Fotvorter - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om fotvorter.

Celine skrev:

Jeg har hatt en fotvorte som gjorde ganske vondt. Jeg hadde den i over 2 år, og jeg greide nesten ikke å gå pga smerten. Jeg prøvde vorteplaster, frysing og sitronojle, men det virket ikke. Dessuten gjorde frysingen sinnsykt vondt. For ca en uke siden, prøvde jeg blank neglelakk, og det virket. Det kveler vorta, og til slutt faller den ut av foten. Anbelases sterkt! Billig, enkelt og smertefritt.

Nikkenora skrev:

Siden det er salisylsyre i apotek-midlene er det sikkert enzymer og fruktsyre i bananskallet som funker ved å bløtgjøre vevet rundt og det harde på vorten som nesten ser ut som hornhud eller arrvev eller no sånt/oppløse det litt. Sikkert derfor det funker på små vorter.

Lille My skrev:

Jeg har hatt fotvorter i hvertfall i 20 år, og de har spredd seg godt under beina. Disse er flate og ikke så veldig plagsomme, mer irritable. Legen sier at det er for mye til at man kan gjøre noe med det. Har nå bestemt meg at de skal bort en gang for alle og har sovet med hvitløksskiver tapet under føttene i to mnd. Kjennes ut som det skjer noe, men intet synlig resultat ennå. Her fant jeg noen nye tips som stinker mindre enn hvitløk, så nå skal jeg sannelig legge om taktikken og håpe at det gjør susen. Takk for masse gode råd.

Tove skrev:

Masse gode råd her, ja. Prøvd det meste men er ikke tålmodig. Har hatt vorta under storetåa i snart 4 år og nå er det kommet en til. Selskapsko osv, kan jeg bare glemme. Dersom jeg tar vorteplaster om natten verker det skikkelig. Er skikkelig lei av hele vorten(e)

Pernille skrev:

Jeg anbefaler bananskall. Jeg hadde på 1 dag og 2 dager etter var vorta borte. Det var mange penger spart enn å bruke masse penger på midler som ikke funker.

Vorte skrev:

Jeg har prøvd bananskall-metoden uten hell! Det virker som det ikke virker på store dype fotvorter. Jeg vurderer Avant Garden, men må innrømme at jeg har lite tro på det. Verucid og sitronsyre fungerer heller ikke på meg. Har smurt i perioder med det i ca. 3 år nå uten hell.

Waagen skrev:

For en genial forumside, masse gode tips. Tusen takk alle sammen, nå er det innkjøp av bananer i morgen og legge det på vorten til min 11 år gamle datter som har vært plaget med dette i 3-4 år.

Sunny skrev:

Etter å ha lest alle tipsene her skal jeg komme med et som ikke er blitt nevnt her. Jeg har hatt mange og store fotvorter som jeg har prøvd å drepe, men det virket ikke. Jeg ble tipset om å koke opp kjerringrokk-te ca 2dl, og sitte med benet i dette i ca 15 min. Fil og skrap vekk død hud, legg så te-gresset på vorta. Legg på litt plastfilm og så sportstape. Gjør dette annenhverdag i en periode på ca 14 dager. Vorta dør og faller av i biter. Fungerer også på vorter på hender hos barn. Det er smertefritt.

Torill skrev:

Takk nå skal jeg kjøpe både bananer og Avant Garden. Har prøvd å fryse den bort selv men det har ikke fungert, blitt bare verre. Lever i håpet nå jeg.

Vera skrev:

Har også hørt om noen som ble kvitt fotvortene sine ved å ta kritt på de.

Sol skrev:

Jeg har slitt med fotvorter siden jeg var 7 år gammel. Det er både flaut og slitsomt. Jeg fyller 17 i vinter og er lei av å ikke tørre å vise føttene mine til andre. Jeg syns det er så ille at jeg til og med sover med sokker når jeg er med kjæresten min. Men mange bra tips her. Akkurat nå prøver jeg verucid, men det har ikke vist noen resultater foreløpig. Takk for mange fine tips.

Aleksandra skrev:

Jeg har hatt fotvorter siden jeg gikk i 3. klasse. Dvs, i ca. 10 år, og jeg har prøvd både frysing, etsing, noe man tar på manuelt (det var da jeg var liten så jeg husker desverre ikke navnet) og å sette på et luftett plaster. Det kommer bare fler og de er virkelig plagsomme, og ekle.

En gang satt jeg å pirket på dem da jeg plutselig komm helt inn til noe som kunne vært kjernen og jeg angrer virkelig på at jeg ikke prøvde å få den ut. Uansett, jeg har akkurat surret føttene mine inn i bananskall og skal sove med disse. Jeg skal komme tilbake med tilbakemelding.

Anti-alternativ-behandling skrev:

50-50 erfaring med frysing/verucid. En par subjektivt beskrevne egenskaper ved bananskall-oppned-med-sportsteip-rundt metoden er: Fra minutt 4 merkes det. Det kribler i vorta, ikke vondt. Jeg var trøtt og sovna.

Dag 2: Fant ikke noen ordentlig potent banan, så det fikk holde med en slapp en. Det kriblet skuffende lite.

Ettermiddag: 2 timers varmt fotbad. Litt overrasket da jeg så et 4 mm bredt og 4mm dypt konisk krater i foten. 4mm ser mye ut. Kappet deretter, med skalpel, bort død hud i hullet og på kanten.

2 uker senere: Uten behandling. Aner ikke helt hvordan det gigantiske hullet fylles med fot, men at det tar 2 uker eller mer høres jo rimelig ut. Hullet ble tett i løpet av grøss og kutt dagen og er nå mye bedre å gå på. Det er jo litt hardt der, men ikke sånn sårt-i-midten-vorte-aktig.

Orte Vorte skrev:

Min datter har sikkert over 15 vorter under føttene. Nå er hun 12 år og har hatt de fleste i ca 3 år. Jeg har prøvd frysing og bananskall. Etter 1 natt med de banan greiene var bananskallet brunt og foten luktet rotten og hun har dessverre ikke fått bort mer enn 1 liten en. Så jeg tror det virker på små vorter, men større vorter må du nok ha noe legemiddel på.

Knut skrev:

Jeg har nettopp begynt med avant garden og det står dosering for barn på esken. 1 pille per 20kg eller noe lignende.

Gro skrev:

Kan Avant Garden også brukes av små barn? Og i eventuelt hvilken dose skal det gis?

Mia skrev:

Jeg har hatt en stor fotvorte i en del år, husker ikke nøyaktig (føles som den alltid har vært der). Jeg har i perioder prøvd plaster fra apoteket. Men sikkert ikke prøvd lenge nok. Jeg gir jo litt opp når jeg ikke ser no resultater. Plasteret bløter opp huden så man kan klippe/skjære seg innover for igjen å legge på nytt plaster. Men dette igjen har resultert i at vortene har spredd seg. Det smitter lett når man driver å klipper og styrer. Så da blei det plutselig 5-6 vorter. Da frister det ikke akkurat å fortsette å klippe.

Jeg har vært hos hudlege og fått vorte middel. Med litt iherdig egenbehandlig greide jeg å bli kvitt 1. Så nå ville jeg prøve frysing. Har vært å fryst hos hudlege idag. Det gjorde litt vondt, men gikk greit. Jeg lurer på hvor lenge det kommer til å gjøre vondt. Kommer det til å være ubehagelig og vondt å tråkke på i flere dager? Noen som har fryst som kan dele erfaring? Har mine tvil på at dette kommer til å funke. Hudlege ville ikke prøve å fryse den store engang. Han sa det ikke ville hjelpe siden den var for stor. Jeg har ikke prøvd noen kjerringråd, men skal prøve det hvis denne frysinga ikke virker. Vorter er noe drit. Jeg føler med dere alle. Og til dere som lurer på hvordan vortene oppstår. Dere er jo på nett. Søk på google så finner dere alt om vorter.

Siri skrev:

Jeg var plaget med store og vonde fotvorter. Hjalp med bananskall på de fotvortene som var mindre. Jeg et fikk råd hos fastlegen min om at jeg burde forsøke med gaffateip. Dette forhindrer at fotvorta får luft, og vil dø ut. Dette tar litt tid, men er smertefritt og det funker.

Vorteterror skrev:

Har hatt vorter på min høyre fot i 3 år nå. I begynnelsen prøvde jeg verucid og frysing. Gav opp og gjorde ingenting mer med problemet. Nå begynte det å spre seg og jeg måtte gjøre noe. Bruker verucid nå og har holdt på i over en mnd. De blir mindre, men blir ikke borte. Skal prøve med Avant Garden kombinert med Bananskall.

Manden skrev:

Jeg har hatt min i lang tid, og har brukt eterisk olje, bananskall, frysing uten hell. Prøvde verucid i begynnelsen men pga halvhjertet forsøk med dette forsvant vorten ikke. Begynnte for 2 mnd siden med verucid igjen og gikk inn for å gjøre dette helt etter bruksanvisningen. Nå er den snart borte men skal fortsette litt til for å være sikker. Blir kansje å bestille Avant-Garden for å gjøre det beste av det.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...