Hvitere tenner - kjerringråd

Hvitere tenner er det mange som ønsker seg. Og her er et tips som kan realisere det. Hvis man pusser tennene med bakepulver før man pusser dem vanlig skal man få hvitere tenner. Innsenderen sier at hun har prøvd dette selv. Hun fikk det i råd fra sin bestemor som brukte det som tannbleking i sin ungdom. Og hun sier at dette virket.

Hvite tenner

Fargen på tennene er ofte bestemt av arveanlegg. Noen slekter har hvite mens andre igjen har gule tenner. Dette skal gå an å påvirke i en viss grad ved hjelp av tannbleking. Hvor hvite tenner man får er litt avhengig av utgangspunktet.

Tannbleking er ofte dyrt, så det burde jo ikke skade å teste ut dette tipset hvis man ønsker å bleke tennene. Skriv gjerne kommentarer eller erfaringer med dette tipset under.

Bakepulver
Bakepulver : Foto : kjerringrad.com

Ellen skrev:

Jeg har god erfaring med natron. Det fungerer hver gang.

Viggo skrev:

At tannleger ikke anbefaler bakepulver er forståelig. Det er vel å grave sin egen grav, de vil jo gjerne ha litt inntekter på bleking av tenner.

Tannregulering skrev:

Kan man gjøre dette med tannregulering? Eller er det helt umulig?

Lol skrev:

Jeg har liksom lyst til å prøve, men er akkurat ferdig med tannregulering og vil jo ikke akkurat ødelegge tennene mine med en gang heller. Så jeg lurer på om det ødelegger tennene?

Solle skrev:

Har brukt bakepulver 3 ukers tid med tannkrem etterpå, selvfølgelig. Tennene er blitt så fine og hvite, og det var veldig billig.

Isabella skrev:

Jeg skal prøve dette i dag. Jeg har egentlig ikke så gule tenner, men vil gjerne ha hvitere om det er mulig.

Frika skrev:

I Afrika bruker man enkelt og greit kull i pulver. Det kan brukes med tannbørste. Og resultatet er glimrende. Det tærer heller ikke på emaljen.

Lano skrev:

Det er ikke rart tannlegene ikke anbefaler bakepulver med mer. De skal jo tjene penger de også nå som tannhelsen til folk flest blir bedre.

Marit skrev:

Jeg har ikke prøvd bakepulver, men har prøvd natron og det funker helt supert.

Øya skrev:

Jeg har prøvd dette på gule tenner, og det funker som bare det. Men man ser ikke noen forandring før etter ca 14 dagers behandling.

Kneshoo skrev:

Hvis det svir eller blør fra tannkjøttet, er det bra å drikke kamille te. Jeg drikker kamille hver dag og har gjort dette noen måneder. Jeg prøvde i dag bakepulver på tennene og merket hverken svie eller blødninger. Men jeg kjenner at jeg ikke kommer til å fortsette med dette. Jeg tror heller jeg kommer til å kjøpe meg et eller annet middel for å bleke tennene. Greit, alt av bleking sliter sikkert på tennene, men disse er kanskje litt mer balansert i sitt innhold. Noen sier at enkelte midler sliter bort emaljen, men noen midler bleker emaljen. Jeg er ikke tannlege, og vet ikke om dette stemmer. Men jeg tror man burde tenke to ganger før man hiver seg på bakepulver.

Katrine skrev:

Jeg har gjort dette i 3 dager nå, og merker stor forskjell, men jeg er litt redd for at det skader emaljen på tennene. Jeg har bare tatt tannkrem på tannbørsten og drysset bakepulveret på.

Sara skrev:

Jeg får vel prøve bakepulver jeg også, bare for å se om det faktisk vil fungere.

Emilie skrev:

Jeg har hørt at man skal blande det i vann fordi da jeg prøvde uten vann føltes det ut som om det etset i munnen min.

Live skrev:

Jeg skal til tannlegen om et par dager, og da skal jeg spørre om dette er noe å ta sjansen på. Jeg har veldig lyst på hvitere tenner, men om emaljen er viktig vil jeg ikke gjøre dette. Så jeg lurer bare på: Trenger vi egentlig emalje? selfølgelig funker dette, for det etser jo bort emaljen på tennene så det hvite underlaget synes, men er det ikke egentlig dette som skjer med all tannbleking da? Jeg ser ikke noen annen måte å gjøre tennene hvitere på. Gir beskjed rett etter jeg har vert hos tannlegen. Kan noen finne ut hva den tannkremen som gjorde at emaljen kom tilbake het? Emaljen min har forsvunnet opp gjennom årene pga. brus og liknende.

Mattiss skrev:

Bakepulver gjør tennene matte og tørker ut emaljen slik at de ser hvitere ut med en gang. Tannlegen min fortalte meg dette og sa også at det ikke var bra for emaljen.

Maria skrev:

For å si det sånn så driver jeg å bruker bakepulver for å få hvitere tenner, og ja, jeg vet at det fjerner emaljen. Jeg tror ikke det er så farlig for en gang drev tannlegen å rensa tennene mine og da skjente jeg at emaljen hadde blitt borte. Ikke fikk jeg noen hull på den tiden og jeg har enda ikke fått noe hull.

Anubi skrev:

Jeg har tannstein fra før av og snusfargestoff har lagt seg der en dag jeg glemte å pusse tennene før jeg gikk til sengs. Dette var HELT umulig å få vekk med tannkost+krem og munnskyllevann, ingenting gikk. Jeg er nå desperat fordi jeg ikke kan smile uten å holde munnen igjen. Ser helt forferdelig ut og føles HELT forferdelig å måtte gjøre dette. Jeg har ekstrem tannlegeskrekk og vil i alle tilfeller unngå å gå til en. Hva er resultatene til folk?

Lille skrev:

Alle som spør om det skader tennene og om det funker osv. Hva med å lese? Har akkurat lest igjennom alle 7 sidene og tatt en vurdering etter det. Jeg fikk høre om dette av kjæresten min fordi jeg klager på fargen på tennene mine, har prøvd det nå i 3 døgn, morgen og kveld og i mitt tilfelle funket det. Men hør på hva folkene her sier, ikke prøv dette før tennene er ferdig utviklet Altså er du 13-16 så IKKE prøv det. Les alle 7 sidene for så å ta en avgjørelse.

Linn skrev:

Fikk seriøst hvitere tenner første gang etter jeg pussa med bakepulver.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter hvitere tenner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....