Strekkmerker - kjerringråd

Strekkmerker under svangerskapet kan være vanskelig å få bort. Men det finnes hjelp for det. De kan forsvinne hvis man bruker følgende remedier.

  1. Maisolje
  2. Spenol
  3. Omega 3

Maisolje er en fet olje som man får kjøpt i hvilken som helst dagligvarebutikk. Som et middel mot strekkmerker skal man smøre den på huden slik at den holder seg elastisk. Dette rådet er innsendt av en 3-barnsmor som aldri har hatt problemer med huden etter svangerskapet.

Spenol er også et råd man kan bruke mot strekkmerker. Dette blir på samme måte som for maisoljen. Smør huden der merkene oppstår for å holde den elastisk.

Som et tredje tips er å bruke Omega 3. Dette hjelper huden med å bygge seg opp innenfra og er derfor til god hjelp mot strekkmerker. Har du flere tips mot strekkmerker kan du skrive dem inn slik at flere får glede av dem under.

Strekkmerker og peeling

Det som ikke går for å være et kjerringråd er peeling. Peeling av huden hjelper den til å holde seg elastisk. Peeling er derfor noe man kan gjøre mot strekkmerker, men man kan ikke karakterisere det som et kjerringråd.

Omega 3 mot strekkmerker
Omega 3 mot strekkmerker : Foto : kjerringrad.com

23 skrev:

Smør body butter der du får strekkmerker. Det gjør at huden blir mer tøyelig på stedet. Bodybutter kan man få kjøpt på apoteker og klesbutikker som selger kosmetikk.

Mg skrev:

Jeg har strekkmerker på puppene mine og tørr ikke å vise de frem. Det er sinnsykt kleint. Kan noen gi meg råd? Jeg skal på ferie med familien og kjæresten min i 2 uker til sommeren. Jeg vil gjerne ha merkene vekk innen da. Jeg har hørt at det hjelper å ta solarium, stemmer det?

Jente skrev:

Strekkmerker, går aldri vekk? Selvfølgelig gjør de det. Jeg er 21 år. Jeg har hatt det på begge lårene å litt på rompa, men etter jeg har begynt å brukt en maskinbehandling som jeg selv har kjøpt så har de forsvunnet. Jeg jobber innen den bransjen. Det er helt naturlig. Det er ikke mange behandlingene så er de borte.

Trine skrev:

Det Vic skriver over er ikke en ny metode, men noe min bestefar fortalte meg i går. Det er en gammel metode men som fungerte da i allefall. Det var en børste med mange nåler de brukte for å lage hull for å produsere mer kollagen eller hva det var. Så legger det seg ruer og blir ny hud, noe i den duren. Jeg leter etter hvor denne behandlinga kan gjøres, men finner den ikke noen steder.

Marie skrev:

Jeg er 14 år og har strekkmerker på lårene og ved hofta. Har ganske dårlig selvtillit, tør aldri å vise meg sånn at strekkmerkene synes. Alle vennene mine er tynne og perfekte på sin måte. Noe spesielt jeg kan gjøre for å få de bort? Hadde vært fantastisk hvis noen hadde kommet med noen forslag. Jeg vil ikke kjøpe krem, eller eventuelt noe annet. Jeg vil gjøre dette selv. Bruker selv nesten ikke kremer. Man vet jo aldri hva som er tilsatt.

Jenta skrev:

Jeg lider av ekstreme strekkmerker. Alle strekkmerkene mine er ca 2cm lange. Dette gjør at jeg mister selvtilliten min. Jeg er bare 15 år og synes ikke at strekkmerker skulle være noe. Jeg er sefølgelig veldig blek fordi jeg ikke kan gå i bikini om sommeren. Strekkmerker er noe jeg kan kalle en pinlig sykdom for meg, fordi jeg ser ikke ut. Nå vil jeg at noen skal komme med et godt råd. Jeg har strekkmerker på leggene, på låra både på innsiden og utsiden, rumpa, puppene, magen, under armene og noen på ryggen. Dette er faktisk veldig ekkelt. Jeg har greid å bygge opp seltilliten min av å si til meg selv at dette kommer til å forsvinne etter tid. Fordi jeg har hatt det veldig vanskelig. Dette fikk jeg da jeg var ca 10-11 år. Jeg hater når jeg leser om leger som mener at det aldri kommer til å gå vekk og at det bare er noe du må leve med. Da blir jeg veldig lei meg. Synest forskere burde begynt å forske mer på strekkmerker. Det kan være veldig tøft å ha det.

Jente skrev:

Jeg har strekkmerker på innsiden og utsiden av lårene, på puppene og litt på rumpa og litt på leggene. Jeg er mare 12 år, snart 13. Jeg har prøvd alt mulig. Jeg har seriøst lyst til å rive av meg huden. Ingenting hjelper, har veldig dårlig selvtillit, men den bygger seg opp nå siden jeg begyner å gå ned noen kilo. Jeg er ikke overvektig heller, men sånn ca. normal. Jeg har store røde merker, og håper noen kommer med et godt kjerringråd som faktiskt virker. Så vær så snill å kom med noen gode forslag. Jeg tør ikke å gå i bikini, og bader som regel med t-skjorte og shorts om sommeren, sånn synes jeg ikke en 12-åring burde ha det.

Charlotte skrev:

Har hatt strekkmerker siden jeg var 13 år på grunn av hurtig vekst. Prøvde mange forskjellige kremer, men fant ut at det beste man gjør er å finne seg i at man har dem rett og slett. Det er så vanlig nå at man ikke bryr seg. Det som har hjulpet meg en del er å trene de område du har strekkmerker, du kan smøre deg inn og peele huden for å gjøre den elastisk, og du kan sole deg. Da blir de så og si usynlige.

Vic skrev:

Noe som fungerer er å stikke seg selv forsiktig med nål i huden under strekkmerkene, du simulerer en skade slik at huden produserer collagen. Litt skummelt å prøve selv, men leger kan utføre slik behandling. Det er en ny metode.

Jente12 skrev:

Jeg har noen stygge dyppe strekkmereker på innsiden av lårene, på hoftene, nedover lårene og øverst bakerst på leggene. Jeg har også mye på brystene. Det er ekstremt plagsomt og jeg bader aldri om sommeren. Hvis jeg skulle gjøre det så må jeg gå med en lang shorts og en treningstopp mens alle de andre går i finne bikinier.

Det begynte da jeg bare var 10 og nå er jeg 12. Jeg veier 52 kg og er 1,64 lang. Jeg har prøvd kremmer. Det virka ikke i det helle tatt for meg, ikke oljer heller akuratt. Det og sole seg hjelper, men jeg blir fort solbrent. På skolen så er jeg aldri i gymmen fordi jeg ikke tørr. Jeg føler at det ødeldelegger barndommen min helt og jeg aner ikke hva jeg kan gjøre med strekkmerkene. Hvis jeg skal vente så lenge tror jeg at det bare kommer flere av dem. Jeg er fortvilt, jeg.

C skrev:

Jeg sluttet for en liten stund siden på håndballen og etter et år kom det på meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få dem bort. Det er rett og slett flaut.

Meg skrev:

Hvorfor folk som er tynne har mer strekkmerker enn de som er større kan komme fra at de som er litt tykke alltid har vært det, og derfor ikke hatt noe drastisk forandring i kroppsvekten. Jeg har alltid vært veldig tynn som liten, og da jeg kom i puberteten fikk jeg strekkmerker på lår og rumpe. Jeg tror ikke strekkmerker forsvinner av behandling, for det revner ikke bare i overhuden, men også i den dypere lærhuden, som ikke heler seg selv så fort.

Helene skrev:

Det går ikke ann og få vekk strekkmerker helt, men de kan bli lysere.

Camilla skrev:

Jeg sliter med strekkmerker på rumpa. Forslag til billig behandling? Jeg vet at soling ikke hjelper da jeg nettopp har vært i Thailand og strekkmerkene ble hvite og resten av meg brun.

Carina skrev:

Strekkmerker er genetisk for det meste, og kan ikke fjernes. Men etter en tid vil de blekes av seg selv, finnes selvfølgelig ting å forskynde dette, som å bruke fete kremer og sitron er kjent for å bleke. Jeg har hørt at kremer som skal stramme opp kroppen (som 30 days) fungerer veldig bra for å få prosessen i gang. Jeg er gravid i 8. mnd, har smurt meg inn med strekkmerkekrem to ganger daglig i to mnd, men merkene kommer uansett. Det er bare sånn det er. Jeg kjenner at jeg er stolt over merkene mine, de står for at jeg har (skal) bringe liv til verden. Tren, drikk vann, hold huden fuktig og vær glad i deg selv.

Vicky skrev:

Jeg er bare femten år gammel og har på sidene av magen, rundt brystene, litt på ryggen, noen få på overarmene, rumpa, lårene, bak knærne og på leggene. Ikke alle vises like godt, men skjemmes over de likevel. Siden sjette klassen har bare familien og tre venner sett kroppen min, inkludert en gutt. Og ingen av de bryr seg. Jeg har tatt til meg alle disse kjerringrådene og har tenkt å teste ut for å se etter forbedringer til sommeren, som jeg skal tilbringe i syden. Funker de blir jeg dødsglad, i og med at strekkmerkene har ført til veldig dårlig selvtillitt, men funker de ikke skal jeg ikke la de stoppe meg i å ha en super sommer. Hvertfall prøve på det. Noen sa en gang til meg: Hvis du ikke elsker deg selv, hvordan skal andre det da? Jeg har bestemt meg for å godta meg selv for den jeg er, for jeg kan ikke bli noen andre.

Me skrev:

Jeg har strekkmerker på hoftene. Men jeg er bare 13 år, og jeg er ikke overvektig. Går det bort?

Elvira skrev:

Strekkmerker kan ikke fjernes helt. De fleste får det når kroppen utvides, enten overvekt, fødsler eller trening. Men det kan også ligge i familien din. Hvis du har foreldre eller besteforeldre eller slekt som har hatt mye av dette, kan det komme av det. Du kan være veldig tynn og samtidig få strekkmerker. Det kan ha noe med å gjøre at noen i familien din har hatt og du også får det, altså, du har lett for å få det. Uansett, med eller uten strekkmerker, du er nydelig uansett.

An23 skrev:

Jeg har hørt hemoroide krem skal redusere synligheten av strekkmerker. Skal visst også funke på mørke ringer rundt øynene.

A21 skrev:

Jeg er en jente på 21 år og har strekkmerker på rumpe, lår og pupper. Noen som vet om noen gode kremer? Merkene er lyse, men syns ikke det ser så veldig bra ut selvom det. Kan strekkmerker fjernes helt?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter strekkmerker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...