Vond hals - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om vond hals.

M&m skrev:

Jeg har et triks som funker for meg hver gang. (enten om det er kun vond hals eller en hel innfluensa som er på vei) Spis masse c-vitaminer, og da mener jeg MASSE. Paa grensen til hva som er lov. Jeg tar gjerne opp til 6stk 1000mg c-vitamin-brusetabletter. Ta et glass med lunket vann og tilsett 3-4 ts eplecidereddik og drikk sakte. Gjenta dette 3 ganger daglig, og drikk ellers masse romtemperert vann, og også gjærne varm te med honning. I usa har jeg funnet en fantastisk te som heter Throat coat, og det kan hende du kan finne det i norske helsekost forretninger. Lykke til.

Marie skrev:

Anbefaler melk med honning og hvitløk. Ikke alle synes det er like godt, men det hjelper ;) Varm opp melk, tilsett honning, og press ut hvitløk. God bedring!

Javier skrev:

Ting som hjelper mot dårlig hals: Ta litt salt i litt varmt vann og så gurgler du. Eller prøv sort pepper, ta i deg 4-5 hele og bit godt på dem så det kmr vann ut av munnen. Det svir men hjelper. En annen ting du kan gjøre er å ta ut saften av ingefær og blande det med honning. Ta det i en skje.

JT skrev:

Repsils virker ikke alltid mot vondt hals, nei.

Abe skrev:

Viktig å vite om det er virus eller bakterier da, det ene funker nødvendigvis ikke på det andre. Mot virus drikker jeg kaldt, mot bakterier drikker jeg varmt. gjerne peppermyntete, men aldri melk.

Jøgge skrev:

Drikk grønn te!

Marion skrev:

Vond hals, eller ikke. Fastlegen gjør ingenting annet enn å be deg ta pastiller. Men jeg tyr alltid til solhatt når en forkjølelse er i gang. Da er det over etter kun et par dager :D

Laks skrev:

Prøv melis blandet med vann, som ei tykk glye og spis det, kvalmende ja, men det funker med meg.

Heidi skrev:

Du skal ikke spise sukker når du har vondt i halsen. Honning er det mye sukker i, og sukker mater bakteriene. Gurgle med saltvann, det hjelper.

Sofie skrev:

Farmor lærte meg et triks mot vond hals. Kok opp 1 liter vann og ha i 1 ss salt. Avkjøles. Gurgle halsen og munnen med dette en gang i timen(spytt ut saltvannet) og bruk et ull-skjerf (eller ull-lest) rundt halsen. Dagen etter skal du være bra i halsen. Skjerf-trikset fungerer iallefall på meg.

Jente17 skrev:

Jeg er selv veldig plaget med vond og hoven hals, men dette har aldri hjulpet på meg. Dessuten synes jeg det smaker skikkelig vondt. Det eneste det fører til er at jeg blir kvalm i tillegg til å ha vondt i halsen.

Steff skrev:

Dette er stress. Hvorfor kan ikke bare de smarte legene/homeopatene komme opp med en kur som faktisk virker? Jeg blir gal. Det er så vondt å svelge at jeg snart starter med smekk. Så kan jeg gå der å sikle. Det skulle vært drypp på resept på apoteket, så hadde vi sluppet å ete mht. halsen, men dengang ei.

Sosarori skrev:

Avkjølt urtete hjelper på min hals. Det er ikke noe godt, men jeg blir mye bedre etter en stund.

Marianne skrev:

Før mente man at varmt drikke var det beste for halsen, men dette er bare tull. Drikk noe kaldt eller spis is. Det lindrer godt i en sår hals! Et tips er å røre ut litt tannkrem i et glass med vann, for så å gurgle dette. Det hjelper alltid på meg.

Anonym skrev:

Melk og honning funker ikke heller :(

Dr. Diesel skrev:

Melk og honning hjelper om du tror det hjelper, det smaker i det minste godt.

Xtine skrev:

Unngå for all del melk. Men ren råmelk derimot og morsmelk er veldig bra.

Halskongen skrev:

Det som hjelper er å kjøle ned halsen, f.eks. ved å drikke kald drikke, spise is (vannis eller saftis, altså ikke melk) eller andre metoder som kjøler ned det hovne området.

Enuj skrev:

Saftis er tingen for sår hals! Håper pære-isen til Diplomis kommer snart tilbake :)

Skapheksa skrev:

Honning hjelper, men ikke i melk. Melk er slimdannende og kan i enkelte tilfeller vere farlig for unger med falsk krupp. Men prøv sitrondråper og honning i 40 gr. varmt vann. En fordel er å ta mixturen øyeblikkelig du kjenner symotom på sår hals / forkjølelse. Gjennta dette annen hver time.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...