Vond hals - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om vond hals.

Mamma mia skrev:

Det hjelper med varme ting sier nå jeg. Ta et kopp te med litt sitron og litt sukker (så smaken blir bedere), så blir du frisk som en fisk.

Lommerusk skrev:

Jeg har hørt at bakteriene i halsen liker sukker, så da er vel kanskje ikke det med honning så lurt?

Malene skrev:

Jeg har brukt å gjøre noe lignende, bare at jeg har hatt honningen og melken oppi en panne, så har jeg hatt 2 ts ingefær krydder, og 1ss kanel oppi, så har jeg varmet opp til honningen har blitt oppløst, derretter vispet med en visp rett før den drikkes.

Vilde skrev:

Jeg vet at det smaker godt, men om det hjelper vet jeg ikke helt.

Hm skrev:

Melk er ikke godt for en sår hals, men en god kald saftis og vann er deilig.

Lattas skrev:

Ta lunket vann og ha en halv teskje salt i glasset. Rør rundt og gurgle halsen. Skal hjelpe noe. Ellers er et gammelt kjerringråd sukkerbiter dynket med vademecum. Et par dråper ren vademecum uten sukkerbiter bør også hjelpe litt. Men dette blir bare kortsiktig. Har du tørrhoste, gå til legen å be om hostesaft. Det er det eneste som fjerner hosten.

H.S skrev:

Det som hjelper meg mye når jeg har vondt i halsen. Er å koke opp melk med et hvitløksfedd i. Det smaker helt grusomt men dagen etter er halsonden borte. Dessverre har jeg ikke melk og ikke hvitløk i dag.

Duefjes skrev:

Sitter her med vond hals :( holder på å tørne, sitter her å spytter og spytter, men ser mange har skrevet mye gøy så her kan jeg jo teste litt. Tror jeg får ta fatt i vann og salt å se om det gjør susen :D

Amanda skrev:

Noe som alltid har funket for meg er nypete. Med litt honning i smaker det faktisk ganske godt også :)

Håkon skrev:

Det hjelper også om du tar 1 ss honning og heller på vann så det blir honning te.

Tina skrev:

Man skal vel strengt tatt ikke drikke melk når man har vondt i halsen.

Martine skrev:

Det er innmari dumt å drikke melk når du har en infeksjon i halsen, melk skaper ofte slim og du får mer spytt / slim du må jobbe med for å få svelget. Jeg sitter nå med streptokokker, og mulig en byll på mandlene, det jeg synes hjelper best er å spise kjærlighet på pinne. Det gjør vondt å svelge, og det varer ikke lenge, men det lindrer litt akkurat idet halsen blir kald.

Doktor skrev:

Noen som har hørt om Akavit? Før i tiden var det kun leger som hadde slikt.

Vond hals skrev:

Når noen får veldig veldig vond hals så anbefaler jeg en halsprøve hos din lege. Det kan hende du har fått streptokokker og må han kraftigere medisin.

Cecilie95 med vond hals skrev:

Jeg hvet ikke om mye av dette virker men skal forsøke. Jeg ser det er mange som mener att man skal gurgle salt-vann men vet det dere hva? Det tørr jeg ikke prøve på, her kommer et kjempegodt råd: Jeg pleier å ha vondt i halsen fordi jeg er tett i nesen og derfor svelger jeg masse snørr. På apoteket får du kjøpt noe som kalles nesehorn. Da heller mann saltvann fra en liten vannkanne og saltvannet renner igjennom det ene neseboret, opp i bihulene og ut av det andre neseboret igjen. Hvis man pusser nesa etterpå da, ja da kommer det MASSE ut. Hvis man drikker/spiser noe kaldt etterpå så er forskjølelsen nesten borte etter kort tid. lykke til!

Syk jente skrev:

Hei, jeg har mistet stemmen helt, kan ikke snakke. Jeg har hatt halsbettenelse i ca 4 døgn. Er sanger, så halsvonden er et handykapp for meg. Ser at mange er uenige i dette kjerringrådet med melk og honning. er det noen som har andre gode råd? Plis hjelp meg.

Helena13 skrev:

Jeg har veldig vondt i halsen, jeg klarer ikke spise eller snakke. Det gjør fryktelig vondt, og det verste er at det svir- Jeg klarer ikke sove med det, men det er derfor jeg skal prøve noe av dette her og håper det virker.

1234 skrev:

Jeg synes ikke det kurerer smertene i halsen. Men det lindrer hvertfall smertene der og da. Så jeg sitter å heller i meg kopp på kopp med melk og honning.

Trulte skrev:

Når du har vondt i halsen skal du drikke masse kaldt å spise masse is. Varme drikker gjør at bakteriene trives og vokser mer.

Dr. C skrev:

Du må la svelget hvile. Når du du føler behov for å svelge, spytt heller slimet/spyttet ut. Pastiller medfører bare mer spytt så svelget ikke får vile. Skal du bli raskt frisk så følg dette rådet. Ta i tilegg å smør halsen med Vademecum eller annen munnskyllevæske. Det lindrer.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...