Kjerringråd logo

Forstoppelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om forstoppelse.

Vidar skrev 2011-01-30:

Spis 2 stk myke pærer om kvelden før du legger deg, og drikk rikelig med vann. På morgenen er du nok på do. Lykke til og god bedring.

JR skrev 2011-02-15:

Hva med Ingers rugbrød og en Idoform (traveler) pr dag. Funker for meg.

Prompekongen skrev 2011-02-15:

Kaffe funker som fjell, gjerne tre fire fem kopper, og Jimi Hendrix under dobesøk hjelper.

JL skrev 2011-02-26:

Jeg har hatt forstoppelse flere ganger. Det som virkelig er effektivt er frukt og fiber som man får kjøpt på apoteket. Disse kjerringrådene funker ikke på meg.

Karro skrev 2011-03-29:

Nå drakk jeg nettopp en sterk kopp kaffe, drakk en liter vann og gumlet sukkerfri tyggis og vips så kom dritten. Takk for tips.

søs skrev 2011-04-11:

Mango (både fersk og tørket) er fint for å regulere magen, og svisker selvfølgelig. Linfrø lagt i vann en time- spises på tom mage. Drikk mye vann.

Mary skrev 2011-06-22:

Har du gått over en uke uten å gå på do, da hadde jeg tatt to Dulcolax fra apoteket. Jeg har gått i 4 dager, tok to i går kveld og i dag da jeg kom på jobb fikk jeg gått på do. Det er jo en befrielse i seg selv. Lykke til.

Petter Knekkebrød skrev 2011-06-28:

Alt av sukkerfrie ting hjelper: Tyggis, drops, saft, brus og lakris.

Tonje skrev 2011-07-18:

Det her er fjerde gangen jeg har forstoppelse, og de 3 andre gangene har jeg brukt Dulcolax fra apoteket. To slike tabletter og ca 1000 mg smertestillende, blandet mellom ibux og paracet så funker det kjempebra etter ca 6 timer. Lurt å sove etter du har tatt tablettene. Nå, denne fjerde gangen får jeg virkelig ikke til. Det er jo farlig å spise for mye medisiner. Hva tror dere?

ooo skrev 2011-08-07:

Laktolose på apoteket stabiliserer forstoppelse. Nå er jeg kvitt all treg mage.

Luna skrev 2011-08-26:

Linfrø hjelper også mot forstoppelse, og kan fungere som avføringsmiddel. Rå epler og gulerøtter holder også magen igang.

Sara skrev 2011-09-29:

Jeg har prøvd linfrø, diverse te og mange andre råd, men det har liten effekt. Jeg må holde meg unna alt som er søtt, fordi jeg får migrene av det, og da er det mange hjelpemidler jeg ikke kan spise. Jeg fikk anbefalt av legen et pulver du løser i vann. Dette smaker salt, men du blir mer vant med det etter hvert. Dette virket etter 4 dager, med én pose hver dag. (Var redd for å ta for mye). Men du kan ta flere om du er veldig treg, og da vil det nok hjelpe raskere. Jeg vet ikke om det er så lurt å basere seg på dette i mer enn to uker (som det står på pakken), men det hjelper bra i en desperat situasjon.

hulda skrev 2011-10-12:

2 ss linfrø med stort glass vann 3 ganger daglig er et godt råd. 1 kopp med kokt avkjølt vann og samarin, et annet godt råd. 2 ss olivenolje og 1 kopp kokt vann kan også virke. Til sist kan man spise druer om morgenen før annen mat.

Vibba skrev 2011-12-01:

Druer før annen mat på morgenen hjalp meg, som beskrevet over. Da kom alt i en full fart.

Rosa skrev 2011-12-21:

Når jeg ammet jentene mine slet jeg voldsomt med å få gått på do. Jeg prøvde alt mulig men kom til slutt over Vi-Siblin. Det er pulver man kjøper på apoteket. Jeg blandet det i drikkeyoghurt og drakk et glass hver dag. Etter få dager var alt i skjønneste orden igjen. Drakk dette jevnt mens jeg ammet for holde det ved like.

Gunnar skrev 2012-08-06:

Vær forsiktig med den lactulosen du kjøper på apotek, også svisker. Jeg har prøvd å spise/drikke litt for mye av det(2 forskjellige andledninger). Det gjorde bare ting værre, fikk uttrolig mye gass av det, trodde magen skulle spreke. Jeg går som regel bare på toalettet 1-2 ganger i uken, til og med da sliter jeg. Jeg har prøvd å drikke 3 liter vann om dagen, kaffe hjalp litt i begynelsen da jeg begynte med det. Svisker er en vits.

Jeg skal prøve c-vitaminer og sukkerfri tyggis nå, men har mine tvil. Jeg bruker å ta avføringsmiddel av det mildeste man for kjøpt på apoteket hvis ting blir for ille, men er litt forsiktig da jeg ikke vil bli avhengig av det. Tarmene er dårlige nok fra før. Er det noen som har noen veldig bra råd om dette? Noe som ikke er skadelig som avføringsmiddel etc?

Kommentarside:  1    2  


Diskuter forstoppelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere