Vond hals - kjerringråd

Vond hals er noe vi alle har av og til. Vond hals kommer ofte samtidig med influensa, forkjølelse eller andre infeksjoner i kroppen.

Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals. Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig vondt å svelge. Det finnes mange årsaker til vond hals, men i de fleste tilfellene hvor halsondet skyldes bakterie- eller virusinfeksjoner klarer kroppen å ordne opp selv uten medisinsk behandling.

En god hjelp mot vond hals er å varme opp melk med honning i. Avkjøl brygget til det akkurat er mulig å drikke det og du får bukt med en vond hals.

Melk med honning mot vond hals
Melk med honning mot vond hals : Foto : kjerringrad.com

Jente på 15 skrev:

Jeg har hatt vondt i halsen, hovne mandler og smerter ved svelging i en 5-6 dager nå. Noen ganger har jeg slitt med å puste. Har prøvd det meste, alt fra honning, varm melk, halslinser, is osv. men ingenting hjelper. Hva skal jeg gjøre?

Heidi skrev:

Dette fikk vi som barn og husker selv da at dette lindret mer en alt annet. Nå idag har jeg prøvd ut alt her uten antibiotika og kom da på etter mange dager, skikkelig varm melk med toppet teskje med honning i. Melken skal en drikke rolig / sakte og om man sitter og skravler, så ødelegger man den magiske effekten. Vær helt i ro under dyna og med godt utlufting. Pøs på igjen etter få timer og hele tiden ligg i ro.

Så må man også huske på at det er store forskjeller på en vond hals og en annen vond hals. Jeg har kraftig infeksjon med seige grønne slimklumper som hostes opp I dag og i hele kveld har jeg pøst på med honning og melk. Snu dyna ofte og lufte og lufte. Kaldt rom dreper basiller. Husk at det alltid må være helmelk. Helmelka inneholder et svært viktig stoff.

Line skrev:

Sår hals er ikke godt, det beste er å drikke kalde og avkjølende ting. Melk gjør det bare verre, honning er bra, ta en skje om dagen.

Anonym skrev:

Jeg er ei jente på 12 år, og jeg får ikke sove om natta på grunn av vondt i halsen. Hjelper det og drikke varm saft for eksempel?

Annonym skrev:

Å gurgle vann med salt hjelper, men ikke svelg det.

Au skrev:

Jeg har kjempevond hals. Jeg er knall rød og har en stor hvit klump, som jeg ikke vet hva er. Det er vanskelig å svelge i tillegg til at det gjør kjempevondt. Jeg får heller ikke sove om natten fordi det produseres så mye spytt som er vondt å vanskelig å svelge. Jeg klarer ikke å få i meg annet enn: is , suppe og nypete. Jeg har også prøvd og tygge på en isbit, men isbiten hjelper ikke lenge. Er det noen som har gode råd?

Oline skrev:

Bland varmt vann, honning og sitronsaft. Det hjelper, dessuten smaker det veldig godt.

Tofa62 skrev:

Sitronvann er bra mot vond hals. Fyll opp en mugge med vann og ha i sitronskiver. Det er kjekt å ha i kjøleskapet. Bare fyll etter med vann.

Lisa skrev:

Repsils hjelper ikke alltid mot sår og vond hals. Drikk te. Det hjelper meg ihvertfall. Hviis du går til legen så får du medisiner som kan hjelpe.

Sårhals skrev:

Alle sier at det hjelper med te, men for meg hjelper det i 3 sekund og så har jeg like vondt i halsen i gjen. Jeg prøvde å ta 5-6 hele pepperkorn. Det svidde veldig, men funket i tre minutt, så begynner halsen og gjøre vondt igjen. Så jeg skal prøve med en kopp vann, 1-2 ss med salt og et ull-sjerf og håper det er over til i morgen.

ASOT skrev:

Jeg kjøper repsils og tar det annenhver time. Etter en stund begynner halsen å bli mye bedre og jeg kjenner ikke noe dagen etterpå.

Moged skrev:

Den best måten å takle halsvondt er å drikke mer vann.

LKH skrev:

Jeg har hatt 3 halsbetennelser på rappen denne våren. I sommer kjente jeg halsen var hoven i blant og da jeg kom på jobb igjen nå på sensommeren ble den igjen hovent og litt vondt. Så nå prøvde jeg olivenekstrakt kjøpt på helsekosten, 20 dråper morgen og kveld. I tillegg økte jeg fra 2 til 4 kapsler omega-3 pr dag. Når jeg tar dråpene og de ekstra omega-3 så har halsen blitt fin i løpet av en dag. Jeg stoppet med olivenekstrakten straks halsen var bra igjen, men da ble den fort vond igjen. Så denne gang skal jeg gå en stund på olivenekstrakt.

Kariann skrev:

Vil du bli fort frisk og kvitt sår hals? Bruk hvitløk. Kutt opp hvitløk i små terninger ca en halv hvitløk med fedd, kast det oppi en gryte hell i ca 4 dl vann kokkk opp. Drikk dette. Til rask virkning anbefaler jeg 2,5 hele hvitløker på 1,5 dag. Spis gjerne rå løk til maten for eksempel til brødskive eller ved siden av middagen.

Britha skrev:

Det hjelper nå hvertfall litt, men maker utrolig vondt. Jeg holdt på å brekke meg, men biter i det sure eplet og håper det hjelper.

Anonym skrev:

Varm melk med honning hjelper ikke men det føles litt bedre mens man drikker det. Jeg anbefaler helst kalde drikker eller noe annet kaldt. God Bedring til dere som er syke, som meg.

Vond-hals88 skrev:

Dette hjalp jo faktisk. Jeg har aldri drukket varm melk med honning, og jeg takler ikke smak av honning. Så jeg kokte opp ca 2 glass (0.5 liter) melk, kjølte den ned til rundt 40 grader, pøste oppi noe honning rørte rundt. Da var det rett i glasset og bare og tvinge ned. Jeg brukte vel kanskje en, tre kvarter før alt var drukket opp. Jeg har lest masse kommentarer: dette funker bare hvis du tror det funker, Dette funker ikke Jeg prøvde og være så bevisst som mulig på at det ikke skulle funke.

Allerede etter to timer føltes svelgene mye bedre. Det gjør fortsatt litt vondt så klart men ja. 3-5 glass med melk og honning om dagen burde vel være nok til og lindre smertene noe. Man blir jo ikke frisk om man gjør dette, men du vil ha det mer behagelig, vil jeg tro. Varm melk(37 grader ~) + Honning = Mindre vondt.

VondHals88 skrev:

Hvorfor skulle da legen sagt til meg at: Det beste og gjøre er og koke opp melk, kjøle den ned til ca 37 grader, så ha honning oppi, også er det bare og bælme ned. Hvis det ikke hjelper?

Tror nok det hjelper, men at du må få i deg nok av det. Ikke bare en kopp pr dag. Velvel, jeg skal utforske det her litt nå (Har viral halsbetennelse) også kommer jeg med en tilbakemelding enten i morgen eller overimorgen. Men tror da det skal virke i og med at Legen min sa det.

Silje skrev:

Jeg har vondt i halsen min nå, klarer nesten ikke og svelge. Jeg skal prøve det salt vann greiene. Doc hjelper absolutt ikke. Det gjør bare halsen verre. Noe som kan være godt er kakao med krem eller vaniljeis. Ellers kan iste være utrolig bra og yougurt-is.

Lena skrev:

Gurgle halsen med saltvann. Kok opp vann, ha i en liten ts salt og kokt vann i en kopp, og avkjøl til passende temp. Gurgle halsen godt med dette. Gjenta etter behov.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...