Fotvorter - kjerringråd

Fotvorter er forårsaket av et vortevirus som angriper føttene. Forskjellen på fotvorter og vorter andre steder på kroppen er at fotvortene kan medføre smerter. Dette på grunn av at de utsettes for trykkbelastning i større grad enn andre.

Både barn og voksne kan få fotvorter, i og med at man lett utsettes for smitte hvis man går barbeint der andre med fotvorter har gått. Man skal derfor være forsiktig med å gå barbeint i offentlige bad. Men det finnes enkle råd for behandling av dem.

Bli kvitt fotvortene

Fotvorter under foten
Fotvorter under foten : Foto : kjerringrad.com

Christian skrev:

Jeg har hatt samme problem. Så prøvde jeg Eddik 35prosent. Det anbefales. Smør på med q-tips hver kveld i noen uker så dør de.

LeiAvVorta... skrev:

Denne siden har kommet med mange gode tips jeg aldri hadde hørt om før. Jeg skal prøve alt fra neglelakk til bananskall fremover, og forhåpentligvis bli kvitt alle de stygge vortene under tåa, tusen takk!

Anonym 12 år skrev:

Jeg er en jente på 12 år og jeg har hatt fotvorter i ca 2 år. Jeg har ikke sett en lege for det. Det synes jeg var for flaut til å si det til noen, så jeg bare levde med det, men så ble det bare fler og fler. På høyrefoten er det 5 og på venstre er det kanskje 3. Jeg leste at fotvorter skal gå bort etter to år, men jeg har de fortsatt.

Jeg er redd for at noen skal finne ut at jeg har det, så jeg bruker sokker hele tiden. Nå har to av vortene mista det svarte, men den har på en måte bare blitt et hull. Det er ikke så hard hud rundt den, men den er fortsatt ikke borte. Nå har jeg endelig sagt det til moren min og hun sier at vi skal gå til legen.

Dette synes jeg er veldig bra, men jeg hater når de fryser den vekk. Jeg leste meg opp på nettet og så at det går ann å ta laser på den, og dette får bort vorten helt. Jeg skal til Afrika i påsken så jeg håper på å få gjort dette litt fort, for det er jo veldig flaut å være på badeferie og ha masse vorter. Dere burde prøve laser for vortene skal bli borte av det.

Lz skrev:

Jeg hadde en gigantisk fotvorte som var sta som et esel. Ingen av rådene her hjalp. Jeg gikk i månedsvis med forskjellige råd, alt fra vortemiddel på apotek til banan og neglelakk og salt. Til slutt ble jeg sint, og la på Compeed gnagsårplaster, og brukte dette jevnlig i 2 uker. Vorta døde rett før hudlegetimen jeg hadde ventet i månedsvis på, og hudlegen ble direkte sjokkert. Compeed fungerer fordi den kveler lufttilgangen for vorta, og da dør den av seg selv.

Smgj skrev:

For meg virket fotbad av kjerringrokk veldig godt. Som barn hadde jeg mye fotvorter, men fikk tips om å lage avkok av kjerringrokk til fotbad. Fotvortene gikk bort i løpet av en kjerringrokksesong. Jeg laget ny te hver 2.-3. dag - varmet bare opp avkoket dagene i mellom. Hadde i en bøtte og satt med beina oppi og leste en bok til vannet var kaldt. Jeg har vært helt fotvortefri siden den gangen.

Lj skrev:

Bruk compeed, det fungerer. Man må kanskje bruke det over flere uker, men til slutt har man kvelt den.

Chanto skrev:

Jeg har en hund som har en stor vorte som han har revet av skorpen på, så den er ganske åpen. Hva kan anbefales når det gjelder dyr? Kan man bruke det samme som mennesker? Noen foreslår Avant Garden, kan dette brukes på en hund, er det noen som vet? Uansett takk for svar.

Oppgitt skrev:

Jeg har kommet i samme vortefella og lurer fælt på om Avant Garden virkelig fungerer? Supert om noen som har prøvd kunne dele sin erfaring.

Hjelp skrev:

Jeg har 8-9 vorter og har en datter som også har det. Hun vil ikke til en lege så hva burde jeg gjøre? Jeg håper at noen kan svare på det.

TanteMir skrev:

Begynner det ikke å lukte veldig av bananskall når man har det på fotvorta. Selv om det kun er på en natt?

Gulljente skrev:

Jeg har vært plaget av vorter i snart 4 år. En av de er liksom den som ga alle de andre 12 vortene liv. Altså jeg har nå 13. En av de vokser ved siden av neglen og kan få den til å sprekke, ofte gjør det veldig vondt. Vi har prøvd bananskall, vortemidler fra vortefri ising osv. men ingenting har fungert. Nå er jeg akkurat ferdig med å prøve å kverke dem med noe jeg kjøpte i utlandet. Det fungerte ikke særlig bra. Jeg trenger hjelp og tips til hvordan å bli kvitt dette.

.. skrev:

Noe jeg har brukt tidligere er hvitløk. Kutt opp en liten bit hvitøk, og teip den fast. Gjerne over natten.

Julie skrev:

Jeg har fire, noen er veldig vonde. Jeg har hatt en i snart 3 år, og jeg har såklart pirket og pirket så den ser veldig stygg ut. Er de noen som har tips? Jeg tror ikke akkurat min fotvorte kan dette av siden den er inni huden.

G skrev:

Jeg brukte et helsekostpreparat for mange år siden som het Remasan. Det tok mine og min sønns vorter. Vi tok 2 piller 3 ganger daglig. Han hadde i tillegg fotsopp som forsvant.

Autorisert fotterapeut skrev:

Hva dere enn gjør med fotvorter, klipp de ikke ut. Dere risikerer å få arrvev, og dette er ikke særlig pent og vil aldri gå bort og det vil fortsette å vokse livet ut.

Vortekrise skrev:

Skal vi gå med bananskallet om dagen eller? Vi må skifte bananskall etter hver natt ikke sant?

Anonym skrev:

Jeg prøver med noen dråper vann og salt og håper det virker.

Mimmi skrev:

Bananskall ser ut til å virke. Syvåringen slet med to fotvorter, og etter å ha tatt skrekken av frysebehandling fra apoteket, fikk vi ikke lov til å prøve noe. Verucidbehandling ble også prøvd først, men det var mye styr og smertefullt å fjerne.

Vi fant bananskalltipset her, og humret litt over det. Siden vi hadde banan i hus fant vi ut at vi skulle prøve. Etter en natt forsvant den minste, og etter 4 netter med bananskall forsvant den største etter en drøy uke. Det er nesten for godt til å være sant. Vi la bananskall med innsiden ned over fotvortene, tapet godt og tok en sokk utenpå over natten.

Else skrev:

Jeg har en datter på 11 år som har en fotvorte. Den er ikke så veldig stor, men den er vond og vanskelig og få vekk. Hva skal vi gjøre?

Kalle-navn skrev:

Legg bananskall på over natta og vent noen dager til vorta blir tørr. Fil deretter ned med fint sandpapir. Det gjør ikke vondt. Legg på bananskall samme natta. Dagen etterpå er vorta borte.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter fotvorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...