Molusker - kjerringråd

Mollusker er små vortelignende utvekster i huden. De kan være på størrelse med et knappenålshode og ligner på kviser. Mollusker forekommer oftest hos barn men også voksne kan få det, til og med i underlivet.

Årsaken er et virus. Det er nært beslektet med viruset som forårsaker vorter. Derfor kan nok mollusker smitte. Det har kommet inn tips om hva man skal gjøre som behandling for å bli kvitt molluskene.

Bli kvitt molluskene

Mollusker hos barn
Mollusker hos barn : Foto : kjerringrad.com

Kjell skrev 11. januar:

Jeg lurer på om det fins en litt svak salve for molusker, siden jeg har 2 molusker rett under øyektoken (eller den stikker ut av øyekroken) veldig flaut. Jeg har fått prata med legen. Han klemte ut den ene, men det ser ikke ut til å hjelpe så jeg søker hjelp her.

Bente skrev 29. desember:

Min sønn, nå 8,5 år, hadde mollusker på høyre side av overkroppen og på underarmen i ca ett år. Fikk beskjed av legen om at de kom til å gå over av seg selv. De spredte seg, slik at til slutt ble det veldig ubehagelig. Hele hudområdet rundt ble tørt og ru. Hadde litt salve liggende, og smurte på. Etterhvert begynte molluskene å bli betente, og sprekke. De forsvant etterhvert, men etterlatte seg et søkk/arr, der de største molluskene hadde vært, og huden er fortsatt ganske tørr.

Nå har jeg blitt smittet selv, har fått på hendene. Trodde først jeg hadde fått en flis i fingeren, og pirket. Skulle ikke gjort det fordi nå har de spredt seg. Jeg skal forsøke forskjellige oljer som beskrevet over. Men hadde vært interessant om det kunne blitt forsket på hvorfor man får disse. Ubehagelig nok for en voksen å gå med i flere år, og for et barn må det jo være enda verre, i tillegg til kommentarer fra andre barn.

Barn i klassen til sønnen min trodde det var vannkopper, og holdt seg derfor i en periode borte fra han, før jeg fikk læreren til å forklare at det ikke er særlig smittsomt for andre enn den som har den (kontaktsmitte).

Linda skrev 28. august:

Eldstemann her hadde mollusker. Jeg tok på en tykt lag sinksalve, sånn for barnerumper, med plaster over og etter noen dager var de borte. OM de uansett hadde forsvunnet vet jeg ikke, men har gjort dette tre ganger nå med samme resultat så det er verdt å prøve.

Avant Garden skrev 24. august:

Kosttilskuddet Avant Garden hjelper mot molusker. Jeg fikk tipset om å prøve dette mot fotvorter her inne. Etter at det ene barnet mitt ble helt kvitt fotvortene med dette, fikk jeg ideen om å prøve det mot moluskene til det andre barnet mitt. Etter å ha tatt dette i 5-6 uker nå, er alle nesten helt innskrumpet og vi ser ingen hvite prikker lenger. Det finnes også i barneutgave med jordbærsmak. Det anbefales.

21 år gutt skrev 22. august:

Jeg har noe jeg tror er det samme i underlivet. Har sjekket meg for kjønnssykdom og dem visste ikke hva det var, men mente molusker. Makan. Har hatt det nå i nærmere 7-8 månder. Takker for alle tips.

Hjelp skrev 16. juli:

Jeg er en jente på 14 år, som har de siste måndene begynt å få noen molusker. De er kjempe stygge og jeg vil ha de bort med en gang. Jeg har tre under en arm og to under den andre armen. Jeg har også noen få på innsiden av lårene og på rumpa som popper litt ut innimellom. Jeg har også noen få i undelivet. Hva burde jeg prøve? Fungerer aloavera eller noe annent?

Mamma til to skrev 06. mai:

Min jente på snart 5 år har hatt mange mollusker på innsiden av lårene, og noen få på armene i 1,5 år. Legen sa de kunne vare i 2 år før de gikk bort. Jeg trodde at de bare kom til å forsvinne siden legen ikke sa noe annet. Men når de var moden for å forsvinne så blir de jo røde, hoven og fikk en kvit betent prikk i midten. Dette gjorde veldig vondt for jenten min når jeg ville presse ut det kvite. Jeg kunne bare ikke pine henne gjennom det. Hun klarte heldigvis å pille ut de fleste kvite klumpene selv. Men de smitter. Det tok en tid før vi forstod dette, for hun fikk stadig nye siden hun tok på frisk hud etter å ha pillet på det hvite.

Men slik ble vi kvitt molluskene: VI fulgte med og ventet til en og en ble betent av seg selv. Hun skrapet ut det kvite, og straks det ble åpning i en mollusk var vi kjempenøye med å vaske hendene med en gang det kvite var pillet ut og plastret hver enkelt åpnet mollusk med pyriseptsalve eller inotyolsalve. Plasteret skiftet vi hver 2.-3.dag. Hvis mollusken var flat og tørket ut tok vi ikke på nytt plaster.

Hvis mollusken fremdeles hadde litt kvitt i seg startet vi samme prosess en gang til. Noen plastre gikk hun med nesten to uker. Nå er alle molluskene ferdig med sitt utbrudd, hun har bare mange arr og vi har stoppet smitteprosessen. Begge er lykkelige for det.

Anne Torill skrev 03. mai:

Sent svar til Rune: Sitronolje får du kjøpt i helsekostbutikk. Jeg kjøpte min olje på Life. 8 Måneder siden jenta mi ble kvitt molluskene ved hjelp av sitronolje.

Anita skrev 01. mai:

Bland sitronolje med jojobaolje, fås kjøpt på apoteket. Min datter hadde mange, men etter at vi begynte å smøre på olje forsvant de.

Magnus skrev 27. april:

Jeg er ikke sikker på hva jeg har, men har hatt noe som kan ligne på molusker, hele livet. Jeg vil anta det er opp mot 100 stykker som er på lår, armer, bryst og i ansiktet. Jeg er nå 16 år. Noen som vet hva jeg kan gjøre?

Mamma til to skrev 24. april:

Mange gode råd her. Gutten min har hatt molusker i snart et år nå, blir bare flere, større og mer betente med tiden. Ikke kjekt for en liten fortvila gutt, å ei bekymra mamma.

Noen som kan gi 1 råd som virker fort, smertefritt, og etterlater minst mulig arr? De sitter tett, men kan kanskje begynne med å plasre alle først. Han er så redd for at jeg skal ta på moluskene. Jeg er heldig hvis jeg får se hvordan di ser ut.

Guttemamma skrev 31. mars:

At de skylder feilernæring er i alle fall bare tull. Til sjuende og sist forsvinner de ikke for godt før kroppen begynner å danne antistoffer selv. Eksembarn sprer dem gjerne mer og bruker gjerne lengre tid på å bli kvitt dem. Forferdelig plagsomt og skjemmende for barna.

Anette skrev 18. februar:

Min sønn har hatt vannvorter i 2 år. Legen sa at de bare skulle gå vekk av seg selv. Men til sist hadde han flere hundre og det endte med at legen skrapte dem av. Siden har han ikke hatt noen. Han ble smurt inn i en bedøvelseskrem før og han merket ikke noe. Raskt og effektivt.

Hanne skrev 18. januar:

Vi har prøvd tetreolje (utblandet) på min 3-årige sønn. Det har ikke hjulpet.

Gutt14 skrev 13. januar:

Hei! Jeg har hatt molusker over hele kroppen siden jeg var 12. For omtrent et år siden, gikk jeg til doktor, hvor jeg ble fortalt at de skulle forsvinne etter et år. Dette gjorde de ikke, så jeg begynte å se etter løsninger på nettet. Der fikk jeg et tips som innebar at jeg skulle klemme ut de små kulene som befinner seg inne i moluskene. Jeg fikk ikke til å bare klemme de ut, siden jeg biter negler, så jeg hentet negleklipperen og klipte av hele molusken.Det funket.

Olga skrev 04. januar:

Jeg er 10 år og har 2 molusker på hver av underarmene mine. Det er ganske flaut og ha det når jeg har gym, for å strekke meg foreksempel.

Go Gang skrev 06. desember:

Har en jente på 6 år som hadde mange molusker bak det ene kneet pluss et noen andre steder i mindre antall. Prøvde det jeg ble anbefalt av krem etc i mange måneder. Jeg fikk ikke tak i Tea Tree Olje - helsekosten sa at de ikke hadde lov til å selge det lengre. Så det har jeg ikke forsøkt.

Jeg bestemmte meg for å bare dekke over moluskene for at datteren min ikke skulle klø å smitte seg selv hele tiden. Jeg tok på vanlig medisintape (vet ikke om det er riktige navnet men) på alle moluskene og lot den sitte på i noen dager. Moluskene var der fortsatt da vi tok de av, men de tørket liksom bort etterpå og smittet ikke (akkurat som om det ikke smittet lengre).

Dette var for et halvt år siden og hun har ikke hatt noen siden. Det enkle er av og til det beste tenkte jeg da.

Hei skrev 04. desember:

Har også hatt litt molusker. Skal prøve tipsa her og håper det funker.

Håvard skrev 30. november:

Min datter på 6 har hatt noen få molusker som har klødd. Vi dro til legen og han frøs dem slik at de forsvant noen dager etter. Litt vondt, men nokså greit.

Irene skrev 23. november:

Mollusker kommer av en betennelse i kroppen(virus) pga dårlig ernering, så hva med ett mer erneringsmessig og riktig sammensatt kost i stedet for alt dette dere smører på? Dette må behandles innenifra og smør på kløedempende salve i stedet. De som har hatt mollusker i min familie, har vært ensformige og vanskelige med henhold til å spise alt som blir servert. Og en lege som fortalte at dette er blitt vanlig i vår tid pga at barn spiser bare det de vil, fordi de får det de vil. Det skader ikke å prøve, og camomille-te er også fint å drikke i noen uker da den har positiv virkning på betennelsesformer i kroppen. Kan også trekke litt camomillete, fukt en klut og stryk over de rammede områder.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6

Diskuter molusker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...