Vond hals - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om vond hals.

Anonym skrev:

Det beste er å drikke vann, det renser kroppen.

Line skrev:

Varmt vann med honning fungerer mye bedre. Og en kan godt bruke sitron i om man ikke liker smaken så godt.

Vicky skrev:

Jeg prøvde og tygge en isbit. Det funket først. Etter noen minutter så ble det til før jeg tygget isbiten. Har nå funnet ut at hvis du tygger en isbit en gang pr time, vil det være over etter en liten stund.

Hjelphalsen skrev:

Når man er syk og har vondt i halsen må man ikke drikke melk. Dette gjør at du får mer slim og hoster mer også, men honning hjelper veldig bra. Du kan jo ha honning oppi te og du kan drikke varm solbærsaft. Det er faktisk lurt og drikke noe kaldt eller spise en is. Dette hjelper i tilegg med å kjøle ned korppen hvis du har feber. Det finnes også noen halstabletter: vekk i morgen/curamed hjelper hvis du har lyst å spise noe etterpå siden repsils er veldig sterkt. Det er ikke godt og drikke/spise noe etterpå. Hvis du ikke skal spise noen eller bare ikke har matlyst så kan faktsik repsil og fribol hjelpe veldig bra. Det hjelper i vertfall en stund. Et siste tips: det er lurt å sove med skjef på natten. Det hjelper faktisk. Håper dere får nytte av dette her.

Camilla skrev:

Melk er ikke noe jeg ville anbefalt mot sår hals, i hvertfall ikke om det er i sammenheng med forkjølelse eller influensa etter som melk øker slimproduksjonen. Aporopos melk; En ting som er grei å vite er at det ikke er lurt å svelge medisiner med melk. Melk inneholder spesielle molykyler som kan binde seg til virkestoffet i medisinene, og kan av den grunn minske effekten.

Random skrev:

Siden det er en virussykdom, så er det ikke mye å få gjort med det. Nesespray kan funke mot tetthet og å være hoven i nesen. Varme drikker av forskjellige slag føles bare godt å drikke generelt.

Nei skrev:

Melk og honning virker ikke. Drikker du det blir det bare mye verre. Det blir satt oppe i ganen din, der du har vondt, fordi at det er melk. Bakterier elsker varme, så det blir mye værre. Drikk noe veldig kaldt som dreper bakterier. Sov med sjærf. Å drikke te hjelper heller ikke, pga varmen.

Randi skrev:

Fribol hjelper, det kan kjøpes på apoteket. Men det er ikke noe kjerringråd, da.

Gurgle skrev:

Jeg har hørt det kan hjelpe å gurgle vademekum. Ta litt vann i ett glass og noen dråper vademekum (fås kjøpt i daglivarebutikk). Men det må gjentaes flere ganger for god effekt. Og gurgl skikkelig!

Mamma mia skrev:

Det hjelper med varme ting sier nå jeg. Ta et kopp te med litt sitron og litt sukker (så smaken blir bedere), så blir du frisk som en fisk.

Lommerusk skrev:

Jeg har hørt at bakteriene i halsen liker sukker, så da er vel kanskje ikke det med honning så lurt?

Malene skrev:

Jeg har brukt å gjøre noe lignende, bare at jeg har hatt honningen og melken oppi en panne, så har jeg hatt 2 ts ingefær krydder, og 1ss kanel oppi, så har jeg varmet opp til honningen har blitt oppløst, derretter vispet med en visp rett før den drikkes.

Vilde skrev:

Jeg vet at det smaker godt, men om det hjelper vet jeg ikke helt.

Hm skrev:

Melk er ikke godt for en sår hals, men en god kald saftis og vann er deilig.

Lattas skrev:

Ta lunket vann og ha en halv teskje salt i glasset. Rør rundt og gurgle halsen. Skal hjelpe noe. Ellers er et gammelt kjerringråd sukkerbiter dynket med vademecum. Et par dråper ren vademecum uten sukkerbiter bør også hjelpe litt. Men dette blir bare kortsiktig. Har du tørrhoste, gå til legen å be om hostesaft. Det er det eneste som fjerner hosten.

H.S skrev:

Det som hjelper meg mye når jeg har vondt i halsen. Er å koke opp melk med et hvitløksfedd i. Det smaker helt grusomt men dagen etter er halsonden borte. Dessverre har jeg ikke melk og ikke hvitløk i dag.

Duefjes skrev:

Sitter her med vond hals :( holder på å tørne, sitter her å spytter og spytter, men ser mange har skrevet mye gøy så her kan jeg jo teste litt. Tror jeg får ta fatt i vann og salt å se om det gjør susen :D

Amanda skrev:

Noe som alltid har funket for meg er nypete. Med litt honning i smaker det faktisk ganske godt også :)

Håkon skrev:

Det hjelper også om du tar 1 ss honning og heller på vann så det blir honning te.

Tina skrev:

Man skal vel strengt tatt ikke drikke melk når man har vondt i halsen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...