Leamus - kjerringråd

Leamus er små ufrivillige rykninger i musklene. De kan komme over hele kroppen, men det man merker lettest er når man får leamus under eller rundt øyet. Andre vanlige steder å få det på er i magen, på armen eller låret. Det sies at årsaken til det kan være søvnmangel. Mange kjerringråd mot leamus går derfor på å få nok søvn.

Et annet kjerringråd er å ta tilskudd av kalsium. Kalkmangel kan føre til kramper i øyelokket slik som leamus. Ta derfor tilskudd av kalsium. Kalsium finner vi også rikelige mengder av i melk. Så hvis man vil holde seg unna piller kan man jo få det naturlig derfra.

Melk mot leamus
Melk mot leamus : Foto : kjerringrad.com

Lise skrev:

Hjelp meg, jeg har leamus i venstre arm, får ikke fred. Hva kan jeg gjøre? Hjelper kalk for armer også, jeg spør siden det mesteparten er snakk om øyer her.

Kristian skrev:

Dag 1 uten leamus etter 4 uker med irriterende leamus under venstre øye. Gjorde som noen foreslo, kjøpte magnesium, zink, d og b6 i en liten eske på kiwi. Jeg har vært våken i 1,5 timer og ingen leamus så langt. Jeg tør nesten ikke å tro at det fungerte. Jeg tok en liten hestekur med tre tabletter før jeg la meg i går.

Kaja skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Gikk til naprapat som satte akupunkturnåler og det ble bra. Det er verd å prøve.

Brita skrev:

Leamus kan komme fra nakken. Prøv skulder og nakkeøvelser og/eller fysioterapi. Det hjelper på leamus i øynene hos meg.

Sissel skrev:

Jeg har leamus under øyet, har hatt det i 4 dager i strekk. Fra jeg legger meg til jeg står opp om morgen. Jeg drikker mye melk, men sover kanskje litt lite, og stresser kanskje over gjennomsnittet. Ekstremt irriterende og ekkelt. I skrivende stund har jeg telt 8 sammentrekkninger på under et minutt, og slik er det hele tiden. Noen ganger er det kraftigere, slik at jeg også får tårer i øyene helt av seg selv. Har det kun på høyre side (venstre for meg) av øyet.

Hei skrev:

Jeg har hatt leamus i snart to uker, å ja, du kan bli gal. Men slapp av, du kan gå på Rimi, Rema, Prix, Kiwi eller Coop å få tak i kalsium. Ta dobbel dose av det som er anbefalt, drikk en kopp te mens du venter ca en time. Så forsvinner det.

Bob skrev:

Jeg har lemus, rykninger eller krampe i øyelokket på venstre side i det siste. det er veldig irriterende og folk må tro at jeg er gal person når jeg ser slik ut. Uansett, er det noen fruer eller herrer der ute med et godt kjerringråd?

Opticusmus skrev:

Dere som får leamus rundt øynene. Gå og sjekk synet. Stressede/overanstrengte øyne fremprovoserer leamus.

Alex skrev:

Jeg har hatt det i 3 måneder snart. Det er ingenting som fungerer, hva skal jeg gjøre?

Aj skrev:

Leamus er så irriterende. Jeg gidder ikke prøve noen av disse rådene, unntatt søvn. Jeg skal legge meg tidlig i kveld. Før hadde jeg leamus noen ganger i året, og varte bare 5-10 sek. Jeg var liksom i ekstase når det skjedde, og prøvde å holde på den. Men nå, (hvis leamusen forsvinner, og kommer tilbake igjen etter lang tid) skal jeg ikke holde på den, men heller bli kvitt den med en gang.

Laila skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Jeg prøvde så godt jeg kunne å strekke ut, og det hjalp umiddelbart. Jeg skal prøve med magnesium og B-vitaminer for å forebygge nye tilfeller.

Ronny skrev:

Jeg har sittet og lest igjennom kommentarene da jeg selv i flere uker har hatt Leamus i venstre øye. Da jeg kom til kommentaren om å presse litt hardt på tårekanalen gjorde jeg det og visp da forsvant det og har vært borte i 10 minutter ttil nå. Så får vi se om det varer.

NoSleepingBeauty skrev:

Tenkte jeg bare skulle meddele at etter ca 6 måneder med leamus på venstre øyelokk så er den nå borte. Mulig det skyldes at jeg har lagt meg til ca samme tid og aldri sovet mer enn 8,5 eller mindre enn 6 timer de siste ukene. Ingen av de andre rådene her hjalp.

Silje skrev:

Jeg begynner å bli seriøst å bli lei. Jeg har hatt leamus i tommelen min i snart ei uke. Håper virkelig det går over, er virkelig irriterende.. Men jeg har ikke drukket melk på over et halvår, fordi jeg ikke tåler det. Burde jeg ta kalsiumtabletter?

Leamusa skrev:

Det var virkelig godt å lese at andre også sliter med dette selv om jeg virkelig håper at det gir seg for dere og meg. Jeg har hatt omtrent konstant leamus i over en måned på venstre øvre øyelokk. Dette kom plutselig nå i en meget stressende periode for kroppen. Jeg har sluttet å ta beroligende tabletter (har gått daglig på B-preparat i over 3 år) i tillegg gikk jeg ca 3 mnd på andre medisiner, og nå har jeg trappet ned og sluttet med dem også. Håper at dette er grunnen til at jeg har leamus fortsatt og at det vil roe seg på sikt når kroppen blir vant til å klare seg uten medisiner. Sliter med angst, svimmelhet og utmattelse til daglig så dette med øyet var grusomt ubehagelig å stri med i tillegg. Nå har jeg prøvd saltvann på en bomullspad, og magnesium tar jeg fast hver kveld. Lykke til dere også.

Piis skrev:

Jeg lurer, er leamus egentlig farlig? Jeg synes det er litt morsomt, men det kan jo bli irriterende etterhvert. Er det noe farlig?

NoSleepingBeauty skrev:

Tror jeg er på min tredje måned med leamus som kommer og går på venstre øyelokk. Noen dager mer, andre dager mindre. Kanskje det er søvn, håper i hvert fall det. Går vel over da jeg pensjonerer meg og det er bare 40 år til.

Ma skrev:

Jeg har også slitt med leamus under venstre øye i noen uker nå, blir gal. Skal forsøke meg på magnesium og si fra hvordan det går. Har vært inne i en veldig stressende periode nå, så håper det går over når jeg stresser ned.

Shl skrev:

Etter 6 uker med vibrering under venstre øye er nå alt bra. Kun 5 timer etter at jeg tok 2 tabeletter med "trippel Magnesium" med zink, vitamin B6 "D" fra Biopharma. Dette er kosttilskudd som finnes i den lokale Kiwi butikken. CASE CLOSED for min del.

Kallenavn skrev:

Foreslår magnesium, da dette er med på at muskelimpulsene går (bedre? husker ikke helt korrekt, men det har med det å gjøre), fremfor kalsium som har med skjelettet å gjøre?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Diskuter leamus

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....