Kjerringråd logo

kjerringråd > forstoppelse > forstoppelse

Forstoppelse - kjerringråd

Plages du med forstoppelse og har lyst til å finne et kjerringråd mot det, så kan vi anbefale å prøve følgende. Kjerringråd mot forstoppelse går ut på å blande to teskjeer med fruktsalt i en kopp med nylig oppkokt vann og drikke på fastende hjerte. Avføringstabletter kan bli overflødige med denne miksturen som har vist seg å være svært effektiv.

Forstoppelse

Josefine skrev 2009-01-17:

Jeg er en jente 20 år som sliter med avførinsproblemer. Nå vil jeg bæsje.

Camilla skrev 2009-06-21:

Jag hater forstoppelse, jeg får det som regel akutt. Sist jeg fikk det havnet jeg på sykehuset, og nå er jeg redd for at jeg har fått det igjen. Jeg vil ikke på sykehuset igjen.

Meg skrev 2009-12-04:

Jeg har ofte forstoppelse, lengste jeg har gått uten å få ut noe er 3 uker. Det er slitsomt.

Trine skrev 2010-02-21:

Grunnen til forstoppelse (utenom evt. tarmsykdommer) er rett og slett fordi du enten spiser for lite, og tarmen har for lite å jobbe med. Eller at du spiser for lite fiber eller fett. Prøv sviske, plommer, pærer, laktulose. Lykke til!

Johanne skrev 2010-05-16:

Jeg har hatt forstoppelse i 2 uker, det er veldig vondt og smertefullt. Det er hardt, og er det farlig om man ikke går på do på 1 dag?

Dodraug skrev 2010-06-25:

Jeg tar noen spiseskjeer olivenolje sammen med vann, morgen, middag og kveld. Leste om noen som drakk en hel dl morgen og kveld. Jo mer jo bedre regner jeg med. I tillegg har jeg en ts eplecider-eddik i vannet. Dette fungerte forrige gang jeg hadde forstoppelse. Men denne gangen skjer det ingenting, jeg må vel drikke enda mer vann. Grusomme smerter.

I rykk og napp skrev 2010-07-21:

Jeg har slitt med forstoppelse av og på i 3-4 år. Tror det startet året på fhs der det var unisex toalett og tanken på å skulle lage lasse lyd skremte meg vekk fra å prøve å få noe ut. Jeg har perioder der det går fint og jeg kommer på do hver dag, men så stopper det plutselig opp.

Jeg spiser MYE fiber og drikker mye vann. Jeg trener masse og spiser ellers sunt og sånn passe gjevne måltider. Jeg har funet ut at for å komme på do må jeg stå opp en halvtimes tid før frokost, sette meg ned med ei avis eller forran pc med en kopp kaffe/vann eller ingenting. De fleste dager pleier dette å fungere, og jeg må på do i løpet av den halvtimen. Andre dager går det ikke, og det er sjeldent jeg kjenner jeg må på do ellers på dagen (da jeg aldri har tid til å sette meg ned å kjenne etter heller forsåvidt).

Ferier er en plage, da det ikke alltid lar seg gjøre å stå opp tidlig osv. Da stopper det opp. Jeg har prøvd Magnesiumoksid, dette fungerer, men avføringen blir løs, noe jeg ikke bryr meg om bare det kommer ut. Milde avføringstabletter prøver jeg å holde meg unna, i tillegg hjelper de sjeldent, selv ved høye doser. Hos helsekostbutiken anbefalte hun meg å ta en bakteriekur 2-3 ggr. året, men denne var veldig dyr, så nå drikker jeg en mageregulerende te, som hun i butikken sa jeg ville få virkninger av allerede dagen etter første kopp. Jeg merker ingenting.

Jeg tar med meg tips om olivenolje og håper dette vil hjelpe. Lurer også på hvor ofte man bør gå på do? Er det farlig å hoppe over et par dager?

Gutt 13 år skrev 2010-10-01:

Jeg er en gutt på 13 som har forstoppelse på grunn av at jeg gikk en uke uten å gå på do. Hva hjelper?

Jente 12 år skrev 2011-01-11:

Jeg er en jente på 12. I 2 dager har jeg hatt diare, i går og i dag. Jeg presser og presser men det kommer ingenting ut. Jeg klarer heller ikke tisse og begynner å bli urolig. Det gjør vondt når jeg presser på magen. Er det farlig og vet noen hva dette kan være? Håper inderlig på hjelp.

Skitepause skrev 2011-04-17:

Har hatt forstoppelse nå i over 2 døgn ikke sovet, ekstreme mageknip, prøvd alt av kjerringråd men ingen ting fungerer. Er det noe lakseringsmiddel som fungerer?

Gjest skrev 2011-07-14:

Snus er mitt beste råd. Jeg snuser ikke til vanlig, men når jeg vil på do og ikke får det til så tar jeg en snus og det virker som at magen får et nikotinsjokk. og jeg får ut alt!

karikari skrev 2011-08-11:

Spis løvetann, både blad og litt rot. Plukk, vask og skyll blad og røtter. Mos i blender til en knall grønn drikk. Et lite drammeglass morgen og kveld. Det gjør susen. Du renser også lever og galle.


Diskuter forstoppelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere