Vond hals - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om vond hals.

Hege skrev:

Noe mer som hjelper? Kan ikke noen si meg noe mer som kan hjelpe meg.

Monica skrev:

Jeg har så inni granskogen vondt i halsen. Har prøvd å sutte på en teskje med honning. Det lindrer litt. Jeg er faktisk så tett at jeg kjenner ikke honningsmaken en gang. Det anbefales. Jeg hoster litt så det er sikkert sterkt.

Ole skrev:

Har prøvd alle råd her og ingen har hjulpet. Men dette hjalp: Kjøp Hydrogenperoksid NAF 3%(Vannstoff) på apoteket og ha en teskje i et glass vann og gurgle om kvelden. Neste morgen er halsen bedre. Det fungerer for meg hver gang.

Kent skrev:

Iskrem og yougurt virker bra. Det bruker jeg.

Doni skrev:

Å spise sitron hjelper mot sår hals.

Gode tips skrev:

Du kan kjøpe noe som heter doc halslinser med lakrissmak. De fungerer bra på meg.

E.G skrev:

Jeg synes at varm sterk solbærtoddy med ingefær (krydder) lindrer på den såre halsen slik at det blir litt bedre en stund.

Vondt i halsen skrev:

Har sykt vondt i halsen, spesielt når jeg svelger. Prøvde ut dette med salt, og det funket ikke. Må nok til legen i morgen. Jeg har også sugd opp to brett med halslinser, men det hjelper svært lite.

Tonje skrev:

Hete/kulde sjokk for halsen funker ofte bra for meg iallefall. Feks. en kopp varm tomatsuppe e.l. først, deretter rett over på en is. Det skal vanligvis ta knekken på bakteriene du har i halsen. God bedring, sjuklinger.

Martine skrev:

Dette fungerer ikke. Jeg hadde kyssesyken en liten tid tilbake og trodde først det var en halsbetennelse. Så jeg satte i gang med å drikke varme drikker, noe som gjorde halsen dobbelt så ille. Dere må ikke en gang finne på å drikke melk, for da får dere mer og tykkere slim.

Lollipop og vann er det jeg anbefaler. Jeg lå en uke uten å kunne svelge mitt eget sikkel engang, og det er det eneste som hjelper. Kalde ting lindrer. Vond hals er utrolig frustrerende, men man må bare ta tiden til hjelp, sove masse, drikke vann, spise kaldt og slappe av.

Norway skrev:

Noen ganger er den beste medisinen mot sår hals: Nok søvn! Med nok søvn blir immunforsvaret sterkere og man både forebygger og blir fortere frisk.

Norway skrev:

Til alle dere som sier det ikke hjelper: Så klart! Det er jo ikke medisin, men bakteriene i melken og sukkeret i honningen er lindrene akkuratt som Doc eller div. andre tabletter man kjøper og bruker masse penger på. Så hvorfor ikke velge noe naturlig. Noen ganger hjelper det noen ganger ikke.

Nina skrev:

Jeg er frøken Alltid-forkjøla, så har samlet opp en del triks om vond hals. Årsaken til at honning i melk har blitt kjent som vond-hals-kurerer har ikke noe med melken å gjøre, men honningen. Honning er nemlig antibakterielt (visste dere det?) Så i en liten grad kan den knekke begynnende bakterier i halsen. I tillegg hjelper det mot smertene en liten tid. Ta derfor en skje med honning og sutt på det og svelg det sakte.

Et annet veldig godt råd (som jeg har fått av en øre-hals-nese lege: Ta et glass med lunkent/varmt vann, legg oppi en-to teskjer salt (ikke så mye at du blir kvalm av å ha det i munnen) og gurgle det. Dette må ikke svelges, men må spyttes ut igjen. Gjør dette både morgen og kveld. Dette fjerner slim, er naturlig snilt mot slimhinnene dine og har en anitbakteriell virkning. Hvis du gurgler dette både morgen og kveld på badet når du merker det begynner i halsen er det nesten garantert at du hjelper kroppen ta knekken på bakteriene.

Hvis ikke det fungerer må en jo gå til lege og få skikkelig medisin. Salt og honning kan jo ikke ta knekken på alt - evt. diskutere å fjerne mandlene hvis du har et gjentagende og kraftig problem med halsinfeksjoner.

Tørst skrev:

Sliter med sår hals og ser at mange anbefaller honning og gurglevann. Hadde egentlig håpet på flere anbefallinger fra barskapet en lørdagskveld. Ender vel opp med en kombo, først gurgling, så litt av djevelens munnvann.

Anonym skrev:

Jeg synes dette fungerer fint av og til: Lag nudler og spis selvfølgelig nudlene opp og krafta/sausen lar du renne ned i halsen, ikke svelg ned den. Eller spis halslinser.

Hmm skrev:

Til dere som har så vond hals at dere ikke klarer å få i dere noe og som i tillegg har store problemer å svelge, sjekk dere hos legen. Typisk tegn på kyssesyke eller andre ekle saker. Har forresten hørt at konjakk funker, så prøvde det, og det hjalp.

Ben skrev:

Hvis man ser på medisinske sider på nettet, ser man at man skal unngå varme drikker ved sår hals. Derimot kan man gurgle saltvann. 1 spiseskje salt i en liter vann. Ikke svelg, bare gurgle. Gurgle så langt bak du klarer. Du kan brekke deg, men det funker.

Havsalt Kongen skrev:

Jeg har tygget repsils nå konstant i 3 dager. Det hjelper ingen ting. Jeg prøvde å koke opp 1l vann og tisatte 1ss salt (avkjøles til romtemp)og så gurgler og skyller du munnen hver halvtime. Det smaker vondt, men hjelper. Hold deg unna melk og fettprodukter.

Krtinapia skrev:

Takk for gode råd. Nå skal jeg prøve det meste som står her. Bør man gå til legen å få medisin om det blir verre?

Charlotte Eugine skrev:

Dere burde i alle fall ikke drikke melk. Da får du bare slim, som du ender opp med å hoste opp igjen og får derfor sårere hals.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...