Kjerringråd logo

Tyggegummi eller stearin flekker - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tyggegummi eller stearin flekker.

Mrs H skrev 2010-12-01:

For å fjerne stearin fra gulv, kommoder, benkeplater osv. er det lurt å skrape forsiktig med en glasskniv, en sånn som en bruker på komfyrtoppen. Den egner seg også godt til å fjerne malingrester fra vindu e.l. Fåes kjøpt der du kjøper komfyr.

Cha skrev 2010-12-14:

Fjerne stearinm fra vegg/gulv: bruk hårføneren, dette smelter stearinen, så er det bare å tørke opp. Noen som har tips tiø å fjerne tyggis fra sofa? Er vel ikke bare å helle på lampeolje/whitesprit/tennveske i sofaen?

kall meg hva du vill skrev 2011-02-03:

Har noen prøvd varmt spytt? Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg merker etter en stund etter jeg har hatt tyggegummi i munnen og har glemt og tygge den så blir den helt grøt.

Har noen prøvd å varmt opp stearinlys med en varm gjenstand som f. eks en lampe eller en peis? er det ikke bare til å smelte det og deretter tørke opp?

Luringen skrev 2011-04-29:

Prøv sitrus-rens spraybox fra 3M. Fjerner det meste skånsomt (basert på oljer i appelsin-og sitronskall).

Amatørhusmor skrev 2011-05-31:

Hei, har fått stearin på en hvitmalt betongvegg. Malingen er vannløslig og vi leier leiligheten og vil helst slippe å dra herfra med grå flekker på veggen. Hva skal jeg gjøre får å få det vekk? Kan jeg bruke kun klor eller salmiakk på veggen? med vann så går malingen vekk. Har prøvd strykejern og bakepapir, men da blir bare malingen myk og varm og tror ikke det er så bra.

Pippi skrev 2011-07-05:

Min samboer er dørvakt og fikk tyggis i rompestumpen på jobbuniformen (sort dressbukse). Jeg brukte plasterfjerner og det ble 100% bra, ingen rester eller flekker etterpå.

Kent skrev 2011-07-29:

Tennveske fungere på masse, husk vann etterpå, bruk det også til å fjerne asfalt av vinterhjul. Har en vegg, strietapet med stearin. Steam er og greit å bruke. Det fåes på biltema billig.

Madde skrev 2011-08-03:

Jeg har fått rød stearin på hvit kjole. Hvordan skal jeg fjerne dette og i tillegg få bort rødfargen?

Hilde skrev 2011-08-16:

Tyggisble fjernet med matolje. Det var effektivt og greit, men jeg la også buksen i fryseren et døgn først.

Rolf skrev 2011-08-17:

Jeg prøvde å fryse dongerishortsen min med en stor tyggegummiflekk uten hell. Whitesprit gjorde susen på tyggegummien.

HIlde skrev 2011-08-23:

Noen som har tips til hvordan jeg kan fjerne tyggis fra sko med skinnsåle?

Trikks skrev 2011-09-30:

Bruk strykejernet. Legg en ren fille dobbelt på stearinflekken. Bruk så damp funksjonen på strykejernet. Sett stykejernet ned oppå fillen i et par sekunder. Se at det kommer damp. Fjern fillen og se om stearinen er borte. Er den ikke helt vekk, kreves det noen sekunder til. Dette funker bra.

kiwi skrev 2011-10-02:

Har fått stearin fra fakkelboks på min ullkjole. Gode råd mottas med takk.

Torshov skrev 2011-12-11:

Jeg fikk en del stearinflekker på den nye olabuksen min. Jeg tenkte det gikk greit og vaske det av i vaskemaskinen. Jeg tok ut buksen, med det resultat at det var kommet en hel gjeng med stearin over hele buksen. Så etter og ha lest litt på denne siden, tenkte jeg at det kunne være fornuftig og prøve en damprenser, som jeg kjøpte for mange år siden på netthandel for noen få hundrelapper. Det kan jeg love dere at det forsvinner lettere enn blyant med viskelær. Fantastisk resultat på no time, ca 2 min, og buksen er som ny. Jeg satte på en liten børste på renseren og har aldri sett maken til resultat. Tror også dette fungerer på all slags tekstiler. Nå skal jeg straks prøve på noen store flekker i vinduskarmen, straks tilbake med rapport.

Torshov skrev 2011-12-11:

Da har jeg brukt samme metode på en hel del store stearinflekker i vinduskarmen. Jeg brukte dampsteameren med børste på sluttstykket, og tørket av med microfiberklut. Det fungerte glimrende, borte på 2 min, uten å skade oljemalingen.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter tyggegummi eller stearin flekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com