Vond hals - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om vond hals.

Martine skrev:

Det er innmari dumt å drikke melk når du har en infeksjon i halsen, melk skaper ofte slim og du får mer spytt / slim du må jobbe med for å få svelget. Jeg sitter nå med streptokokker, og mulig en byll på mandlene, det jeg synes hjelper best er å spise kjærlighet på pinne. Det gjør vondt å svelge, og det varer ikke lenge, men det lindrer litt akkurat idet halsen blir kald.

Doktor skrev:

Noen som har hørt om Akavit? Før i tiden var det kun leger som hadde slikt.

Vond hals skrev:

Når noen får veldig veldig vond hals så anbefaler jeg en halsprøve hos din lege. Det kan hende du har fått streptokokker og må han kraftigere medisin.

Cecilie95 med vond hals skrev:

Jeg hvet ikke om mye av dette virker men skal forsøke. Jeg ser det er mange som mener att man skal gurgle salt-vann men vet det dere hva? Det tørr jeg ikke prøve på, her kommer et kjempegodt råd: Jeg pleier å ha vondt i halsen fordi jeg er tett i nesen og derfor svelger jeg masse snørr. På apoteket får du kjøpt noe som kalles nesehorn. Da heller mann saltvann fra en liten vannkanne og saltvannet renner igjennom det ene neseboret, opp i bihulene og ut av det andre neseboret igjen. Hvis man pusser nesa etterpå da, ja da kommer det MASSE ut. Hvis man drikker/spiser noe kaldt etterpå så er forskjølelsen nesten borte etter kort tid. lykke til!

Syk jente skrev:

Hei, jeg har mistet stemmen helt, kan ikke snakke. Jeg har hatt halsbettenelse i ca 4 døgn. Er sanger, så halsvonden er et handykapp for meg. Ser at mange er uenige i dette kjerringrådet med melk og honning. er det noen som har andre gode råd? Plis hjelp meg.

Helena13 skrev:

Jeg har veldig vondt i halsen, jeg klarer ikke spise eller snakke. Det gjør fryktelig vondt, og det verste er at det svir- Jeg klarer ikke sove med det, men det er derfor jeg skal prøve noe av dette her og håper det virker.

1234 skrev:

Jeg synes ikke det kurerer smertene i halsen. Men det lindrer hvertfall smertene der og da. Så jeg sitter å heller i meg kopp på kopp med melk og honning.

Trulte skrev:

Når du har vondt i halsen skal du drikke masse kaldt å spise masse is. Varme drikker gjør at bakteriene trives og vokser mer.

Dr. C skrev:

Du må la svelget hvile. Når du du føler behov for å svelge, spytt heller slimet/spyttet ut. Pastiller medfører bare mer spytt så svelget ikke får vile. Skal du bli raskt frisk så følg dette rådet. Ta i tilegg å smør halsen med Vademecum eller annen munnskyllevæske. Det lindrer.

Jente skrev:

Honning i kaldt vann hjelper.

M&m skrev:

Dersom du har virkelig vond hals, så ta en kopp med varmt vann, tilsett 1-2 ts salt. Rør om til det løser seg opp, og gurgle vannet. (jeg vil ikke anbefale å drikke det, for det smaker jo helt forferdelig) men det hjelper veldig på hevelse og sårhet i halsen. Når det gjelder mitt råd med å ta overdose på c-vitaminer og eplecider-eddik i vann, så har jeg klart å bekjempe ikke bare vond hals og influensa, men til og med halsbetenelse. Jeg hadde hvite, slimete prikker i svelget, og etter denne kuren ble det borte. (har prøvd det 3 gannger, og funket hver gang.)

M&m skrev:

Jeg har et triks som funker for meg hver gang. (enten om det er kun vond hals eller en hel innfluensa som er på vei) Spis masse c-vitaminer, og da mener jeg MASSE. Paa grensen til hva som er lov. Jeg tar gjerne opp til 6stk 1000mg c-vitamin-brusetabletter. Ta et glass med lunket vann og tilsett 3-4 ts eplecidereddik og drikk sakte. Gjenta dette 3 ganger daglig, og drikk ellers masse romtemperert vann, og også gjærne varm te med honning. I usa har jeg funnet en fantastisk te som heter Throat coat, og det kan hende du kan finne det i norske helsekost forretninger. Lykke til.

Marie skrev:

Anbefaler melk med honning og hvitløk. Ikke alle synes det er like godt, men det hjelper ;) Varm opp melk, tilsett honning, og press ut hvitløk. God bedring!

Javier skrev:

Ting som hjelper mot dårlig hals: Ta litt salt i litt varmt vann og så gurgler du. Eller prøv sort pepper, ta i deg 4-5 hele og bit godt på dem så det kmr vann ut av munnen. Det svir men hjelper. En annen ting du kan gjøre er å ta ut saften av ingefær og blande det med honning. Ta det i en skje.

JT skrev:

Repsils virker ikke alltid mot vondt hals, nei.

Abe skrev:

Viktig å vite om det er virus eller bakterier da, det ene funker nødvendigvis ikke på det andre. Mot virus drikker jeg kaldt, mot bakterier drikker jeg varmt. gjerne peppermyntete, men aldri melk.

Jøgge skrev:

Drikk grønn te!

Marion skrev:

Vond hals, eller ikke. Fastlegen gjør ingenting annet enn å be deg ta pastiller. Men jeg tyr alltid til solhatt når en forkjølelse er i gang. Da er det over etter kun et par dager :D

Laks skrev:

Prøv melis blandet med vann, som ei tykk glye og spis det, kvalmende ja, men det funker med meg.

Heidi skrev:

Du skal ikke spise sukker når du har vondt i halsen. Honning er det mye sukker i, og sukker mater bakteriene. Gurgle med saltvann, det hjelper.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...