Vond hals - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om vond hals.

Katta skrev:

Jeg har enormt til sviing i halsen. Er det noen som vet hva det er og har noen gode råd?

Vetlus skrev:

Har så ondt i halsen akkurat nå. Har prøvd alle honning oppskriftene, de funker ikke. Nå skal jeg prøve den ene pepper greia som sto her.

Smaragd skrev:

Repsil er bare tull. Strepsil derimot, som man kan skaffe i utlandet har faktiske virkestoffer mot vond hals. Sprut bak i halsen med sitron fra flasken som er fomet som en sitron. Det svir som bare det, men dreper de ekle bakteriene.

Klol skrev:

Skal prøve det meste som står her, jeg. Takk.

Bieber skrev:

Ja, prøv å gurgle slatvann til faste tider. Det er lurt.

Meg skrev:

Det aller beste er å gurgle saltvann!

Laura skrev:

Mange gode råd her, men jeg sverger til ingefær-rot.

Hvitløkskongen skrev:

Det beste rådet mot vond hals er hvitløk. Helst rå! Jeg vet det ikke smaker godt, men det hjelper virkelig. Man kan ta en hvitløksbåt og dele den opp i småbiter. Det er lurt å svelge det ned med vann.

Amanda skrev:

Unnskyld meg, men det er ganske feil. det er det folk tror. Når du tar honning oppi varm melk forsvinner det i honningen som hjelper mot halsen. Du må drikke melk, og spise honning med skei.

Anne gro skrev:

Hmm,morsmelk ja, får spørre noen ferske mødre om jeg kan få en skvett, da :) Jeg går for litt saftis jeg.

Inga skrev:

Ingenting av dette dere sier hjelper, jeg har hatt vondt i halsen i snart ett år i desember. Har vært på spesial sykehus, men de kan ikke gjøre noe. HJELP!

Anonym skrev:

Det beste er å drikke vann, det renser kroppen.

Line skrev:

Varmt vann med honning fungerer mye bedre. Og en kan godt bruke sitron i om man ikke liker smaken så godt.

Vicky skrev:

Jeg prøvde og tygge en isbit. Det funket først. Etter noen minutter så ble det til før jeg tygget isbiten. Har nå funnet ut at hvis du tygger en isbit en gang pr time, vil det være over etter en liten stund.

Hjelphalsen skrev:

Når man er syk og har vondt i halsen må man ikke drikke melk. Dette gjør at du får mer slim og hoster mer også, men honning hjelper veldig bra. Du kan jo ha honning oppi te og du kan drikke varm solbærsaft. Det er faktisk lurt og drikke noe kaldt eller spise en is. Dette hjelper i tilegg med å kjøle ned korppen hvis du har feber. Det finnes også noen halstabletter: vekk i morgen/curamed hjelper hvis du har lyst å spise noe etterpå siden repsils er veldig sterkt. Det er ikke godt og drikke/spise noe etterpå. Hvis du ikke skal spise noen eller bare ikke har matlyst så kan faktsik repsil og fribol hjelpe veldig bra. Det hjelper i vertfall en stund. Et siste tips: det er lurt å sove med skjef på natten. Det hjelper faktisk. Håper dere får nytte av dette her.

Camilla skrev:

Melk er ikke noe jeg ville anbefalt mot sår hals, i hvertfall ikke om det er i sammenheng med forkjølelse eller influensa etter som melk øker slimproduksjonen. Aporopos melk; En ting som er grei å vite er at det ikke er lurt å svelge medisiner med melk. Melk inneholder spesielle molykyler som kan binde seg til virkestoffet i medisinene, og kan av den grunn minske effekten.

Random skrev:

Siden det er en virussykdom, så er det ikke mye å få gjort med det. Nesespray kan funke mot tetthet og å være hoven i nesen. Varme drikker av forskjellige slag føles bare godt å drikke generelt.

Nei skrev:

Melk og honning virker ikke. Drikker du det blir det bare mye verre. Det blir satt oppe i ganen din, der du har vondt, fordi at det er melk. Bakterier elsker varme, så det blir mye værre. Drikk noe veldig kaldt som dreper bakterier. Sov med sjærf. Å drikke te hjelper heller ikke, pga varmen.

Randi skrev:

Fribol hjelper, det kan kjøpes på apoteket. Men det er ikke noe kjerringråd, da.

Gurgle skrev:

Jeg har hørt det kan hjelpe å gurgle vademekum. Ta litt vann i ett glass og noen dråper vademekum (fås kjøpt i daglivarebutikk). Men det må gjentaes flere ganger for god effekt. Og gurgl skikkelig!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...