Vond hals - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om vond hals.

Norway skrev:

Til alle dere som sier det ikke hjelper: Så klart! Det er jo ikke medisin, men bakteriene i melken og sukkeret i honningen er lindrene akkuratt som Doc eller div. andre tabletter man kjøper og bruker masse penger på. Så hvorfor ikke velge noe naturlig. Noen ganger hjelper det noen ganger ikke.

Nina skrev:

Jeg er frøken Alltid-forkjøla, så har samlet opp en del triks om vond hals. Årsaken til at honning i melk har blitt kjent som vond-hals-kurerer har ikke noe med melken å gjøre, men honningen. Honning er nemlig antibakterielt (visste dere det?) Så i en liten grad kan den knekke begynnende bakterier i halsen. I tillegg hjelper det mot smertene en liten tid. Ta derfor en skje med honning og sutt på det og svelg det sakte.

Et annet veldig godt råd (som jeg har fått av en øre-hals-nese lege: Ta et glass med lunkent/varmt vann, legg oppi en-to teskjer salt (ikke så mye at du blir kvalm av å ha det i munnen) og gurgle det. Dette må ikke svelges, men må spyttes ut igjen. Gjør dette både morgen og kveld. Dette fjerner slim, er naturlig snilt mot slimhinnene dine og har en anitbakteriell virkning. Hvis du gurgler dette både morgen og kveld på badet når du merker det begynner i halsen er det nesten garantert at du hjelper kroppen ta knekken på bakteriene.

Hvis ikke det fungerer må en jo gå til lege og få skikkelig medisin. Salt og honning kan jo ikke ta knekken på alt - evt. diskutere å fjerne mandlene hvis du har et gjentagende og kraftig problem med halsinfeksjoner.

Tørst skrev:

Sliter med sår hals og ser at mange anbefaller honning og gurglevann. Hadde egentlig håpet på flere anbefallinger fra barskapet en lørdagskveld. Ender vel opp med en kombo, først gurgling, så litt av djevelens munnvann.

Anonym skrev:

Jeg synes dette fungerer fint av og til: Lag nudler og spis selvfølgelig nudlene opp og krafta/sausen lar du renne ned i halsen, ikke svelg ned den. Eller spis halslinser.

Hmm skrev:

Til dere som har så vond hals at dere ikke klarer å få i dere noe og som i tillegg har store problemer å svelge, sjekk dere hos legen. Typisk tegn på kyssesyke eller andre ekle saker. Har forresten hørt at konjakk funker, så prøvde det, og det hjalp.

Ben skrev:

Hvis man ser på medisinske sider på nettet, ser man at man skal unngå varme drikker ved sår hals. Derimot kan man gurgle saltvann. 1 spiseskje salt i en liter vann. Ikke svelg, bare gurgle. Gurgle så langt bak du klarer. Du kan brekke deg, men det funker.

Havsalt Kongen skrev:

Jeg har tygget repsils nå konstant i 3 dager. Det hjelper ingen ting. Jeg prøvde å koke opp 1l vann og tisatte 1ss salt (avkjøles til romtemp)og så gurgler og skyller du munnen hver halvtime. Det smaker vondt, men hjelper. Hold deg unna melk og fettprodukter.

Krtinapia skrev:

Takk for gode råd. Nå skal jeg prøve det meste som står her. Bør man gå til legen å få medisin om det blir verre?

Charlotte Eugine skrev:

Dere burde i alle fall ikke drikke melk. Da får du bare slim, som du ender opp med å hoste opp igjen og får derfor sårere hals.

Katta skrev:

Jeg har enormt til sviing i halsen. Er det noen som vet hva det er og har noen gode råd?

Vetlus skrev:

Har så ondt i halsen akkurat nå. Har prøvd alle honning oppskriftene, de funker ikke. Nå skal jeg prøve den ene pepper greia som sto her.

Smaragd skrev:

Repsil er bare tull. Strepsil derimot, som man kan skaffe i utlandet har faktiske virkestoffer mot vond hals. Sprut bak i halsen med sitron fra flasken som er fomet som en sitron. Det svir som bare det, men dreper de ekle bakteriene.

Klol skrev:

Skal prøve det meste som står her, jeg. Takk.

Bieber skrev:

Ja, prøv å gurgle slatvann til faste tider. Det er lurt.

Meg skrev:

Det aller beste er å gurgle saltvann!

Laura skrev:

Mange gode råd her, men jeg sverger til ingefær-rot.

Hvitløkskongen skrev:

Det beste rådet mot vond hals er hvitløk. Helst rå! Jeg vet det ikke smaker godt, men det hjelper virkelig. Man kan ta en hvitløksbåt og dele den opp i småbiter. Det er lurt å svelge det ned med vann.

Amanda skrev:

Unnskyld meg, men det er ganske feil. det er det folk tror. Når du tar honning oppi varm melk forsvinner det i honningen som hjelper mot halsen. Du må drikke melk, og spise honning med skei.

Anne gro skrev:

Hmm,morsmelk ja, får spørre noen ferske mødre om jeg kan få en skvett, da :) Jeg går for litt saftis jeg.

Inga skrev:

Ingenting av dette dere sier hjelper, jeg har hatt vondt i halsen i snart ett år i desember. Har vært på spesial sykehus, men de kan ikke gjøre noe. HJELP!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...