Vond hals - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om vond hals.

Sofie skrev:

Farmor lærte meg et triks mot vond hals. Kok opp 1 liter vann og ha i 1 ss salt. Avkjøles. Gurgle halsen og munnen med dette en gang i timen(spytt ut saltvannet) og bruk et ull-skjerf (eller ull-lest) rundt halsen. Dagen etter skal du være bra i halsen. Skjerf-trikset fungerer iallefall på meg.

Jente17 skrev:

Jeg er selv veldig plaget med vond og hoven hals, men dette har aldri hjulpet på meg. Dessuten synes jeg det smaker skikkelig vondt. Det eneste det fører til er at jeg blir kvalm i tillegg til å ha vondt i halsen.

Steff skrev:

Dette er stress. Hvorfor kan ikke bare de smarte legene/homeopatene komme opp med en kur som faktisk virker? Jeg blir gal. Det er så vondt å svelge at jeg snart starter med smekk. Så kan jeg gå der å sikle. Det skulle vært drypp på resept på apoteket, så hadde vi sluppet å ete mht. halsen, men dengang ei.

Sosarori skrev:

Avkjølt urtete hjelper på min hals. Det er ikke noe godt, men jeg blir mye bedre etter en stund.

Marianne skrev:

Før mente man at varmt drikke var det beste for halsen, men dette er bare tull. Drikk noe kaldt eller spis is. Det lindrer godt i en sår hals! Et tips er å røre ut litt tannkrem i et glass med vann, for så å gurgle dette. Det hjelper alltid på meg.

Anonym skrev:

Melk og honning funker ikke heller :(

Dr. Diesel skrev:

Melk og honning hjelper om du tror det hjelper, det smaker i det minste godt.

Xtine skrev:

Unngå for all del melk. Men ren råmelk derimot og morsmelk er veldig bra.

Halskongen skrev:

Det som hjelper er å kjøle ned halsen, f.eks. ved å drikke kald drikke, spise is (vannis eller saftis, altså ikke melk) eller andre metoder som kjøler ned det hovne området.

Enuj skrev:

Saftis er tingen for sår hals! Håper pære-isen til Diplomis kommer snart tilbake :)

Skapheksa skrev:

Honning hjelper, men ikke i melk. Melk er slimdannende og kan i enkelte tilfeller vere farlig for unger med falsk krupp. Men prøv sitrondråper og honning i 40 gr. varmt vann. En fordel er å ta mixturen øyeblikkelig du kjenner symotom på sår hals / forkjølelse. Gjennta dette annen hver time.

Ida skrev:

Det finnes mange myter rundt det å ha vondt i halsen. Det beste rådet er å drikke vann som har kokt opp for så å bli avkjølet til romtemperatur. På denne måten blir vannet lettere å drikke med en sår hals. Om dette ikke hjelper kan du jo besøke fastlegen din:). god bedring!

Maha skrev:

Jeg klarer ikke spise noenting, utenom halslinser når jeg har vond hals, og det fører til at jeg kaster opp hele tiden. Jeg tar pastill etter pastill, har noen noe annet råd som funker bedre?

Per skrev:

Hehe, dette funker da vel ikke. Jeg har prøvd det i 2 dager å føler meg ikke bedre.

Fredrik skrev:

Det ser ikke ut til å hjelpe, jeg har en så vond hals at jeg ikke klarer å sove, fordi spyttet som produseres ikke svelges ned uten at jeg må våkne og ta meg sammen for å klare et svelg. Hjelp!

Nina skrev:

Når du merker at du begynner å få vondi i halsen, eller begynnelse på forkjølelse kan du ta 6-7 c-vitamin tabletter. Eller spis masse kiwi eller appelsin. C-vitaminer kan du ikke ta for mye av for det skylles ut igjen med urinen.

Vilde skrev:

Jeg har prøvd å drikke varm melk med honning i, men jeg synes ikke det hjelper, og det smaker bare vondt, så jeg har også problemer med å få det i meg. Jeg har nettopp fått vondt i halsen, og har drukket to kopper te, spist alt for mye halspastiller (bl.a nesten en halv pakke Repsils på én dag) og har tatt en Dispril. Når jeg skulle svelge den med vann føltes det bare værre, siden vannet var kaldt. Tror jeg skal prøve å gugle fløte i steden..

Kjersti skrev:

Honning tåler ikke mer enn 40 grader. Da ødelegges alle de gode stoffene. Derfor varm opp melken, avkjøl den til 37 grader og ha så i honningen. God bedring.

Mani skrev:

Melk inneholder fett, og fett er ikke særlig godt for halsen. Man må generelt unngå fettholdig mat når man har vondt i halsen. Det aller verste er mat stekt i fett. Det hjelper å drikke mye, for da blir slimet i halsen mer tyntflytende. Det beste er vann,

Marie skrev:

Varm drikke som hjelper mot hoven hals er en myte, når halsen er hoven skal du drikke kalde drinker å spise isbiter og is. Akkurat som da du legger ispose over en hoven plass på kroppen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...