Molusker - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om molusker.

Hanne skrev:

Jeg har ikke prøvd akkurat tetre olje, men andre oljer skal vel blandes ut med en bæresubstans som foreksempel en massasjeolje. Denne typen olje er ikke så sterk som tetreoljen. Muligens det går med matolje også, men jeg er sannelig ikke sikker, noen andre som vet?

Tilia skrev:

Kjøpte tetreolje på Apotek 1 på Sandvika Storsenter i går, men fikk også beskjed om å blande den ut, uten at de kunne svare meg på hvordan. Hva skal jeg blande med og hvordan smøre det på? Dere som har fått det til, hva har dere gjort? Dattera mi er to og et halvt, vil nødig gjøre noe galt.

Gamla skrev:

Har hatt molusker før. Jeg har brukt tetre olie det hjelper.

Alfa skrev:

Takk for gode tips! Noen som har formening om hva som er den minst smertefulle metoden av frysing eller skraping/stikke hull på mollusker? Eventuelt andre metoder? Sønnen min fryste det bort, det gikk greit, men var ganske smertefullt. Nå har det kommet nye igjen. Jeg blir ganske forvirret fordi det virker som hudlegene har ulike metoder rundt omkring. Har ringt rundt til en haug forskjellige.

Cleopatra skrev:

Takk for tips. Dette skal prøves ut på min datter som er ganske så plaget.

Astrid skrev:

Hvordan blander jeg ut tetreoljen? Kan jo ikke smøre den rett på huden uten å blande med noe.

Marianne skrev:

Ingrid, nå 8, hadde molusker da hun var 6 - og allerede da hadde vi problemer med å få tak i tetre olje. Vi fikk anbefalt å bruke en blanding av mandelolje og kanukaolje. Begge kjøpte jeg på helsekosten. Tok bare et par dråper fra hver av dem og vasket lett over moluskene. De ble borte i løpet av 4-5 dager.

Mamma skrev:

Moluskene vil forsvinne av seg selv, så det beste er nok å ta tiden til hjelp.

Anonym skrev:

Leser at det er mange som er plaget med molusker. Først er moluskene hudfaget, siden får de en hvit topp som sprekker og molusken tømmer seg. Det er slik molusken smitter, derfor er det viktig å tørke bort denne hvite proppen når molusken er i ferd med å sprekke. Datteren min på 3 år hadde mange molusker på magen. Fikk høre av legen at det gikk over av seg selv, men det stemte IKKE. Men da vi tørket bort de som modnet ble det ikke flere - og til slutt var alle borte. Lykke til!

Ingrid skrev:

Jeg har hatt molusker siden jeg var liten, jeg er nå 16, må ha hatt det i 10 år eller noe sånt. Har vært hos legen for å få skrapt dem vekk, men dette har ikke virket. Ble fortalt de skulle gå vekk når jeg ble eldre, men dette har heller ikke skjedd. Begynner å bli lei av dem nå. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få dem vekk. Jeg har molusker på utsiden av låret. Noen tips?

Anita skrev:

Vi har fått molusker for andre gang her i familien. Lurer på om at Hvitvask som fås kjøpt på apotek hjelper? Brukte det da min sønn hadde vannkopper. Effektivt da.

Hege skrev:

Hei! Sønnen min har vært veldig plaget med mollusker i over ett år. Det begynte med noen få på magen som ble svært betente og mye atopisk eksem rundt. Det har nå spredt seg videre til underarmen, nedover låret, i rumpa og på tissen. Vi har vært til hudlege og frosset noen, men han smitter seg selv om igjen og om igjen.

Vi har vel prøvd omentrent alt av kremer, men jeg vil anbefale salisylsyre-salve. Det har i hvertfall funket for oss. Huden blir veldig myk og fin, og molluskene blir gradvis mindre. Samtidig vil jeg råde de som har barn med mollusker til å være veldig nøye med håndhygiene. Vask hendene ofte og bruk desinfeksjonssprit (antibac som fås på apoteket). Hold neglene korte på barn med mollusker. Lykke til!

Solveig skrev:

Olivenbladekstrakt fikk jeg anbefalt på helsekost etter at datteren min hadde hatt molusker i 2 år. Da ble hun kvitt de.

Lita76 skrev:

Hei jeg har en datter på 2 år og jeg trur det er molusker ho har fått. Mange gode råd her :) Lure på om det er veldig smittsomt, kan jeg fort få det?

Elise skrev:

Husk at den hvite prikken inne i molusken er smittsom. Kommer den i kontakt med huden - får du en ny molusk! Ikke pill på de hvis du ikke piller for å ta ut den hvite prikken. Vær da obs på at prikken ikke kommer i kontakt med huden. Det er en av grunnene til at mange får nye molusker rett ved siden av hverandre.

Jente15 skrev:

Får man ikke arr hvis man prøver å pirke bort moluskene?

Dame34 skrev:

Jeg har kjøpt tetre-olje på et nettsted. Begynt behandling av min 3 år gamle jente i dag. Kjempespent om det virker!

Dame skrev:

Har funnet at at det beste tipset mot molusker er skvisemetoden. Min datter på snart 2 år er snart kvitt sine molusker med denne metoden. Når man har fått ut det hvite i molusken tørker molusken inn. Det er jo litt smertefult men effektivt.

Marielle skrev:

det finnes ikke te-treolje på apotekene lenger. Det er visst ikke lov å selge det. Noen som vet nettstedel o.l hvor man kan få kjøpt det? Har en sønn på snart to som er full av molusker på armene.

Lille My skrev:

Min datter har molusker på armen, hatt det ett år nå, og noen blir veldig store og vonde. Kjøpte tetre-olje på apoteket og fikk beskjed om å blande denne med bodylotion og smøre på. Måtte ikke bruke tetre-olja direkte på kroppen da det kan være kreftfremkallende? Moluskene har ikke forsvunnet.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...