Vond hals - kjerringråd

Vond hals er noe vi alle har av og til. Vond hals kommer ofte samtidig med influensa, forkjølelse eller andre infeksjoner i kroppen.

Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals. Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig vondt å svelge. Det finnes mange årsaker til vond hals, men i de fleste tilfellene hvor halsondet skyldes bakterie- eller virusinfeksjoner klarer kroppen å ordne opp selv uten medisinsk behandling.

En god hjelp mot vond hals er å varme opp melk med honning i. Avkjøl brygget til det akkurat er mulig å drikke det og du får bukt med en vond hals.

Melk med honning mot vond hals
Melk med honning mot vond hals : Foto : kjerringrad.com

Geir skrev:

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppstøt som gir vond hals. Eller drikk litt biola.

Elisabeth skrev:

Er enig med Tobias om Fribol! Straks jeg har tendens til sår hals så suger jeg et par-tre Fribol i løpet av dagen. I tillegg hender det jeg også bruker halsspray. Jeg har, etter at disse produkter har kommet på markedet, ikke vært forkjølet på 3 år. Men jeg er overtroisk; så nå som jeg forteller dette blir jeg antakelig skikkelig forkjøla. Det får stå sin prøve.

Karri skrev:

Kok opp vann og rør i 1 teskje salt (til et glass vann). Avkjøl til det er drikkbart. Det skal fremdeles være varme i vannet. Gurgle vannet godt bak i halsen gjentatte ganger. Dette funker. Saltet i vannet legger seg som et lag i halsen og dreper bakterier. Obs: vannet skal IKKE svelges, kun gurgles og spyttes ut.

Jente skrev:

Jeg våknet på morgenen idag og hadde forferdelig vondt i halsen. Det gjør vondt å svelge og jeg er litt kvalm også. Noen tips?

Jente på 15 skrev:

Jeg har hatt vondt i halsen, hovne mandler og smerter ved svelging i en 5-6 dager nå. Noen ganger har jeg slitt med å puste. Har prøvd det meste, alt fra honning, varm melk, halslinser, is osv. men ingenting hjelper. Hva skal jeg gjøre?

Heidi skrev:

Dette fikk vi som barn og husker selv da at dette lindret mer en alt annet. Nå idag har jeg prøvd ut alt her uten antibiotika og kom da på etter mange dager, skikkelig varm melk med toppet teskje med honning i. Melken skal en drikke rolig / sakte og om man sitter og skravler, så ødelegger man den magiske effekten. Vær helt i ro under dyna og med godt utlufting. Pøs på igjen etter få timer og hele tiden ligg i ro.

Så må man også huske på at det er store forskjeller på en vond hals og en annen vond hals. Jeg har kraftig infeksjon med seige grønne slimklumper som hostes opp I dag og i hele kveld har jeg pøst på med honning og melk. Snu dyna ofte og lufte og lufte. Kaldt rom dreper basiller. Husk at det alltid må være helmelk. Helmelka inneholder et svært viktig stoff.

Line skrev:

Sår hals er ikke godt, det beste er å drikke kalde og avkjølende ting. Melk gjør det bare verre, honning er bra, ta en skje om dagen.

Anonym skrev:

Jeg er ei jente på 12 år, og jeg får ikke sove om natta på grunn av vondt i halsen. Hjelper det og drikke varm saft for eksempel?

Annonym skrev:

Å gurgle vann med salt hjelper, men ikke svelg det.

Au skrev:

Jeg har kjempevond hals. Jeg er knall rød og har en stor hvit klump, som jeg ikke vet hva er. Det er vanskelig å svelge i tillegg til at det gjør kjempevondt. Jeg får heller ikke sove om natten fordi det produseres så mye spytt som er vondt å vanskelig å svelge. Jeg klarer ikke å få i meg annet enn: is , suppe og nypete. Jeg har også prøvd og tygge på en isbit, men isbiten hjelper ikke lenge. Er det noen som har gode råd?

Oline skrev:

Bland varmt vann, honning og sitronsaft. Det hjelper, dessuten smaker det veldig godt.

Tofa62 skrev:

Sitronvann er bra mot vond hals. Fyll opp en mugge med vann og ha i sitronskiver. Det er kjekt å ha i kjøleskapet. Bare fyll etter med vann.

Kokken pling skrev:

Vel, repsils hjelper ikke særlig mye. Da jeg var forkjøla hadde jeg rennende nese, vond hals og hoste. For hver gang jeg hostet så ble halsen min vond og ille. Jeg brukte repsils men det hjalp ikke mye. Jeg syns DOC er bedre og kald drikke. Melk hjelper ikke i det hele tatt.

Veldig vondt skrev:

Jeg har veldig vondt i halsen og liker verken melk eller honning. Repsils funker ikke for meg. Jeg har også prøvd smertestillende, men det blir nesten bare verre. Hva skal jeg gjøre nå?

Medisinsk Ekspert skrev:

Det beste her er å spise is eller gurgle saltvann. Du kan også prøve å koke opp 1 liter vann med en halv ingefær-rot. Hvis du vil så kan du tilsette 5 ss sukker for å forbedre smaken. Angående konjakk, konjakk brenner bare halsen og fører til slitsom og tørr hoste.

Eivind skrev:

En her som sier at fett er det verste for halsen. Finnes det noen som har noe referanse for det utsagnet? Det hadde vært interessant å vite hvorfor.

Emilie skrev:

Melk og andre meieriprodukter forverrer sår hals. Styr unna det. Det er tull å spise is og yoghurt, og å drikke varm melk med honning.

Tobias skrev:

Jeg har funnet kuren for sår hals. Man er avhengig av en liten tur på apoteket, men det er det verdt da det gjør at du blir kvitt den såre halsen din i løpet av timer. Dette trenger du:

Alt dette kombinert, gjør halsen din frisk etter kort tid. Hvis ikke du blir kvitt alt etter første runde med disse elementene, så vent litt og gjenta igjen.

Sebbi skrev:

Bare ta en spiseskje med honning så kjenner du ikke smerten så veldig mye, i motsetning til det de var før du tok honning.

Lisa skrev:

Repsils hjelper ikke alltid mot sår og vond hals. Drikk te. Det hjelper meg ihvertfall. Hviis du går til legen så får du medisiner som kan hjelpe.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Diskuter vond hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...