Hvitere tenner - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om hvitere tenner.

Miss M skrev 24. oktober:

Har bestemt meg for å prøve dette et par ganger denne uka. For ikke å skade emaljen for mye skal jeg bare kutte ut sitrus og sukker og alt annet som kan skade emaljen.

Ona skrev 23. oktober:

Hei, i skapet mitt på badet står det en boks bakepulver, så innimellom sånn ca når jeg tar ansiktsmaske og hårkur og sånt. Har gjort dette i ca 15 år nå og har aldri hatt noe problem med det. Har nyanse A1 på tennene og på mine 30år har jeg hatt 1 hull (og det er 17 år siden) Så til dere som er skeptisk. Ikke gjør det altfor hyppig, 2-3 g i uka og videre kanskje 4-6 g i mnd.

En som trenger hvite tenner skrev 18. oktober:

Har fryktelig lyst på hvitere tenner. Det er så flaut å smile, men det med bakepulveret har jeg lyst til å prøve. Men er redd for emaljen, men det er vel ikke mere skadelig med bakepulver enn alt det sukkeret vi har i oss da.

Marcus skrev 15. oktober:

Første gangen jeg brukte det var jeg utrolig redd for den der lyden nå jeg tok vann på bakepulveret. Men når jeg var ferdig med å pusse tennene med bakepulveret var tennene min kjemperene. Uansett det smaker drit, men man blir vant til det.

Tlege skrev 12. oktober:

Som lege vil jeg anbefale bakepulver. Bakepulver på kort sikt skader ikke tennene og tannkjøttetet. Bruk dette noen uker, så kutt det ut.

Trond Arnt skrev 24. september:

Bakepulver virker bra, som tannlege kan jeg anbefale dette på samme måte som tradisjonelle blekemiddler for tenner. Det vil selvsagt alltid være risiko for skader på emalje ved bleking av tenner generelt.

Znork skrev 28. august:

Jeg prøvde dette i dag. Det smakte forferdelig, så jeg tror heller jeg drar til tannlegen og får meg blekeskinner. Det er argumenter både for og imot, men husk dette: Tannbleking skader tennene uansett om man gjør det hos tannlegen eller om man gjør det hjemme. Er det så vanskelig å forstå for dere som gang på gang spør om dette er skadelig? Selvsagt er det skadelig. Det er en grunn til at bakepulver bobler når det kommer i kontakt med vann. Men noen blåser i om det er skadelig for tennene. Sånne som jeg.

Kristina skrev 21. august:

Vil dette midlertidig skjule syreskade. Jeg skal i brylupp om ei uke, og tannlegen min får ikke gjort seg ferdig før jeg reiser. (Jeg som utsatte tannlegen så lenge)

Emilie skrev 17. august:

Jeg har veldig lyst å prøve, men jeg vil ikke ødelegge tennene mine. Er det noen andre måter å gjøre det på? Jeg har litt gule tenner og jeg synes det er litt flaut å vise tennene mine om vinteren, for da blir de bare enda gulere, når jeg er blek i huden.

Lene skrev 09. august:

Dette er ikke lurt. Det er farlig for emaljen din, og tannkjøttet. Det etser. Som dere ser har Trolltusta, skrevet at tannlegen har anbefalt dette. Enten så må ikke tannlegen være helt riktig i hue, eller så har Trolltusta jugd. Dette er ikke bra for tennene. Bare så dere vet det.

Jea skrev 08. august:

Det funker fett, samme med håret også, vil man bleke håret uten å bruke sterke blekningsmidler så kan man bruke sitron og salt.

Janni skrev 05. august:

Dette er jo helt tragisk,funker det eller funker det ikke? Er det farlig eller ikke farlig? Det er det folk lurer på her.

Per skrev 31. juli:

Med flere års erfaring som tannlege vil jeg på det sterkeste anbefale dere å ikke bruke bakepulver. Det er helt riktig at det finnes i mange tannkremer, men i mye mindre konsentrat enn rent bakepulver. Emaljen er svært viktig for god tannhelse og da er det viktig å bevare den.

Ella skrev 22. juli:

Er det skadelig hvis man bare prøver et par ganger? to- tre liksom? Har lyst til å prøve men ikke risikere å ødelegge dem.

Ina skrev 12. juli:

Noe du kan gøre hvis du vil ha hvitere tenner, er å dele et jordbær i to, for så å gnikke den ene halvdelen mot tennene. Det funker faktisk.

Solveig skrev 08. juli:

Bakepulver/baking soda finnes i de fleste tannkremer som lover hvitere tenner, så det er nok ikke farlig. Men som med det meste gjelder vel regelen om måtehold.

N skrev 08. juli:

Men hva er best, salt eller bakepulver siden bakepulveret irriterer tannkjøttet til de som har litt skjørt tannkjøttet ble jeg litt i tvil. Vær så snill å svar meg.

Smil skrev 28. juni:

Jeg var hos tannlegen og tok på dette problemet (at jeg ikke har hvite tenner) men hun sa at jo brunere(ikke gulere) tennene er jo bedre er det, fordi det er emaljen som er brun, mens hvis man pusse med bakepulver etser emaljen bort og tennen blir hvite. Så jeg lar være å pusse med bakepulver, er jo pen når man smiler med lukket munn også.

Malin skrev 24. juni:

Ja bakepulver funker. Fikk tipset av en biologi professor engang tibake i tiden. Hun hadde forferdeige hvite tenner, men jeg fikk sår i tannkjøttet som flere av dere skriver, og tror ikke det er så veldig bra for tenna i lengden,men er du desperat etter hvite tenner så sett igang på eget ansvar.

Ratatata skrev 24. juni:

Men funker bakepulverløsningen over lengre tid da? Eller blir de gule igjen så fort man slutter? Ikke planer om og pusse med bakepulver resten av livet liksom.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...