Vond hals - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om vond hals.

Marie skrev:

Anbefaler melk med honning og hvitløk. Ikke alle synes det er like godt, men det hjelper ;) Varm opp melk, tilsett honning, og press ut hvitløk. God bedring!

Javier skrev:

Ting som hjelper mot dårlig hals: Ta litt salt i litt varmt vann og så gurgler du. Eller prøv sort pepper, ta i deg 4-5 hele og bit godt på dem så det kmr vann ut av munnen. Det svir men hjelper. En annen ting du kan gjøre er å ta ut saften av ingefær og blande det med honning. Ta det i en skje.

JT skrev:

Repsils virker ikke alltid mot vondt hals, nei.

Abe skrev:

Viktig å vite om det er virus eller bakterier da, det ene funker nødvendigvis ikke på det andre. Mot virus drikker jeg kaldt, mot bakterier drikker jeg varmt. gjerne peppermyntete, men aldri melk.

Jøgge skrev:

Drikk grønn te!

Marion skrev:

Vond hals, eller ikke. Fastlegen gjør ingenting annet enn å be deg ta pastiller. Men jeg tyr alltid til solhatt når en forkjølelse er i gang. Da er det over etter kun et par dager :D

Laks skrev:

Prøv melis blandet med vann, som ei tykk glye og spis det, kvalmende ja, men det funker med meg.

Heidi skrev:

Du skal ikke spise sukker når du har vondt i halsen. Honning er det mye sukker i, og sukker mater bakteriene. Gurgle med saltvann, det hjelper.

Sofie skrev:

Farmor lærte meg et triks mot vond hals. Kok opp 1 liter vann og ha i 1 ss salt. Avkjøles. Gurgle halsen og munnen med dette en gang i timen(spytt ut saltvannet) og bruk et ull-skjerf (eller ull-lest) rundt halsen. Dagen etter skal du være bra i halsen. Skjerf-trikset fungerer iallefall på meg.

Jente17 skrev:

Jeg er selv veldig plaget med vond og hoven hals, men dette har aldri hjulpet på meg. Dessuten synes jeg det smaker skikkelig vondt. Det eneste det fører til er at jeg blir kvalm i tillegg til å ha vondt i halsen.

Steff skrev:

Dette er stress. Hvorfor kan ikke bare de smarte legene/homeopatene komme opp med en kur som faktisk virker? Jeg blir gal. Det er så vondt å svelge at jeg snart starter med smekk. Så kan jeg gå der å sikle. Det skulle vært drypp på resept på apoteket, så hadde vi sluppet å ete mht. halsen, men dengang ei.

Sosarori skrev:

Avkjølt urtete hjelper på min hals. Det er ikke noe godt, men jeg blir mye bedre etter en stund.

Marianne skrev:

Før mente man at varmt drikke var det beste for halsen, men dette er bare tull. Drikk noe kaldt eller spis is. Det lindrer godt i en sår hals! Et tips er å røre ut litt tannkrem i et glass med vann, for så å gurgle dette. Det hjelper alltid på meg.

Anonym skrev:

Melk og honning funker ikke heller :(

Dr. Diesel skrev:

Melk og honning hjelper om du tror det hjelper, det smaker i det minste godt.

Xtine skrev:

Unngå for all del melk. Men ren råmelk derimot og morsmelk er veldig bra.

Halskongen skrev:

Det som hjelper er å kjøle ned halsen, f.eks. ved å drikke kald drikke, spise is (vannis eller saftis, altså ikke melk) eller andre metoder som kjøler ned det hovne området.

Enuj skrev:

Saftis er tingen for sår hals! Håper pære-isen til Diplomis kommer snart tilbake :)

Skapheksa skrev:

Honning hjelper, men ikke i melk. Melk er slimdannende og kan i enkelte tilfeller vere farlig for unger med falsk krupp. Men prøv sitrondråper og honning i 40 gr. varmt vann. En fordel er å ta mixturen øyeblikkelig du kjenner symotom på sår hals / forkjølelse. Gjennta dette annen hver time.

Ida skrev:

Det finnes mange myter rundt det å ha vondt i halsen. Det beste rådet er å drikke vann som har kokt opp for så å bli avkjølet til romtemperatur. På denne måten blir vannet lettere å drikke med en sår hals. Om dette ikke hjelper kan du jo besøke fastlegen din:). god bedring!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Myggstikk

Prøv med Vademecum på bomullsdotter. Det funker veldig bra mot myggstikk....

Brent av humle

Vet noen hva humlens gift består av? Jeg vet at bier og maur bruker maursyre. M...

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...