Fotvorter - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om fotvorter.

Sol skrev:

Jeg har slitt med fotvorter siden jeg var 7 år gammel. Det er både flaut og slitsomt. Jeg fyller 17 i vinter og er lei av å ikke tørre å vise føttene mine til andre. Jeg syns det er så ille at jeg til og med sover med sokker når jeg er med kjæresten min. Men mange bra tips her. Akkurat nå prøver jeg verucid, men det har ikke vist noen resultater foreløpig. Takk for mange fine tips.

Aleksandra skrev:

Jeg har hatt fotvorter siden jeg gikk i 3. klasse. Dvs, i ca. 10 år, og jeg har prøvd både frysing, etsing, noe man tar på manuelt (det var da jeg var liten så jeg husker desverre ikke navnet) og å sette på et luftett plaster. Det kommer bare fler og de er virkelig plagsomme, og ekle.

En gang satt jeg å pirket på dem da jeg plutselig komm helt inn til noe som kunne vært kjernen og jeg angrer virkelig på at jeg ikke prøvde å få den ut. Uansett, jeg har akkurat surret føttene mine inn i bananskall og skal sove med disse. Jeg skal komme tilbake med tilbakemelding.

Anti-alternativ-behandling skrev:

50-50 erfaring med frysing/verucid. En par subjektivt beskrevne egenskaper ved bananskall-oppned-med-sportsteip-rundt metoden er: Fra minutt 4 merkes det. Det kribler i vorta, ikke vondt. Jeg var trøtt og sovna.

Dag 2: Fant ikke noen ordentlig potent banan, så det fikk holde med en slapp en. Det kriblet skuffende lite.

Ettermiddag: 2 timers varmt fotbad. Litt overrasket da jeg så et 4 mm bredt og 4mm dypt konisk krater i foten. 4mm ser mye ut. Kappet deretter, med skalpel, bort død hud i hullet og på kanten.

2 uker senere: Uten behandling. Aner ikke helt hvordan det gigantiske hullet fylles med fot, men at det tar 2 uker eller mer høres jo rimelig ut. Hullet ble tett i løpet av grøss og kutt dagen og er nå mye bedre å gå på. Det er jo litt hardt der, men ikke sånn sårt-i-midten-vorte-aktig.

Orte Vorte skrev:

Min datter har sikkert over 15 vorter under føttene. Nå er hun 12 år og har hatt de fleste i ca 3 år. Jeg har prøvd frysing og bananskall. Etter 1 natt med de banan greiene var bananskallet brunt og foten luktet rotten og hun har dessverre ikke fått bort mer enn 1 liten en. Så jeg tror det virker på små vorter, men større vorter må du nok ha noe legemiddel på.

Knut skrev:

Jeg har nettopp begynt med avant garden og det står dosering for barn på esken. 1 pille per 20kg eller noe lignende.

Gro skrev:

Kan Avant Garden også brukes av små barn? Og i eventuelt hvilken dose skal det gis?

Mia skrev:

Jeg har hatt en stor fotvorte i en del år, husker ikke nøyaktig (føles som den alltid har vært der). Jeg har i perioder prøvd plaster fra apoteket. Men sikkert ikke prøvd lenge nok. Jeg gir jo litt opp når jeg ikke ser no resultater. Plasteret bløter opp huden så man kan klippe/skjære seg innover for igjen å legge på nytt plaster. Men dette igjen har resultert i at vortene har spredd seg. Det smitter lett når man driver å klipper og styrer. Så da blei det plutselig 5-6 vorter. Da frister det ikke akkurat å fortsette å klippe.

Jeg har vært hos hudlege og fått vorte middel. Med litt iherdig egenbehandlig greide jeg å bli kvitt 1. Så nå ville jeg prøve frysing. Har vært å fryst hos hudlege idag. Det gjorde litt vondt, men gikk greit. Jeg lurer på hvor lenge det kommer til å gjøre vondt. Kommer det til å være ubehagelig og vondt å tråkke på i flere dager? Noen som har fryst som kan dele erfaring? Har mine tvil på at dette kommer til å funke. Hudlege ville ikke prøve å fryse den store engang. Han sa det ikke ville hjelpe siden den var for stor. Jeg har ikke prøvd noen kjerringråd, men skal prøve det hvis denne frysinga ikke virker. Vorter er noe drit. Jeg føler med dere alle. Og til dere som lurer på hvordan vortene oppstår. Dere er jo på nett. Søk på google så finner dere alt om vorter.

Siri skrev:

Jeg var plaget med store og vonde fotvorter. Hjalp med bananskall på de fotvortene som var mindre. Jeg et fikk råd hos fastlegen min om at jeg burde forsøke med gaffateip. Dette forhindrer at fotvorta får luft, og vil dø ut. Dette tar litt tid, men er smertefritt og det funker.

Vorteterror skrev:

Har hatt vorter på min høyre fot i 3 år nå. I begynnelsen prøvde jeg verucid og frysing. Gav opp og gjorde ingenting mer med problemet. Nå begynte det å spre seg og jeg måtte gjøre noe. Bruker verucid nå og har holdt på i over en mnd. De blir mindre, men blir ikke borte. Skal prøve med Avant Garden kombinert med Bananskall.

Manden skrev:

Jeg har hatt min i lang tid, og har brukt eterisk olje, bananskall, frysing uten hell. Prøvde verucid i begynnelsen men pga halvhjertet forsøk med dette forsvant vorten ikke. Begynnte for 2 mnd siden med verucid igjen og gikk inn for å gjøre dette helt etter bruksanvisningen. Nå er den snart borte men skal fortsette litt til for å være sikker. Blir kansje å bestille Avant-Garden for å gjøre det beste av det.

Mooh skrev:

Jeg har hatt min i mange år nå, og har prøvd sånn frysebehandling hos hudlege som ikke funket. Nå tester jeg ut det med banan skall, og viss ikke det funker så fant jeg masse råd jeg kunne teste ut her.

Vortetante skrev:

Ok, her var det mange gode råd. Da går vi til verks på min lille gutt på 11 etter å ha prøvd det meste i 2 år. Vi kjører på med bananskallmetoden om natten og et vordemiddel om dagen dekket med tett plaster. Så har vi fått anbefalt 300mg c-vitaminer daglig.

WencheB skrev:

Bananskall virker. Legg skall med innsiden mot foten/vortene og gjerne området rundt, tre på en plastpose, deretter en sokk for å holde posen/skallet på plass på foten. Dagen etter er det et krater der hvor vorten har vært, og huden er noe opphovnet rundt, men det forsvinner. Se etter at det ikke er igjen noen sorte prikker, for da må du fortsette med bananskall. Datteren min hadde 6 små fotvorter som forsvant etter 1 natt med bananskall. Jeg har en stor en, som er litt mer gjenstridig (to sorte prikker igjen), og nå har jeg bananskall liggende klar i en plastpose på nattbordet.

Anne skrev:

Jeg har hatt en vorte under en av tærne i ca. 14 år og den har vært svært vond. Jeg har forsøkt alt fra frysing hos hudlege, hudpleier som smurte på noe etsende i 3 mnd, til alle former for kjærringråd og alt som kan kjøpes på apotek i inn og utland. Til sist bestemte jeg meg for å være veldig tålmodig og forsøke Verucid fra apoteket en siste gang. Jeg smurte på hver dag og annenhver dag bløtet jeg vorten og fjernet død hud. Det klødde veldig, og så ikke bra ut, men sakte men sikkert ble det bedre. Etter nesten 4 uker med daglig tålmodig behandling er jeg kvitt et virkelig plagsomt problem gjennom 14 år.

FRI skrev:

Fotvortene er borte, og jeg er sjeleglad for det. Jeg var så ivrig på å bli kvitt dem at jeg dynget på med virkemidler. Fotvorteplaster om dagen, bananskall om natten, og to fryse-timer hos fastlegen. For å være ærlig tror jeg mest på frysingen. En hudlegespesialist hadde fortalt fastlegen min at den vanlige dosen med nitrogen ikke er nok, så han kjørte på med dobbel dose. Fryktelig vondt, men hva går man ikke galdelig gjennom for å bli kvitt de små svina?

Lise skrev:

Kan noen svare på hva som er årsaken for å få fotvorte?

Gjest skrev:

Jeg har hørt at gulerot kan funke (har dem på i noen netter) jeg har flere i familien som har prøvd den og vorta var borte på 2 - 3 dager.

Hege skrev:

Gutten min på ni år har en fotvorte som plager ham veldig. Nå skal vi prøve bananskall fra i morgen av, selv om det høres sprøtt ut. Håper det virker.

Hatervorter skrev:

Jeg kan med glede meddele at vortene mine er borte etter noen mnd med fruksyre pensling. Jeg er så glad.

Bananskall skrev:

Det funker, hurra! I motsetning til alle apotekvarer jeg har prøvd.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...