Kjerringråd logo

kjerringråd > rødvinsflekker > rødvinsflekker

Rødvinsflekker - kjerringråd

Rødvinsflekker er normalt ganske vanskelige å få bort. Et tips for å bli kvitt rødvinsflekker er å strø salt på flekken. Saltet absorberer som kjent fuktighet og vil trekke ut rødvinsflekken. Når det har ligget en stund så er det bare å bruke en støvsuger for å ta bort saltet. Rødvinsflekker skal da være forsvunnet.

Rødvinsflekker er ofte veldig vanskelige flekker på grunn av at rødvin har mye fargestoff i seg. Det er derfor et kjent problem med flekker av rødvin på skjorter, bluser og gulvtepper. Prøv dette tipset for å se om det hjelper mot din rødvinsflekk.

Rødvinsflekker

Meg skrev 2007-07-29:

Hvit vin funker bedre enn salt, det nøytraliserer rødvinen!

Rødvinsflekken skrev 2008-09-10:

Ja, helt enig i det med hvitvinen, det fungerer kjempebra mot rødvinsflekker. Jeg vil også anbefale alle boka Flekkfri. Den har hjulpet meg mang en gang.

Rødvinsflekk skrev 2008-12-25:

Hvordan få bort en rødvinsflekk etter at vi har vasket den?

Marianne skrev 2009-05-08:

Hei til dere som har fått rødvinsflekker på klærne. Jeg fikk masse rødvin på ei skjorte som ikke tåler mer enn 40grader i vask. Jeg røvde alt mulig for å få det av, men til ingen nytte. Det var bare å kaste tenkte jeg. Da skjorta likevel var ødelagt prøvde jeg en siste utvei. Jeg hadde på sitron fra gul flaske, lot det virke en liten stund, så strødde jeg salt oppå det igjen. Dette så til å hente flekken frem igjen. Jeg skyllet så dette av og smurte den inn med flytende Blendahvitt vaskemiddel. Så kokte jeg vann i vannkokeren og la den delen med flekken oppi en stor te-sil og helte det kokende vannet over flekken. Å ja, flekken er helt borte og skjorta er like fin igjen. Den tålte jaggu det. Så da håper jeg dere blir hjulpet alle sammen. Tror nok at dette vil fungere på blåbærflekker også. Ønsker dere a alle en flekkfri sommer. Klem fra Marianne.

Siri skrev 2010-02-02:

Hvordan fjerne rødvinsflekker fra tak eventuelt hvit tapet?

Alkoholmisbrukere skrev 2010-03-05:

Vi driver å tester ut litt kjerringråd her. Sølte rødvin på genseren og teppet så nå har vi måkt på med salt og skal se om det blir gode greier.

Rødvins flekken skrev 2010-05-24:

En venninne av meg sølte rødvin på et furubord, hvordan kan man bli kvitt den, uten å skade bordet?

Renate skrev 2010-06-20:

Hver gang jeg har sølt rødvin på klær, så har jeg kokt opp melk, så holder jeg flekken på overflaten av melken mens den koker, smører inn salo etterpå og hiver den til vask. Flekken forsvinner hver gang.

Kristian skrev 2010-10-17:

Å få bort rødvinsflekker fra ubehandla trebord, prøv klorin. Har prøvd det selv etter å ha prøvd alt mulig som ikke funka. Klorin var magi.

Kirsten skrev 2010-11-08:

Marianne 2009.05.08: Min mann var i en middag hvor servitøren sølte rødvin både på han og andre. Ergerlig med ny, fin skjorte. Metoden din virket. Kunne nesten ikke tro det. Takk for tips.

søledamen skrev 2010-12-11:

Har ett hvitt flosset teppe som jeg sølte rødvin på. Tok på salt, støvsugde etter 4-5 min. Så blandet jeg litt vann og klorin i en bøtte og gnukket dette på rødvinsølet, så ble det borte med en gang. Dette må bare gjøres på hvitt teppe, ellers blir det ikke pent.

Husmora skrev 2010-12-19:

Prøvde også metoden din marianne, fungerte glimrende. Hadde både skjorte og hvitt slips (som ikke tåler vask) med rødvinsflekker. Begge to er så gode som nye nå. Dette blir min nye flekkfjerningsmetode fra nå av.

Dag skrev 2010-12-27:

Rødvin på trebord. Prøvde som Kristians skrev: klorin. Det ble perfekt resultat. Takker.

Marthe skrev 2011-01-22:

På ullsokker: bare bruk kaldt vann. Det funker.

janber skrev 2011-03-26:

Lag en tykk grøt av maskinoppvaskemiddel og vann. Smør over flekken, la virke et par minutter før plagget vaskes på vanlig vis med vanlig vaskepulver. Funker på alle typer flekker.

Hazzard skrev 2011-05-18:

Wow marianne, netopp jobbet 17. Mai og fikk rødvinsflekk på den nyinnkjøpte skjorta til 800,-. Nok en gang tusen takk.

Fanny skrev 2011-07-01:

Jeg har fått rødvin på en nymalt hvitt vegg. Har noen et godt råd hvordan få det bort?

Rødvinssøl skrev 2011-08-14:

Jeg kjøpte wine stain remover på clas ohlson og sprayet det på det lys-beige gulvteppet. Brukte en hvit microklut og rent vann og gnidde på flekkene. Og vips så var flekkene borte.

Ingjerd skrev 2011-09-06:

Potetmel hjelper godt på rødvinsflekker (og andre flekker) på bl.a. gulvteppe. Strø på så fort som mulig, potetmelet absorberer vinen. La det ligge en stund før støvsugeren brukes.

AKS skrev 2011-09-08:

En elskelig venninne klemte meg med rødvinsglasset i hånden. Fleecejakka, bomullsbuksen og den fine ulltrøya ble skylt i kaldt vann dagen etter, fuktet med sitron og vasket. Ulltrøya har fått grå flekk, men det andre ble fint. Hva gjør jeg med trøya nå?

Beate skrev 2011-09-21:

Marianne, tusen takk. Jeg sølte rødvin på en lys bluse og det forsvant helt.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter rødvinsflekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com