

Linn skrev 15. august:

Fikk seriøst hvitere tenner første gang etter jeg pussa med bakepulver.

Chris H skrev 13. august:

Det fungerer veldig bra. Jeg har brukt det nå i 2 år. Har selvsagt ikke brukt det hver dag. ( Max 2 ganger i mnd ) Eller om jeg skal noe virkelig viktig. Jeg pusset tennene mine rett før jeg skulle til tannlegen og hun var ganske overrasket over hvor rene og pene de var. Jeg har aldri nevnt for tannlegen om bakepulveret, så jeg aner ikke om det er noe skadelig.

Jeg fukter tannkosten med vann og så har jeg litt bakepulver i ett lokk som jeg typper tannkosten nedi. Det blir veldig gode resultater fra dag 1. Det kan svi litt om du får det på utsiden av munnen, men det er bare til å skylle seg rundt munnen og så er alt bra. Kos dere.

Sofie skrev 10. august:

Hei alle sammen! Jeg advarer dere på det sterkeste med det å bruke bakepulver som tannbleking. Jeg prøvde ut dette her i rundt 1-2 uker og det funket bra, men tennene mine hadde det ikke bra etter dette. Etter jeg hadde prøvd ut dette, fikk jeg masse ising i tennene, og jeg måtte dra til tannlegen. Hun spurte hva jeg hadde gjort og jeg sa at jeg hadde prøvd bakepulver. Hun sa at det skulle jeg aldri ha gjort, emaljen ble helt ødelagt og jeg fikk hull i tennene pga. at emaljen ikke var bra. Jeg har aldri hatt problemer med tennene mine, men etter jeg prøvde dette ble de helt ødelagte.

Maria skrev 25. juli:

Jeg kom på en ting. Funker det å blande litt bakepulver med tannkrem da?

Jeg skrev 10. juli:

Jeg syntes dette her høres spennende ut. Skal prøve det ut! Men jeg lurer også litt på om jeg skal blande det ut først med vann eller ikke?

Arne skrev 07. juli:

Jeg tror det beste er hvis dere bare pusser fronten på de tennene som vises når man smiler/snakker, man får jo aldri hull i de tennene uansett så skaden blir minimal.

Siki skrev 07. juli:

Ble litt feil i første post. Ikke puss med tannkrem rett etterpå. Skyld godt etter miksen, eller bruk en tannbørste for å forsiktig fjerne miksen fra tennene.

Siki skrev 07. juli:

Å spise epler og jordbær hjelper for å få hvitere tenner. Når det gjelder bakepulver så er det best å blande noe sitronsaft og bakepulver og smører dette på tennene før du pusser med tannkrem. MEN for å hindre å etse vekk emalen, ikke la miksen med sitronsaft og bakepulver være på tennene lengre enn 1 minutt. Ellers ødelegger du emaljen. Dette har jeg lest som råd fra amerikanske eksperter på tannpleie.

Kristin skrev 19. juni:

Må i alle fall skylle godt etterpå. Det er jo litt etsende.

Maria av Isfolket. skrev 13. juni:

Det funket for meg. Men forvent ikke veldig synlig resultat før et par dager. Det er utrolig viktig å pusse bak tennene også.

Linn Kristin skrev 06. juni:

Jeg har forferdelige gule tenner. Jeg skal prøve med bakepulver morgen og kveld, og pusse tennene vanlig etter det selvfølgelig, før jeg skal til syden om 11 dager. Gir tilbakemelding da.

Anonym skrev 03. juni:

Hvor lenge varer denne greia da? Jeg gidder jo ikke å pussen tennene med bakepulver hver dag.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Diskuter hvitere tenner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...