Leamus - kjerringråd

Leamus er små ufrivillige rykninger i musklene. De kan komme over hele kroppen, men det man merker lettest er når man får leamus under eller rundt øyet. Andre vanlige steder å få det på er i magen, på armen eller låret. Det sies at årsaken til det kan være søvnmangel. Mange kjerringråd mot leamus går derfor på å få nok søvn.

Et annet kjerringråd er å ta tilskudd av kalsium. Kalkmangel kan føre til kramper i øyelokket slik som leamus. Ta derfor tilskudd av kalsium. Kalsium finner vi også rikelige mengder av i melk. Så hvis man vil holde seg unna piller kan man jo få det naturlig derfra.

Melk mot leamus
Melk mot leamus : Foto : kjerringrad.com

Olivia skrev:

Jeg har nesten aldri hatt leamus før, men hver gang jeg fikk det syntes jeg det var så kult at det bevegde seg selv. Nå har jeg konstant leamus i venstre øyelokk og har hatt det i de siste 5 dagene. Jeg er 13 år og legger meg rundt klokka 11 / halv 12. Jeg kommer til å legge meg tidligere og prøve å stress mindre med skole for å få det bort. Men jeg er litt redd for at folk / vennene mine skal syntes det er rart at jeg har leamus og har derfor ikke sagt det til noen. Tenker å få snakket med foreldrene mine nå siden jeg har hatt det de siste 5 dagene. Har folk noen flere tips uten å måtte få legetimer?

Marte skrev:

Jeg har hatt leamus i tre dager i strekk nå. Det begynner å bli forferdelig slitsomt, spesielt nå som jeg er nødt til å konsentrere meg ekstra om skolearbeid. Jeg har spist frukt, drikker melk, sover godt og prøvde yoga-øvelsen i sted. Idet jeg trodde den var borte kom den snikende tilbake. Ingenting fungerer, jeg gjør hva som helst og trenger hjelp.

Lise skrev:

Hjelp meg, jeg har leamus i venstre arm, får ikke fred. Hva kan jeg gjøre? Hjelper kalk for armer også, jeg spør siden det mesteparten er snakk om øyer her.

Wenche med hakeleamus skrev:

Det rykker på høyre side på haken på og av. Dette har pågått i ca. 2 år. Jeg tar 2 magnesiumtabletter om kvelden, men rykningene ser ut til å vedvare. Jeg har også kramper i høyre legg. Jeg er i aktivitet, går masse. Så hva gjør jeg?

Solrun skrev:

Det virker som de aller fleste som har leamus ved øyet har det på venstre side. Er det noen som vet hvorfor? Jeg har selv hatt det under øyet på venstre side i tre dager nå. Har i tillegg sykt vondt i nakke og skulder på venstre side. Jeg skal prøve alle tipsene her. Takk for gode råd.

Anki skrev:

Jeg har hatt leamus konstant i venstre øyelokk og har hatt det i 9 måneder nå. For ca. 2 mnd siden begynte leamusa i andre deler av kroppen: skulder, fingre, rompa, lår, knær, legger og under beina. Jeg forsøkte magnesiumtilskudd uten hell. Jeg har prøvd saltvann, massasje, klype/klemme, yoga, avspenningsøvelser osv. Jeg har tatt jerntilskudd (niferex) da jeg hadde lave verdier, og dette mener jeg hadde noe effekt, men jeg ble ikke helt kvitt det.

Jeg har nettopp begynt på Berocca (alle B-vitaminer, vitamin C og zink) etter anbefaling fra nevrolog. Jeg har vært hos legen flere ganger og tatt MR av hodet. De sier det ikke er tegn på sykdom, men jeg klikker snart, bokstavelig talt. Det styrer hele livet mitt og ødelegger hverdagen min. Jeg har bestilt time hos akupunktør for å se om det kan hjelpe. Hvis noen kjenner seg igjen i dette og har forslag på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det så er jeg uendelig takknemlig for svar.

Jon Inge skrev:

Jeg har hatt problemer med ticks på selve øya. Da øya presser seg oppover og innover. Det kommer iblant som regel en gang i måneden eller mer, jeg har slitt med det i 5-6 år vil få bukt med det. Kanskje magnesiumtillskudd er løsningen?

Charlotte skrev:

Jeg hadde en intens leamus i 24 timer, så tok jeg to tabletter med magnesium, sov gjennom natta, og leamusen er nå borte.

Lene skrev:

Jeg har hatt leamus under venstre øye lenge. Jeg sover lite, har stress og angst. Hva kan hjelpe meg?

Andrè skrev:

Mange gode råd her. Blir nesten desperat når man har hatt leamus under øyet i flere måneder. Nå skal den bort. Jeg skal teste ut zink, magnesium, omega 3 og agurkomslag nå.

Kristian skrev:

Dag 1 uten leamus etter 4 uker med irriterende leamus under venstre øye. Gjorde som noen foreslo, kjøpte magnesium, zink, d og b6 i en liten eske på kiwi. Jeg har vært våken i 1,5 timer og ingen leamus så langt. Jeg tør nesten ikke å tro at det fungerte. Jeg tok en liten hestekur med tre tabletter før jeg la meg i går.

Kaja skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Gikk til naprapat som satte akupunkturnåler og det ble bra. Det er verd å prøve.

Brita skrev:

Leamus kan komme fra nakken. Prøv skulder og nakkeøvelser og/eller fysioterapi. Det hjelper på leamus i øynene hos meg.

Sissel skrev:

Jeg har leamus under øyet, har hatt det i 4 dager i strekk. Fra jeg legger meg til jeg står opp om morgen. Jeg drikker mye melk, men sover kanskje litt lite, og stresser kanskje over gjennomsnittet. Ekstremt irriterende og ekkelt. I skrivende stund har jeg telt 8 sammentrekkninger på under et minutt, og slik er det hele tiden. Noen ganger er det kraftigere, slik at jeg også får tårer i øyene helt av seg selv. Har det kun på høyre side (venstre for meg) av øyet.

Hei skrev:

Jeg har hatt leamus i snart to uker, å ja, du kan bli gal. Men slapp av, du kan gå på Rimi, Rema, Prix, Kiwi eller Coop å få tak i kalsium. Ta dobbel dose av det som er anbefalt, drikk en kopp te mens du venter ca en time. Så forsvinner det.

Bob skrev:

Jeg har lemus, rykninger eller krampe i øyelokket på venstre side i det siste. det er veldig irriterende og folk må tro at jeg er gal person når jeg ser slik ut. Uansett, er det noen fruer eller herrer der ute med et godt kjerringråd?

Opticusmus skrev:

Dere som får leamus rundt øynene. Gå og sjekk synet. Stressede/overanstrengte øyne fremprovoserer leamus.

Alex skrev:

Jeg har hatt det i 3 måneder snart. Det er ingenting som fungerer, hva skal jeg gjøre?

Aj skrev:

Leamus er så irriterende. Jeg gidder ikke prøve noen av disse rådene, unntatt søvn. Jeg skal legge meg tidlig i kveld. Før hadde jeg leamus noen ganger i året, og varte bare 5-10 sek. Jeg var liksom i ekstase når det skjedde, og prøvde å holde på den. Men nå, (hvis leamusen forsvinner, og kommer tilbake igjen etter lang tid) skal jeg ikke holde på den, men heller bli kvitt den med en gang.

Laila skrev:

Jeg har hatt leamus på øyelokket. Jeg prøvde så godt jeg kunne å strekke ut, og det hjalp umiddelbart. Jeg skal prøve med magnesium og B-vitaminer for å forebygge nye tilfeller.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Diskuter leamus

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....