Fotvorter - kjerringråd

Fotvorter er forårsaket av et vortevirus som angriper føttene. Forskjellen på fotvorter og vorter andre steder på kroppen er at fotvortene kan medføre smerter. Dette på grunn av at de utsettes for trykkbelastning i større grad enn andre.

Både barn og voksne kan få fotvorter, i og med at man lett utsettes for smitte hvis man går barbeint der andre med fotvorter har gått. Man skal derfor være forsiktig med å gå barbeint i offentlige bad. Men det finnes enkle råd for behandling av dem.

Bli kvitt fotvortene

Fotvorter under foten
Fotvorter under foten : Foto : kjerringrad.com

Håp skrev:

Vorten fjernes med rå upasteurisert eplecidereddik. Fukt litt vatt eller lignende med eddik. Påfør det på vorten og legg over medisinsk tape hver natt i en uke. Vorten vil bli svart og dør, og ny hud kommer frem.

Torunn skrev:

Sønnen vår på 6 år hadde en stor fotvorte under hælen. Vi prøvde Vortefri og Verucid i noen uker, men det var bare vondt så vi sluttet med det. Vi begynte deretter å ha bananskall på vorta. Etter tre uker med bananskall på dag og natt avbrutt av et par dagers pause fordi vi glemte det, var vorta borte. Fantastisk og helt smertefritt. Vi gjorde det på denne måten:

Først klippet vi en passe bit av bananskallet, la innsiden av skallet over vorta og tapet med sykehusplaster. Vi skiftet skall ca. hver kveld. Den siste uka var vorta ganske mørk. Jeg vet at vorter kan forsvinne av seg selv like fort som de dukker opp, men det skader ikke med bananskall. Jeg er rimelig sikker på at vorta i dette tilfelle ble borte ved hjelp av bananskall.

Christian skrev:

Jeg har hatt samme problem. Så prøvde jeg Eddik 35prosent. Det anbefales. Smør på med q-tips hver kveld i noen uker så dør de.

LeiAvVorta... skrev:

Denne siden har kommet med mange gode tips jeg aldri hadde hørt om før. Jeg skal prøve alt fra neglelakk til bananskall fremover, og forhåpentligvis bli kvitt alle de stygge vortene under tåa, tusen takk!

Anonym 12 år skrev:

Jeg er en jente på 12 år og jeg har hatt fotvorter i ca 2 år. Jeg har ikke sett en lege for det. Det synes jeg var for flaut til å si det til noen, så jeg bare levde med det, men så ble det bare fler og fler. På høyrefoten er det 5 og på venstre er det kanskje 3. Jeg leste at fotvorter skal gå bort etter to år, men jeg har de fortsatt.

Jeg er redd for at noen skal finne ut at jeg har det, så jeg bruker sokker hele tiden. Nå har to av vortene mista det svarte, men den har på en måte bare blitt et hull. Det er ikke så hard hud rundt den, men den er fortsatt ikke borte. Nå har jeg endelig sagt det til moren min og hun sier at vi skal gå til legen.

Dette synes jeg er veldig bra, men jeg hater når de fryser den vekk. Jeg leste meg opp på nettet og så at det går ann å ta laser på den, og dette får bort vorten helt. Jeg skal til Afrika i påsken så jeg håper på å få gjort dette litt fort, for det er jo veldig flaut å være på badeferie og ha masse vorter. Dere burde prøve laser for vortene skal bli borte av det.

Lz skrev:

Jeg hadde en gigantisk fotvorte som var sta som et esel. Ingen av rådene her hjalp. Jeg gikk i månedsvis med forskjellige råd, alt fra vortemiddel på apotek til banan og neglelakk og salt. Til slutt ble jeg sint, og la på Compeed gnagsårplaster, og brukte dette jevnlig i 2 uker. Vorta døde rett før hudlegetimen jeg hadde ventet i månedsvis på, og hudlegen ble direkte sjokkert. Compeed fungerer fordi den kveler lufttilgangen for vorta, og da dør den av seg selv.

Smgj skrev:

For meg virket fotbad av kjerringrokk veldig godt. Som barn hadde jeg mye fotvorter, men fikk tips om å lage avkok av kjerringrokk til fotbad. Fotvortene gikk bort i løpet av en kjerringrokksesong. Jeg laget ny te hver 2.-3. dag - varmet bare opp avkoket dagene i mellom. Hadde i en bøtte og satt med beina oppi og leste en bok til vannet var kaldt. Jeg har vært helt fotvortefri siden den gangen.

Lj skrev:

Bruk compeed, det fungerer. Man må kanskje bruke det over flere uker, men til slutt har man kvelt den.

Chanto skrev:

Jeg har en hund som har en stor vorte som han har revet av skorpen på, så den er ganske åpen. Hva kan anbefales når det gjelder dyr? Kan man bruke det samme som mennesker? Noen foreslår Avant Garden, kan dette brukes på en hund, er det noen som vet? Uansett takk for svar.

Oppgitt skrev:

Jeg har kommet i samme vortefella og lurer fælt på om Avant Garden virkelig fungerer? Supert om noen som har prøvd kunne dele sin erfaring.

Hjelp skrev:

Jeg har 8-9 vorter og har en datter som også har det. Hun vil ikke til en lege så hva burde jeg gjøre? Jeg håper at noen kan svare på det.

TanteMir skrev:

Begynner det ikke å lukte veldig av bananskall når man har det på fotvorta. Selv om det kun er på en natt?

Gulljente skrev:

Jeg har vært plaget av vorter i snart 4 år. En av de er liksom den som ga alle de andre 12 vortene liv. Altså jeg har nå 13. En av de vokser ved siden av neglen og kan få den til å sprekke, ofte gjør det veldig vondt. Vi har prøvd bananskall, vortemidler fra vortefri ising osv. men ingenting har fungert. Nå er jeg akkurat ferdig med å prøve å kverke dem med noe jeg kjøpte i utlandet. Det fungerte ikke særlig bra. Jeg trenger hjelp og tips til hvordan å bli kvitt dette.

Belisa skrev:

Min lille datter fikk gjenstridige fotvorter og vi prøvde både frysing og legemidler uten hell. Legen ga oss tips om å sette på lufttett tape, men den ramlet av hele tiden. Så kom jeg på å legge på en dråpe superlim, og vortene trillet av etter ei uke, det anbefales.

Tutta skrev:

Jeg slet med dette da jeg Var ca 12 og gikk på skolen. Jeg fikk råd om bananskall og det var det eneste som hjalp på kort tid. Før dette hadde jeg prøvd både å ise ned, brenne bort og skjære. I en alder av 33 har både jeg og datter fått det igjen etter felles dusj. Nå er det på med bananskallet igjen.

Benedicte skrev:

Jeg hadde en stor fotvorte på hælen. Jeg fikk den vekk ved å klippe daglig så langt inn mot huden som mulig. Fotvorten må være fuktig når du gjør det. Etter en måned var den borte.

Jente14 skrev:

Jeg har noe jeg tror kan være en fot vorte. Det er en hvit ring med noe som ser ut som et svart hull inni. det er vont når jeg trår på den og den blir bare større. Er det noen som har tips?

Anonym skrev:

Jeg er ikke sikker på om jeg har fotvorte eller hva jeg har, kan det være liktorn? Har hørt at de ligner, men jeg får ikke noe særlig med smerter på foten når jeg går. Det er en klump med sort liten prikk i midten, nesten som en stilk.

Selvlært ekspert skrev:

Nå skal det sies at jeg prøvde alt for å fjerne de. Alt fra frysing hjemme og hos legen, etsende stoffer som verucid og andre apotek-ting, ukentlige besøk til fotterapeut i ett år. Ingenting hjalp og de kunne ikke gjøre noe, virket det som. De under foten er litt verre mtp. trykket. Og de i klynger er verst. De forsvant heller ikke av seg selv. Det var ett besøk til en fotterapeut mange år etter, da jeg hadde gitt opp å fjerne de, som ble redningen min. Jeg var skeptisk, veldig skeptisk, men hadde prøvd alt annet så hvorfor ikke, tenkte jeg.

Hun ga meg tlfnr. til en healer i byen og sa at han kunne hjelpe meg. For de som ikke tror på dette så kan jeg si at jeg gjorde ikke det jeg heller, da. Han tok på vortene i 3 sek og sa at jeg ikke skulle tenke på vortene på 1 mnd. Etter en mnd. var de helt vekk, på et mirakuløst vis. Jeg vet ikke hvordan, men så lett skulle det vise seg å være.

Heisan skrev:

Jeg har noen hvite flekker under foten. Hva kan dette være? Har noen tips til å få det bort?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Diskuter fotvorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...