Kjerringråd logo

kjerringråd > stearin på duk > stearin på duk

Stearin på duk - kjerringråd

Har du fått stearin flekker på en duken? Dette er som oftest ganske vanskelig å få bort. Et tips for å fjerne flekken er å bruke lampeolje. Bli kvitt Stearin-flekker ved å vaske flekken med luktfri lampeolje før du vasker den som normalt etter vaskeanvisningen.

Stearin på duk

Anonym skrev 2007-01-30:

Vask duken i zalo etter lampoljebehandlingen! Ikke ha lampolje i vaskemaskinen.

Anonym skrev 2007-02-12:

Den beste måten å fjerne stearin fra duken på, er å legge duken på gråpapir for så å stryke over med strykejern. Da vil gråpapiret trekke til seg fettet i stearinet og flekken forsvinner.

Honda skrev 2007-02-17:

Legg den i fryseren....Så kan du fjerne stearinen når den er frosset...

Tuppen skrev 2007-10-18:

Kjøp trekkpapir på bokhandelen. Legg dette over stearinflekken og stryk det vekk med strykejern. Det er veldig effektivt.

Fornøyd skrev 2008-03-25:

Prøvde å fjerne stearin med bakepapir og varmt strykjern, det var helt toppers =)

Niq skrev 2009-02-19:

Stryker man på bakepapiret akkurat som når barna lager perlebilder? Eller er man forresten nødt til å bruke gråpapir? Har sølt på den fineste juleduken, hvitt mot rødt passer jo fint til jul, bare ikke i en stor stearinflekk. Skal gjøre et forsøk nå som jeg har et hint om hva som virker.

Hege skrev 2009-02-20:

Mitt tips er å bruke filterkaffeposer i steden for bakepapir. Du legger da filteret på stearinen du vil fjerne og stryker filteret. Dette har jeg alltid gjort, og dette fungerer helt supert.

ingrid skrev 2010-01-01:

Problemet er stearin på vevd tykk rød ullduk. Har fryseren og brytemetoden uten effekt. Trekkpapir og lunkent strykejern fjernet litt, men mye henger igjen. Er redd for rødfargen ved bruk av løsemidler. Hva gjør jeg nå?

Elmala skrev 2010-01-21:

Fjerne stearin: Kok opp vann med zalo skylll så sterainflekken i vannet. Skyll i rent vann. Dette virker på alle stoffer.

Emma skrev 2010-12-14:

Det med å koke opp zalo og skyll i rent vann, fungerte veldig bra på hekla duk. Meget fornøyd for at dette fungerte, kjempe glad, jeg har formidlett dette virdere til alle jeg kjenner- Tusen takk, elmala.

Lurvelisa skrev 2011-01-07:

Prøvde først å stryke av med kaffefilter og deretter koke opp vann med zalo for å skylle resten av.

LKBB skrev 2011-01-13:

Prøvde å koke opp vann med zalo, og deretter skylle med kaldt vann. Det fungerte som en drøm. Tusen takk for tips.

HMF skrev 2011-11-29:

Det går greit å få vekk selve stearinen, men fettflekken som blir sittende igjen har jeg store problemer med å bli kvitt. Den blir værende uansett vaskemiddel. Har noen råd for dette?

Sara skrev 2012-01-06:

Jeg prøvde frysemetoden, og det funket ikke for meg.

Eva skrev 2012-01-22:

Jeg så på ekstrem rengjøring fra England. Der brukte damene hårføner på stearin på et bord og det virker også på duker. Tørk etterhvert med mykt tørkepair og stearinen er borte. Kan forresten få utrolige tips av de damene, og så er de veldig morsomme.


Diskuter stearin på duk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere