Molusker - kjerringråd

Mollusker er små vortelignende utvekster i huden. De kan være på størrelse med et knappenålshode og ligner på kviser. Mollusker forekommer oftest hos barn men også voksne kan få det, til og med i underlivet.

Årsaken er et virus. Det er nært beslektet med viruset som forårsaker vorter. Derfor kan nok mollusker smitte. Det har kommet inn tips om hva man skal gjøre som behandling for å bli kvitt molluskene.

Bli kvitt molluskene

Mollusker hos barn
Mollusker hos barn : Foto : kjerringrad.com

Nerin skrev:

Jeg har to sønner som har/har hatt mollusker. Jeg har funnet ut at en bør vente med å klemme dem til de virker tørre Det vil si at den hvite prikken i midten nesten kommer ut av seg selv. Da tar jeg et djupt tak og klemmer ut den hvite kulen som da er ganske fast og hard. Det blør litt, så jeg bruker papir og tørker med en gang før blodet renner utover. Jeg er alltid nøye med håndvasken etterpå. det er ikke alltid barna er samarbeidsvillige, da, så kanskje jeg skal prøve noen av smørerådene over.

Lisbeth skrev:

Anbefaler Locobase LPL, men ta det kun i samråd med lege.

Lise skrev:

Ikke sikkert det du har på øyet er molusk. Både jeg og mamma har hatt sånne hvite "klumper" ved øynene. Optikeren min fortalte meg at jeg skulle ta en klut med så varmt vann som mulig og legge over øynene. Gjenta så ofte som mulig. Det funket på både meg og mamma.

Anonym skrev:

Hei jeg er 12 år snart 13, og har fått noe under armen som kan minne om en mollusk men jeg er ikke helt sikker, har en mollusk på halsen også som er snart borte. Merket den under armen her om dagen, mamma har også sånne og hun har skjært bort noen, jeg lurer på hva det er. Det er en bitteliten klump som liksom har vokst ut av huden min. Er det noen som vet hva dette er?

G.27 skrev:

Hei , jeg ble smittet med molusker av en venninne. Forferdelig plagsomt. Fikk det på begge lår, i lysken og på kjønnsorganet. Jeg fjernet de selv med pinsett og nål. Nappet raskt av toppen på molusken for å så vippe ut den hvite kula inni med nålen. Ikke smertefritt men fjernet moluskene. Jeg renset redskapen (nålogpinsett) med sprit og brant dem med ligther mellom hver berøring. Krydderet såret med bacimycin pulver. Såret grodde på tre dager. Det var raskt og effektivt. Sikkert noen feil i kommentarfeltet mitt, grunnet dysleksi.

SS skrev:

Min datter på 9 har et par molluskler, vi har tatt på jojobaolje, og det har endt med betennelse, hun går nå på antibiotika. Vi har tatt jojoba olje på vatt og tape over natten. Så jeg vil anbefale å prøve seg frem med mindre doser.

Mamma skrev:

Jeg har ei jente på 8 år som har mange bak på låret. Jeg skal jammen prøve den jojoba oljen og se om den virker.

Megmegmeg skrev:

Jeg skal sannelig prøve å drikke 1 ss eplesidereddikk blandet i et glass lunkent vann en uke eller så nå framover.

Mibbaa skrev:

Jeg jobber på apotek og har hatt 3 barn med mollusker. Det er virus og ikke mye som tar det, men hydrogenperoxyd (evt. jod som fås på apotek) er veldig effektiv. Bruk en nål og stikk et lite hull på molusken, ha hydrogenperoxyd på en q-tips/bomullspad og ha på. Da koker mollusken vekk og tørker inn etter en eller to behandlinger.

Kjell skrev:

Jeg lurer på om det fins en litt svak salve for molusker, siden jeg har 2 molusker rett under øyektoken (eller den stikker ut av øyekroken) veldig flaut. Jeg har fått prata med legen. Han klemte ut den ene, men det ser ikke ut til å hjelpe så jeg søker hjelp her.

Bente skrev:

Min sønn, nå 8,5 år, hadde mollusker på høyre side av overkroppen og på underarmen i ca ett år. Fikk beskjed av legen om at de kom til å gå over av seg selv. De spredte seg, slik at til slutt ble det veldig ubehagelig. Hele hudområdet rundt ble tørt og ru. Hadde litt salve liggende, og smurte på. Etterhvert begynte molluskene å bli betente, og sprekke. De forsvant etterhvert, men etterlatte seg et søkk/arr, der de største molluskene hadde vært, og huden er fortsatt ganske tørr.

Nå har jeg blitt smittet selv, har fått på hendene. Trodde først jeg hadde fått en flis i fingeren, og pirket. Skulle ikke gjort det fordi nå har de spredt seg. Jeg skal forsøke forskjellige oljer som beskrevet over. Men hadde vært interessant om det kunne blitt forsket på hvorfor man får disse. Ubehagelig nok for en voksen å gå med i flere år, og for et barn må det jo være enda verre, i tillegg til kommentarer fra andre barn.

Barn i klassen til sønnen min trodde det var vannkopper, og holdt seg derfor i en periode borte fra han, før jeg fikk læreren til å forklare at det ikke er særlig smittsomt for andre enn den som har den (kontaktsmitte).

Linda skrev:

Eldstemann her hadde mollusker. Jeg tok på en tykt lag sinksalve, sånn for barnerumper, med plaster over og etter noen dager var de borte. OM de uansett hadde forsvunnet vet jeg ikke, men har gjort dette tre ganger nå med samme resultat så det er verdt å prøve.

Avant Garden skrev:

Kosttilskuddet Avant Garden hjelper mot molusker. Jeg fikk tipset om å prøve dette mot fotvorter her inne. Etter at det ene barnet mitt ble helt kvitt fotvortene med dette, fikk jeg ideen om å prøve det mot moluskene til det andre barnet mitt. Etter å ha tatt dette i 5-6 uker nå, er alle nesten helt innskrumpet og vi ser ingen hvite prikker lenger. Det finnes også i barneutgave med jordbærsmak. Det anbefales.

21 år gutt skrev:

Jeg har noe jeg tror er det samme i underlivet. Har sjekket meg for kjønnssykdom og dem visste ikke hva det var, men mente molusker. Makan. Har hatt det nå i nærmere 7-8 månder. Takker for alle tips.

Hjelp skrev:

Jeg er en jente på 14 år, som har de siste måndene begynt å få noen molusker. De er kjempe stygge og jeg vil ha de bort med en gang. Jeg har tre under en arm og to under den andre armen. Jeg har også noen få på innsiden av lårene og på rumpa som popper litt ut innimellom. Jeg har også noen få i undelivet. Hva burde jeg prøve? Fungerer aloavera eller noe annent?

Mamma til to skrev:

Min jente på snart 5 år har hatt mange mollusker på innsiden av lårene, og noen få på armene i 1,5 år. Legen sa de kunne vare i 2 år før de gikk bort. Jeg trodde at de bare kom til å forsvinne siden legen ikke sa noe annet. Men når de var moden for å forsvinne så blir de jo røde, hoven og fikk en kvit betent prikk i midten. Dette gjorde veldig vondt for jenten min når jeg ville presse ut det kvite. Jeg kunne bare ikke pine henne gjennom det. Hun klarte heldigvis å pille ut de fleste kvite klumpene selv. Men de smitter. Det tok en tid før vi forstod dette, for hun fikk stadig nye siden hun tok på frisk hud etter å ha pillet på det hvite.

Men slik ble vi kvitt molluskene: VI fulgte med og ventet til en og en ble betent av seg selv. Hun skrapet ut det kvite, og straks det ble åpning i en mollusk var vi kjempenøye med å vaske hendene med en gang det kvite var pillet ut og plastret hver enkelt åpnet mollusk med pyriseptsalve eller inotyolsalve. Plasteret skiftet vi hver 2.-3.dag. Hvis mollusken var flat og tørket ut tok vi ikke på nytt plaster.

Hvis mollusken fremdeles hadde litt kvitt i seg startet vi samme prosess en gang til. Noen plastre gikk hun med nesten to uker. Nå er alle molluskene ferdig med sitt utbrudd, hun har bare mange arr og vi har stoppet smitteprosessen. Begge er lykkelige for det.

Anne Torill skrev:

Sent svar til Rune: Sitronolje får du kjøpt i helsekostbutikk. Jeg kjøpte min olje på Life. 8 Måneder siden jenta mi ble kvitt molluskene ved hjelp av sitronolje.

Anita skrev:

Bland sitronolje med jojobaolje, fås kjøpt på apoteket. Min datter hadde mange, men etter at vi begynte å smøre på olje forsvant de.

Magnus skrev:

Jeg er ikke sikker på hva jeg har, men har hatt noe som kan ligne på molusker, hele livet. Jeg vil anta det er opp mot 100 stykker som er på lår, armer, bryst og i ansiktet. Jeg er nå 16 år. Noen som vet hva jeg kan gjøre?

Mamma til to skrev:

Mange gode råd her. Gutten min har hatt molusker i snart et år nå, blir bare flere, større og mer betente med tiden. Ikke kjekt for en liten fortvila gutt, å ei bekymra mamma.

Noen som kan gi 1 råd som virker fort, smertefritt, og etterlater minst mulig arr? De sitter tett, men kan kanskje begynne med å plasre alle først. Han er så redd for at jeg skal ta på moluskene. Jeg er heldig hvis jeg får se hvordan di ser ut.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Diskuter molusker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...