Kjerringråd logo

kjerringråd > stemmeløshet > stemmeløshet

Stemmeløshet - kjerringråd

Har du mistet stemmen og blitt helt stemmeløs? Stemme båndene blir av og til umedgjørlige når man har f.eks sår hals. Da kan mange oppleve at, til og med over natta, så har man mistet stemmen.

Et råd til de ulykkelige som har mistet stemmen er å prøve å ikke hviske. Dette gjør at stemmebåndene blir unødig anstrengt og kan gjøre det at man er stemmeløs vondt verre. I tillegg bør man prøve å unngå melkeprodukter slik som:

Stemmeløshet kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ofte er det bakterier som angriper stemmebåndene slik at de ikke er så elastiske som de skulle ha vært og man opplever at man har mistet stemmen. Prøv derfor dette rådet og se om det hjelper og gi tilbakemelding om det virker eller ikke.

Stemmeløshet

Anonym skrev 2007-03-26:

Hehe, et råd er å drikke melk med honning et annet og holde seg unna melkeprodukter.

Anonym skrev 2007-04-10:

Melk med honning hjelper mot vond hals og forkjølelse,men hver gang har jeg mistet stemmen..

Stemmeløs skrev 2007-12-08:

Jeg skulle gjerne hatt noe mer effektivt enn dette. Stemmen min har vært borte i en uke nå og det med å unngå melkeprodukter er nok lurt, men det arbeider ikke akkurat imot stemmeløsheten aktivt. Jeg er sanger og er avhengig av stemmen så skulle gjerne hatt en effektiv ekstremkur!

Hyunday skrev 2007-12-16:

Hei, jeg har også vært stemmeløs i over 1 uke nå, og er ganske fortvilet. Jeg er musikklærer, og i disse juletider, med konserter osv. er jeg ganske fortvilet. Alle som har råd, please, del dem med meg.

Lk skrev 2008-02-27:

Jeg er sanger selv og vet råd som kan hjelpe. Jeg fikk rådet av en sangpedagog. Alt man spiser/drikker hjelper lite mot stemmeløshet siden det ikke er i direkte kontakt med stemmebåndene. Det man derimot kan gjøre, er å puste inn vanndamp under et håndkle og vente 30 min med å prate etterpå. Hvisking og hosting er anstrengende for stemmebåndene. Man kan også ta smertestillende eller muskelavslappende, for det gjør at stemmebåndene slapper mer av. Jeg har også god erfaring med eucalyptushonning (tror jeg det het, en liten brun flaske) som man kjøper på apoteket. Det smører halsen og gjør den ikke så tørr. Lykke til!

Vært på byn skrev 2008-08-18:

Hvordan i allverden skal man unngå å hviske når man har en 2 åring rundt beina? (Jeg viser til første innleggg) Jeg har hørt at å drikke friskpresset sitronsaft kan hjelpe.

Mistet stemmen skrev 2008-11-27:

Man kan muligens forebygge stemmeløshet med å kle seg riktig, tror jeg. Kanskje et slikt skjerf hadde vært god forebygging? Det er i allefall god trøst å shoppe litt hvis man er syk ;-)

Babelfish skrev 2009-01-07:

Jeg har vært igjennom 2 halsbetennelser på rad med mye tørrhoste. Dette førte til at jeg mistet stemmen. Jeg leste at i et blad at saften av 1/2 sitron + 2 ts honning + varmt vann skulle hjelpe. Forsøkte dette, og det hjalp. Det forutsettes at man liker både sitron og honning.

Lars Erik skrev 2009-01-14:

Jeg fikk tips om at å spise is funker, jeg prøvde dette og synes det ikke ble noe stor virkning, men det var ikke så anstrengende å snakke som før jeg hadde spist is. Det er verdt å prøve, kanskje det funker bedre på andre enn meg.

Stemmeløs skrev 2009-03-25:

Jeg anbefaler vademecum. Jeg mistet stemmen for to uker siden og så ingen forbedring før jeg prøvde å gurgle vann med noen dråper vademecum. Det er alkoholbasert munnvann som man finner på apotek og kanskje også i vanlid daglighandel? Det dreper i alle fall bakteriene. Jeg fikk tipset av en lege, og kjenner flere det har funket for.

Vademecum skrev 2009-11-14:

Hadde halsbetennelse for ikke lenge siden. Jeg hadde fryktelig vondt når jeg svelget. Etter 3 dager ringte jeg legen. De sa at jeg burde gurgle Vademecum. Jeg begynnte med det. 2 og en halv times mellomrom. Halvt glass. Ha så mye Vademecum som du klarer. Jeg kjente fort forbedring.

Linn Vilde skrev 2009-12-14:

Det er bedre å pise is hvis man har mista stemmen eller er forkjøla enn å drikke te. Bakterier trives i varme, så det sier seg selv. Men te hjelper litt hvis du begynner å bli hes. For all del ikke syng, det sliter på stemmen. Pass på å drikk nok vann.

Martine skrev 2010-03-03:

Jeg har vært uten stemme siden mandag, og jeg går på dekadin(sugetabeletter mot sår hals) Jeg synes det hjalp litt men ikke så veldig mye. Jeg har også prøvd ecalyptushonning, men det hjalp ikke noe serlig spør du meg. Noen andre tips?

Marte skrev 2010-04-19:

Skal synge solo på ei forestilling på skolen og er forkjølet med sår hals. Hva skal jeg gjøre? Må finne en kur som hjelper til i morgen.

Robert skrev 2010-05-19:

Ved stemmeløshet har jeg prøvd te men en hviløkbåt oppi , det vikrer.

Mia skrev 2010-06-25:

Jeg trenger stemmen min tilbake. Jeg har prøvd alt. Isbiter, dusjet, sove lenge og kledd godt på meg. Hva mer kan jeg gjøre?

Silje skrev 2010-07-04:

Honning er rik på antibiotika. Ta en skje og la honningen renne ned uten å svelge. Viktig at du ikke svelger, da poenget er at det skal legge seg et beskyttende lag slik at antibiotikaen kan virke. Vet det er utrolig ekkelt, men funker bra. Er du heldig kan du være frisk i morgen. Jeg skal ta en skje nå. Håper stemmen min kommer tilbake i morgen tidlig.

Inga skrev 2010-07-16:

Jeg har vært syk en uke nå, med tørrhoste og nesten uten stemme. Skal på jobb i morgen, og siden jeg ikke har fastlege her enda (har nettopp flytta, var ingen ledige) så må jeg på jobb, fordi jeg ikke kan få noe sykemelding. Og jeg jobber som servitør, skjønner ikke hvordan det skal gå. Har prøvd de fleste kjerringråd uten lindring.

Frode skrev 2010-09-10:

Min mor brukte ofte å koke melk som vi skulle drikke når vi var forkjøla.

Katharina skrev 2010-12-22:

Enn hvis man ikke tåler melkeprodukter? Da kan man jo ikke få ned et eneste av tipsene her.

Donna skrev 2010-12-30:

Helt fra jeg var liten har mamma presset en hel sitron i et glass, og rørt det sammen med ca 3-4 ts sukker og steinen til ferskenen. Hvis du har lyst kan du ta isbiter! Dette har funket hver gang, uansett om jeg har feber eller om jeg bare er forkjølet. Og det er også kjempe godt.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter stemmeløshet

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com