Leamus - kjerringråd

Leamus er små ufrivillige rykninger i musklene. De kan komme over hele kroppen, men det man merker lettest er når man får leamus under eller rundt øyet. Andre vanlige steder å få det på er i magen, på armen eller låret. Det sies at årsaken til det kan være søvnmangel. Mange kjerringråd mot leamus går derfor på å få nok søvn.

Et annet kjerringråd er å ta tilskudd av kalsium. Kalkmangel kan føre til kramper i øyelokket slik som leamus. Ta derfor tilskudd av kalsium. Kalsium finner vi også rikelige mengder av i melk. Så hvis man vil holde seg unna piller kan man jo få det naturlig derfra.

Melk mot leamus
Melk mot leamus : Foto : kjerringrad.com

Lise skrev:

Hjelp meg, jeg har leamus i venstre arm, får ikke fred. Hva kan jeg gjøre? Hjelper kalk for armer også, jeg spør siden det mesteparten er snakk om øyer her.

Wenche med hakeleamus skrev:

Det rykker på høyre side på haken på og av. Dette har pågått i ca. 2 år. Jeg tar 2 magnesiumtabletter om kvelden, men rykningene ser ut til å vedvare. Jeg har også kramper i høyre legg. Jeg er i aktivitet, går masse. Så hva gjør jeg?

Solrun skrev:

Det virker som de aller fleste som har leamus ved øyet har det på venstre side. Er det noen som vet hvorfor? Jeg har selv hatt det under øyet på venstre side i tre dager nå. Har i tillegg sykt vondt i nakke og skulder på venstre side. Jeg skal prøve alle tipsene her. Takk for gode råd.

Anki skrev:

Jeg har hatt leamus konstant i venstre øyelokk og har hatt det i 9 måneder nå. For ca. 2 mnd siden begynte leamusa i andre deler av kroppen: skulder, fingre, rompa, lår, knær, legger og under beina. Jeg forsøkte magnesiumtilskudd uten hell. Jeg har prøvd saltvann, massasje, klype/klemme, yoga, avspenningsøvelser osv. Jeg har tatt jerntilskudd (niferex) da jeg hadde lave verdier, og dette mener jeg hadde noe effekt, men jeg ble ikke helt kvitt det.

Jeg har nettopp begynt på Berocca (alle B-vitaminer, vitamin C og zink) etter anbefaling fra nevrolog. Jeg har vært hos legen flere ganger og tatt MR av hodet. De sier det ikke er tegn på sykdom, men jeg klikker snart, bokstavelig talt. Det styrer hele livet mitt og ødelegger hverdagen min. Jeg har bestilt time hos akupunktør for å se om det kan hjelpe. Hvis noen kjenner seg igjen i dette og har forslag på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det så er jeg uendelig takknemlig for svar.

Jon Inge skrev:

Jeg har hatt problemer med ticks på selve øya. Da øya presser seg oppover og innover. Det kommer iblant som regel en gang i måneden eller mer, jeg har slitt med det i 5-6 år vil få bukt med det. Kanskje magnesiumtillskudd er løsningen?

Charlotte skrev:

Jeg hadde en intens leamus i 24 timer, så tok jeg to tabletter med magnesium, sov gjennom natta, og leamusen er nå borte.

Kristian skrev:

Dag 1 uten leamus etter 4 uker med irriterende leamus under venstre øye. Gjorde som noen foreslo, kjøpte magnesium, zink, d og b6 i en liten eske på kiwi. Jeg har vært våken i 1,5 timer og ingen leamus så langt. Jeg tør nesten ikke å tro at det fungerte. Jeg tok en liten hestekur med tre tabletter før jeg la meg i går.

Kaja skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Gikk til naprapat som satte akupunkturnåler og det ble bra. Det er verd å prøve.

Brita skrev:

Leamus kan komme fra nakken. Prøv skulder og nakkeøvelser og/eller fysioterapi. Det hjelper på leamus i øynene hos meg.

Sissel skrev:

Jeg har leamus under øyet, har hatt det i 4 dager i strekk. Fra jeg legger meg til jeg står opp om morgen. Jeg drikker mye melk, men sover kanskje litt lite, og stresser kanskje over gjennomsnittet. Ekstremt irriterende og ekkelt. I skrivende stund har jeg telt 8 sammentrekkninger på under et minutt, og slik er det hele tiden. Noen ganger er det kraftigere, slik at jeg også får tårer i øyene helt av seg selv. Har det kun på høyre side (venstre for meg) av øyet.

Hei skrev:

Jeg har hatt leamus i snart to uker, å ja, du kan bli gal. Men slapp av, du kan gå på Rimi, Rema, Prix, Kiwi eller Coop å få tak i kalsium. Ta dobbel dose av det som er anbefalt, drikk en kopp te mens du venter ca en time. Så forsvinner det.

Bob skrev:

Jeg har lemus, rykninger eller krampe i øyelokket på venstre side i det siste. det er veldig irriterende og folk må tro at jeg er gal person når jeg ser slik ut. Uansett, er det noen fruer eller herrer der ute med et godt kjerringråd?

Opticusmus skrev:

Dere som får leamus rundt øynene. Gå og sjekk synet. Stressede/overanstrengte øyne fremprovoserer leamus.

Alex skrev:

Jeg har hatt det i 3 måneder snart. Det er ingenting som fungerer, hva skal jeg gjøre?

Aj skrev:

Leamus er så irriterende. Jeg gidder ikke prøve noen av disse rådene, unntatt søvn. Jeg skal legge meg tidlig i kveld. Før hadde jeg leamus noen ganger i året, og varte bare 5-10 sek. Jeg var liksom i ekstase når det skjedde, og prøvde å holde på den. Men nå, (hvis leamusen forsvinner, og kommer tilbake igjen etter lang tid) skal jeg ikke holde på den, men heller bli kvitt den med en gang.

Laila skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Jeg prøvde så godt jeg kunne å strekke ut, og det hjalp umiddelbart. Jeg skal prøve med magnesium og B-vitaminer for å forebygge nye tilfeller.

Ronny skrev:

Jeg har sittet og lest igjennom kommentarene da jeg selv i flere uker har hatt Leamus i venstre øye. Da jeg kom til kommentaren om å presse litt hardt på tårekanalen gjorde jeg det og visp da forsvant det og har vært borte i 10 minutter ttil nå. Så får vi se om det varer.

NoSleepingBeauty skrev:

Tenkte jeg bare skulle meddele at etter ca 6 måneder med leamus på venstre øyelokk så er den nå borte. Mulig det skyldes at jeg har lagt meg til ca samme tid og aldri sovet mer enn 8,5 eller mindre enn 6 timer de siste ukene. Ingen av de andre rådene her hjalp.

Silje skrev:

Jeg begynner å bli seriøst å bli lei. Jeg har hatt leamus i tommelen min i snart ei uke. Håper virkelig det går over, er virkelig irriterende.. Men jeg har ikke drukket melk på over et halvår, fordi jeg ikke tåler det. Burde jeg ta kalsiumtabletter?

Leamusa skrev:

Det var virkelig godt å lese at andre også sliter med dette selv om jeg virkelig håper at det gir seg for dere og meg. Jeg har hatt omtrent konstant leamus i over en måned på venstre øvre øyelokk. Dette kom plutselig nå i en meget stressende periode for kroppen. Jeg har sluttet å ta beroligende tabletter (har gått daglig på B-preparat i over 3 år) i tillegg gikk jeg ca 3 mnd på andre medisiner, og nå har jeg trappet ned og sluttet med dem også. Håper at dette er grunnen til at jeg har leamus fortsatt og at det vil roe seg på sikt når kroppen blir vant til å klare seg uten medisiner. Sliter med angst, svimmelhet og utmattelse til daglig så dette med øyet var grusomt ubehagelig å stri med i tillegg. Nå har jeg prøvd saltvann på en bomullspad, og magnesium tar jeg fast hver kveld. Lykke til dere også.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Diskuter leamus

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Morgenkvalme

Jeg har et nytt tips til dere. Jeg har vært veldig dårlig fra uke 6-11 og prø...

Blemmer på tunga

Hjelp, alt gjør så vondt. Jeg klarer ikke å drikke, spise eller pusse. Blemma...

Kvalme og omgangssyke

Jeg går i 5. klasse og har fått omgangssyke, jeg er veldig nøye med å vaske ...

Tynt hår

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umuli...

Slanking

Jeg vil gjerne gå ned 10 kg i vekt. Jeg kan ikke hardtrene, men gå turer bare,...