Vond hals - kjerringråd

Vond hals er noe vi alle har av og til. Vond hals kommer ofte samtidig med influensa, forkjølelse eller andre infeksjoner i kroppen.

Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals. Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig vondt å svelge. Det finnes mange årsaker til vond hals, men i de fleste tilfellene hvor halsondet skyldes bakterie- eller virusinfeksjoner klarer kroppen å ordne opp selv uten medisinsk behandling.

En god hjelp mot vond hals er å varme opp melk med honning i. Avkjøl brygget til det akkurat er mulig å drikke det og du får bukt med en vond hals.

Melk med honning mot vond hals
Melk med honning mot vond hals : Foto : kjerringrad.com

Lisa skrev 03. januar:

Repsils hjelper ikke alltid mot sår og vond hals. Drikk te. Det hjelper meg ihvertfall. Hviis du går til legen så får du medisiner som kan hjelpe.

Sårhals skrev 30. november:

Alle sier at det hjelper med te, men for meg hjelper det i 3 sekund og så har jeg like vondt i halsen i gjen. Jeg prøvde å ta 5-6 hele pepperkorn. Det svidde veldig, men funket i tre minutt, så begynner halsen og gjøre vondt igjen. Så jeg skal prøve med en kopp vann, 1-2 ss med salt og et ull-sjerf og håper det er over til i morgen.

ASOT skrev 04. november:

Jeg kjøper repsils og tar det annenhver time. Etter en stund begynner halsen å bli mye bedre og jeg kjenner ikke noe dagen etterpå.

Moged skrev 14. september:

Den best måten å takle halsvondt er å drikke mer vann.

LKH skrev 16. august:

Jeg har hatt 3 halsbetennelser på rappen denne våren. I sommer kjente jeg halsen var hoven i blant og da jeg kom på jobb igjen nå på sensommeren ble den igjen hovent og litt vondt. Så nå prøvde jeg olivenekstrakt kjøpt på helsekosten, 20 dråper morgen og kveld. I tillegg økte jeg fra 2 til 4 kapsler omega-3 pr dag. Når jeg tar dråpene og de ekstra omega-3 så har halsen blitt fin i løpet av en dag. Jeg stoppet med olivenekstrakten straks halsen var bra igjen, men da ble den fort vond igjen. Så denne gang skal jeg gå en stund på olivenekstrakt.

Kariann skrev 09. august:

Vil du bli fort frisk og kvitt sår hals? Bruk hvitløk. Kutt opp hvitløk i små terninger ca en halv hvitløk med fedd, kast det oppi en gryte hell i ca 4 dl vann kokkk opp. Drikk dette. Til rask virkning anbefaler jeg 2,5 hele hvitløker på 1,5 dag. Spis gjerne rå løk til maten for eksempel til brødskive eller ved siden av middagen.

Britha skrev 09. august:

Det hjelper nå hvertfall litt, men maker utrolig vondt. Jeg holdt på å brekke meg, men biter i det sure eplet og håper det hjelper.

Anonym skrev 03. august:

Varm melk med honning hjelper ikke men det føles litt bedre mens man drikker det. Jeg anbefaler helst kalde drikker eller noe annet kaldt. God Bedring til dere som er syke, som meg.

Vond-hals88 skrev 01. august:

Dette hjalp jo faktisk. Jeg har aldri drukket varm melk med honning, og jeg takler ikke smak av honning. Så jeg kokte opp ca 2 glass (0.5 liter) melk, kjølte den ned til rundt 40 grader, pøste oppi noe honning rørte rundt. Da var det rett i glasset og bare og tvinge ned. Jeg brukte vel kanskje en, tre kvarter før alt var drukket opp. Jeg har lest masse kommentarer: dette funker bare hvis du tror det funker, Dette funker ikke Jeg prøvde og være så bevisst som mulig på at det ikke skulle funke.

Allerede etter to timer føltes svelgene mye bedre. Det gjør fortsatt litt vondt så klart men ja. 3-5 glass med melk og honning om dagen burde vel være nok til og lindre smertene noe. Man blir jo ikke frisk om man gjør dette, men du vil ha det mer behagelig, vil jeg tro. Varm melk(37 grader ~) + Honning = Mindre vondt.

VondHals88 skrev 01. august:

Hvorfor skulle da legen sagt til meg at: Det beste og gjøre er og koke opp melk, kjøle den ned til ca 37 grader, så ha honning oppi, også er det bare og bælme ned. Hvis det ikke hjelper?

Tror nok det hjelper, men at du må få i deg nok av det. Ikke bare en kopp pr dag. Velvel, jeg skal utforske det her litt nå (Har viral halsbetennelse) også kommer jeg med en tilbakemelding enten i morgen eller overimorgen. Men tror da det skal virke i og med at Legen min sa det.

Silje skrev 31. juli:

Jeg har vondt i halsen min nå, klarer nesten ikke og svelge. Jeg skal prøve det salt vann greiene. Doc hjelper absolutt ikke. Det gjør bare halsen verre. Noe som kan være godt er kakao med krem eller vaniljeis. Ellers kan iste være utrolig bra og yougurt-is.

Lena skrev 14. juli:

Gurgle halsen med saltvann. Kok opp vann, ha i en liten ts salt og kokt vann i en kopp, og avkjøl til passende temp. Gurgle halsen godt med dette. Gjenta etter behov.

Wizard skrev 12. juli:

Drikk kaldt vann med litt presset sitron og salt.

Mao skrev 12. juli:

Mye fine tips her, når det kommer til hva som funker for DEG er en annen sak. For noen så funker faktisk melk og honning, men kanskje ikke for andre. Jeg selv holder meg unna melkeprundukter i perioden jeg er syk, mens min søster heller inn på de. Hvis du vil bli frisk så prøver du disse tipsene nedenfor:

Hvis du røyker, prøv og ikke røyk så mye.

Ida skrev 21. juni:

Isbiter og kaldt vann er det som hjelper!

7.klassing skrev 06. juni:

Jeg har fått melk med honning i, eller honningmelk siden jeg var liten. Jeg har alltid syntes det er kjempegodt. (noen ganger lager jeg det bare fordi det er godt). Om det hjelper eller ikke er jeg litt usikker på, men har alltid blitt fortalt at det virker og tror det bare hjelper på en hvis man tror det funker.

Tassen skrev 02. juni:

Prøv å blande tannkrem med vann, rør det rundt i ett glass for så å gurgle det. Dette hjalp for meg.

Anniiii skrev 01. juni:

Pappa sier det ikke virker og jeg klarer ikke snakke engang, men en teskje honning og varm bær eller urtete virker. Drikk 4 kopper pr dag. Jeg har så vondt at jeg snart begynner å gråte og jeg klarer ikke å svelge spyttet mitt engang, hjelp meg.

Uff skrev 25. mai:

Ikke drikk varm melk med honning om du har vondt i halsen pga slim. Melk stimulerer slimdannelsen. Drikk heller te med honning. Melken funker bra om du har tørrhoste da.

Justin skrev 24. mai:

Det fungerer på den måten at det smører halsen. Annet godt alternativ er fløteis. Dersom man hoster mye så vil du merke at begge disse tingene hjelper. Du må ikke tro at det er noe som vil gjøre deg frisk, men det vil lindre smerten neste gang du hoster.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6

Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...