Tannpine - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tannpine.

Bente skrev:

Hvor lenge skal bomullsdotten ligge på inne i munnen med nellikvann?

Agnes skrev:

Jeg var nylig på forretningsreise i Warszawa og hadde uflaks for jeg fikk tannpine der. Venner anbefalte meg en lokal tannklinikk. Jeg lurte ikke på det i lang tid, fordi jeg kunne knapt utstå smerten, og klinikken var praktisk talt rundt hjørnet. Behandlingen varte bare et øyeblikk. Uten smerte og unødvendig stress.

Kaisa skrev:

Jeg har slitt med tannverk i 3 dager i en av tennene foran i munnen. Paracet og Ibux har hatt effekt, men har begynte å dabbe litt av det også. Jeg søkte på kjerringråd og er overlykkelig over resultatet. Jeg fant noe nellikpulver i skapet og blandet det i lunket vann. Fuktet en bomullsdott og la den inntil den vonde tannen. For sikkerhetsskyld så tok jeg en slurk av vannet og gurglet det i tillegg. Smertene er så og si borte, med mindre jeg er borti tanna, herlig. Pulveret gikk ut for 1,5 år siden, men hadde effekt uansett. Det funket for meg.

Au au skrev:

Kanel hjalp litt, men salt og vann funket ikke, en hvitløks bit mot tanna / tannkjøttet hjalp noe. Nå skal jeg prøve nelikk å ingefær.

T55 skrev:

Det hjelper lkke med Paracet, prøv Ibux . Det er et annet virkestoff, men jeg skal prøve nellik også.

Bengt skrev:

Jeg har et bombesikkert tips mot tannverk, nemlig Globoid. Ta en globoid og legg den på tannverken og bit sammen. Hold det slik et halvt til ett minutt, så garanterer jeg at smerten lindres ganske raskt. Ikke drikk noe på en halvtime, eller mer.

Gunn Helene skrev:

Dette er det verste eg noen gang har opplevd. Jeg har tannverk til de grader. Jeg lette febrilsk etter nellik, som jeg alltid ellers har, men nei, mandeldråper på en bomullspinne ble løsningen. Det dempet smertene litt. Jeg håper jeg overlever til kl. 0800. Da blir det tannlegen neste.

Ååh skrev:

Salt å vann hjalp som bare det. Takk til den som hadde det rådet.

Tannfeen skrev:

Jeg har ikke hull/karies i tanna, men dog tannpine grunnet en dårlig nerve. Jeg venter på operasjon. Jeg pusser med sterk fluorholdig tannpasta (på resept) samt skyller med fluorvann tre ganger pr dag. Når det verker som verst smører jeg Xylocain 5% rett på tannkjøttet rundt tannen. Det fungerer også.

Anni skrev:

Tuuuusen takk for rådet med nellik. Jeg lå og gråt på sofaen, og vurderte sterkt å dra til garasjen, å finne fram tanga å dra ut tanna. Min første tannverk, og forhåpentligvis den siste.

Arnfinn skrev:

Nellik er bra det. Noe annet jeg har prøvd er fersk ingefær. Skrell rota og skjær av et passende lite stykke. Plasser det på tanna og bit fast. Etter noen minutter vil det ha løst seg i saliv og trengt inn til det vonde. Det bedøver og smaker ikke like mye som nellik.

Janne skrev:

Nellikspiker funker. Tannpine er noe av det verste jeg har hatt, men nellikspikeren hjalp.

Henning skrev:

Det er faktisk nellikolje i fyllingene. Jeg smakte det i dag når jeg var hos tannlegen.

Kista skrev:

Jeg har prøvd mye rart mot den tannpina, men redninga mi var malt nellik med litt lunka vann på en q-tip eller bomullsdott, og legge der æjeg har ondt. Det døyva smertene, ja så nå kan jeg sove.

Elisabeth skrev:

Nellik funka så bra her. Samboeren har hatt tannpine veldig lenge, men har ikke time før om 2 dager. I dag var smertene utholdelige. Jeg kjøpte nellikspiker, og etter ti minutter med tygging ble han endelig smertefri.

AU skrev:

Jeg skal på skitur med klassen og håper virkelig at jeg blir bra til i morgen. Jeg fløy av sparken og slo tanna løs, den verker veldig nå. Jeg kommer antageligvis til å prøve dette i kveld.

Vita. skrev:

Hos meg var det vitaminmangel som var årsak til tannpinen. Jeg spiser nå daglig generelt kosttilskudd, B og D vit. Etter ca 2-3 mnd bruk har jeg nesten aldri tannpine og berget tanna som tannlegen ville fjerne.

Sammy skrev:

Det begynte med hovne, ømme tenner igår. I dag har det blitt verre med svie og dunking. Jeg har en 3 mnd. gammel rotfylling i tanna som gjør vondt. Oppå har jeg en krone. Dvs at jeg ikke har fysisk hull i tanna, men en betent rotkanal. Så skylling og pussing hjalp ikke. Jeg har nå sittet med en nellikspiker på tannkjøttet der det er betent og det ble mye bedre. Det er nesten som et bedøvelsesmiddel. Nå får vi håpe penicillinen tar seg av infeksjonen over natta så jeg slipper å bore hull i en ny krone.

Ida skrev:

Jeg hadde veldig tannverk i natt og prøvde å tygge spikernellik. Jeg dytta den rundt tanna og det hjalp etter en stund. Jeg fikk sove sånn i to tiden og det var deilig. Tannverket som jeg hadde skyldes at tannlegen har fylt tanna med midlertidig masse. Så jeg fikk beskjed om at det ville gjøre vondt et par dager.

Ingvild skrev:

Jeg sitter her med tannpine etter at jeg trakk en visdomstann. Tannlegen gav meg forskrivning på eugenol, men da jeg sjekket på apotek, kostet det over 700.- kr for 100 ml. Tannlegen tok 300,- for en liten dæsj, men er det noen som vet om noen steder der de selger eugenol evt vanlig nellikolje litt billigere? Det kan se ut til at malt nellik fungerer, men den oljen var så utrolig effektiv.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...