Fotvorter - kjerringråd

Fotvorter er forårsaket av et vortevirus som angriper føttene. Forskjellen på fotvorter og vorter andre steder på kroppen er at fotvortene kan medføre smerter. Dette på grunn av at de utsettes for trykkbelastning i større grad enn andre.

Både barn og voksne kan få fotvorter, i og med at man lett utsettes for smitte hvis man går barbeint der andre med fotvorter har gått. Man skal derfor være forsiktig med å gå barbeint i offentlige bad. Men det finnes enkle råd for behandling av dem.

Bli kvitt fotvortene

Fotvorter under foten
Fotvorter under foten : Foto : kjerringrad.com

LeiAvVorta... skrev 28. august:

Denne siden har kommet med mange gode tips jeg aldri hadde hørt om før. Jeg skal prøve alt fra neglelakk til bananskall fremover, og forhåpentligvis bli kvitt alle de stygge vortene under tåa, tusen takk!

.. skrev 23. februar:

Noe jeg har brukt tidligere er hvitløk. Kutt opp en liten bit hvitøk, og teip den fast. Gjerne over natten.

Julie skrev 18. januar:

Jeg har fire, noen er veldig vonde. Jeg har hatt en i snart 3 år, og jeg har såklart pirket og pirket så den ser veldig stygg ut. Er de noen som har tips? Jeg tror ikke akkurat min fotvorte kan dette av siden den er inni huden.

G skrev 12. januar:

Jeg brukte et helsekostpreparat for mange år siden som het Remasan. Det tok mine og min sønns vorter. Vi tok 2 piller 3 ganger daglig. Han hadde i tillegg fotsopp som forsvant.

Autorisert fotterapeut skrev 14. desember:

Hva dere enn gjør med fotvorter, klipp de ikke ut. Dere risikerer å få arrvev, og dette er ikke særlig pent og vil aldri gå bort og det vil fortsette å vokse livet ut.

Vortekrise skrev 10. desember:

Skal vi gå med bananskallet om dagen eller? Vi må skifte bananskall etter hver natt ikke sant?

Anonym skrev 26. november:

Jeg prøver med noen dråper vann og salt og håper det virker.

Mimmi skrev 23. november:

Bananskall ser ut til å virke. Syvåringen slet med to fotvorter, og etter å ha tatt skrekken av frysebehandling fra apoteket, fikk vi ikke lov til å prøve noe. Verucidbehandling ble også prøvd først, men det var mye styr og smertefullt å fjerne.

Vi fant bananskalltipset her, og humret litt over det. Siden vi hadde banan i hus fant vi ut at vi skulle prøve. Etter en natt forsvant den minste, og etter 4 netter med bananskall forsvant den største etter en drøy uke. Det er nesten for godt til å være sant. Vi la bananskall med innsiden ned over fotvortene, tapet godt og tok en sokk utenpå over natten.

Else skrev 06. november:

Jeg har en datter på 11 år som har en fotvorte. Den er ikke så veldig stor, men den er vond og vanskelig og få vekk. Hva skal vi gjøre?

Kalle-navn skrev 03. november:

Legg bananskall på over natta og vent noen dager til vorta blir tørr. Fil deretter ned med fint sandpapir. Det gjør ikke vondt. Legg på bananskall samme natta. Dagen etterpå er vorta borte.

Hei skrev 13. oktober:

Kjære Jenny og alle de som har prøvd alt. Prøv Verucid med neglelakk og spray plaster utenpå. La det tørke og skrap det av annenhver dag. Ta helst en neglelakk som har en sterk farge, den har mer tetthet. Dette er er en smertefri behandling som faktisk fungerer. Lykke til Jenny og alle de andre som sliter med fotvorter. Spray plaster kjøpes på apoteket.

Jenny skrev 29. september:

Jeg har en fotvorte og jeg har prøvd veldig mye f.eks Verucid, Frysing, grønnsåpe og fot filing hver dag. Hva skal jeg gjøre?

Sol skrev 19. september:

Jeg har vært plaget med 3 fotvorter i mange år nå. Har hørt at vorter går bort av seg selv med tiden men det var langt ifra tilfelle her. Jeg tok saken i egne hender, har prøvd frysing x antall ganger, laserbehandlinger enda flere ganger, neglelakkmiddel fra apoteket og alle mulige kjærringråd, ingen ting har virket. Jeg leste litt om det her inne og så at Avant Garden hadde funket for en del og bestemte meg for å prøve det, dro ned til helsekosten for 3 dager siden og har spist pillene siden. Vortene mine er nå nesten ikke synlige lenger og det kun etter 3 dager. Jeg er utrolig positivt overrasket og pleier ikke å skrive innlegg på sider som dette, men om dere der ute har vorter dere har gitt opp å fjerne så prøv Avant Garden. Det er helt utrolig. Hilsen glad snart-vortefri jente :)

Tonje skrev 13. september:

Datteren vår på 5 har en dyp og stor og vond fotvorte under hælen. Har hatt den i ca et halvt år, og hun går på tærne for å avlaste, så nå har ryggen blitt et problem også. Har brukt hjem Egersund, Verucid og nå Scholl vorteplaster.

Vortelise skrev 29. august:

I morgen blir det banansplitt til dessert her i huset.

Mor skrev 23. august:

Jeg skal prøve en del av disse tipsene på sønnen min som er plaget med en del vorter under føttene de siste mnd. Han er 8. Hannes er blitt en del mørkere etter verucid behandling og ble usikker da det står at middelet ikke skal brukes på mørke vorter? Hvorfor det?

Hatervorter skrev 30. juni:

Kjempebra med alle tipsene her. Jeg har lest og hørt mange råd i løpet av tiden jeg har hatt og har vorter, men dette med bananskall ser ut til å hjelpe for mange, så skal virkelig prøve det. Det er fint å se at det ikke bare er meg som har disse ekle greiene. Jeg har sånn ca. 35 stk. på høyrefoten, men ingen på den andre. Det er en veldig stor en under storetåa og flere spredt rundt. Jeg hater dem noe så sykt, og som mange beskriver her så er det veldig flaut. Håper bananskall funker for meg også.

Anonym skrev 26. juni:

Dere burde ikke operere de bort hos legen. En i familien min gjorde det, og hun fikk bare et arr og den ble kjempe vond å gå på.

Kamilla skrev 16. juni:

Jeg er plaget av 5 fotvorter jeg har hatt i 1 eller 2 år nå.Jeg har prøvd bananskall og verucid, men ingen resultater. Jeg hadde på bananskall i natt. Kan jeg prøve fuktig plaster med salt i natt, eller burde jeg fortsette med bananskall? Håper jeg får svar.

Hater skrev 13. juni:

Jeg prøver gnagsår plaster og håper det virker. Jeg lar gnagsår plastret stå på så lenge som mulig.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8

Diskuter fotvorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...