Kjerringråd logo

kjerringråd > svarte prikker og nupper > svarte prikker og nupper

Svarte prikker og nupper - kjerringråd

Svarte prikker og det man kan kalle nupper i huden, består av fett. Dette er veldig små kviselignende hudutposninger som ofte forekommer på nesa. Av og til kan disse få svarte prikker helt ytterst. Dette kommer av at fettet / talget i huden blir forurenset av støv og skitt i lufta og legger seg som et lokk på disse nuppene.

Bli kvitt nupper og svarte prikker

Det finnes en metode for unngå svarte prikker og nupper. En innsender har sendt oss et tips på et råd som går ut på fjerning av svarte prikker ved hjelp av olivenolje og en liten kaffekopp med sukker. Med dette som middel kan hun fjerne problemet ganske raskt. Først heller hun sukker i koppen til den er halvfull hvorpå hun fyller opp resten med olivenolje. Deretter gnir hun dette inn i huden og vasker det av etterpå.

Med denne metoden får man bort nuppene og huden blir glatt og fin etterpå, sier hun. Å ta vekk svarte prikker er ikke så vanskelig bare man har de rette ingrediensene, sier hun.

Svarte prikker og nupper

Rita skrev 2008-08-26:

Sukker og olivenolje? Kan vel alltids prøve det også.

Blæ skrev 2008-08-28:

Jeg har noen kviselignende prikker over nesten hele armen! Jeg har hatt det i kanskje 2 år nå! Noen er røde og noen er hvite osv. Noen ganger er det ikke så mye, og noen ganger er armen helt neddekket av det. Jeg er nesten flau over å gå med singlett og t-sjorte. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Har noen noe råd mot dette?

Henrik skrev 2008-08-31:

Å gå til legen kan jo alltid være til hjelp. Selv har jeg også eksem på armene, men har hatt det siden jeg var liten og er ikke særlig bevisst det av den grunn. For min egen del er det ikke smittsomt, og det svekkes av sollys. Passer forsåvidt godt til din beskrivelse, men det er det nok flere typer eksem som gjør.

Jente15 skrev 2008-09-11:

Huden min ble utrolig myk etter jeg prøvde å gni sukker og olinenoljen inn. Prikkene virker ikke så synlige lenger.

Prikka skrev 2008-12-14:

Jeg skal prøve når jeg får tid.

Camilla skrev 2008-12-26:

Jeg har hatt svarte nupper på nesen nå i ca 4 år. Jeg har prøvd mange metoder for dette. Skal prøve dette også nå med en gang.

Anonym skrev 2008-12-27:

Funker matolje også i stedet for olivenolje?

Jente 13 skrev 2009-07-16:

Dette må jeg absolutt prøve. Jeg har hatt nupper i ca. 4 år nå. Mange i ansiktet og noen få på armene. Håper dette funker.

Annie skrev 2009-09-02:

Dette funket ikke for meg. Ble litt glatt i huden, men nuppene og de sorte prikkene er der for fullt fortsatt. Hvordan gjør dere det egentlig? Fordi sukkeret legger seg jo i bånn? Fremgangsmåte? Vet det står på den første posten, men jeg skjønner ikke helt hvordan det går an.

Jente skrev 2009-10-31:

Jeg har nupper med rødt underlag på begge overarmene. Jeg prøvde dette og det funker ikke. Man blir glatt i hunden med det første, men det er på grunn av oljen. Men som Annie sier, nuppene er der fortsatt, og de vises like godt.

En gutt vet hva han skal gjøre skrev 2010-01-24:

Vask deg med SebaMed Compact Hudvask. bruk en skrubbe hanske eller en skrube svamp. Skrubb til huden blir rød og vask det bort med vann. Det fjerner nesten alt av sorte prikker.

Jenta skrev 2010-03-03:

Jeg har sorte prikker og nupper i ansiktet, og jeg håper virkelig at sukker og olivenolje funker. Skal prøve det så fort som mulig.

Ida skrev 2010-03-13:

Slutt å skrive at dere skal prøve det. Skriv heller hva dere synes etter dere har prøvd det.

Marit skrev 2010-03-13:

Jeg skjønner ikke hvorfor dette skal hjelpe, det er vel ikke noe i olivenolje eller sukker, som får bort de sorte prikkene? Jeg fjerner de selv ved å forsiktig klemme dem ut. Jeg damper først huden, ved å holde hodet over en bøtte med kokende vann, med et håndkle over hodet. Dette åpner porene, og gjør de lettere å klemme ut.

Talget som blir produsert i porene, blir stengt inne i poren av forurensing som legger seg som et lokk over poren. Man får ikke fjernet dette talget ved å skrubbe hudoverflaten. Problemet ligger litt lenger inn i huden. Derfor er det mer effektivt å åpne porene ved damping, og forsiktig klemme ut. Pass på å ikke bruke neglene når du klemmer, det lager arr.

Det er også viktig å forbygge at du får flere sorte prikker. Som jente er det derfor lurt å tenke over hvordan sminke man bruker. Sminken er med på å tette porene. Vaske også huden med et renseprodukt som er beregner på uren hud.

Jeg skrev 2010-03-21:

Jeg prøvde dette i ca mer enn en måned. De to første ukene så huden min ganske bra ut. Jeg fikk kvisene til å forsvinne raskere enn vanlig. Nnuppene var der ennå, men mindre synlig. Huden var myk og fin. Etter alt dette ble huden oljete, og jeg fikk mange flere nupper enn det jeg hadde som jeg ennå ikke har blitt kvitt. Så dere bør være litt forsiktig med dette.

Anonym skrev 2010-07-19:

Jeg forstår ikke framgangsmåten her. Hvor stor del av sukker og olivenolje skal jeg bruke? Oppgi helst i dl.

ingeborg skrev 2010-08-08:

Dette er jo akkurat det samme som vanlig skrubb da?

J95 skrev 2010-09-26:

Det er helt galt å bruke det på noen steder i ansiktet. Ansiktet er et veldig følsomt sted, og hvis du skrubber det med olivenolje og sukker, river og skrubber du huden i stykker over tid. Den vil bli tørr og sår, etterhvert oljete på nesen.

For å fjerne svarteprikker/nupper på nesa burde du først dampe ansiktet, så forsiktig klemme ut smusset uten negler, men ikke så lenge at det kommer blod ut. Deretter vasker du ansiktet med en mild ansiktsvask (Neutrogena er veldig bra og billig) og så tar du på et tynt lag med Neutrogena ansiktslotion. Dette kan du gjøre hver dag hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.

Spesielt hvis det er første gang du begynner å vaske ansiktet. Ellers kan du dra til apoteket å spørre etter hjelp. OBS: skrubb ansiktet maks 2 ganger i uka med en mild skrubb med små korn.

Olivenolje tilstopper porene fordi den er så fet, og sukkerkorn er for store til å vaske en så sensitiv hud som ansiktet. Sukker og olivenolje kan brukes på kroppen, men det er helt unødvendig å gjøre det når man er under 30 år. Huden er da fortsatt elastisk, og det er som å bruke smør på flesk.

Ada skrev 2011-01-16:

Jeg har en skrubb som jeg har brukt, den hjelper utrolig mye. Jeg bruker også en ansiktsskyll fra eucerin eller noe sånn, som er laget for å fjerne kviser annenhver dag, siden det er da jeg dusjer. Hver kveld tar jeg på Day-creme fra vaseline intensive care. Dette funker helt strålende.

Kristian skrev 2011-02-15:

Har det samme problemet som mange av dere. Bare at jeg har mange kviser på og rundt penis. Hva kan hjelpe på det?

Janhild skrev 2011-02-19:

Endelig fant jeg noe. Har slitt med svarte porer i litt over 2 år og håper at jeg snart er kvitt dem.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter svarte prikker og nupper

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com